IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Запис от Уебинар на тема “Финансови резултати за трето тримесечие на 2024 година”

Във вторник, 05.11.2024г., 14:00ч. се проведе Уебинар на тема финансови резултати за трето тримесечие на 2024 година и текуща информация за дейността на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ.

Запис от Уебинара можете да свалите тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от balkandjia Разгледай мнение

Не. Това е подвеждащо. Което си написал е абсолютно сигурно. А може и цялата цена от бриколажа да е дивидент. И няма да е дребно.
      Да, ако не се погаси предсрочно заема към Пощите, само от Бриколажа ще има по около левче дивидент, платим септември 2026 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от balkandjia Разгледай мнение

Не. Това е подвеждащо. Което си написал е абсолютно сигурно. А може и цялата цена от бриколажа да е дивидент. И няма да е дребно.
        Аз лично не вижда вариант, в който да дат всичко за дивидент - пределно ясно е, че част ще отиде за погасяване на кредита в Синерджи, на пак е въпрос на сметки. Много от вас вероятно забравят, че този голям кредит е с финално плащане (изравнителна вноска) от 10 милиона (по спомени) през ноември 2029 - та може и те да се платят, макар че лев сега не е като лев след 5 години, особено при смешната лихва от 2,95% (да се сравни с тези на "безрисковия" бизнес на едни аграри, щото то земя вече няма и не се произвеждала ). Обаче Брешков изрично си каза, че те имат притеснения, че лихвите ще се качат - влизане в еврозоната, при сегашното положение на нещата, всъщност наистина ще качи лихвите (парадокс, но факт). За наша радост, вероятността да влезем е малка

Ще направя пак сметки набързо - казаха, че са позитивни, че Синерджи ще излезе на по-добра цена от сградата на ПИБ. Ако излезе към 100 милиона евро, то само тя дава оценка на акцията около 5,50 лева. Плюс останалите активи, плюс една чиста печалба от 25-30 стотинки на акция само от наемите откъм края на 2025, след като изчистим заемите и донапълним офисите и т.н. Аз продължавам да съм оптимист за 2025 - 5 лева, 2026 - 6 лева и т.н. до 2029
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнение
          Да, няма нищо ново.
          Просто само дивидентът за 2025 ще бъде равен на печалбата от Бриколаж + печалбата за 2025 - главницата по кредитите платена за 2025.
          Дребна работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнение
            Да, няма нищо ново.
            Просто само дивидентът за 2025 ще бъде равен на печалбата от Бриколаж + печалбата за 2025 - главницата по кредитите платена за 2025.
            Дребна работа.
            Е ти това не го ли очакваше, наистина нищо ново, вече е отразано.

Коментар

• Да, няма нищо ново.
              Дребна работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

С две думи казваш,- че тук пушката ще гърми във всяко действие...
                в последното ще е вакуумна имплозия
                В общи линии, нищо ново.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  Явно никой не го интересува уебинара, или пък всички са го гледали и няма какво да се комантира - факт, имаше към 50 човека вътре по едно време Аз, като добър самарянин, ще скицирам основното:
                  - дивидент за 2024 е много вероятно да има, но зависи от кеш флоуа, иначе чисто счетоводно не следва да се начислява
                  - задатъкът за Бриколаж ще влезе 2025, като независимо кога подпишем договора за имота там, до ноември 2025 ще се дължат тези по 100 000 лева на месец наем
                  - към Кю4 2024 ще сме над 3 милиона приходи
                  - очакваме (оптимистично) още 10% в Синерджи (дано стане) до края на година, т.е. да се изравнят навсякъде по 75% заетост, което (по мои сметки, не на Брешков, да подчертая), идва към 15 милиона приходи годишно, от които половината са печалба (което ще се случи за 2025)
                  - ще има индексации на наемите, както е редно всяка година
                  - имаме само един наемател с изтичащ договор за 2025 - 1400 квадрата в Бизнес парка, като просто този наемател (сами може да се сетите за името) работи с краткосрочни договори, т.е. очакват да го подновят
                  - отдаваме и паркоместата в Синерджи - 80 евро на паркомясто, отдадени са 380, т.е. реално всичко е запълнено, извън тези, които са пазят за новите наематели. Иначе казано, само от паркоместата в Синерджи сме избили над 60% от наема на Бриколаж - добре ли е, че някои ми се смееха, като ги смятах по едно време
                  - цените на отдаване на площите са добри, като за пазара - няма да кажа конкретните цифри, вижте си ги в записа, като го качат
                  - и финално, имаше и друго, но набързо - толкова, оптимисти са, че могат да направят по-добра сделка от тези за централата на ПИБ - както искате го разбирайте

С две думи казваш,- че тук пушката ще гърми във всяко действие...
                  в последното ще е вакуумна имплозия

Коментар

• Явно никой не го интересува уебинара, или пък всички са го гледали и няма какво да се комантира - факт, имаше към 50 човека вътре по едно време Аз, като добър самарянин, ще скицирам основното:
                    - дивидент за 2024 е много вероятно да има, но зависи от кеш флоуа, иначе чисто счетоводно не следва да се начислява
                    - задатъкът за Бриколаж ще влезе 2025, като независимо кога подпишем договора за имота там, до ноември 2025 ще се дължат тези по 100 000 лева на месец наем
                    - към Кю4 2024 ще сме над 3 милиона приходи
                    - очакваме (оптимистично) още 10% в Синерджи (дано стане) до края на година, т.е. да се изравнят навсякъде по 75% заетост, което (по мои сметки, не на Брешков, да подчертая), идва към 15 милиона приходи годишно, от които половината са печалба (което ще се случи за 2025)
                    - ще има индексации на наемите, както е редно всяка година
                    - имаме само един наемател с изтичащ договор за 2025 - 1400 квадрата в Бизнес парка, като просто този наемател (сами може да се сетите за името) работи с краткосрочни договори, т.е. очакват да го подновят
                    - отдаваме и паркоместата в Синерджи - 80 евро на паркомясто, отдадени са 380, т.е. реално всичко е запълнено, извън тези, които са пазят за новите наематели. Иначе казано, само от паркоместата в Синерджи сме избили над 60% от наема на Бриколаж - добре ли е, че някои ми се смееха, като ги смятах по едно време
                    - цените на отдаване на площите са добри, като за пазара - няма да кажа конкретните цифри, вижте си ги в записа, като го качат
                    - и финално, имаше и друго, но набързо - толкова, оптимисти са, че могат да направят по-добра сделка от тези за централата на ПИБ - както искате го разбирайте
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение

Запазих час за автомивка и съм готов за уебинара
                      Значи "партньорите" трябва да измислят по една шапка със Синерджито например за хората, които подготвят така старателно колите си преди среща .

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение

А гумите и маслото провери ли

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
                          Аз за Исперих и Айтос само мога да си мечтая!

Коментар

• Понеже знам, че мениджмънта чете форума, бих искал да попитам следното.
                            Смятате ли, че е добра идея да се обявят 3-те имота в неактивна фаза - а именно, НИ в София, Лозенец и Видин за продажба в средства за масова комуникация - вестници, интернет и т.н. на явен търг - в даден срок - 3 месеца например, с цел достигане до по-голям кръг потенциални купувачи и отключване на стойност за акционерите.
                            Наскоро имаше точно такава обява от ОББ за техен имот - https://estates.ubb.bg/sales/2211 , която се рекламираше.
                            Благодаря

Коментар

• Аз за Исперих и Айтос само мога да си мечтая!

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
                                Буквам и аз една почивка с децата във вакарел.
                                За зимната ваканция и аз се двоумях между Исперих и Айтос,но избрах първия.

Коментар

Working...
                                X