If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Руските марки отдавна не са на БТХ-те са си руски още от 90те години..Прелицензирани са там..Грешка на БТХ..И тук ШАНСА Е КАТО НА РУЛЕТКАТА ЧЕТНО НЕ ЧЕТНО- 50НА 50..
.......а не видях тези сред продадените марки.....
Едва ли акционерите трябва да тълкуват такива въпроси. Те трябва да се обявяват публично. Убеден съм, че никой не си е купил акции тук, защото има голям потенциал за пазарен дял и растеж на продажбите. Всички купуват заради очакванията, че Дебелото говедо ще вади кеш бързо през дивиденти за да не го разболеят руснаците. Желая успех разбира се, както и на всеки престрашил се да купува акции а не мрънка Следях отчета с интерес и е според очакванията ми. Q3 ще е по-интересен
Прав си, но ефакт и че оттук нататък само Кингс табако са БГ производители на цигари. БТ холдинг ще произвежда на ишлеме. Буквално си е ликвидация. Но преди време по темата за ПИБ стигнахме до едно мнение, че парите не миришат Определено дивидентната доходност е много добра.Определено има очаквания за много по-голям дивидент до края на годината, като промяната за 6-мес. дивиденти си мисля, че е точно заради БТ. М/у другото едно много добра промяна, която горещо подкрепям...... но БТ ще бъде всичко друго но не и производител на цигари ..... Няма лошо де, важното е да се правят пари. А и това е единствената тръпка това лято ..... колко ще отпусне Шиши? Дано да е повече .... после в Кръчмата .....
Грахаме,
Вярно е , че БТХ продаде част от марките цигари, които произвежда. Но не продаде всички! В същото време, по данни от последния му консолидиран отчет, близо 90% ! от приходите му са от продажби извън страната. Та въпросът е, дали са продадени и марките, формиращи износа на БТХ.?! Аз мисля, че не.
В Русия се правят Стюардеса, Опал , БТ и Родопи, а не видях тези сред продадените марки.
Във фабриката в Баня Лука се правят цигари, които се продават в Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Молдова, Хърватия, а от своя страна Босна има споразумение за свободна търговия с Турция. Не зная там точно какви марки цигари правят, но надали са от продадените на БАТ.
Така че, рано е да отписваме все още БТХ като производител на цигари, мисля...
Виж, очакванията за още един дивидент тази година , и то по-добър от първия, и аз ги имам
Кое към какво върви едва ли точно ние можем да кажем, засега аз виждам потенциал за правене на някой лев и влизам - нито ще убеждавам колко невероятна е компанията, нито колко читав е Шиши, защото и девте не са верни - тютюнопроизводството е залязващ бизнес (но никога няма да залезе, още повече пък у нас), а Шиши си е Шиши, там думите са излишни. Човекът с корпулентно Ч обаче даде 15% дивидентна доходност, а чакаме (надяваме се) на още поне 3 пъти по толкова(защо не и повече). Дали е коректен - твърдо не е, но я ми кажете един читав мажоритар у нас. Един? Обаче явно му трябва чист кеш. а касичката е само Булгартабак, друга за чист кеш няма. Дали може да ни изпържи - естествено, че може, но засега не виждам индикации за подобно нещо. А на фона на хипер надутата ни борса, това е единствената що годе търгувана акция, в която виждам хубава възможност за ръст.
Прав си, но е факт и че оттук нататък само Кингс табако са БГ производители на цигари. БТ холдинг ще произвежда на ишлеме. Буквално си е ликвидация. Но преди време по темата за ПИБ стигнахме до едно мнение, че парите не миришат Определено дивидентната доходност е много добра.Определено има очаквания за много по-голям дивидент до края на годината, като промяната за 6-мес. дивиденти си мисля, че е точно заради БТ. М/у другото едно много добра промяна, която горещо подкрепям...... но БТ ще бъде всичко друго но не и производител на цигари ..... Няма лошо де, важното е да се правят пари. А и това е единствената тръпка това лято ..... колко ще отпусне Шиши? Дано да е повече .... после в Кръчмата .....
Мен не можеш ме вини , нито в не справедливи нападки , нито в не съпричастност!
Аз съм имал , а сега нямам , но моето си е бял кахър !
Тоя пич balarev ме кефи човек ! Беше от първите (и аз по интуиция го открих) продали при Табака преди година мисля. Виж сега само графиките и пак си попитай интуицията ! Аз бях на педала да взема втория кредит за акциите които споменах че се търсят; - от Пиреус!
Спрях се заради приумица на сина ми да си търси парите в онзи момент !
Е сега му се кефя и го заслужава !!! Така че щом куража е с вас при ШИшо - НЯМА ЛОШО на Слука да ВИ е !!!
Аз също щях да взема голяма бройка ЧЕЗ1 миналата година на 7К лева, но се спрях в последния момент по административни причини - няма да обяснявам какви, защото много ще ми се смеете. Сега съжалявам, защото се спрях не от липсата на перспективи или лош тайминг, но това е положението - да сме живи и здрави, другото се наглася. За Шиши пак ще си говорим - за мен вероятността е 90/10 аз да съм прав и ти да грешиш, но ще видим. Успех и на теб!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Мен не можеш ме вини , нито в не справедливи нападки , нито в не съпричастност!
