Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by bulgarian lev; 21.03.2022, 21:47.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Войната около нас е извънреден фактор и превръща цените от пазарни в спекулативни. Те няма да падат в никакъв случай, по-скоро пазарът ще се запуши, докато не отшуми всичко. Ако не бяха тези външни обстоятелства, повишаването щеше да си върви, може би с по-колебливи темпове. Цените никога не са падали от времето на Освобождението. Може да са се задържали както през 2008 г., но не са падали. Цени няма как да падат за каквото и да било, това не засяга само НИ. Виж, стойността може би си остава същата, но и тя си има лек възход предвид растежа на икономиката като цяло.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Procletnic Разгледай мнение
Абе приятел, ти от 2018 джафкаш в този форум как цените ще падат главоломно, а те за 4 години скочиха стабилно..http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Procletnic Разгледай мнение
Абе приятел, ти от 2018 джафкаш в този форум как цените ще падат главоломно, а те за 4 години скочиха стабилно. Като започна Ковид то беше едно напъване звервско "Аз казах ли ви, БЛЕК СУАН ей сега ще пиете една студена вода ...". В крайна сметка цените продължиха да се качват и ще продължават. Задава се Еврото, ще падне и лихвения процент. И малоумен да си се вижда, че се задават смутни времена, а в смутните времена къде си инвестира, разбирачо? И къде е онзи приятел, дето разправяше как "кеша" бил "кинг". Като в цирка сте в този форум някои хора.
2020 година когато затвориха всичко,ако процесите бяха естествени,дори да примемем,че и планове за спасяване да имаш,пак имотите щях да се сринат,но извинявай да те затворя аз в къщи и да ти давам пари като на сукалче,и да чакаме каквото и да било е глупаво,и още месеци след това сам заявих че това не е криза.
В момента имаме всичко да се реализира криза която да удари и имотния пазар,а това далече не е и само мое мнение,както е видно и в този форум .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеНека обобщим : От групата на хората които бяха повишители един по един всички започват да очакват понижение на цените и стагнация на жилищния пазар :
И това са Дъри,Пасъмчо,Пинокио ,Tepxi, Boby B..дотук 5 повишителя за които знаем официално -Левчо също се оттегли от софийския пазар ,а Песимиста няма финансови възможности да го направи ...изводите за всеки купувач нека са ясни
- 10 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Евго, извинявай ама не те разбирам Разбира се ,че няма нищо чудно в това някой да си купи 2020 г. в Бургас, апартамент за 130000 евро. Според теб колко е струвал такъв тип имот тогава ? Ще ти кажа, приблизително толкова за колкото го е купил приятелят ти.
Нищо крайно няма в това което пиша. Помисли си при висока инфлация и ти ако си продаваш апартамента ще я сложиш в сметката, логично е ако не искаш дори в собствените ти очи да изглеждаш смешен.
Да се разберем и за друго ,аз не смятам ,че притежанието ми на имоти и добра заплата ми гарантира примерно женитба докато ти си го мислиш това.
Апартаментът на този пич е с много хубав ремонт и обзаведен на 80% (почти всичко). Просто има късмет, че Бургас не е толкова скъп град.
И въпреки пандемията, той си купи и си го ползва. Има и малко кредит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Един комшия и приятел купи страхотен апарт, ново строителство в Бургас в началото на 2020 г., тристаен, с гараж и обзаведен за 130 000 евро.
И сега има евтини апарти за ремонт в някой квартали.
Аз вярвам в НИ, но не съм толкова краен, това е една инвестиция и запазване на стойност, но иначе не ти гарантира нищо.
Помня времената 1996-1997, тогава бях ученик и студент. Аз и моите колеги бяхме много ученолюбиви, но изобщо не разполагахме в сравнение с днешните студенти. Един приятел казва:
"Аз съм расал в 90-тарската бедност и не обичам да харча пари по заведенията, дори когато ги имам. Понякога имахме за вечеря само картофена супа."
Нищо крайно няма в това което пиша. Помисли си при висока инфлация и ти ако си продаваш апартамента ще я сложиш в сметката, логично е ако не искаш дори в собствените ти очи да изглеждаш смешен.
