IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Долара исторически винаги е бил убежище наравно със златото.
    Относно имотите бъди сигурен че лихвената политика в Европа следва Щатите но с едно закъснение,винаги е било така.Сега ще видиш че до месец два данните за инфлацията още повече ще плеснат ЕЦБ в лицето и тогава искат,не искат ще действат.
    То е логично, при повишение на лихвите по доларите играчите ще започнат да се прехвърлят към него, еврото става нетърсено и ще пада. Все пак не е сигурно в близък план увеличението на лихвите по еврото. Възможо е ЕЦБ да се прави на луда по-дълго, отколкото предполагаме в тази война и чувствителност на пазарите. Както и Берти каза, в долари ще губим по-малко. Имах долари, продадох ги наскоро, трябваха ми левове а сега пак ще започна да попълвам сметките с тях. Ако падне златото също бих докупил. С акции не ми се занимава в момента, не съм компетентен в тези времена. Все пак, не ми харесва да съм само в имоти, евро и олио и ще диверцифицирам.

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/3-pazar...hi-da-eskalira

Прекрасна статия за долара...от днес..

Според Марк Мобиус, ветеран на пазарите от четири десетилетия и основател на Mobius Capital Partners, на този етап просто "няма други възможности" за валутни алтернативи на зелените пари. "Доларът все още е силен и вероятно ще стане още по-силен, ако напрежението продължи да ескалира."
      Историята потвърждава това мнение

Въпреки предупрежденията за упадъка на долара след финансовата криза от 2008 г., валутата рязко поскъпна, когато Федералният резерв пое още по-глобална роля в спасяването на световната финансова система. Близо 90 % от сделките на валутния пазар с дневен оборот от 6,6 трилиона долара все още включват зелените пари, сочат данните на Банката за международни разплащания.

Американската валута съставлява и около 60% от валутните резерви на централните банки въпреки усилията за постоянно намаляване на доларовите наличности, според данни на Международния валутен фонд. Най-близкият ѝ съперник - еврото, съставлява около 20% от запасите.

"Можете да купувате йени, евро или австралийски долари, за да диверсифицирате, но не мисля, че те могат наистина да заменят долара като резерв", каза Кери Крейг, стратег в JPMorgan Asset Management в Мелбърн. "САЩ остават доминираща сила на световната икономическа сцена."

Според Агнес Белаиш, главен европейски стратег в Baring Investment Services Ltd. в Лондон, макар че Централната банка на Русия е направила опит да намали доларовите си активи в полза на алтернативи като златото, последните събития показват, че усилията ѝ може да са били напразни.

"Държането на недоларови резерви означава да се разчита на контрагенти, които да ги обменят срещу платежно средство", каза Белаиш, чиято фирма управлява 391 млрд. долара.

"Човек не може да плати със златни кюлчета, както не може да плати в мащаб с биткойни. В началото и в края на веригата са доларите."

Предизвикателството на юана

Това не спира опитите за създаване на конкуренти на долара, като усилията на Китай да интернационализира юана се радват на все по-голямо внимание.

По време на изслушване в Банковата комисия на Сената този месец председателят на Фед Джером Пауъл заяви, че войната в Украйна може да ускори усилията на Пекин да разработи алтернативи на доминираната от долара международна платежна инфраструктура. Според Goldman Sachs до 2030 г. юанът ще изпревари йената и паунда и ще се превърне в третата по големина резервна валута в света, а според Morgan Stanley през следващото десетилетие на китайската валута ще се падат до 10% от световните валутни активи.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

За имотите в БГ не знам дали ще те огрее покрай тази лихвена политика, но ако имаш долари може и да компенсираш някой и друг процент.
        Преди време се радваше на долара, а аз бях скептичен... е излезе, че доларът е няквкао убежище все пак.
        Долара исторически винаги е бил убежище наравно със златото.
        Относно имотите бъди сигурен че лихвената политика в Европа следва Щатите но с едно закъснение,винаги е било така.Сега ще видиш че до месец два данните за инфлацията още повече ще плеснат ЕЦБ в лицето и тогава искат,не искат ще действат.

Коментар

https://m.investor.bg/sasht/337/a/pr...erveno-348517/

Пауъл заяви, че „инфлацията е твърде висока“ и обеща да предприеме „необходимите стъпки“, за да постави цените под контрол. Той отбеляза, че повишаването на лихвените проценти може да надхвърли традиционните движения с четвърт процентен пункт, като се стигне до по-агресивни увеличения, ако е необходимо. Коментарите той направи по-малко от седмица, след като Фед повиши лихвите за първи път от 2018 г. насам.
          За имотите в БГ не знам дали ще те огрее покрай тази лихвена политика, но ако имаш долари може и да компенсираш някой и друг процент.
          Преди време се радваше на долара, а аз бях скептичен... е излезе, че доларът е няквкао убежище все пак.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• https://m.investor.bg/sasht/337/a/pr...erveno-348517/

Пауъл заяви, че „инфлацията е твърде висока“ и обеща да предприеме „необходимите стъпки“, за да постави цените под контрол. Той отбеляза, че повишаването на лихвените проценти може да надхвърли традиционните движения с четвърт процентен пункт, като се стигне до по-агресивни увеличения, ако е необходимо. Коментарите той направи по-малко от седмица, след като Фед повиши лихвите за първи път от 2018 г. насам.

