IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Съжалявам, че в темата за брефа, ще пиша за шментито, но няколко "пристрастени шели инвеститори" ме предизвикаха. Като не вярвате в "тулите и бетоня" (цитат на може би най-младия и явно недобре образован, иначе поне Hoch Bulgarisch щеше да научи, инвеститор) какво правите в това дружество?! Продавайте, всичко под 2.40 ще бъде изкупено от институционалните инвеститори в близките месеци. "Тулите и бетоня" винаги имат стойност, докато шментито няма абсолютно нищо!!! Дори единствения си актив - сградата на бул. "Ч. връх" продадоха за да запълнят финансовите пробойни. Като вземе да пропада фирмата нищо за ликвидиране даже няма да има! Ще си останете с неструващи и стотинки акции, както тези от масовата приватизация (с малки изключения). А възможности за пропадане - мноого! Мита, некалпав софтуер (или атакуем такъв), много по-читави и по-мощни финансово конкуренти и т.н. Един развойно звено нямат, камо ли завод. Единствено май имат натрупана по складове непродадена продукция и платени в медиите рекламни публикации. Репутация каква имат? Една борсово подценена фирма като Сирма поне такава някаква има.

Коментар

• Добре де,след като така или иначе дружеството ще върви към ликвидация,защо трябва да се чака до 2029г ,а не се започне от днес със срок,приблизителен до края на 2026г.?!След като дружеството няма да инвестира в нови проекти,завършените работят добре ,защо трябва да се чака до 2029г.?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        Пак имаме загрижени яхтсмени - споко, цената задължително ще отиде там, където казах като беше двойка, а именно над 7,50-8,00 лева, т.е. дори влизащите сега ще удвоят инвестицията си за макс 4 години с дивидентите до момента с ликвидацията. И засега всичко върви точно по план. Помня, че пандата беше задал разни пиъри, но не помня точно какви - ако може да се включи къде и как сме в момента
        Нормално е да има загрижени акционери. Ти помниш ли колко загрижен беше за алтерко, когато цената беше още от пет лева, а ти нямаше акции?
        Нормално е да си загрижен акционер, странно е да си загрижен съфорумец!

Коментар

• Пак имаме загрижени яхтсмени - споко, цената задължително ще отиде там, където казах като беше двойка, а именно над 7,50-8,00 лева, т.е. дори влизащите сега ще удвоят инвестицията си за макс 4 години с дивидентите до момента с ликвидацията. И засега всичко върви точно по план. Помня, че пандата беше задал разни пиъри, но не помня точно какви - ако може да се включи къде и как сме в момента
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение

1% от нетни активи, последните 2 години само за кеша - по 0.5
            Поне е нетни активи, но правилно ли те разбирам, че взимат и от кеша?

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Таксата управление от общите активи ли се смяташе, че не си спомням?
              1% от нетни активи, последните 2 години само за кеша - по 0.5

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                След уебинар завършва на ол тайм хай, въпреки саботажите на яхтсмените - мисля, че това е достатъчно. Петицата е въпрос на време, а след това нагоре
                Смешки. Тук сте на 150 милиона капитализация!
                Която тулите и бетоня нема как към момента да защитят.
                Надули сте платната на яхтата с пълна сила, като пуяка Тръмп, съчетано с дъвките във форума, но нищо материално, не може да расте безкрайно и безумно, освен ако не е подплатено с човешката алчност, демагогия и лалетомания.
                Желая ви успешна ликвидация и да се приключи с този имотен балон. Само полза ще има, да се освободят стотици милиони левове на БФБ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Спомням си ликвидацията на Еларг-а.Когато обявиха ,че ще ликвидират дружеството си купих акции на около 0.70лв.,без дори да съм огледал по-подробно дружеството...Още нямаше прогнозна цена,но пък Еларг-а имаха много обстойно описани земите,които притежават къде ,колко и т.н.... И се заех да изчисля,горе -долу на каква цена ще се продадат тези земи.Ползвайки офертни цени,намерени из интернета,информация от познати притежаващи земи,където притежаваше и Еларг и т.н. ,писах- брисах,писах- брисах и достигнах до цена малко над 2лева.Викам си -супер!И да съм пообъркал малко ,пак ще има една прилична печалба,която да дойде в рамките на месеци...