Да се разберем и за друго ,аз не смятам ,че притежанието ми на имоти и добра заплата ми гарантира примерно женитба докато ти си го мислиш това.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не случайно ,най -четения вестник в Германия Билд беше изтипосал Лагард като г-жа Инфлация ,там не си поплюват което е нормално за едно развито общество -другото е че инфлацията притиска и правителствата по линия на избирателите
Коментар
-
Не случайно ,най -четения вестник в Германия Билд беше изтипосал Лагард като г-жа Инфлация ,там не си поплюват което е нормално за едно развито общество -другото е че инфлацията притиска и правителствата по линия на избирателите
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Е аз понеже не мога да мисля, не ми се удава много, затова разсъждавам доколкото мога и питам, да ми се разясни малко поне, какво е това което е написал Заплатата. Разнопосочни сигнали получвам, едно пише ECB, друго казваш ти и се обърках.
Коментар
-
Само че на Запад за разлика от България ЕЦБ,то ги натискат до краен предел ,и никой няма да ги остави ей така ,както ти си мислиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Как ли да се тълкува това: инфлацията в ЕС ще продължи да е в големи размери, обезценяването на еврото ще си върви кротко или не толкова, лихвите си остават ниски, цените на имотите в евро е слабо вероятно да се понижат, по-скоро ще се повишават...?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнениеОфициално и едностранно ECB напълно се отказа от мандата си да пази ценова стабилност.
https://www.ecb.europa.eu/press/key/...582f0a.en.html
Практически не смятат да направят нищо за инфлацията. Разглеждат две решения - вдигне на целевата инфлация или изключването на всички "зелени" категории от мярката за инфлация.
Тия дето чакат ЕЦБ да набие спирачки трябва да знаят че закони за ЕЦБ няма.
Коментар
-
Официално и едностранно ECB напълно се отказа от мандата си да пази ценова стабилност.
https://www.ecb.europa.eu/press/key/...582f0a.en.html
Практически не смятат да направят нищо за инфлацията. Разглеждат две решения - вдигне на целевата инфлация или изключването на всички "зелени" категории от мярката за инфлация.
За бонус има такива пожелателни глупости в тая реч че да се чудиш това централна банка ли е или министерство на околната среда.
Тия дето чакат ЕЦБ да набие спирачки трябва да знаят че закони за ЕЦБ няма. Правят си какво си искат и никой не им държи сметка. Тука се говори и как банките в Европа трябвало да си сменят бизнес модела ако искат да оцелят. Една не много добре завоалирана заплаха на фона на това как фалираха най-печелившата банка в света заради замразени активи които но могат да ликвидират.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Войната около нас е извънреден фактор и превръща цените от пазарни в спекулативни. Те няма да падат в никакъв случай, по-скоро пазарът ще се запуши, докато не отшуми всичко. Ако не бяха тези външни обстоятелства, повишаването щеше да си върви, може би с по-колебливи темпове. Цените никога не са падали от времето на Освобождението. Може да са се задържали както през 2008 г., но не са падали. Цени няма как да падат за каквото и да било, това не засяга само НИ. Виж, стойността може би си остава същата, но и тя си има лек възход предвид растежа на икономиката като цяло.
Как така може за няколко месеца само, ей-така от нищото цените да скочат с 20%-30% (визирам от началото на 2021 досега), докато спад не е възможен в никакъв случай според теб?
Цените 2008 паднаха с 50% за нула време. Сега предстои абсолютно същият сценарии, защото балонът е по-сериозен оттогава. Точно защото стойността си е останала същата (ти го каза), докато ръстът в цените изпревари многократно инфлацията.
От Януари 2016 (когато почна ръстът) досега Инфлацията е 22% според НСИ (от които 10% последната година).
Няма никаква причина цените на имотите днес да са повече от 22% по-високи, отколкото Януари 2016. Ръстът оттогава обаче е около 60%.Last edited by ejonny2376; 21.03.2022, 15:22.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар