Първоначално изпратено от Econlav
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
...
Един от големите плюсове за мен тук е, че е една от най-ликвидните акции предвид обема, с който търгувам.
...Vanitas vanitatum...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Не , освен за последните етажи - там имаш уникално вю, а то се плаща. За другото, както вече видяхме от отчета, цената е 15 евромарки, баце - явно това е и от причините да се пълни толкова бавно, освен неможачеството на нашите
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеP/B=0.73
Груев е прав, че не е налазено още от нови инвеститори. Броят на акционерите от началото на годината почти не е мръднал .
- 4 Харесвания
Коментар
� -
и аз чакам 5-6 лв, но докато чакам реших да махна по-голямата си част от акциите тук и ги пренасочих към агрия зимата и вече са удвоени
за сега ми се получава заменката. Един от големите плюсове за мен тук е, че е една от най-ликвидните акции предвид обема, с който търгувам
Някой ще ходи ли на събранието този месец?Last edited by Joz; 08.06.2022, 13:54.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеРеалистично ли е да се търсят 20 евро на м2 в синерджи?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеРеалистично ли е да се търсят 20 евро на м2 в синерджи?
според мен- не
в момента няма от къде едно кафе да си купиш там
Може би като стигне метрото - цената ще е постижима
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПри тези ниски дивиденти трудно ще се задържат тези цени..
Мечтите са безплатни... От къде ще се появят добрите дивиденти и кога... Може ли по точно...Тук съм от листването на компанията и все допълвам при спад ..
Най-малкото идва световна рецесия... Вие не гледате ли акциите в САЩ...
П.П. С други думи казано: до 2-3 години не очаквам големи дивиденти, а по-скоро капиталова. След това идва ред на "добрите" дивиденти + капиталова.Last edited by Чичо Манчо; 08.06.2022, 13:38.Vanitas vanitatum...
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНай малкото идва световна рецесия..Вие не гледате ли акциите в САЩ..
Каква по-добра новина от това всички да чакат Кризата. Истниската криза идва точно когато никой не я очаква, когато всичко е рози и хората са спокойни. 2008 беше криза. Сега е очакване и е добър момент за вход по определени позиции с читав мажоритар разбира се. Мисля че и да има рецесия тя ще е по-скоро техническа.
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 6 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение"Блаженни са вярващите". И аз така съм чакал за някои позиции с надежден фундамент да паднат, а след това съм купувал на още по-високи цени. А това, че ликвидацията е далечна не значи нищо - ако се запълнят сградите и периодично се продава по нещо на печалба - ще има добър дивидент и добри цени. Още помня дивидента след продажбата на Камбаните Бизнес Център.
При тези ниски дивиденти трудно ще се задържат тези цени..
Мечтите са безплатни..От къде ще се появят добрите дивиденти и кога..Може ли по точно..Тук съм от листването на компанията и все допълвам при спад ..
Най малкото идва световна рецесия..Вие не гледате ли акциите в САЩ..
Всеки гледа, но вижда това което иска да види
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Печалбата от продажбата на Бриколажа колко я изкарвате, нещо около 4.8млн ли трябва да е? В годишния отчет гледам Текуща част от нетекущите задължения 4,67млн - това трябва да са точно главничните плащания 2022 г и реално по новия закон печалбата за разпределение трябва да се намали с тях, нали? Т.е. излиза, че профита от продадения имот горе-долу покрива плащанията за главници. И вече трябва да се смята колко спадат приходите от излизането на Модис и от продажбата на варненския Бриколаж.ма пък всеки си е кусурите
Печалбата от Бриколаж е толкова - около 5 милиона. там с, без ДДС се омотвам малко, щото не съм счети, така че приемаме 5 милиона. Лихвите и главниците по кредитите тая година са около 4,5 милки. Колко ще са приходите - кой да ти каже, променлива величина е - Модис ги няма, както и Бриколажа във Варна, т.е. спад с около 2 милиона, но имаме нови наематели за 2/3 от Модис вече, а чакаме и новите в Синерджи, аз очаквам около 10 милиона (оптимистично-реалистично), т.е. към 20 стинки на акция.
Иначе казано, ако се напълни с оше 3 етажа Синерджи за полугодието, което са 8200 квадрата по 15 евраци на квадрат са към 1,5 милки от новите (ако има такива), което ще покрие разликата от Модис и Бриколажа без проблем (като добавим и Нетера и онези с шернатите), т.е. ще си имаме едни 2-2,5 милки от наеми на месечна база, без да има изхвърляния, а само реалистични очаквания. Ако пък се запълни с повече от 3 етажа Синерджи - ехеееей.
Обаче ако решат да плащат главницата по кредита от Пощите с парите от Бриколажа, тогава и тези суми ше трябва да се извадят от печалбата за дивидент за догодина и той да стане 0. Разбира се, може да платят от минали години, щото ще имат кинти, ама става омазано.
Оф, нахвърлях разни мисли - да обобщя: ако не се плати заема с парите от Бриколаж, а се запазят в касата, то можем да очакваме реалистично към 20 стинки дивидент, ако се плати заема - е, тогава става сложно - може и 0 да е, може и всичко в интервала до 20 стинки, кой да ти каже, все още има прекалено много неизвестни, но бъдешето е светлоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
� -
"Блаженни са вярващите". И аз така съм чакал за някои позиции с надежден фундамент да паднат, а след това съм купувал на още по-високи цени. А това, че ликвидацията е далечна не значи нищо - ако се запълнят сградите и периодично се продава по нещо на печалба - ще има добър дивидент и добри цени. Още помня дивидента след продажбата на Камбаните Бизнес Център.
При тези ниски дивиденти трудно ще се задържат тези цени..
Мечтите са безплатни..От къде ще се появят добрите дивиденти и кога..Може ли по точно..Тук съм от листването на компанията и все допълвам при спад ..
Най малкото идва световна рецесия..Вие не гледате ли акциите в САЩ..
Last edited by Kiro; 08.06.2022, 13:04.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПравилно Груйче..Тук ликвидацията е далечна и пак ще се виждат ниски цени..Може пак да стане 2 и под 2 лева..
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПравилно Груйче..Тук ликвидацията е далечна и пак ще се виждат ниски цени..Може пак да стане 2 и под 2 лева..Vanitas vanitatum...
- 3 Харесвания
Коментар
�
Коментар