Да,ама не!Не след дълго ,Еларг-а обяви прогнозна ликвидационна стойност около 1.25 и куп акционери в това число и фондове си разпродадоха акциите на около 1.20...После ликвидационната прогноза отиде на 1.5,после май на 1.80 ,за да се стигне до 2.50..

Таааа, човек трябва да е много "внимателен" с компетентността - това първо,а и дори компететността да е на най-високо ниво ,не се знае ,как ще бъде използвана- това второ ...

Аз не съм сигурен, доколко са били компетентн или некомпетентни хората ,които са анализирали и са дали прогнозни цени на Еларг-а,допускам и възможност да са направили точни сметки,но пък поради една ,или друга причина да са поднесли по-различна/да не кзвам манипулирана/ информация...

Сигурен съм в това ,че хората управлявали фондовете ,които си разпродадоха акциите на 1.2 са били доста некомпетентни,защото моя възможно най-простоват "анализ" го направих в рамките на 4-5 часа,а в тия фондове би трябвало да работят цели екипи,който да смятат и анализират....

И друго,което е важно,че ликвидацията на Еларг-а се случи,месеци след обявяването и,а тук има още четири години....
                  Моята мисъл беше друга. Че ако ще и с месеци да си спорим във форума кой вариант в случая е по-добър, крайното решение на общото събрание ще го вземат мениджмънта и пенсионните и инвестиционни дружества с по-големите пакети акции. Ако някой си мисли че ние с няколкото хиляди или десетки хиляди акции ще тръгнем да "обръщаме решението" на дружеството е меко казано много пожелателно мислене...

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Интересно изказване, за човек критикуващ инвеститорите в Шелли, ама няма да спамя темата.
                    Тези постулати сигурно ги е чел в стари комунистически учебници през младежките си години !

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Интересно изказване, за човек критикуващ инвеститорите в Шелли, ама няма да спамя темата.
                      Напомня на ранния грюу отпреди 5-6 години. Адепти некви.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                        Колеги, без значение коя страна от двете е по-права (дали да се погасява кредита сега, или при ликвидирането), не мисля че има някакво значение тук. Решението ще си го вземе мениджмънта. А и като цяло смятам че спора е безпредметен. Ако одобрите решението на мениджмънта, оставате си акционер и си "берете плодовете" до ликвидирането или докато решите че е подходящо време за изход. Ако не го одобрявате, продавате на тази цена, и си инвестирате парите на място където смятате че има по-голям потенциал. Ако си мислите че УД и мениджмънта в частност ще си промени решението за точно този казус, четейки мнения във форума, мисля че дълбоко грешите. И го казвам в добрия смисъл на думата, защото и аз да бях на тяхно място, щях да вземам решения на база моментно състояние на компанията, очаквани приходи, очаквани разходи, рискове и т.н. на базата на наличната информация която имам. Ние каквато и публичност да дава АД-то като цяло, нямам как да знаем "цялата картинка" по-добре от хората които управляват самото дружество. Факт е че към момента като гледаме цената на акцията, и потенциала който има, смятам че УД се справя никак нелошо, особено като го ставним с 90% от компаниите които се търгуват на БФБ.
                        Спомням си ликвидацията на Еларг-а.Когато обявиха ,че ще ликвидират дружеството си купих акции на около 0.70лв.,без дори да съм огледал по-подробно дружеството...Още нямаше прогнозна цена,но пък Еларг-а имаха много обстойно описани земите,които притежават къде ,колко и т.н.... И се заех да изчисля,горе -долу на каква цена ще се продадат тези земи.Ползвайки офертни цени,намерени из интернета,информация от познати притежаващи земи,където притежаваше и Еларг и т.н. ,писах- брисах,писах- брисах и достигнах до цена малко над 2лева.Викам си -супер!И да съм пообъркал малко ,пак ще има една прилична печалба,която да дойде в рамките на месеци...

