IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Блаженни са вярващите". И аз така съм чакал за някои позиции с надежден фундамент да паднат, а след това съм купувал на още по-високи цени. А това, че ликвидацията е далечна не значи нищо - ако се запълнят сградите и периодично се продава по нещо на печалба - ще има добър дивидент и добри цени. Още помня дивидента след продажбата на Камбаните Бизнес Център.

При тези ниски дивиденти трудно ще се задържат тези цени..

Мечтите са безплатни..От къде ще се появят добрите дивиденти и кога..Може ли по точно..Тук съм от листването на компанията и все допълвам при спад ..Най малкото идва световна рецесия..Вие не гледате ли акциите в САЩ..
    Last edited by Kiro; 08.06.2022, 13:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Правилно Груйче..Тук ликвидацията е далечна и пак ще се виждат ниски цени..Може пак да стане 2 и под 2 лева..
      "Блаженни са вярващите". И аз така съм чакал за някои позиции с надежден фундамент да паднат, а след това съм купувал на още по-високи цени. А това, че ликвидацията е далечна не значи нищо - ако се запълнят сградите и периодично се продава по нещо на печалба - ще има добър дивидент и добри цени. Още помня дивидента след продажбата на Камбаните Бизнес Център.

Коментар

Правилно Груйче..Тук ликвидацията е далечна и пак ще се виждат ниски цени..Може пак да стане 2 и под 2 лева..
        Не вярвам да видим повече цени по 2 или под 2 лв. Трябва да стане някакъв природен катаклизъм, или нещо от този род (форсмажор) събития, при които цената ще е без значение. А ликвидацията, според мен, изобщо не е "далечна". Тя е процес, който вече започна, а годината 2029 е просто "крайната спирка" по пътя на тази ликвидация. В следващите 7 години просто трябва да се избира най-подходящия момент за реализацията на всеки един от т.нар. "проекти" на фонда. Ако това, което пише Груев за парцела във Видин е вярно значи той ще е "следващият в редичката".
        Vanitas vanitatum...

Коментар

Всичко е възможно, но според мен трудно ще падне под 2,20. Тази година няма изтичащи договори така че или ще има хубави новини /продажби, нови наематели/, или никакви...
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Винаги ще се намери кой да продаде - първо, акцията все още не е вървежна и второ, огромната част от хората на БФБ са спекуланти - като видят 10% печалба и продават, в което няма нищо лошо
            Печалбата от продажбата на Бриколажа колко я изкарвате, нещо около 4.8млн ли трябва да е? В годишния отчет гледам Текуща част от нетекущите задължения 4,67млн - това трябва да са точно главничните плащания 2022 г и реално по новия закон печалбата за разпределение трябва да се намали с тях, нали? Т.е. излиза, че профита от продадения имот горе-долу покрива плащанията за главници. И вече трябва да се смята колко спадат приходите от излизането на Модис и от продажбата на варненския Бриколаж.

Коментар

• P/B=0.73
              Груев е прав, че не е налазено още от нови инвеститори. Броят на акционерите от началото на годината почти не е мръднал .
              Last edited by melon; 08.06.2022, 12:35.

Коментар

• Правилно Груйче..Тук ликвидацията е далечна и пак ще се виждат ниски цени..Може пак да стане 2 и под 2 лева..

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

Надали вече ще има глупаци да продават на 2.20 - 2.30! Който купил - купил!
                  Винаги ще се намери кой да продаде - първо, акцията все още не е вървежна и второ, огромната част от хората на БФБ са спекуланти - като видят 10% печалба и продават, в което няма нищо лошо
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Както и някакъв ентусиаст, който явно държи да купува от него днес, вместо по цените от последните дни....
                    По-добре да купиш скъпо, отколкото по-скъпо И обратното - по-добре да продадеш на загуба, отколкото на по-голяма загуба. Тези две неща, като се научат, и знаеш почти всичко за борсата
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Както и някакъв ентусиаст, който явно държи да купува от него днес, вместо по цените от последните дни....
                      Надали вече ще има глупаци да продават на 2.20 - 2.30! Който купил - купил!

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                        Някакъв айберг има на 2.4 лв., да видим какво ще се случи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ако финишира така, и аз ще си отворя от скъпото довечера
                          Не бързай да се радваш. Това (печеленето) е като с ерекцията. Не е важно само да ти стане, ами трябва и да задържи, докъто свършиш работата (продадеш).

Имам акции и не препоръчвам нищо!

Коментар

• Някакъв айберг има на 2.4 лв., да видим какво ще се случи.

Коментар

• Не виждам много предлагане на тези нива. Елементарната "инвестиционна теза" е, че в момента може да се купи имотно дружество на старите цени.
                              Новите цени на строителството идват височки. Може и да стагнира пазарът на новопостроени, което ще е само от полза за готовите имоти

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                                Мдааа, пак ще разпъвам акордеона
                                Като те видя с този лаф и веднага поглеждам към платформата Ако финишира така, и аз ще си отворя от скъпото довечера

Коментар

Working...
                                X