....Същото послание прикрито зад очаквания за входящи данни за инфлацията го има и от ЕЦБ..

Коментар

• https://www.segabg.com/hot/category-...-na-pechalbata

Прекрасна статия,все едно съм я писал аз.
              Няма по точно описание на ситуацията в момента.

СтроитеСтроителството е секторът с най-големи печалби. Цената на квадратен метър жилищно строителство е 400-500 евро, в това число и обезщетенията за терените на собствениците, а се продаваха за 1000 евро на квадрат в София. Така че преди да говорим за форсмажор заради вноса на желязо от Украйна, трябва да прегледаме какви норми на печалби тези фирми реализираха. Дълго време потребителите плащаха 100% норма на печалба", посочи Андреев.
              От Камарата на инженерите от инвестиционното проектиране призоваха да се търсят други източници на желязо за строителството. "Украйна досега бе най-изгодна, защото беше най-близо. Сега "Стомана индъстри" в Перник трябва да коригира политиката си - вместо основно да изнася продукцията си, трябва да осигури първо българския пазар. Но тъй като компанията сигурно има договори с външни контрагенти, тук е подходящо да се използва ситуацията на форсмагжор - да се уведомят контрагентите, че българският пазар има проблем с доставки стомана и трябва да бъде задоволен първо той", заяви Андреев.

Според него след като се нормализира конфликта Русия-Украйна, би трябвало цената на енергиийните носители също да се нормализира. "Дали ще тръгнат надолу цените на строителните материали и жилищата тогава? Няма. Защото в Бългаиря нямаме действаща пазарна икономика, нито действаща Комисия за защита на конкуренцията. Тази комисия дълги години се прави на ударена, че в България има монополи", коментира още Андреев.

Той коментира и друго искане на Камарата на строителите - да се приеме законов механизъм, с който договорите за строителство да се индексират с инфлацията. Тези дни стана ясно, че МРРБ съвместно с финансовото министерство работят по този механизъм.

"Знаем, че тази корупционна форма, каквато са инхаус възлаганията, води до два-три пъти завишени цени. Тези строителни фирми не би трябвало да се оплакват, защото вече са взели парите. Ако се въвежда такъв механизъм или пък ако се прилага форсмажор, фирмите трябва да бъдат разделени - такива, които са ползвали благинките от ГЕРБ, и другите, които не са участвали в обществени поръчки, а са работели само частни проекти. За тях може да се отнесе форсмажора и индексацията - те не са закупували предварително материали", заяви Андреев.

Според него заплахите, че много строителни фирми спират дейност и са заплашени от фалити са неоснователни, защото са натрупали твърде големи буфери от голямата норма на печалбата.

........Същото като с мафията за преводи и легализации...искаха ми за една страничка превод +легализация че си давам съгласието дъщерята да получи испанско гражданство 80 лева !!!!
              Казах им че от мен имат много здраве,изкарах си сам апостила за 5 лева от Мин.на правосъдието,във Външно Мин.цената е 15 лева за оториз.подпис на преводача+превода 12,15 лева без ДДС,казах че ДДС няма да плащам,без фактура да ми дават и цената замина от 80 лева на 35.00 лева !!!!
              Last edited by nkavrakov1982; 22.03.2022, 00:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Инвестиционния имот ли не старее ?! Айде бе ! Човек трябва и да си угажда освен да е прагматичен !
                ПП Мод ,що да е неприемливо съдържанието бре ?
                ПП Тоалетната Артия помниш ли как вървеше преди време ?! Е това е същата простотия ....
                Съдържанието да ти кажа си беше съвсем приемливо.... да не кажа доста желано
                Ама иди ги разбери

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение

В 2012 г. имаше тук едни, които обясняваха, че цените ще слязат на 150 евро квадрата
                  Доколкото си спомням даже беше 150 евро на жълтите павета.

Коментар

Какви са другите хора?
                    Хора като хора,я да направят едни нови общежития,това е едното,а другото е че Плевен не е локация в която наемите да са кът,там няма стълпотворение от хора,от цял свят,колкото за един университет,все ще се намерят жилища,а и не си само ти с такива намерения,има десетки и стотици още хора с жилища които да дават под наем ,а самите наематели са малко,спрямо това което има като жил.фонд в града .
                    Направят ли и новички общежития ,с по добри цени,от апартите всичко заспива,но ти си знаеш.
                    За всеки влак си има пътници, но въпросът е, че ако се композира в един хубав момент Влак предимно с вагони първа класа и в същото време от гарата тръгват композиции втора класа, но по-евтини... този който е очаквал да напълни първокласната композиця може да му се наложи да дава промоции.

Демографията трябва да се гледа не е само като количество, а и качество на потенциалните потребители.

