Съжалявам, че в темата за брефа, ще пиша за шментито, но няколко "пристрастени шели инвеститори" ме предизвикаха. Като не вярвате в "тулите и бетоня" (цитат на може би най-младия и явно недобре образован, иначе поне Hoch Bulgarisch щеше да научи, инвеститор) какво правите в това дружество?! Продавайте, всичко под 2.40 ще бъде изкупено от институционалните инвеститори в близките месеци. "Тулите и бетоня" винаги имат стойност, докато шментито няма абсолютно нищо!!! Дори единствения си актив - сградата на бул. "Ч. връх" продадоха за да запълнят финансовите пробойни. Като вземе да пропада фирмата нищо за ликвидиране даже няма да има! Ще си останете с неструващи и стотинки акции, както тези от масовата приватизация (с малки изключения). А възможности за пропадане - мноого! Мита, некалпав софтуер (или атакуем такъв), много по-читави и по-мощни финансово конкуренти и т.н. Един развойно звено нямат, камо ли завод. Единствено май имат натрупана по складове непродадена продукция и платени в медиите рекламни публикации. Репутация каква имат? Една борсово подценена фирма като Сирма поне такава някаква има.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеПак имаме загрижени яхтсмени - споко, цената задължително ще отиде там, където казах като беше двойка, а именно над 7,50-8,00 лева, т.е. дори влизащите сега ще удвоят инвестицията си за макс 4 години с дивидентите до момента с ликвидацията. И засега всичко върви точно по план. Помня, че пандата беше задал разни пиъри, но не помня точно какви - ако може да се включи къде и как сме в момента
Нормално е да си загрижен акционер, странно е да си загрижен съфорумец!
- 1 like
Коментар
-
Пак имаме загрижени яхтсмени - споко, цената задължително ще отиде там, където казах като беше двойка, а именно над 7,50-8,00 лева, т.е. дори влизащите сега ще удвоят инвестицията си за макс 4 години с дивидентите до момента с ликвидацията. И засега всичко върви точно по план. Помня, че пандата беше задал разни пиъри, но не помня точно какви - ако може да се включи къде и как сме в моментаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение
1% от нетни активи, последните 2 години само за кеша - по 0.5
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Таксата управление от общите активи ли се смяташе, че не си спомням?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеСлед уебинар завършва на ол тайм хай, въпреки саботажите на яхтсмените - мисля, че това е достатъчно. Петицата е въпрос на време, а след това нагоре
Която тулите и бетоня нема как към момента да защитят.
Надули сте платната на яхтата с пълна сила, като пуяка Тръмп, съчетано с дъвките във форума, но нищо материално, не може да расте безкрайно и безумно, освен ако не е подплатено с човешката алчност, демагогия и лалетомания.
Желая ви успешна ликвидация и да се приключи с този имотен балон. Само полза ще има, да се освободят стотици милиони левове на БФБ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
Спомням си ликвидацията на Еларг-а.Когато обявиха ,че ще ликвидират дружеството си купих акции на около 0.70лв.,без дори да съм огледал по-подробно дружеството...Още нямаше прогнозна цена,но пък Еларг-а имаха много обстойно описани земите,които притежават къде ,колко и т.н.... И се заех да изчисля,горе -долу на каква цена ще се продадат тези земи.Ползвайки офертни цени,намерени из интернета,информация от познати притежаващи земи,където притежаваше и Еларг и т.н. ,писах- брисах,писах- брисах и достигнах до цена малко над 2лева.Викам си -супер!И да съм пообъркал малко ,пак ще има една прилична печалба,която да дойде в рамките на месеци...
Да,ама не!Не след дълго ,Еларг-а обяви прогнозна ликвидационна стойност около 1.25 и куп акционери в това число и фондове си разпродадоха акциите на около 1.20...После ликвидационната прогноза отиде на 1.5,после май на 1.80 ,за да се стигне до 2.50..
Таааа, човек трябва да е много "внимателен" с компетентността - това първо,а и дори компететността да е на най-високо ниво ,не се знае ,как ще бъде използвана- това второ ...
Аз не съм сигурен, доколко са били компетентн или некомпетентни хората ,които са анализирали и са дали прогнозни цени на Еларг-а,допускам и възможност да са направили точни сметки,но пък поради една ,или друга причина да са поднесли по-различна/да не кзвам манипулирана/ информация...
Сигурен съм в това ,че хората управлявали фондовете ,които си разпродадоха акциите на 1.2 са били доста некомпетентни,защото моя възможно най-простоват "анализ" го направих в рамките на 4-5 часа,а в тия фондове би трябвало да работят цели екипи,който да смятат и анализират....
