IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
    Тук нали някои понижители плачкаха колко е голям %-та необитаеми жилища в София, ама същото се очертава и Швейцария, но не забелязвам да поевтиняват
    https://fakti.bg/imoti/712076-ogrome...ogatata-strana
    Някои повишители сравняват пазарите на имоти като размяна :кон за кокошка

Коментар

• Тук нали някои понижители плачкаха колко е голям %-та необитаеми жилища в София, ама същото се очертава и Швейцария, но не забелязвам да поевтиняват
      https://fakti.bg/imoti/712076-ogrome...ogatata-strana

Коментар

• За една централна банка доверието в нея е фундаментално“, каза Гиндос в понеделник в реч във Валядолид, Испания. „Ако гражданите и бизнесът спрат да вярват, че централната банка ще успее да намали инфлацията в рамките на година и половина или две години, тогава ситуацията става много сложна, защото вторичните ефекти се появяват незабавно.“

Гиндос каза, че не знае колко още ще бъдат вдигнати лихвените проценти, но че централните банкери са се поучили от пристъпа на нарастващата инфлация през 70-те години. Всяко икономическо свиване, предизвикано от скока в разходите за електроенергия и отопление, ще бъде по-малко сериозно, отколкото по време на дълговата криза в евро, каза той.

Решихме да повишим лихвите със 75 базисни пункта и обявихме, че ще продължим да повишаваме“, каза Гиндос. „Колко пъти ще го направим и до каква степен ще зависи основно от данните.“

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Застраховката не оправя корупцията в кметството дето не поддържа коритата ,изсича незаконно горите ,застраховката не ти оправя щетите на цялата околия след потопа ,защото както видяхме лопатата и метлата все още са на почит в България ,докато на Запад след такива бедствия се работи основно с машини ,има и малки такива багерчета и всякакви други техники ,които бързо оправят щетите и държавата отделно поправя инфраструктурата ...и още и още ,едно заличено село няма как да го възстановиш със застраховка
          За селото ясно. За жилищата, вземаш парата от застрахователя и ходиш на друго място.

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Не съм привърженик на живот на село, дори напротив, аз не съм мазохист за да живея така. Нека не забравяме обаче ,че такива наводнения е имало и ще има навсякъде, а ако си застраховал имота ще си получиш парите, но българите не се застраховат.
              Застраховката не оправя корупцията в кметството дето не поддържа коритата ,изсича незаконно горите ,застраховката не ти оправя щетите на цялата околия след потопа ,защото както видяхме лопатата и метлата все още са на почит в България ,докато на Запад след такива бедствия се работи основно с машини ,има и малки такива багерчета и всякакви други техники ,които бързо оправят щетите и държавата отделно поправя инфраструктурата ...и още и още ,едно заличено село няма как да го възстановиш със застраховка

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Не съм привърженик на живот на село, дори напротив, аз не съм мазохист за да живея така. Нека не забравяме обаче ,че такива наводнения е имало и ще има навсякъде, а ако си застраховал имота ще си получиш парите, но българите не се застраховат.
                За съжаление е така. Всеки се стиска да застрахова, после, всеки рИве държавата да възстанови, как? Да ти построи къща с моите пари? Или да ти купи кола (отнесена от порой), пак с моите пари?

Коментар

Нали всички видяха какво става с къщите на село при наводнения ,и застраховка да имаш ,каква ти е файдата като цялото село е заличено ,а държава да оправи после инфраструктурата няма ,ами достъп до здравеопазване ?
                  Не е едно или две ...такива статии са алабалистики ...живот на село , в германски ,испански ,португалски или гръцки провинции да ,но не и в България ..
                  В България животът на село е приключение - трябва да ти плащат за да живееш в 99,99% от селата.

Коментар

Нали всички видяха какво става с къщите на село при наводнения ,и застраховка да имаш ,каква ти е файдата като цялото село е заличено ,а държава да оправи после инфраструктурата няма ,ами достъп до здравеопазване ?
                    Не е едно или две ...такива статии са алабалистики ...живот на село , в германски ,испански ,португалски или гръцки провинции да ,но не и в България ..

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                      Добро утро,

https://www.investor.bg/a/113-analiz...na-pandemiyata

Те може и да поскъпват, но се продават много трудно и рядко.

Особено в планински и почти обезлюдени села, на 1 час път от голям град.
                      Last edited by nkavrakov1982; 12.09.2022, 10:01.

Коментар

• Добро утро,

https://www.investor.bg/a/113-analiz...na-pandemiyata

Те може и да поскъпват, но се продават много трудно и рядко.

Особено в планински и почти обезлюдени села, на 1 час път от голям град.

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...i-inflatsiyata

При сегашния тренда на поскъпване на парите рецесията се доближава до 6-12 месеца ,ако банките вдигаха лихвите с темпа от преди 10 години годината щеше да е 2024 ,но процесите в момента са значително ускорени .
                          Управителите на ЕЦБ виждат растящ риск лихвите да стигнат 2% заради инфлацията

Необходими са стъпки, ако през 2025 г. инфлацията все още е над 2%, а прогнозата за растеж за 2023 г. се смята за твърде розова

в следващите 12 месеца централните банки ще повишават лихвите и ще трябва да намалят активите си. Това е болезнен процес, който ще доведе до повишаване на лихвите по ипотеките и със сигурност ще се отрази на пазара на недвижими имоти.” коментира Цачев, главен инвестиционен консултант в „ЕЛАНА Трейдинг“, в предаването „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV с водещ Ивайло Лаков.

Пет източника, близки до въпроса, казаха, че много от стратезите на банката виждат нарастваща вероятност, че ще трябва да преместят лихвения процент в „рестриктивна територия“, жаргон за ниво на лихвените проценти, което кара икономиката да се забавя, на 2% или повече.
                          Last edited by nkavrakov1982; 12.09.2022, 09:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Поддръжка си има- моята позната е платила по около105лв на месец- охрана, косене, басейн, лятото не знам дали плащат отопление както тук. Не мисля че е много
                            Аве те парите си ги вземат, но качеството не отговаряло на цената. За мен там е едно огромно гето с мн мн хора.

Коментар

Определено иска да вдигне втори етаж и да добави 20кв.м. Иначе двора е 900 квадрата и съм далеч от всички съседи
                              така казано вече става етаж + 20м2 (40), което си е доста
                              с вдигането на етаж има шанс да разлаеш кучетата... ако я оставиш ниска и я поразстелеш по-може да минеш 'метър'

не казвам, че е законно, но така се прави масово в България
                              Last edited by bertram; 11.09.2022, 23:43.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Определено иска да вдигне втори етаж и да добави 20кв.м. Иначе двора е 900 квадрата и съм далеч от всички съседи
                                И послушай съвета на маминия инвеститор гаста. Строиш си и си перкаш през просото. Па узаконяването не го мисли, некогаш може па да стане.

Коментар

Working...
                                X