Говеждото от Кобе - wagyu е топ, но на цена около 500лв килото.. колко клиенти има. Все едно да се хванем и да внесем 10 тира, че се печели добре и от един тир правим повече пари от 50 тира с обикновено говеждо. В момента инвеститорите в джиджави кооперации гледат настоящи оферти за наеми, заетост и инвестират без да си дават сметка, че сградите ще са готови и топ, но търсещите такъв клас имоти под наем я се увеличат малко я намалеят.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Само че!!! В общежитията отиват едни други хора. А и субсидиите свършиха, общежитието не е без пари. Хич даже. А и си има хора които искат свобода и близост до училището. А и апарта има всякакви предимства. Вземам го с 18 кв паркомясто подземно. Все ще заживее някой, например дъщеря ми, или...аз с некоя по-нов модел кака, а вече ходя ли по други градища да давам ноу хау ми поемат наема. Стига вече с покупки за тоя дето духа.
                      Какви са другите хора?
                      Хора като хора,я да направят едни нови общежития,това е едното,а другото е че Плевен не е локация в която наемите да са кът,там няма стълпотворение от хора,от цял свят,колкото за един университет,все ще се намерят жилища,а и не си само ти с такива намерения,има десетки и стотици още хора с жилища които да дават под наем ,а самите наематели са малко,спрямо това което има като жил.фонд в града .
                      Направят ли и новички общежития ,с по добри цени,от апартите всичко заспива,но ти си знаеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение

В 2012 г. имаше тук едни, които обясняваха, че цените ще слязат на 150 евро квадрата
                        2012 г. централните банкери обясняваха как щели да свият изкупените активи сред които и ипотеки и как за 15 минути могат да вдигнат лихвите ако инфлацията се покаже, тъй че да прощаваш че сме им повярвали да... Щото ако бяха свили баланса и вдигнали лихвите 150 евро щеше да е много.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

:-) По-добро... Не старее толкова , само твое си е освен ако не го дадеш временно на друг...., а и по-евтино излиза :-)
                          Ти така и не каза колко повече апарти от нас купи докато казваше, че цените са ненормално високи ? Сигурно и сега си с лактите на опашката некъде....

ПП Специално за Диска и олиото понеже беше написал, че било по-евтино от у нас където е. Драмата на Запада с олиото тепърва предстои и цената му ще е двойна на нашата скоро. И не само на него ....
                          https://business.dir.bg/pazari/panik...a-pokupkite-im
                          Инвестиционния имот ли не старее ?! Айде бе ! Човек трябва и да си угажда освен да е прагматичен !
                          ПП Мод ,що да е неприемливо съдържанието бре ?
                          ПП Тоалетната Артия помниш ли как вървеше преди време ?! Е това е същата простотия ....
                          Last edited by pa4anga; 21.03.2022, 22:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga

Викаш почти е като малък сочен женски задник !
                            :-) По-добро... Не старее толкова , само твое си е освен ако не го дадеш временно на друг...., а и по-евтино излиза :-)
                            Ти така и не каза колко повече апарти от нас купи докато казваше, че цените са ненормално високи ? Сигурно и сега си с лактите на опашката некъде....

ПП Специално за Диска и олиото понеже беше написал, че било по-евтино от у нас където е. Драмата на Запада с олиото тепърва предстои и цената му ще е двойна на нашата скоро. И не само на него ....
                            https://business.dir.bg/pazari/panik...a-pokupkite-im
                            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 21.03.2022, 22:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Само че!!! В общежитията отиват едни други хора. А и субсидиите свършиха, общежитието не е без пари. Хич даже. А и си има хора които искат свобода и близост до училището. А и апарта има всякакви предимства. Вземам го с 18 кв паркомясто подземно. Все ще заживее някой, например дъщеря ми, или...аз с некоя по-нов модел кака, а вече ходя ли по други градища да давам ноу хау ми поемат наема. Стига вече с покупки за тоя дето духа.
                              Точно тъй е Левчо, Припомни му на Кавръка колко време търси гараж.... Не знам дали си намерил въобще....
                              Един апарт особено НОВ сега има безкрай предимства и възможности... дори и тъмен да стои пак е плюс особено на 900 евро :-) А кефа като похарчиш кеша за нещо което да пипнеш е несравним....:-)

Коментар

Общежитията те бият тебе за наемите ,във Велико Търново иди виж такива блокчета ,строени за инвестиция до университета ,се веят транспаранти за "давам под наем "- не си вкарвай главата в торбата зорлем .
                                Ако купуваш за живеене там е друга бира но ако в главата са ти инвестиции да рентваш ,няма да излезе сметката .
                                Времето е преломно -заради Ковида наляха трилиони ,но тогава не беше засегната покупателнат способност-сега риска отива в полето на банките защото кризата ще удари техните баланси по линия на платежоспособността на клиентелата по подобие на кризата от 2008 година .
                                Last edited by bulgarian lev; 21.03.2022, 21:47.
                                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Working...
                                X