Първоначално изпратено от pinoccio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Връщаме се в началото. Договор имаш ли?
Наздраве!
П.П. Какво означава "не мога да си го продам"!?
Има договор.
Пуснах обява и ми се обаждаха клиенти. Поне 5, но не се стигна до сделка. Дори Диска се беше засилил и също се отказа.
Един от тях си беше говорил с арендаторката и се отказа накрая.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Лозето се обработва, обаче арендаторите са некоректни. То е част от масив и не мога да си го продам, пробвал съм . Струва към 8000 лв (младо лозе) и не са малко пари.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
точно
ако е в бели бетна ще му кажат във фонда
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Лозето се обработва, обаче арендаторите са некоректни. То е част от масив и не мога да си го продам, пробвал съм . Струва към 8000 лв (младо лозе) и не са малко пари.
Наздраве!
П.П. Какво означава "не мога да си го продам"!?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
� -
Ако нямаш договор с ползвателя, твоите декари се водят "бели петна". Този, който ги ползва трябва да ги е очертал, за да получи субсидии да тях.
Част от тях се оставят в набирателна сметка и се изплащат на собственика, ако се появи. Мисля, до 5 години назад, ако земята е обработвана.
Всяка община определя по землища сумата на дка, която се внася по набирателната сметка - обикновено между 10 и 30 лв.
Наздраве,!
Коментар
� -
Ако нямаш договор с ползвателя, твоите декари се водят "бели петна". Този, който ги ползва трябва да ги е очертал, за да получи субсидии да тях.
Част от тях се оставят в набирателна сметка и се изплащат на собственика, ако се появи. Мисля, до 5 години назад, ако земята е обработвана.
Всяка община определя по землища сумата на дка, която се внася по набирателната сметка - обикновено между 10 и 30 лв.
Наздраве,!
ако е в бели бетна ще му кажат във фондатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Къде мога да проверя кой взема субсидията за моите 4 декара лозе във Великотърновско? Не са ми плащали от 2 г, а преди ми даваха по 170 лв общо за 4-те декара.
Наздраве,!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
� -
иди в местната дфз (държавен фонд земеделие) - там ще получиш най-точно. В кадастъра може да има вписан договор, но не знаеш няма ли споразумения и тн след това с друг арендатор. В поземлената ще ти дадат точно инфо, но не знам длъжни ли са. Обикновено са отзивчиви.
Коментар
� -
Къде мога да проверя кой взема субсидията за моите 4 декара лозе във Великотърновско? Не са ми плащали от 2 г, а преди ми даваха по 170 лв общо за 4-те декара.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
държавата и сега не дава субсидии за пустееща земя - даже напротив ако имаш обработваема и пустеещи, които си заявил за субсидиране - имаш санкция и може да не вземеш нищо и за обработваемите даже. Мониторинга се прави със снимки от самолет и обхваща всичко.
вероятно, когато се въведе данък върху земята - пустеещата ще бъде първо обложена, за да се мотивира обработката и и да попадне в хора, които ще я работят. Като цяло обаче в момента се работи всичко, което може да се работи, а пустеещата влиза в така наречените бели петна, но ако става се обработва.
иначе данъкът върху земята е факт в много европейски държави
ПП ратко - при ливадите обработката е една - да се окосят ведъж (поне) и това е. Ако се косят не буренясват, не се развиват храсталаци, къпинаци и тн. Ливадите бяха по 200-400лв (докато не се усетиха много хора) - подаряваш сеното на някой животновъд (идва коси си го и си го прибира), а за тебе остава субсидията. Ако района е необлагодетелстван, балкански и тн - още по-добре. Едни ~50 кинта на декара. Е има подробности, но да не задълбаваме.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
e, KAK!?
нали бъртрам съветвашве накавръчко
купи си ливада, субсидийка да капе
като ги жулне с данъка, и мартинката и еленка ще се решат най-накрая да продават
Същото така, първоначалното почистване понякога може да стигне и 1500 лв/дка. При субсидия от 80 лв/дка в планинските райони, ти си сметни колко години ти трябват, за да си възвърнеш първоначалната инвестиция.
Наздраве!Last edited by tnm; 03.01.2025, 12:19.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
� -
а аз мисля, че държавата вместо да дава субсидии за пустеещи земи и търнаци
трябва да ги жулне с един сериозен данък и да не седят насила необработени
любителите земеделци също в кюпа))
да имат по-малко време да вдигат данъците на имотиту и да им свалят цените по форумите
вероятно, когато се въведе данък върху земята - пустеещата ще бъде първо обложена, за да се мотивира обработката и и да попадне в хора, които ще я работят. Като цяло обаче в момента се работи всичко, което може да се работи, а пустеещата влиза в така наречените бели петна, но ако става се обработва.
иначе данъкът върху земята е факт в много европейски държави
ПП ратко - при ливадите обработката е една - да се окосят ведъж (поне) и това е. Ако се косят не буренясват, не се развиват храсталаци, къпинаци и тн. Ливадите бяха по 200-400лв (докато не се усетиха много хора) - подаряваш сеното на някой животновъд (идва коси си го и си го прибира), а за тебе остава субсидията. Ако района е необлагодетелстван, балкански и тн - още по-добре. Едни ~50 кинта на декара. Е има подробности, но да не задълбаваме.Last edited by bertram; 03.01.2025, 11:47.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
� -
а аз мисля, че държавата вместо да дава субсидии за пустеещи земи и търнаци
трябва да ги жулне с един сериозен данък и да не седят насила необработени
любителите земеделци също в кюпа))
да имат по-малко време да вдигат данъците на имотиту и да им свалят цените по форумите
Видях, че си коментирал Кавръков.
Все пак Бертрам не е виновен. Кавръков си има "главно командване", учил е висше и трябва сам да действа, а не да слуша хората. Бертрам не е икономист, Кавръков е, и трябваше да не го слуша, а да купи на ниските цени.
Аз съм разказвал за 2 "изкофтени положения" при нас от 1991 г. и 1994 г. Едни роднини така учеха баща ми: "То не ви трябват други апартаменти. Имате си голям апартамент. Няма смисъл да ги купувате." И баща ми се успокояваше и ги слушаше. Все пак, по онова време той нямаше работа и бяха трудни времена и е обяснимо, че не се е справил финансово с тези 2 положения.
От позицията на днешния ден, аз бих се справил много лесно предвид днешните ми знания.
Коментар
� -
Ха, добро утро и ЧНГ!
Държавата не дава субсидии за пустеещи земи. Пък и някак невъзможно ми се струва да жулнеш данък на Мартин в Австралия и на Елена в Канада, които имат по 50 и повече декари, ама им е през оная работа за тях.
Наздраве!
нали бъртрам съветвашве накавръчко
купи си ливада, субсидийка да капе
като ги жулне с данъка, и мартинката и еленка ще се решат най-накрая да продаватпрепоръка е
Коментар
�
Коментар