If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хм, това твое виждане е изключително силен бичи сигнал, и потвърждава тренда нагоре, изключителен индикатор си! Успеваемостта на стратегия базираща се на обратното на това, което очакваш за пазара е ненадмината!
Е ,това е твое мнение а истината е че познах и 300 пункта на софикс през 2009 г и 430 пак на софикс през 2015 г...
както и 80- 100 лв на БТХ и отписаните му дружества /6 на брой/и 6- 11 лв на Петрол през различните години ..
А такива като теб който лаят при бичи маркет и след това изчезват с години вече не ми правят Вчепетление....
Винаги влизам по рано и излизам по рано ,така че Умната ако си ми прочел постовете....
Бъдещето е кога требва да се излезе с печалба това мисли а не с акции на безценица ...
По добре къде виждаш маркета в момента....аз към върха а ти в подножието така ли...?
Поздрави!
Хм, това твое виждане е изключително силен бичи сигнал, и потвърждава тренда нагоре, изключителен индикатор си! Успеваемостта на стратегия базираща се на обратното на това, което очакваш за пазара е ненадмината!
Монти, пазара е особено нещо и продължава да се движи в същата посока докато не се случи някакво събитие, което да я обърне. Така погледнато той може да се отдалечи значително от фундаменталните си стойности както в посока нагоре, така и в посока надолу. Тъй като никой не знае кога какво ще се случи в бъдеще е глупаво да се дават прогнози за времето и точката на промяна на даден тренд. Пазара е бичи и това не може да се оспорва. Публиката е извън него, което е добре. За сега аз съм много доволен. Пожелавам ти успех. Ще си позволя да напомня едно правило наречено диверсификация. Според мен не е излишно.
За мен когато искаш да на правиш диверсификация купи си злато или долари или други цветни валути ,даже и рубли ....но да е кеш а не артии,тапети или картони от всекакви пирамиди или фараони....
Дау всяка година му предричат края на растеж от 2009 г но той продължава да се мъчи нагоре ,но шанса да продължи с всяка година намалява да расте...
Нашия е свързан със западните маркети ,верно на третия месец като почне там но ще тръгне.....след тях...
Преди 9 г. бе 100% че ще расте ,сега колкото ли е ...дават вече 50% и по малко за другата....световните корифеи от Блумбърг и Ройтерс...
Монти, пазара е особено нещо и продължава да се движи в същата посока докато не се случи някакво събитие, което да я обърне. Така погледнато той може да се отдалечи значително от фундаменталните си стойности както в посока нагоре, така и в посока надолу. Тъй като никой не знае кога какво ще се случи в бъдеще е глупаво да се дават прогнози за времето и точката на промяна на даден тренд. Пазара е бичи и това не може да се оспорва. Публиката е извън него, което е добре. За сега аз съм много доволен. Пожелавам ти успех. Ще си позволя да напомня едно правило наречено диверсификация. Според мен не е излишно.
Нека и аз се включа като страничен кибик без акции. Тук се обсъжда много вероятният сценарий при който мажоритатя е коректен и дели с всчки. За съжаление не мога да съм сигурен в това. Някак си в главата ми продължава да броди призрака на Холдинг пътища. Тук при желание много лесно би могла да се повтори историята. Пък аз нямам възможността да преценя какво точно ще стане и при наличие на много други алтернативи някак си стоя в страни. Остава възможността да се въртят смешни бройки на бида и на аска, но това е за семкаджийски портфейли. Ако бях прилагал тази тактика сега щях да съм дребен портфейл с 20-30 к активи. В момента се печели от изменението в цената а не от спекула по бида и аска. БСО е много добър показател. Всички се трупат на бида и чакат някой да им сипе обаче сделките са на аска. Веднъж продал не можеш да купиш а три дена по-късно бида е доста над предходния аск. Та това нещо при табаците някак си не мога да си го представя за сега. То и затова съм си кибик и гледам от страни. Пожелавам ви успешна търговия и лоялност на мажоритаря към миноритарите.
Това е при бичи маркет при мечи маркет е обратното...
Веднъж купил не можеш да продадеш на същата цена при повечето позиции....
По добре къде виждаш маркета в момента....аз към върха а ти в подножието така ли...?
Поздрави!