Аз съм имал , а сега нямам , но моето си е бял кахър !
Тоя пич balarev ме кефи човек ! Беше от първите (и аз по интуиция го открих) продали при Табака преди година мисля. Виж сега само графиките и пак си попитай интуицията ! Аз бях на педала да взема втория кредит за акциите които споменах че се търсят; - от Пиреус!
Спрях се заради приумица на сина ми да си търси парите в онзи момент !
Е сега му се кефя и го заслужава !!! Така че щом куража е с вас при ШИшо - НЯМА ЛОШО на Слука да ВИ е !!!
-Хаирсъзино , - отрепа ме бре !!!
В тоз ден бурен , пълен с таени надежди, за Шиши аз бас да хващам,
че и в лого да турям! Монти е твоят чиляк - аз тук не пипам!
Дума да няма обаче ,- Веселбата ми не стихва !
СПОЛАЙ ВИ в ШИШОВА ГРАДИНА -(ХАМБАРИ) !
Мен ми НЕ трябват басове , за да си пия ялача !
Хаирсъзов е друг пич, който май го баннаха за политглупсоти, макар мен да ме кефеше
Не щеш значи - ако щеш Монти много го бъзикате, но познава доста често и хваща някои неща на инстинкт. Приеми, че и при мен тук е инстинкт - дали вече съм закърнял откъм такъв след почти 10 години аут от БФБ, или пък напротив, изострил ми се е сгодни сделки - времето ще покаже.
П.С. За разлика от други хора, които действат на принципа, че ако нямаш акции в дадена компания, нямаш право на мнение, аз харесвам и уважавам всяко различно от моето мнение, защото съм далеч от мисълта за безгрешност. Но да въртим само мантрата за Шиши и да плашим децата с него - ми поизтърква се, а резултатите и дивидентите говорят нещо съвсем различно. Та в такъв монент съм като римския император, който обложил кенефите (забравих му името) и казал - парите не миришат. Казвам го и като заклет непушач
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Към Инта53, понеже не обичам голословието, мога да се хвана с теб на бас за по едно хубаво уиски, че до 1 юли 2018 ще съм реализирал по-голяма доходност от теб само с бай енд холд, отколкото ти при която и да е друга компания, която си купил по цени към 01.07. Казваш коя/кои компании си избираш, даваме начални цени към 01.07.2017, събираме капиталови печалби/загуби + дивиденти и смятаме към 01.07.2018 какво ще е. искаш ли, или ще си чешем езиците? Може и допълнителен бонус към сделката - ти ще напишеш в подписа си, ако загубиш: Шиши е най-добрият мажоритар, аз, ако загубя, ще напиша в подписа си каквото ми кажеш?
-Хаирсъзино , - отрепа ме бре !!!
В тоз ден бурен , пълен с таени надежди, за Шиши аз бас да хващам,
че и в лого да турям! Монти е твоят чиляк - аз тук не пипам!
Дума да няма обаче ,- Веселбата ми не стихва !
СПОЛАЙ ВИ в ШИШОВА ГРАДИНА -(ХАМБАРИ) !
Филип Морис инвестира 480 млн. в Румъния ..... БАТ увеличава мощностите пак там ..... а тук ?....... Дидо Дебелия върви към ликвидация на производството ....... Накрая пещаците ще останат единствения БГ производител на цигари .......
Кое към какво върви едва ли точно ние можем да кажем, засега аз виждам потенциал за правене на някой лев и влизам - нито ще убеждавам колко невероятна е компанията, нито колко читав е Шиши, защото и девте не са верни - тютюнопроизводството е залязващ бизнес (но никога няма да залезе, още повече пък у нас), а Шиши си е Шиши, там думите са излишни. Човекът с корпулентно Ч обаче даде 15% дивидентна доходност, а чакаме (надяваме се) на още поне 3 пъти по толкова(защо не и повече). Дали е коректен - твърдо не е, но я ми кажете един читав мажоритар у нас. Един? Обаче явно му трябва чист кеш. а касичката е само Булгартабак, друга за чист кеш няма. Дали може да ни изпържи - естествено, че може, но засега не виждам индикации за подобно нещо. А на фона на хипер надутата ни борса, това е единствената що годе търгувана акция, в която виждам хубава възможност за ръст.
Към Инта53, понеже не обичам голословието, мога да се хвана с теб на бас за по едно хубаво уиски, че до 1 юли 2018 ще съм реализирал по-голяма доходност от теб само с бай енд холд, отколкото ти при която и да е друга компания, която си купил по цени към 01.07. Казваш коя/кои компании си избираш, даваме начални цени към 01.07.2017, събираме капиталови печалби/загуби + дивиденти и смятаме към 01.07.2018 какво ще е. искаш ли, или ще си чешем езиците? Може и допълнителен бонус към сделката - ти ще напишеш в подписа си, ако загубиш: Шиши е най-добрият мажоритар, аз, ако загубя, ще напиша в подписа си каквото ми кажеш?
Филип Морис инвестира 480 млн. в Румъния ..... БАТ увеличава мощностите пак там ..... а тук ?....... Дидо Дебелия върви към ликвидация на производството ....... Накрая пещаците ще останат единствения БГ производител на цигари .......
Коментар