Първоначално изпратено от penman
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
"Затапването" е резултат на това, че никой не бърза да купува и купувачите дебнат някой, на който му трябва кеш (а преди Коледа със сигурност ще има такива) и да продаде ниско. Всички които сме тук, сме си сметнали отдавна стойността на акцията. Пенсионните фондове до края на годината няма да купуват и това ще натиска цената, но още януари ще скочи, дори и без 23-те стотинки дивидент.Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнениеСлед уебинара някои неизвестни отпаднаха. Мисля, че всички очакваме г-н Груев, като най-заинтересован, да заеме съответната поза "на коленце" и да сметне актуалната цена на акцията. Че пак някакво затапване се получи.
- 1 like
Коментар
-
https://brefbg.com/bg/%d0%b7%d0%b0%d...d0%b5%d0%b7-6/Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Запис ще има ли?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тук ще има сосец!Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Тук вече "верандата" е построена, - завет за едни 20%годишни
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеКазаха, че очакват дивидентът, който предстои да бъде разпределен през Н1 на 2026 г. да е по-голям от този, който ще разпределят през декември. Приблизителната сума ще стане ясна с провизията, който ще видим в отчета за Q4. За парцела в Младост има сериозен интерес от двама потенциални купувачи. Очакванията са този път да се стигне до сделка. Имаше въпрос за цената, но по разбираеми причини г-н Брешков отказа да отговори. От паркинг на Тех Парка, който бил в непосредствена близост до Синерджи са наели 130 паркоместа, за да решат проблемите на наемателите с паркирането до пускане в експлоатация на метрото. Това вероятно ще помогне за отдаването под наем на оставащите незаети площи. Казаха каква е формулата (достатъчно сложна) за пресмятане на възнаграждението, което ще получат за сделката за Бриколаж. Щели да разчитат на помощ от одиторите да огледат по-обстойно сметките преди да се ангажират с прогноза. Това има отношение и към остатъчния дивидент за 2025 г.
Тук вече "верандата" е построена, - завет за едни 20%годишни
Коментар
-
Казаха, че очакват дивидентът, който предстои да бъде разпределен през Н1 на 2026 г. да е по-голям от този, който ще разпределят през декември. Приблизителната сума ще стане ясна с провизията, който ще видим в отчета за Q4. За парцела в Младост има сериозен интерес от двама потенциални купувачи. Очакванията са този път да се стигне до сделка. Имаше въпрос за цената, но по разбираеми причини г-н Брешков отказа да отговори. От паркинг на Тех Парка, който бил в непосредствена близост до Синерджи са наели 130 паркоместа, за да решат проблемите на наемателите с паркирането до пускане в експлоатация на метрото. Това вероятно ще помогне за отдаването под наем на оставащите незаети площи. Казаха каква е формулата (достатъчно сложна) за пресмятане на възнаграждението, което ще получат за сделката за Бриколаж. Щели да разчитат на помощ от одиторите да огледат по-обстойно сметките преди да се ангажират с прогноза. Това има отношение и към остатъчния дивидент за 2025 г.Vanitas vanitatum...
- 7 Харесвания
Коментар
-
разбира се, всичко се записаПървоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Запис ще има ли?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Запис ще има ли?Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеПрекрасен уебинар, на който отговориха на всичко, на което можеха да отговорят, включително на неудобния ми въпрос за продадените акции - не успях да чуя само в края какво казаха, че влязох в един кол, но основното:
- ще се платят само 4 милиона евро за кредита, т.е. остават едни 8 милиона евро за дивидент догодина
- ще има дивидент и за 2025, платим през първата половина на 2026 - отбележете първата половина
- дивидентът няма да е по-малко от този за тази година, т.е. аз го виждам към 20 цента (това си е моя сметка, не са казвали изрично никакво число)
- не се плаща всичко сега, защото ще имат задължение да платят от печалбата тази година и си връзват гащите да имат кеш за разплащане догодина
- има реален интерес за парцела в Младост - не разбрах точно на каква цена, щото нямах време да питам - те ведммъж казаха, че няма да е под балансовата ли беше, историческата ли (не запомних, а има съществена разлика)
- очакват още наематели, така че да видим и там какво развитие ще има в близко бъдеще
- има запитвания и за двете сгради в Бизнес парка и Камбаните, но засега нищо конкретно
- мениджмънтът твърдо вярва отличните перспективи пред акцията
Допълнете, ако съм пропуснал нещо
Коментар
-
Прекрасен уебинар, на който отговориха на всичко, на което можеха да отговорят, включително на неудобния ми въпрос за продадените акции - не успях да чуя само в края какво казаха, че влязох в един кол, но основното:
- ще се платят само 4 милиона евро за кредита, т.е. остават едни 8 милиона евро за дивидент догодина
- ще има дивидент и за 2025, платим през първата половина на 2026 - отбележете първата половина
- дивидентът няма да е по-малко от този за тази година, т.е. аз го виждам към 20 цента (това си е моя сметка, не са казвали изрично никакво число)
- не се плаща всичко сега, защото ще имат задължение да платят от печалбата тази година и си връзват гащите да имат кеш за разплащане догодина
- има реален интерес за парцела в Младост - не разбрах точно на каква цена, щото нямах време да питам - те ведммъж казаха, че няма да е под балансовата ли беше, историческата ли (не запомних, а има съществена разлика)
- очакват още наематели, така че да видим и там какво развитие ще има в близко бъдеще
- има запитвания и за двете сгради в Бизнес парка и Камбаните, но засега нищо конкретно
- мениджмънтът твърдо вярва отличните перспективи пред акцията
Допълнете, ако съм пропуснал нещоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
-
Както и очаквах, няма само 7 млн. и 900 хил. да се разпределят от сделката с Бриколаж и няма да се връща всичкия кредит.