Нека и аз се включа като страничен кибик без акции. Тук се обсъжда много вероятният сценарий при който мажоритатя е коректен и дели с всчки. За съжаление не мога да съм сигурен в това. Някак си в главата ми продължава да броди призрака на Холдинг пътища. Тук при желание много лесно би могла да се повтори историята. Пък аз нямам възможността да преценя какво точно ще стане и при наличие на много други алтернативи някак си стоя в страни. Остава възможността да се въртят смешни бройки на бида и на аска, но това е за семкаджийски портфейли. Ако бях прилагал тази тактика сега щях да съм дребен портфейл с 20-30 к активи. В момента се печели от изменението в цената а не от спекула по бида и аска. БСО е много добър показател. Всички се трупат на бида и чакат някой да им сипе обаче сделките са на аска. Веднъж продал не можеш да купиш а три дена по-късно бида е доста над предходния аск. Та това нещо при табаците някак си не мога да си го представя за сега. То и затова съм си кибик и гледам от страни. Пожелавам ви успешна търговия и лоялност на мажоритаря към миноритарите.
Няма смисъл пич. Само ще ти се нахвърлят как нищо не разбираш, мажо е добър, ще дали с плебса, защото му трябвали чисти пари. Ще ти сравняват мажо с другите мажовци на бфб, как всички били измамници и няма разлика между Шиши и Донев например, как всичко е надуто и като пазара тръгне надолу тук ще е спасителен остров и при криза трябва да се купуват тютюни. Друг е въпроса, че както е тръгнало тютюни едва ли изобщо ще се правят в бъдеще от това дружество, а за хубавите покупки на парцели, качествени дружества като Техномаркет и печатници няма какво да говорим.
Аз ще ти отговоря, макар че ще повторя една част от нещата, които си написал с ирония! Няма добър мажоритар на БФБ. Нито един! И между Шиши и чичо ти Оги разликата е точно нулева - ако си младо момче и не помниш, разтърси се из интернет и ще разбереш колко са еднакви. Кажи ми друг "свестен" мажоритар и веднага ще ти покажа колко е "чист". Тръгвайки от тази азбучна поне за мен истина, останалото ти е кула от карти, които се разпиляват на секундата. А ако се заглеждаш в последните години, ще видиш, че дружеството, колкото и да е плюто, е дало около 30 лв дивидент на акция, а тази акция беше и под около 10 кинта, и над 100. Сега даде 15% доходност от дивиденти - ама за какво ти е такава доходност, тук всички са спекуланти и продават на връх, след като са купили на дъно. Или май беше обратното? Викаш, кофти акция е това - ми кофти е, бутайте се там в някакви алуминиеви радиатори или великите банки и си глейте кефа.
Не препоръчвам нищо на никой, всеки сам си решава, аз имам малко бройки тук, но те са единствените ми на БФБ - който както иска да го разбира!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Аз следях при Петрол, там нищо не направи. Тук при БТХ не е вързал. Ако имаш предвид ХИМ, то това е ясно, 4е когато БФБ се качва, то и ХИМ-а се покачва.
Тук не хейтвам никого - просто се чудя, кой сяда да ортакува и то доброволно с Деян Пеевски??
Хората бягат заради такива като него от България, а вие се натискате сте с него. Нямам думи
Няма смисъл пич. Само ще ти се нахвърлят как нищо не разбираш, мажо е добър, ще дали с плебса, защото му трябвали чисти пари. Ще ти сравняват мажо с другите мажовци на бфб, как всички били измамници и няма разлика между Шиши и Донев например, как всичко е надуто и като пазара тръгне надолу тук ще е спасителен остров и при криза трябва да се купуват тютюни. Друг е въпроса, че както е тръгнало тютюни едва ли изобщо ще се правят в бъдеще от това дружество, а за хубавите покупки на парцели, качествени дружества като Техномаркет и печатници няма какво да говорим.
Дружеството е кълбо от проблеми и политически рискове, но пък сметките показват, че има много стойност - и да се краде и пак да остане за дребните акционери!
Така е ,
но пък се задържа цената и се забави дивидента и в алчността на спекулантите да хванат хим влака може да влезем в добри цени от някой изнервен спекулант ....
така че кротко...
Печелят тези който влизат в ниското а не тези на върха.....
Маверик, никой не се пъне, някой да убеждава...
Заявил съм го ясно акцията е основна в българския ми портфеил с Гагарин и да съм конкретен големината требва да стигне 500 бр. в даден момент..
А сега е над 300 така че интереса ми е на купувам еФтино...
Артии или картони или тапети ,важното е да се печели от тях...
Все пак бяха 28 лв преди време.... а сега е 37 лв
А кеша е малко повече от тази сумичка ....а има и Телевизори и цигарета и табакери....
Да не забравяме дивидента ....минал и вероятен бъдещ
Точка по въпроса ...
Дружеството е кълбо от проблеми и политически рискове, но пък сметките показват, че има много стойност - и да се краде и пак да остане за дребните акционери!
Може и да е троен .... повече поводи да почерпите .....
Колкото по еФтини акции ,толкова повече причини за почерпване...
Цената в момента е равна на 43 лв без дивиднт , така че може още да върне ....до отчета.
Не е препоръка
Коментар