Да,ама не!Не след дълго ,Еларг-а обяви прогнозна ликвидационна стойност около 1.25 и куп акционери в това число и фондове си разпродадоха акциите на около 1.20...После ликвидационната прогноза отиде на 1.5,после май на 1.80 ,за да се стигне до 2.50..

Таааа, човек трябва да е много "внимателен" с компетентността - това първо,а и дори компететността да е на най-високо ниво ,не се знае ,как ще бъде използвана- това второ ...

Аз не съм сигурен, доколко са били компетентн или некомпетентни хората ,които са анализирали и са дали прогнозни цени на Еларг-а,допускам и възможност да са направили точни сметки,но пък поради една ,или друга причина да са поднесли по-различна/да не кзвам манипулирана/ информация...

Сигурен съм в това ,че хората управлявали фондовете ,които си разпродадоха акциите на 1.2 са били доста некомпетентни,защото моя възможно най-простоват "анализ" го направих в рамките на 4-5 часа,а в тия фондове би трябвало да работят цели екипи,който да смятат и анализират....

И друго,което е важно,че ликвидацията на Еларг-а се случи,месеци след обявяването и,а тук има още четири години....

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

... Явно си 'млад и буен' инвеститор, незнаещ, че сериозните и големи инвеститори предпочитат компании с нулев дълг! От тях именно зависи борсовата цена...

Коментар

• Чудя се само пак ли така ще тръбят, когато основен наемател напусне някоя сграда? Стискаме палци да не се случва до 2029... Кой ли ще смогне да продаде пръв тогава?

Коментар

• Тъкмо ставам, но от уважение към наистина важен форумец (всъщност двама сте) - абсолютно си прав, че лев сега е по-добре, при равни други условия. Само дето нямаме равни други условия - утре влизаме в ЕЗ, или се появява нова популистка тип кака Кокорка и лихвите отлитат на 8-10%, а междувременно любимата Украйнааааа е победила мръсните орки и вдички кол и дейта центрове заминават натам - тогава какво правим? Затова рискът се митигира на макс, просто щото живеем в такива времена и в такава държава, за съжаление. Хубав ден от мен
                              Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Толкова нелепости си написал (вкл за "младия и буен") , че няма смисъл да им отговарям една по една....

По отношение на "съвета" ти - ако мениджмънта вземе правилното решение (не погаси предсрочно и даде заслужения дивидент на акционерите), ти ще продадеш ли акциите си в знак на протест и щото решението за теб не е правилно ?!?

Направо се чудя как може да сваляш разговора на толкова ниско ниво !?!?

Никой не спори тук дали компанията е добра инвестиция и си заслужава да се държи до 2029-а.... Спорим кое е най-ефективното за акционерите вътре.
                              (в превод на български - убеден съм че никой няма да си продаде акциите тук според това дали компанията ще или няма да погаси кредита си). Концентрирай се върху това дали да вземеш 1 левче сега или да го вземеш след 5 години, вместо да ескалираш спора на лична основа...
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                                След днешния конфърънс кол май съм по-скоро вече на обратното мнение Ако няма да има извънреден дивидент, то по-добре да правят пълно погасяване. На базата на миналото едва ли ще трърнат да инвестират свободния кеш в ДЦК, а да седят 15-25млн почти цяла година в банката си е пълна лудост, по-добре да си върнат кредита. Ако получат парите октомври, а ще се гласува дивидент чак юни и да се разпредели август ... май се губи смисъл.
                                Таксата управление от общите активи ли се смяташе, че не си спомням?

Коментар

Working...
                                X