IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
    ъъъ.аз такова...утре е събранието. не че е важно де, но да кажа.
    Единственото интересно е тук че цената в момента е под тази на приватизацията с 2 лева....
    Според мен и предлагането изтъня.....

Коментар

• ъъъ.аз такова...утре е събранието. не че е важно де, но да кажа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Интересно кой излиза ....
        Тук е такава малка ликвидността ,че чак ме заинтригува това предлагане...
        Освен за репо, друго не ми хрумва.... на тази цена..
        За гагарин е ясно ,че там алианц ще направи каквото трябва ,когато трябва в края на тримесечието...та колкото и ниско по добре да се купува...
        Не е препоръка...
        Длъжни ли са да действат на тримесечието!?
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Това гледам и аз, регулярно хвърля по петдесетина бр. За сега не дава да мръдне над 31, но дали ще пуска и под 30...
          Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
            Съгласна съм с теб тук. Онези нива над 100 лв. може и да не се видят повече. От друга страна и не се знае какво точно е останало в самата компания. Няма да се изненадам и на нова смяна на собствеността.
            Тук е такава малка ликвидността ,че чак ме заинтригува това предлагане...
            Освен за репо, друго не ми хрумва.... на тази цена..
            За гагарин е ясно ,че там алианц ще направи каквото трябва ,когато трябва в края на тримесечието...та колкото и ниско по добре да се купува...
            Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
              Истината е, че Свинята е@а мамата и на двете компании и ако се разминат с някои съдебни процедури, то поне пет години ще им трябват за да погасят "наследството" и да започнат да работят нормално.
              Съгласна съм с теб тук. Онези нива над 100 лв. може и да не се видят повече. От друга страна и не се знае какво точно е останало в самата компания. Няма да се изненадам и на нова смяна на собствеността.

Коментар

Абе ще ги докарате до 100 лева.....

Истината е че поне две тримесечия ще гледаме такива родеата като днес в холдинга при излизане на отчетите....
                Не е препоръка...
                Истината е, че Свинята е@а мамата и на двете компании и ако се разминат с някои съдебни процедури, то поне пет години ще им трябват за да погасят "наследството" и да започнат да работят нормално.

Коментар

• Из материалите за ОСА:

Съветът на директорите на „Булгартабак - холдинг“ АД предлага на
                  Общото събрание на акционерите да не разпредели дивиденти на акционерите.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                    И по тая логика, колко струват 100% от Юрий Гагарин?
                    Абе ще ги докарате до 100 лева.....

Истината е че поне две тримесечия ще гледаме такива родеата като днес в холдинга при излизане на отчетите....
                    Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                      ....Тук вече ми е трудно да се ориентирам, признавам. Каква е тая колосална сума, която са платили за 66% от 49% в Гагарин.
                      И по тая логика, колко струват 100% от Юрий Гагарин?
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                        Ще се опитам малко да поразсъждавам писмено по темата с репутацията. Групата БТХ е платила с 37,8 млн. лева повече от собствения капитал на Баранко за 66% от капитала на Баранко, от което е формирала положителна репутация, която сега обезценява. Предполагам, че Баранко няма собствен капитал, тъй като си е куха фирма за прикриване на инвестицията в Гагарин, от което правя извода, че БТХ групата е платила близо 38 млн, лева, за да придобие 66% от 49%-те процента на Баранко в Гагарин? Ако бъркам някъде ме поправете. Изводите оставям на вас. Засега не виждам никакъв проблем в тази обезценка, дори някои позитиви. Какво мислите?
                        Остава въпросът колко дълг има Баранко, аз си мисля че има доста

Коментар

• Ще се опитам малко да поразсъждавам писмено по темата с репутацията. Групата БТХ е платила с 37,8 млн. лева повече от собствения капитал на Баранко за 66% от капитала на Баранко, от което е формирала положителна репутация, която сега обезценява. Предполагам, че Баранко няма собствен капитал, тъй като си е куха фирма за прикриване на инвестицията в Гагарин, от което правя извода, че БТХ групата е платила близо 38 млн, лева, за да придобие 66% от 49%-те процента на Баранко в Гагарин? Ако бъркам някъде ме поправете. Изводите оставям на вас. Засега не виждам никакъв проблем в тази обезценка, дори някои позитиви. Какво мислите?

Сега стигнах и до обяснителните бележки, от които става ясно, че репутацията с произход Баранко е 66,2 млн. Тук вече ми е трудно да се ориентирам, признавам. Каква е тая колосална сума, която са платили за 66% от 49% в Гагарин.
                          Last edited by znae6t; 31.05.2016, 14:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                            Към 31.12.2015 г. и към 31.12.2014г. е направен преглед за наличие на индикации за обезценка на нематериалните активи. В рамките на прегледа към 31.12.2015г. са съобразени всички известни факти и обстоятелства, в това число оповестените в Приложение 39. При прегледа към 31.12.2015г. Ръководството констатира, че са налице индикации за обезценка на репутация. В резултат на извършения анализ, в отчета за доходите е призната обезценка на репутация на стойност 37,782 хил. лв. В резултат на прегледа към 31.12.2014г. не са установени съществени отклонения на балансовите стойности на активите от тяхната възстановима стойност. (Приложения № 2.13, 9 и 15).
                            Тук, според мен, въпросите са два-

-Дали компанията ще бъде унищожена, за да се завземе пазарния и дял от други чужди компании
                            -Дали компанията ще бъде продадена на чужда такава

Куфарчетата и политиците ни са на ход

Коментар

• Към 31.12.2015 г. и към 31.12.2014г. е направен преглед за наличие на индикации за обезценка на нематериалните активи. В рамките на прегледа към 31.12.2015г. са съобразени всички известни факти и обстоятелства, в това число оповестените в Приложение 39. При прегледа към 31.12.2015г. Ръководството констатира, че са налице индикации за обезценка на репутация. В резултат на извършения анализ, в отчета за доходите е призната обезценка на репутация на стойност 37,782 хил. лв. В резултат на прегледа към 31.12.2014г. не са установени съществени отклонения на балансовите стойности на активите от тяхната възстановима стойност. (Приложения № 2.13, 9 и 15).

В рамките на прегледа към 31.12.2015г. са съобразени всички известни факти и обстоятелства, в това число оповестените в Приложение 39. При прегледа към 31.12.2015г. Ръководството констатира, че са налице индикации за обезценка на репутация. призната в резултат от придобиване на инвестиция в Баранко (приложение 3). В резултат на извършения анализ, в отчета за всеобхватния доход е призната обезценка на репутация на стойност 37,782 хил. лв.

???
                              Last edited by vale1; 31.05.2016, 12:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                                И аз не съм чел още, ама ти е ясно че ако затвориш завод и му съкратиш персонала трябва да го обезцениш. Чисто счетоводна операция, а и няма да плащат 5 млн данък печалба за миналата година.

Без препоръки никакви!
                                Е като затвориш завод 4.2016 г. , защо ще обезценяваш в отчета за 2015г ?

Коментар

Working...
                                X