IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Ти за 8000 лева и гумена кукла не можеш да купиш, бе, Евгич. Те сега са смарт, можеш да я нагласиш по телефона преди още да си се прибрал, ако си много на зор.
    8000 лв не са малко. Ще добавя още пари и може кола да си купя. Или по екскурзии.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Връщаме се в началото. Договор имаш ли?
      Наздраве!

П.П. Какво означава "не мога да си го продам"!?

Има договор.

Пуснах обява и ми се обаждаха клиенти. Поне 5, но не се стигна до сделка. Дори Диска се беше засилил и също се отказа.

Един от тях си беше говорил с арендаторката и се отказа накрая.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Лозето се обработва, обаче арендаторите са некоректни. То е част от масив и не мога да си го продам, пробвал съм . Струва към 8000 лв (младо лозе) и не са малко пари.
        Ти за 8000 лева и гумена кукла не можеш да купиш, бе, Евгич. Те сега са смарт, можеш да я нагласиш по телефона преди още да си се прибрал, ако си много на зор.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

точно
          ако е в бели бетна ще му кажат във фонда
          По-скоро в Общинска служба по земеделие. Списъците с белите петна се водят от тях.
          Наздраве!
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

Лозето се обработва, обаче арендаторите са некоректни. То е част от масив и не мога да си го продам, пробвал съм . Струва към 8000 лв (младо лозе) и не са малко пари.
            Връщаме се в началото. Договор имаш ли?
            Наздраве!

П.П. Какво означава "не мога да си го продам"!?
            Мечо

Коментар

Ако нямаш договор с ползвателя, твоите декари се водят "бели петна". Този, който ги ползва трябва да ги е очертал, за да получи субсидии да тях.
              Част от тях се оставят в набирателна сметка и се изплащат на собственика, ако се появи. Мисля, до 5 години назад, ако земята е обработвана.
              Всяка община определя по землища сумата на дка, която се внася по набирателната сметка - обикновено между 10 и 30 лв.
              Наздраве,!

Коментар

Ако нямаш договор с ползвателя, твоите декари се водят "бели петна". Този, който ги ползва трябва да ги е очертал, за да получи субсидии да тях.
                Част от тях се оставят в набирателна сметка и се изплащат на собственика, ако се появи. Мисля, до 5 години назад, ако земята е обработвана.
                Всяка община определя по землища сумата на дка, която се внася по набирателната сметка - обикновено между 10 и 30 лв.
                Наздраве,!
                точно
                ако е в бели бетна ще му кажат във фонда
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Къде мога да проверя кой взема субсидията за моите 4 декара лозе във Великотърновско? Не са ми плащали от 2 г, а преди ми даваха по 170 лв общо за 4-те декара.
                  Наздраве,!
                  Мечо

Коментар

иди в местната дфз (държавен фонд земеделие) - там ще получиш най-точно. В кадастъра може да има вписан договор, но не знаеш няма ли споразумения и тн след това с друг арендатор. В поземлената ще ти дадат точно инфо, но не знам длъжни ли са. Обикновено са отзивчиви.
                    Мерси,

Коментар

Къде мога да проверя кой взема субсидията за моите 4 декара лозе във Великотърновско? Не са ми плащали от 2 г, а преди ми даваха по 170 лв общо за 4-те декара.
                      иди в местната дфз (държавен фонд земеделие) - там ще получиш най-точно. В кадастъра може да има вписан договор, но не знаеш няма ли споразумения и тн след това с друг арендатор. В поземлената ще ти дадат точно инфо, но не знам длъжни ли са. Обикновено са отзивчиви.

Коментар

държавата и сега не дава субсидии за пустееща земя - даже напротив ако имаш обработваема и пустеещи, които си заявил за субсидиране - имаш санкция и може да не вземеш нищо и за обработваемите даже. Мониторинга се прави със снимки от самолет и обхваща всичко.

вероятно, когато се въведе данък върху земята - пустеещата ще бъде първо обложена, за да се мотивира обработката и и да попадне в хора, които ще я работят. Като цяло обаче в момента се работи всичко, което може да се работи, а пустеещата влиза в така наречените бели петна, но ако става се обработва.