И друго,което е важно,че ликвидацията на Еларг-а се случи,месеци след обявяването и,а тук има още четири години....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Интересно изказване, за човек критикуващ инвеститорите в Шелли, ама няма да спамя темата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Интересно изказване, за човек критикуващ инвеститорите в Шелли, ама няма да спамя темата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеКолеги, без значение коя страна от двете е по-права (дали да се погасява кредита сега, или при ликвидирането), не мисля че има някакво значение тук. Решението ще си го вземе мениджмънта. А и като цяло смятам че спора е безпредметен. Ако одобрите решението на мениджмънта, оставате си акционер и си "берете плодовете" до ликвидирането или докато решите че е подходящо време за изход. Ако не го одобрявате, продавате на тази цена, и си инвестирате парите на място където смятате че има по-голям потенциал. Ако си мислите че УД и мениджмънта в частност ще си промени решението за точно този казус, четейки мнения във форума, мисля че дълбоко грешите. И го казвам в добрия смисъл на думата, защото и аз да бях на тяхно място, щях да вземам решения на база моментно състояние на компанията, очаквани приходи, очаквани разходи, рискове и т.н. на базата на наличната информация която имам. Ние каквато и публичност да дава АД-то като цяло, нямам как да знаем "цялата картинка" по-добре от хората които управляват самото дружество. Факт е че към момента като гледаме цената на акцията, и потенциала който има, смятам че УД се справя никак нелошо, особено като го ставним с 90% от компаниите които се търгуват на БФБ.
Да,ама не!Не след дълго ,Еларг-а обяви прогнозна ликвидационна стойност около 1.25 и куп акционери в това число и фондове си разпродадоха акциите на около 1.20...После ликвидационната прогноза отиде на 1.5,после май на 1.80 ,за да се стигне до 2.50..
Таааа, човек трябва да е много "внимателен" с компетентността - това първо,а и дори компететността да е на най-високо ниво ,не се знае ,как ще бъде използвана- това второ ...
Аз не съм сигурен, доколко са били компетентн или некомпетентни хората ,които са анализирали и са дали прогнозни цени на Еларг-а,допускам и възможност да са направили точни сметки,но пък поради една ,или друга причина да са поднесли по-различна/да не кзвам манипулирана/ информация...
Сигурен съм в това ,че хората управлявали фондовете ,които си разпродадоха акциите на 1.2 са били доста некомпетентни,защото моя възможно най-простоват "анализ" го направих в рамките на 4-5 часа,а в тия фондове би трябвало да работят цели екипи,който да смятат и анализират....
И друго,което е важно,че ликвидацията на Еларг-а се случи,месеци след обявяването и,а тук има още четири години....
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
... Явно си 'млад и буен' инвеститор, незнаещ, че сериозните и големи инвеститори предпочитат компании с нулев дълг! От тях именно зависи борсовата цена...Интересно изказване, за човек критикуващ инвеститорите в Шелли, ама няма да спамя темата.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тъкмо ставам, но от уважение към наистина важен форумец (всъщност двама сте) - абсолютно си прав, че лев сега е по-добре, при равни други условия. Само дето нямаме равни други условия - утре влизаме в ЕЗ, или се появява нова популистка тип кака Кокорка и лихвите отлитат на 8-10%, а междувременно любимата Украйнааааа е победила мръсните орки и вдички кол и дейта центрове заминават натам - тогава какво правим? Затова рискът се митигира на макс, просто щото живеем в такива времена и в такава държава, за съжаление. Хубав ден от менПървоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Толкова нелепости си написал (вкл за "младия и буен") , че няма смисъл да им отговарям една по една....
По отношение на "съвета" ти - ако мениджмънта вземе правилното решение (не погаси предсрочно и даде заслужения дивидент на акционерите), ти ще продадеш ли акциите си в знак на протест и щото решението за теб не е правилно ?!?
Направо се чудя как може да сваляш разговора на толкова ниско ниво !?!?
Никой не спори тук дали компанията е добра инвестиция и си заслужава да се държи до 2029-а.... Спорим кое е най-ефективното за акционерите вътре.
(в превод на български - убеден съм че никой няма да си продаде акциите тук според това дали компанията ще или няма да погаси кредита си). Концентрирай се върху това дали да вземеш 1 левче сега или да го вземеш след 5 години, вместо да ескалираш спора на лична основа...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеСлед днешния конфърънс кол май съм по-скоро вече на обратното мнениеАко няма да има извънреден дивидент, то по-добре да правят пълно погасяване. На базата на миналото едва ли ще трърнат да инвестират свободния кеш в ДЦК, а да седят 15-25млн почти цяла година в банката си е пълна лудост, по-добре да си върнат кредита. Ако получат парите октомври, а ще се гласува дивидент чак юни и да се разпредели август ... май се губи смисъл.
- 1 like
Коментар
Коментар