If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
С тези офертни цени не виждам да успяват да притиснат собствениците До сега не съм виждала кавръковата справка да е преминавала 1800 € кв.м. до преди малко.
Тая справка не включва панелките обаче, включи и тях и ще видиш за какъв спад иде реч и то само за месец и половина. Фактите са си факти.
Кой да ми каже? Аз търся. Предполагам, че всички тук имаме все пак някакви изисквания и не гледаме двустайни с изглед към кофите за боклук. Обаче вчера ми се обадиха от агенция защото съм се интересувал да купя. Вярно съм се интересувал, но преди 5 години - му казах.
Сега не съм търсил агенцияя.
Те самите брокери го казаха, вече притискат собственици да свалят, защото сделките паднаха и няма папу.
С тези офертни цени не виждам да успяват да притиснат собствениците До сега не съм виждала кавръковата справка да е преминавала 1800 € кв.м. до преди малко.
Кой ти каза, че не падат? Някакви данни, че се повишават?
Кой да ми каже? Аз търся. Предполагам, че всички тук имаме все пак някакви изисквания и не гледаме двустайни с изглед към кофите за боклук.
Обаче вчера ми се обадиха от агенция защото съм се интересувал да купя. Вярно съм се интересувал, но преди 5 години - му казах.
Сега не съм търсил агенцияя.
Само за един месец и половина средната цена на двустайните в София е паднала от 1772 на 1704 евро/кв., при това на офертна. Всеки да си направи сметка на какви нива са реалните сделки.
Ми да набиват, кой им пречи? Цените се определят от пазара, а пазара в цяла Европа е надолу. Защо очакваш тук да е нагоре?
Мисля, че не разбра какво имам предвид.
Хващаш се за една конкретна дума.
Казвам, че чрез новите регулации от 2026-8 година, всяко ново строителство ( + част от старото) трябва да отговаря на определни ESG критерии.
Строителите ще ТРЯБВА да строят по новите правила. Това неминуемо ще оскъпи ДОПЪЛНИТЕЛНО строителната продукция.
Пазара и да е надолу тази година и следващата, новите проекти със ESG след 2-3-4 ще са на по-нови цени.
Коментар