иначе данъкът върху земята е факт в много европейски държави

ПП ратко - при ливадите обработката е една - да се окосят ведъж (поне) и това е. Ако се косят не буренясват, не се развиват храсталаци, къпинаци и тн. Ливадите бяха по 200-400лв (докато не се усетиха много хора) - подаряваш сеното на някой животновъд (идва коси си го и си го прибира), а за тебе остава субсидията. Ако района е необлагодетелстван, балкански и тн - още по-добре. Едни ~50 кинта на декара. Е има подробности, но да не задълбаваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

e, KAK!?
                          нали бъртрам съветвашве накавръчко
                          купи си ливада, субсидийка да капе

като ги жулне с данъка, и мартинката и еленка ще се решат най-накрая да продават
                          Най-лошото от цялата тази ситуация е, че се обработват основно достъпните имоти. Другите се оставят да захрастеняват и подивяват. Видяхме миналата година до какви пожари доведе това.
                          ​​​​Същото така, първоначалното почистване понякога може да стигне и 1500 лв/дка. При субсидия от 80 лв/дка в планинските райони, ти си сметни колко години ти трябват, за да си възвърнеш първоначалната инвестиция.
                          Наздраве!
                          Last edited by tnm; 03.01.2025, 12:19.
                          Мечо

Коментар

а аз мисля, че държавата вместо да дава субсидии за пустеещи земи и търнаци
                            трябва да ги жулне с един сериозен данък и да не седят насила необработени
                            любителите земеделци също в кюпа ))
                            да имат по-малко време да вдигат данъците на имотиту и да им свалят цените по форумите
                            държавата и сега не дава субсидии за пустееща земя - даже напротив ако имаш обработваема и пустеещи, които си заявил за субсидиране - имаш санкция и може да не вземеш нищо и за обработваемите даже. Мониторинга се прави със снимки от самолет и обхваща всичко.

вероятно, когато се въведе данък върху земята - пустеещата ще бъде първо обложена, за да се мотивира обработката и и да попадне в хора, които ще я работят. Като цяло обаче в момента се работи всичко, което може да се работи, а пустеещата влиза в така наречените бели петна, но ако става се обработва.

иначе данъкът върху земята е факт в много европейски държави

ПП ратко - при ливадите обработката е една - да се окосят ведъж (поне) и това е. Ако се косят не буренясват, не се развиват храсталаци, къпинаци и тн. Ливадите бяха по 200-400лв (докато не се усетиха много хора) - подаряваш сеното на някой животновъд (идва коси си го и си го прибира), а за тебе остава субсидията. Ако района е необлагодетелстван, балкански и тн - още по-добре. Едни ~50 кинта на декара. Е има подробности, но да не задълбаваме.
                            Last edited by bertram; 03.01.2025, 11:47.

Коментар

а аз мисля, че държавата вместо да дава субсидии за пустеещи земи и търнаци
                              трябва да ги жулне с един сериозен данък и да не седят насила необработени
                              любителите земеделци също в кюпа ))
                              да имат по-малко време да вдигат данъците на имотиту и да им свалят цените по форумите
                              +1

Видях, че си коментирал Кавръков.

Все пак Бертрам не е виновен. Кавръков си има "главно командване", учил е висше и трябва сам да действа, а не да слуша хората. Бертрам не е икономист, Кавръков е, и трябваше да не го слуша, а да купи на ниските цени.

Аз съм разказвал за 2 "изкофтени положения" при нас от 1991 г. и 1994 г. Едни роднини така учеха баща ми: "То не ви трябват други апартаменти. Имате си голям апартамент. Няма смисъл да ги купувате." И баща ми се успокояваше и ги слушаше. Все пак, по онова време той нямаше работа и бяха трудни времена и е обяснимо, че не се е справил финансово с тези 2 положения.

От позицията на днешния ден, аз бих се справил много лесно предвид днешните ми знания.

Коментар

Ха, добро утро и ЧНГ!
                                Държавата не дава субсидии за пустеещи земи. Пък и някак невъзможно ми се струва да жулнеш данък на Мартин в Австралия и на Елена в Канада, които имат по 50 и повече декари, ама им е през оная работа за тях.
                                Наздраве!
                                e, KAK!?
                                нали бъртрам съветвашве накавръчко
                                купи си ливада, субсидийка да капе

като ги жулне с данъка, и мартинката и еленка ще се решат най-накрая да продават
                                препоръка е

Коментар

X