Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Нз кви сметки правиш, но в Мюнхен ако живееш е комплекс с баейни, тенис кортове, фитнес и т.н няма да ти стигне заплатата за подръжка, тук за тези екстри плащаме 1/3 от мин. заплата.
Не мерси. Предпочитам 20 квадрата квартира в Мюних, но като излезя да ми е чисто и подредено.
Впрочем в Мюних такива комплекси няма, това е Ганьовска селяния, която нормален европеец никога няма да построи, камо ли да живее вътре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Не, на първите дето ми идват в главата знам какви са истинските цени на реален квадратен метър. Сравнявайки със София (пак на реален кв.м.) излиза, че са само 2 пъти по-скъпи (до преди 2 години бяха 3 пъти и нагоре.). При средни доходи 4 пъти не виждам някаква дилема относно това, къде е по-изгодно. Ако сравним и качеството на обитание, на строителство, околна среда, улици и паркове, разликата отива в небесата.
Каквото и брокерско писание да ми цитираш, аз смятам до стотинка и сравнявам 1 към 1. Резултатите не са в полза на София.Last edited by better; 26.04.2022, 20:03.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Аз не искам да забогатявам имотно, искам да ходя по тротоар без риск да си счупя краката или да ме убие ток. Толкова ли е трудно за схващане?
Не казвам кое е правилно и редно , а само насочвам към проблема. Например ако се събират повече данъци у нас дали пък голямата част няма да се крадат ?!Last edited by pesimist4o na kvadrat; 26.04.2022, 19:57.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Като нямаш виж ги , нали затва съм ги постнал :-)
Иначе ако се постараеш повече ще можеш да намериш и места, които са по-добре ценово и като достъпност от София. Лошото е че първите дето ти идват в главата като пример се оказват във всеки смисъл много по-зле от София :-)
Каквото и брокерско писание да ми цитираш, аз смятам до стотинка и сравнявам 1 към 1. Резултатите не са в полза на София.
Коментар
-
200 квадрата в Софийски кофтор не можеш да ги сравниш и с 2 квадрата в Париж даже. Разликата е 100 години човешко развитие.
Не всичко се измерва в нетен доход. Качеството на живот е важно, а такова в България липсва изцяло. Навсякъде те цакат и крадат. Какви ресторанти, какви спа хотели? Цените са по-високи от Австрия, обслужването е нулево. Не ми хвали родната простотия, успях да и се насладя през последните 5 години от живота ми. Сега с удоволствие се лишавам от 20% нетен доход само и само да се махна оттук.
ПС: Живеенето на квартира е най-умното решение, което може да вземеш, където и да си. Най-вече в София. Имоти надценени тройно никой умен и учен човек не купува. Купуват заблудените, неграмотни програмистчета, станали жертва на измамни брокери и банки.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Ма кажи имената на заведенията и хотелите, или е топ сикрет?
Ако искаш гледка - ресторант Шик мисля че се казваше. Пак в този район.Last edited by ejonny2376; 26.04.2022, 19:55.
Коментар
-
Кой бил неподготвен? Май пак песимистът, понеже цитира за пореден път грешни данни (поне за София). В Кабул нямам идея какви са цените на имотите, знам само, че прилича на София по състояние на улици и инфраструктура.
Иначе ако се постараеш повече ще можеш да намериш и места, които са по-добре ценово и като достъпност от София. Лошото е че първите дето ти идват в главата като пример се оказват във всеки смисъл много по-зле от София :-)
Коментар
-
Не съм наемал в Париж, признавам. Живял съм там по 1 седмица макс в хотели. Париж си е Париж. Самият факт, че си там, е лукс. Къде спиш едва ли е толкова важно. Важното е, че си в Париж, не във Вадите. Последното си има своята цена. Не е за всеки.
Виена ми е любим град и съм обикалял заведенията. Виенски шницел (телешки) ти е средно 20-25 Евро на повечето места. В София вчера ядохме в центъра до Славейков (някакво ново заведение) - 26 лева за телешки шницел, който беше 50% като големина, недобре приготвен, 7 лева бирата (разреден с вода Кромбахер).
И при заведенията е същото като при имотите - София е уж по-евтина, но само на пръв поглед и за заблуда на клиента. Дефакто получаваш много по-малко и като количество, и като качество и реално цената е много по-висока. Спрямо средния доход пък покупаталната в София е 3-4 пъти по ниска.
За заведенията и порциите си прав донякъде. У нас са по-дребнички и цените са нагоре, но има още мнооогоооо път , за да ги достигнем. В Париж и Франкфурт съм плащал редовно сметки по над 100 евро на плюскане в прилични места БЕЗ алкохол или с шерната бутилка вино примерно.
Преди няколко дни обядвах в Дивака в центъра.... 20 лева и качеството и обслужването беше много добро и БЪРЗО..., а заведението препълнено...Last edited by pesimist4o na kvadrat; 26.04.2022, 19:46.
Коментар
-
Жони, некъде надолу беше писал пак неподготвен. Требе просто да приемеш най-накрая, че София е сред най-достъпните места за покупка на имот в света. Без значение дали го сравняваш с Париж или Кабул.... Резултата е еднакъв....- по убаво от София нема :-))))
Consumer Prices in Sofia are 21.21% higher than in Dhaka (without rent
Local Purchasing Power in Sofia is 115.51% higher than in Dhaka [TABLE]
[TR]
....
Коментар
-
Не съм наемал в Париж, признавам. Живял съм там по 1 седмица макс в хотели. Париж си е Париж. Самият факт, че си там, е лукс. Къде спиш едва ли е толкова важно. Важното е, че си в Париж, не във Вадите. Последното си има своята цена. Не е за всеки.
Виена ми е любим град и съм обикалял заведенията. Виенски шницел (телешки) ти е средно 20-25 Евро на повечето места. В София вчера ядохме в центъра до Славейков (някакво ново заведение) - 26 лева за телешки шницел, който беше 50% като големина, недобре приготвен, 7 лева бирата (разреден с вода Кромбахер).
И при заведенията е същото като при имотите - София е уж по-евтина, но само на пръв поглед и за заблуда на клиента. Дефакто получаваш много по-малко и като количество, и като качество и реално цената е много по-висока. Спрямо средния доход пък покупаталната в София е 3-4 пъти по ниска.
Коментар
-
Точно тъй е, ама знаеш ли какви тротоари има там и какви са в София....., а в Мюнхен да вземеш 7500 евро брутото трябва да ти е сигур към 30-40% повече от това в София...., да не кажа, че странични доходи като да речем от наеми попадат в прогресивната стълбица....
Там нормален човек , който не е наследствена аристокрация от столетия няма никакъв шанс да забогатее имотно....Нема нищо случайн в това, че 80%+ са наематели, ама богаташи и тротоарите за наема им под моста е с чудесно качество :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Ти наемал ли си някога квартира в Париж, знаеш ли какви дупки са? А на ресторант във Виена сядал ли си, или на кафе поне? А някой с гледка пробвал ли си? Дай препоръки, да ида да видя и аз туй чудо.
пп и ти като каръка злобееш към програмистите, гроздето е кисело май.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Аз не съм съгласен с това. Със 7500 евра в Мюнхен или Париж еле пък в Ню Йорк си г-н никой. Ще живееш на квартира цял живот или ако теглиш кредит, ще го изплащаш докато побелееш. От тия 7500 я ти останат чисти 4000 я не. Отделно няма да можеш да си позволиш да ходиш на скъп ресторант всеки ден, и на уикенд спа почивка всеки уикенд. Но в София или Варна освен, че може да си позволиш 200 кв. ап можеш да си позволиш и горните неща.
Там нормален човек , който не е наследствена аристокрация от столетия няма никакъв шанс да забогатее имотно....Нема нищо случайн в това, че 80%+ са наематели, ама богаташи и тротоарите за наема им под моста е с чудесно качество :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 26.04.2022, 19:31.
- 1 like
Коментар
-
200 квадрата в Софийски кофтор не можеш да ги сравниш и с 2 квадрата в Париж даже. Разликата е 100 години човешко развитие.
Не всичко се измерва в нетен доход. Качеството на живот е важно, а такова в България липсва изцяло. Навсякъде те цакат и крадат. Какви ресторанти, какви спа хотели? Цените са по-високи от Австрия, обслужването е нулево. Не ми хвали родната простотия, успях да и се насладя през последните 5 години от живота ми. Сега с удоволствие се лишавам от 20% нетен доход само и само да се махна оттук.
ПС: Живеенето на квартира е най-умното решение, което може да вземеш, където и да си. Най-вече в София. Имоти надценени тройно никой умен и учен човек не купува. Купуват заблудените, неграмотни програмистчета, станали жертва на измамни брокери и банки.
Consumer Prices in Sofia are 21.21% higher than in Dhaka (without rent
Local Purchasing Power in Sofia is 115.51% higher than in DhakaВ Кабул е малко по-добре от Дака, особено държавно са цъФналЕ....,ама имотите пак са по-недостъпни :-))) Евентуално некоя наследствена пещера на Осама в предградие на Кабул като Ихтиман мое да се земе тънко.... и нищо друго :-)Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 114,759.52 ৳
(2,427.67 лв)198,258.24 ৳
(4,194.04 лв)+72.76 % Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 58,580.82 ৳
(1,239.24 лв)130,541.32 ৳
(2,761.53 лв)+122.84 % Average Monthly Net Salary (After Tax) 26,436.87 ৳
(559.26 лв)78,880.16 ৳
(1,668.66 лв)+198.37 %
Local Purchasing Power in Sofia is 125.60% higher than in KabulPrice per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 78,700.00 AFN
(1,654.11 лв)199,545.92 AFN
(4,194.04 лв)+153.55 % Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 36,000.00 AFN
(756.64 лв)131,389.18 AFN
(2,761.53 лв)+264.97 % Average Monthly Net Salary (After Tax) 17,812.50 AFN
(374.38 лв)79,392.48 AFN
(1,668.66 лв)+345.71 % Last edited by pesimist4o na kvadrat; 26.04.2022, 19:28.
- 1 like
Коментар
Коментар