Сега ще рарпределят тази сума на извънредно събрание, за да е по - евтино на акционерите. Останалата печалба ще разпределят през първото шестмесечие на 2026та, след одитирането на отчета.
Защо очаквах това?
Защото тук управляващите са опитни хора от реалния бизнес и е логично да работят само на основата на икономическата логика.
Когато се работи на основата на икономическата логока е лесно, когато се работи на основата на популистката логика е трудно.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Значи, знаете, че съм сред най-големите критици тук (за разлика от всякакви адепти, които не дават по "техните" акциЙ пилИ да припари), обаче това плюене в случая е не само излишно, но и доста дразнещо. ..................
П.С. И дано скоро имаме новини за нови продажби и нови наеми - имаше доста очаквания и в тази посока!
Ей тоя послеСпис е най важното Никулденско-Коледно пожелание и гърми шампанско за напред- Да Бъде!!!
аз тук приключих
с мераците...
Коментар
-
Човек, не те знам какво целиш с постоянното хвалене как си букнал разни места, но отстрани изглежда супер нелепо. Колко хора смяташ че се интересуват от почивката ти в Занзибар? Най-вероятно семейството и най-близките ти хора. Но това да го споделяш под почти всеки пост във форум за инвестиции, според мен е меко казано странно. Пък ако толкова държиш, направи си тема "почивките на Грую", и си пиши там, който се интересува ще чете. И не ти го казвам да се заяждам, или нещо такова. Напротив, следя мненията ти, понякога съм съгласен, понякога не, но си правя някакви изводи и смятам че са до голяма степен полезни. Просто накрая като изцепиш как си букнал за някъде си, и всяка тежест на мнението се изпарява...Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Значи, знаете, че съм сред най-големите критици тук (за разлика от всякакви адепти, които не дават по "техните" акциЙ пилИ да припари), обаче това плюене в случая е не само излишно, но и доста дразнещо. Защо ли? Ми защото хората са ви дали дата за уебинар, на който да ви обяснят всичко - ако искаха да се крият, пляскат 1-2 съобщения и айде, чао, оправяйте се. Затова тези обвинения са абсолютно безпочвени.
така, това първо, а второ - като как очаквате преди реалното превеждане на парите от Бриколаж, да има каквито и да е решения и съобщения? Ми ако нещо се случи в последната секунда и сделката се разпадне? Да не говорим, че датата за сключване на сделката беше 10.11.2025 по предварителни очаквания, но чичикака плати седмица по-рано - е, как да обявят нещо предварително?
Трето, абсолютно през цялото време, на поне 2-3 уебинара, изрично онясняваха, че няма да дават иззвънреден дивидент, а ще бързат с отчета и ще изплатят колкото се може по-рано през 2026 - да се обвиняват сега, че едва ли не са го били планирали, пък това с данък дивидент им е дошло дюшеш, е меко казано малоумно.
Четвърто, разбирам, че някои колеги искат плащане на всичко тук и сега - по леФ дивидент на акция и твай, ама масата (поне така си мисля), сме дългосрочни и реално ни е все тая дали ще вземем леФ сега или малко по-късно (ок, леФ сега винаги, поне по презумция, е повече от леФ по-късно, но не пречи да стане и обратното, особено ако се набиеш на куц кон - знам де, знам, всички у този форум са мега трйдъри
)
И финално - ако може, като дадат дивидента да се разочароват мсата и да свалят акцията до 4 лева, ще съм много благодарен - вярно, че вече съм букнал 4 нови екскурзии, включително един Занзибар, ама, ако се наложи, ще ги разбукна и отложа за малко по-късно
П.С. И дано скоро имаме новини за нови продажби и нови наеми - имаше доста очаквания и в тази посока!
