Първоначално изпратено от BONI
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Ползвах робски труд - на български гастариКато Лева. Инак щях да го платя на 200 хил евра, нищо де - сега ще си ги инкасирам при продажбата, като реша да се местя другаде и те така - за 5 години толкова. А групата ви отдавна ми е под нивото ...
Щом Египет е нивото или мазе в блатата на Солун, наистина си от група различна от А :-)
В Кайро ходил ли си досега щото аз съм и съм поогледал кое как е ?
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Контактите с българското простолюдие са щокиращи за всеки, живял за дълъг период извън БГ. Също и алчността - 300к няма как да струва имот в тази измислена държавица. Много ясно, че никой няма да изсипе с труд изкараните си пари на някой готованко -наследник или на строител-измамник.
Хората, живели навън, очакват качество, получават боклук. Ако не беше така, нямаше да сме изтривалката и на Европа, и на САЩ, и на Русия едновременно. Тези измислени цени,на които се търгуват имотите, са си за вас - вярвате си взаимно че тези боклуци струват нещо и си ги обменяте. Нормален човек отвън да дойде и да купи нещо в тази мизерия - забрави.
ПС: Преди 30 години България все още приличаше на нещо - не беше толкова разграбена и имаше интелигентни хора, които не се бяха изнесли. В сравнение с тогава, сега имаме едно сметище и една разбита инфраструктура.
Преди 30г България беше доста бедна, масово затворени заводи, безработица, няма какво да купиш. И хората си караха с каквото имат от предишния строй.
Един приятел - психолог казва: "Аз съм живял в 90-тарската бедност и не обичам да харча много пари по заведения дори когато ги имам".
Иначе отношенията между хората не бяха толкова комерсиални. Жените пускаха само с добра дума и по харесване.Last edited by Evgo; 25.05.2022, 16:53.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеТочно така Юлка. Ипотечната задлъжнялост като процент от БВП е в ТОП 3 като отдолу в Европа. Данните ги имаше някъде може би Евростат или нещо подобно но не ми се търси отново. Та ако искаш го приеми на доверие или си ги потърси сам :-)
После всички знаем какво стана...
- 1 like
Коментар
� -
Мда, тухлена немска къща с изолация и облицовка от клинкер - не 70-годишен люлински соц-панел. Определено разбирам
ПП Зидарията толкова зле ли беше станала, че требеше с клинкер да я облицоваш ? Нали знаеш, че мое да пази малко от атмосферата ама нема да я заздрави .... 1 век си е 100 години :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 25.05.2022, 15:55.
Коментар
� -
Аз вече не живея в БГ, тук съм за да си прибера някои неща и покрай родителите ми. От 14.05 официално не съм жител на град София. Пак ще идвам, но вече много по-рядко.
Аман от недое..ни лузъри, дето цели свят им е крив.
Това място ще стане много по-добро място, като се пръждосат още повече мрънкачи, завистници и всякакви пропадняци.
А относно наемите, не те свърта на едно място, че някой все пак е спасил парите си от поне 30 процента обезценяване, че и доход си докарва.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеКой сладур ми разправяше, че кредитната задлъжнялост в Бг била ниска и евентуално повишение на лихвите нямало да има отражение в/у жилищния пазар?(май Песимиста)
Малко суха статистика:
Кредити /Април.'22/: 30.1 млрд. лв. (от които 14.7 млрд. ипотечни + 13.9 млрд. потребителски)
Среден размер на ипотечните кредити за страната = 60 500 евро;
Среден размер на ипотечните кредити за София = 70 хил. евро;
което прави ~232 хил. кредита (чисто) / ~307 хил. кредита (ако добавим + 1/2 от потребителските)
Това прави колкото цял един град от ранга на Бургас (311 хил. жители)
Кредити /Юни.2009/ = 18.4 млрд. (от които 8 млрд. ипотечни + 7.25 млрд. потребителски)
Среден размер на ипотечните кредити = 36 260 евро, което прави колко:
~110 хил. кредита (чисто) / ~165 хил. кредита (ако добавим + 1/2 от потребителските)
Аз виждам двойно по-голяма задлъжнялост /дори като % и повече ако отчетем намалението на населението/ -> респ. двойно по-голяма чувствителност към затягане на лихвите!
Молете се някое известно име отвъд океана да не се гътне пак, че......
Last edited by pesimist4o na kvadrat; 25.05.2022, 15:47.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Нали разбираш , че става въпрос за апартамент, а не за хан ?
Коментар
� -
Крети, къде па ти се буташ в А група с 40К за цялостен ремонт на 100 годишен хан ? Хората за толкова си купуват косачка за ягоди :-)Като Лева. Инак щях да го платя на 200 хил евра, нищо де - сега ще си ги инкасирам при продажбата, като реша да се местя другаде и те така - за 5 години толкова. А групата ви отдавна ми е под нивото ...
- 1 like
Коментар
� -
БГ свръхлукс от Капалъ Чаршъ...Смех! Гето суперстар
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
И къде са тези данни за обръщане на тренда? Май само си фантазираш.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
При Прекратяване на военните действия ще има спад на инфлацията и бум на рисковите активи акции, криптоси както и на имотите, чак след това дефлация но пак зависи колко ще е остра и продължителна за да има спад на имотите. Може да има само охлаждане на пазара на имоти. При прекратяване на военните действия пазара на суровини и енергия ще се успокои и централните банки няма да бъдат толкова агресивни в дигане на лихвите. Но това 2023 ,тази година ще остане със сравнително висока инфлация, което пак дава гориво за пазара на имоти.
Според мен правиш аналогия ,като всички понижите тук с пролетта на 2008 година при петрол 140 долара и последвалия дефлационен краш от октомври 2008. Което е изключително рядко събитие и се случва средно между 50 и 80 години. Колкото и е един Кондратиев цикъл и няма как да имаме чиста дефлация два пъти в този цикъл за спад на имотите 30- 50 процента. Единствено се сещам за Япония за дефлацията от 90-те и последвалият краш от 2008 , но през 2008 имотите в Япония почти не спадат спрямо 90-те. Пък и Япония не съпоставим пример за България .
Коментар
� -
А пък на Запад или конкретно в Германия не се краде.... Тези ги приказвай на някой друг....
Ами ето значи вече всичко е точно. Няма да се ядосваш с нашата реалност и ние с твоите коментари. :-)
Всички са щастливи и получили каквото искат нали така ?
Коментар
� -
Нямат си 70-годишен соц-панел и 30-годишен Гоуф хората... да ги ожалиш
- 1 like
Коментар
� -
Ако ще и целият американски бюджет да се изсипе в БГ, пътища пак няма да има - всичко ще се открадне на секундата. В България получаваш стоки и услуги, които са само привидно на западно ниво - в реалността са много по-зле. Не си представям поддръжката на който и да било комплекс да е нещо различно. Няма хора, които да осигурят тази поддръжка.
Аз вече не живея в БГ, тук съм за да си прибера някои неща и покрай родителите ми. От 14.05 официално не съм жител на град София. Пак ще идвам, но вече много по-рядко.
Ами ето значи вече всичко е точно. Няма да се ядосваш с нашата реалност и ние с твоите коментари. :-)
Всички са щастливи и получили каквото искат нали така ?
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар