IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Не, като начало ще съм в района на Конщанц. Имам и готово жилище, където ще отида в началото. После ще наема или ще купя нещо, най-вероятно къща. Вече съм почти готов, още месец макс и ме няма.
    Щом си решил и имаш възможност за работа, развитие и новости действай и не се колебай. Но си имай едно наум.
    Ти пък ще вземеш да изчезнеш и имотите ще се срупаят, ти да видиш.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Собственик продава 3 апетитни имота в гр. Априлци (ТРОЯНСКИЯ БАЛКАН) Имотите са с уникална панорама към вр. Ботев. На асвалтов път са и са с подготвени актуални документи за продажба.
      Цена 30 лв. за кв.м. Тел. 0988 220994

Гр. Априлци, п.к. 5641, ул. "Соколска", местноста Боголонта
      Поземлен имот с кадастрален номер: 52218.545.61
      Имота е в регулация с право на строеж и площ 1443 кв.м.

Гр. Априлци, кв. ОСТРЕЦ, местноста Боголонта (ТРОЯНСКИЯ БАЛКАН)
      Поземлен имот с кадастрален номер: 52218.545.83
      Имота е на главен път, в регулация с обща площ 1420 кв. м

Гр. Априлци кв. Острец местноста Боголонта.
      Кадастрален номер: 52218.545.81
      Площ: 1490 кв.м.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Е как бре? От кое време на Крети къщата на село мина 650К€. Теб там ли те влече?
        Не, като начало ще съм в района на Конщанц. Имам и готово жилище, където ще отида в началото. После ще наема или ще купя нещо, най-вероятно къща. Вече съм почти готов, още месец макс и ме няма.

Коментар

Значи споделих, че търс(ех) старо строителство. Тази сграда сме я обсъждали много пъти тук. Не струва. Особено локацията, но и много други неша не са ОК.

И не, не бих дал 650к за апартамент в София, при положение че за тази сума мога да си купя цяла къща в Германия. Втората обява пък няма изобщо какво да я коментираме.

ПС: Вече не търся нищо, тъй като се изнасям от България.
          Е как бре? От кое време на Крети къщата на село мина 650К€. Теб там ли те влече?

Коментар

Е, не е честно, много ще ни липсваш..на германците още по-малко..

Коментар

• Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

едва ли мога да я извадя от ръкава, но това не ви ли удовлетворява:
              https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7x8s5p&f1=2
              и колкото да има дъвка във форума:
              https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7x8s0r&f1=1

зависи с колко милиона сте готави да се разделите, но едва ли е проблем за топ 0,1%, доходите трябва да позволяват поне първите две оферти. които са на 3К и 5К квадрата, вярно голяма площ и неясни общи части и поддръжка, но да кажем че това са дребни неща за това ниво купувачи
              Значи споделих, че търс(ех) старо строителство. Тази сграда сме я обсъждали много пъти тук. Не струва. Особено локацията, но и много други неша не са ОК.

И не, не бих дал 650к за апартамент в София, при положение че за тази сума мога да си купя цяла къща в Германия. Втората обява пък няма изобщо какво да я коментираме.

Last edited by ejonny2376; 17.04.2022, 00:52.

Коментар

И слушал Кретена да купи в Атина апарти. Ама Кретеня хитър - чопнал един имот за 8К€ и го дал за 100€. Е, то заето по един месец макс, ама и Кретеня си подсигурил място като сложи памперса. А Ботича осъзнал грешката си взел поука и се насочил кам Истанбул - пак в сегмент дето и бедняците не купуват.
                Бота156 е някак, велико изключение на всичко смислено в инвестициите. За него може книга да се напише под работно заглавие: " Ти за какво точно се бориш?"

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

То, е достатъчно да им четеш мненията на двамата ботури..силно недоволни от това, че съществуват на този свят.Единият даже послъгва, че кривогледата му дъщеря била в Германия, докато тя се дрогира в кв. Надежда, жалка история...
                  О, жалко! Наистина! От два дена гледам двама пациента - мъдурковци с тежък гастрит и повръщане без край. Канабисче, пушили та се скъсали.

Коментар

Защо говориш глупости бе човек? Кое е благоприятното на ипотеката, освен че рискът е да останеш без стотинка с висок остатъчен дълг и да загубиш целия собствен капитал?
                    От ипотека има смисъл само тогава, когато имам парите да купя имота поне няколко пъти, но тези пари са инвестирани в по-високодоходни активи и не следва да се разваля инвестицията. Както и тогава, когато може да се изплати за 2-3 години макс.

ПС: Още чакам от теб представителна извадка от огромния избор от апартаменти, който имам.
                    едва ли мога да я извадя от ръкава, но това не ви ли удовлетворява:
                    и колкото да има дъвка във форума:
                    https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7x8s0r&f1=1

зависи с колко милиона сте готави да се разделите, но едва ли е проблем за топ 0,1%, доходите трябва да позволяват поне първите две оферти. които са на 3К и 5К квадрата, вярно голяма площ и неясни общи части и поддръжка, но да кажем че това са дребни неща за това ниво купувачи

Коментар

И слушал Кретена да купи в Атина апарти. Ама Кретеня хитър - чопнал един имот за 8К€ и го дал за 100€. Е, то заето по един месец макс, ама и Кретеня си подсигурил място като сложи памперса. А Ботича осъзнал грешката си взел поука и се насочил кам Истанбул - пак в сегмент дето и бедняците не купуват.
                      То, е достатъчно да им четеш мненията на двамата ботури..силно недоволни от това, че съществуват на този свят.Единият даже послъгва, че кривогледата му дъщеря била в Германия, докато тя се дрогира в кв. Надежда, жалка история...

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

И, ти с това твое мнение твърдиш, че някога си купувал имот
                        Ами аз не съм купил при цена от 40 годишни наема. Тогава наемите бяха същите като сега, а цените бяха с 50% по-ниски, отделно 20% допълнителен дискаунт, който издействах и най-важното - прецаках един нещастник-брокер и не му платих даже стотинка. Сбъркал ли съм?

Сега, сред огромния избор от имоти който имам, под 40 наема няма нищо.

Коментар

Рисковете на живота, но човек е в по- благоприятна позиция с ипотеката отколкото под наем. И да се застрахова, другото е Божа работа. Едва ли се стига до 5к без риск, ипотеката е още един премерен риск.
                          Това ти написах. За 20 години много рядко някой ще мине без сериозно събитие усложнение, не специално за него, но за негови близки. Това е част от живота.
                          Премерен риск ипотечката не е защото тя е извън твоят контрол. Понеже си нов ще ти напиша , че първата ми покупка беше с ипотечка / преди това бях под наем 5-6 години, но ми го вдигнаха и затва купих/ . За 2 години ми вдигнаха лихвата без предупреждение с 2 процента и я изплатих.
                          Та не съм против нея та разбираш ли да ми идват наематели / те са ми чужденци и без това по-често/ , но трябва да е премерена. Например с 60-70% самоучастие и възможност да се изплати за макс 5 години / каквато беше моята едно време/ А някой ще събира 5 години 20% самоучастие и после ще тегли 80% които ще изплаща 15 години е непремерен риск.... за мен....Иначе имаше и такива които взимат и 100% ипотека. Отново повечето ще успеят , но не всички.
                          ПП Понеже повтаряш застраховките. Те не са за всичко и струват пари...не са безплатни....

Коментар

И кое точно не проумяваш? Да предплатя 40 годишни наема, за да ме впишат в някаква папка, че съм собственик на нещо си? За какво ми е? Какво печеля от това, освен обремененост с данъци до гроб и невъзможност да сменя местоживеенето при нужда? Те хората затова са казали, че 15-20 годишни наема е разумно, оттам нататък - олигофрения.
                            Е как така "невъзможно" - нали виждате, че допи гробнизите се продават с лекота. Останах с впечатление, че пътувате или поне имате наблюдения в други държани. В Щатите и Англия сменят жилища като прани гащи, не им пука. Но не стоят под наем ако могат да купят с ипотека. Не е по-различно в София. Кеширате имота, връщате на банката каквото остава по кредита и останалото е старта на новото място. Другото не работи, защото инфлацията на активите е целена и изпреварва спестяваниятя. И на мизирия да мине човек, фругално за по-модерно, пак няма да успее спестявайки

Коментар

И кое точно не проумяваш? Да предплатя 40 годишни наема, за да ме впишат в някаква папка, че съм собственик на нещо си? За какво ми е? Какво печеля от това, освен обремененост с данъци до гроб и невъзможност да сменя местоживеенето при нужда? Те хората затова са казали, че 15-20 годишни наема е разумно, оттам нататък - олигофрения.
                              И, ти с това твое мнение твърдиш, че някога си купувал имот

Коментар

Рисковете на живота, но човек е в по- благоприятна позиция с ипотеката отколкото под наем. И да се застрахова, другото е Божа работа. Едва ли се стига до 5к без риск, ипотеката е още един премерен риск.
                                Защо говориш глупости бе човек? Кое е благоприятното на ипотеката, освен че рискът е да останеш без стотинка с висок остатъчен дълг и да загубиш целия собствен капитал?
                                От ипотека има смисъл само тогава, когато имам парите да купя имота поне няколко пъти, но тези пари са инвестирани в по-високодоходни активи и не следва да се разваля инвестицията. Както и тогава, когато може да се изплати за 2-3 години макс.

ПС: Още чакам от теб представителна извадка от огромния избор от апартаменти, който имам.

Коментар

Working...
                                X