- 12 Харесвания
Коментар
-
Значи, знаете, че съм сред най-големите критици тук (за разлика от всякакви адепти, които не дават по "техните" акциЙ пилИ да припари), обаче това плюене в случая е не само излишно, но и доста дразнещо. Защо ли? Ми защото хората са ви дали дата за уебинар, на който да ви обяснят всичко - ако искаха да се крият, пляскат 1-2 съобщения и айде, чао, оправяйте се. Затова тези обвинения са абсолютно безпочвени.Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Сега препрочитайки коментара си осъзнавам, че не е най-правилното решение да го напиша докато гледам мач и определено не съм се изразил по начин, по който да бъда разбран правилно, за което се извинявам. Мнението ми е, че събранието и разпределянето на дивидент в този момент не е провокирано от увеличаването на данъка вурху дивидентите. Според мен това решение е взето назад във времето, иначе щеше да се потърси по-ранна дана за провеждането му, с което да не се налага датата 31.12. Да, датата е работен ден (а може би не, въз основа на коментара на колегата cba), но всеки планира вечерта на този ден и най-вероятно никой няма да се втурне да върши много работа на този ден.
Под водещите акционери, всъщност е трябвало да напиша управляващите, които също като нас са физически лица, които имат същия интерес от плащането на по-малък данък върху дивиданта. С думите си не визирам юридическите лица, които са с големите пакети, но увеличаването на данъка не ги засяга.
Основната ми идея е, че това ИОСА не е следствие на увеличението на данъка върху дивидентите, а е предварително планирано действие. Ако бе за минимизирането на ефектите от обявеното тази седмица увеличение на данъка, действието трябваше да е различно!
Иначе и аз с нетърпение чакам убинара, тъй като се появяват нови обстоятелства, които могат да променят възгледите на мениджмънта, за начина по който да се постъпи в новосъздалата се ситуация.
така, това първо, а второ - като как очаквате преди реалното превеждане на парите от Бриколаж, да има каквито и да е решения и съобщения? Ми ако нещо се случи в последната секунда и сделката се разпадне? Да не говорим, че датата за сключване на сделката беше 10.11.2025 по предварителни очаквания, но чичикака плати седмица по-рано - е, как да обявят нещо предварително?
Трето, абсолютно през цялото време, на поне 2-3 уебинара, изрично онясняваха, че няма да дават иззвънреден дивидент, а ще бързат с отчета и ще изплатят колкото се може по-рано през 2026 - да се обвиняват сега, че едва ли не са го били планирали, пък това с данък дивидент им е дошло дюшеш, е меко казано малоумно.
Четвърто, разбирам, че някои колеги искат плащане на всичко тук и сега - по леФ дивидент на акция и твай, ама масата (поне така си мисля), сме дългосрочни и реално ни е все тая дали ще вземем леФ сега или малко по-късно (ок, леФ сега винаги, поне по презумция, е повече от леФ по-късно, но не пречи да стане и обратното, особено ако се набиеш на куц кон - знам де, знам, всички у този форум са мега трйдъри
)
И финално - ако може, като дадат дивидента да се разочароват мсата и да свалят акцията до 4 лева, ще съм много благодарен - вярно, че вече съм букнал 4 нови екскурзии, включително един Занзибар, ама, ако се наложи, ще ги разбукна и отложа за малко по-късно
П.С. И дано скоро имаме новини за нови продажби и нови наеми - имаше доста очаквания и в тази посока!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Сега препрочитайки коментара си осъзнавам, че не е най-правилното решение да го напиша докато гледам мач и определено не съм се изразил по начин, по който да бъда разбран правилно, за което се извинявам. Мнението ми е, че събранието и разпределянето на дивидент в този момент не е провокирано от увеличаването на данъка вурху дивидентите. Според мен това решение е взето назад във времето, иначе щеше да се потърси по-ранна дана за провеждането му, с което да не се налага датата 31.12. Да, датата е работен ден (а може би не, въз основа на коментара на колегата cba), но всеки планира вечерта на този ден и най-вероятно никой няма да се втурне да върши много работа на този ден.
Под водещите акционери, всъщност е трябвало да напиша управляващите, които също като нас са физически лица, които имат същия интерес от плащането на по-малък данък върху дивиданта. С думите си не визирам юридическите лица, които са с големите пакети, но увеличаването на данъка не ги засяга.
Основната ми идея е, че това ИОСА не е следствие на увеличението на данъка върху дивидентите, а е предварително планирано действие. Ако бе за минимизирането на ефектите от обявеното тази седмица увеличение на данъка, действието трябваше да е различно!
Иначе и аз с нетърпение чакам убинара, тъй като се появяват нови обстоятелства, които могат да променят възгледите на мениджмънта, за начина по който да се постъпи в новосъздалата се ситуация.
Абсолютно на там ми клонят и на мен мислите
Коментар

Коментар