Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Това за сградите със солари го коментирахме и мисля беше над 250 кв.м покрив за бизнес сгради. Ако не са приели за жилищни, най-вероятно ще.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Имам същите подозрения. В момента все още продават САМО по една причина. С кеша от продажбите изкупуват малкото останали терени в добрата инфраструктурна част на града. Когато терените привършат с преразпределението ще спрат продажбите и минават само на наеми....
След това следват и административни усложнения за ново строителство, които ще могат да се изпълняват само от най-големите и така ще прецакат и малките строители....И съответно изисквания за старите сгради. Като пример някъде бях срещал, че всички сгради след 2030 трябва да са със соларки / зелени и т.н. Може да греша за точната година и изисквания, които ще идват но посоката е ясна.
Бъдещето е предопределено . Дискусията може да е само за процента 30-70 или 40-60....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
процеса едва сега започва с назряващата инфлация. Аз дори предполагам, че доста строители ще се откажат да продават к ще се преориентират само да отдават под наем, което ще постави основите на родните жилищни корпорации, като Воновия в Германия. Работодателите ще предлагат работа + жилище, така, че материала да се фокусира само да работи и да не мисли за глупости като покупка на имот. Съотношението 40/60 бързо ще бъде достигнато с новите цени и ограничено предлагане.
След това следват и административни усложнения за ново строителство, които ще могат да се изпълняват само от най-големите и така ще прецакат и малките строители....И съответно изисквания за старите сгради. Като пример някъде бях срещал, че всички сгради след 2030 трябва да са със соларки / зелени и т.н. Може да греша за точната година и изисквания, които ще идват но посоката е ясна.
Бъдещето е предопределено . Дискусията може да е само за процента 30-70 или 40-60....
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Колко е в момента съотношението? Виждал съм данни за 85/15, но беше преди няколко години
ПС:
ето от мин година: 82%
Даже е инвесторска статия
https://www.investor.bg/po-sveta/453...kredit-328346/Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
� -
През 2029-ти ще си все така притеснена дали ще можеш да купиш последната къща от вилното селище от последния руснак за да го затвориш и ограничиш достъпа. Тук в темата спора ще е, дали €5300 е дъното на спада или да се чека още. (един съфорумец със сигурност ще го проспи)
Дискусията ще се върти около това дали от 30-70, съотношението ще се върне към 40-60 или дивия капитализъм ще го доведе до 20-80.
Така ги виждам аз нещата.
ПС:
ето от мин година: 82%
Даже е инвесторска статия
https://www.investor.bg/po-sveta/453...kredit-328346/Last edited by Zalmoxis; 03.06.2022, 13:21.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениекрайно време е да се въведе имуществен ценз за писане в определени теми.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Много строителни фирми и то от по големите излязоха с изявления че ще изчакат няколко месеца за да работят с по евтини материали .
Само с вдигане на цени не става,защото пазара има таван - в момента на фона на масово надутите обяви двустаен в София се търси до 100 000 евро ,над 100 000 евро вече нещата стават трудни за продавача.
Дори вече почнаха да излизат обяви с акт 16 и паркомясто за подобни цени ,отделно на много обяви почнаха да им смъкват набалончените цени .
Еуфорията,страха ,от миналата година почват да отшумяват,а вече и с вдигането на лихвите съвсем отиваме в друга посока
Последният месец средната цена е 100 евро нагоре, което само по себе си е вече балон - 6% за 1 месец ! , но това е друг въпрос.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Да, много се зарадвах за нея, тя писа, че е купила ако не се лъжа 2018-2019 г готов апартамент в блока на сестра си и искаше да си го ремонтира по неин вкус. Тогава цените на двустайните апартаменти бяха все още около 60-70000 € и ако беше чакала щеше да се наложи да плаща 100-120000 € каквито са цените днес. За утре ще кажеш ти какво да очакваме
Дискусията ще се върти около това дали от 30-70, съотношението ще се върне към 40-60 или дивия капитализъм ще го доведе до 20-80.
Така ги виждам аз нещата.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
� -
https://www.economist.com/briefing/2...r-its-own-good
https://www.ft.com/content/90404d0b-...2-6e6ac594afe7
От текста разбирам, че дългосрочно лихвите ще останат ниски. Спестяването в кеш ще върви с разходи - дали ще е инфлация, данъци или такси, ефектът ще е същият. Защото все някой трябва да работи, никой не го интересуват спестителите.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Скъпа, беше вече тая. Оттук, нататък влизаме в схемата 30-70. Вече и горепосочените прогнози не биха помогнали на некупилите. Спомняш ли си дамата Скай, тя те послуша и купи.
Тези които не те послушаха, сега слушат майчиния наставнически тон.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Пиша за този етап от мен, дългосрочни прогнози не очаквай. По дългосрочните прогнози трябва да се четат Купата, Бони и Маверик.
Тези които не те послушаха, сега слушат майчиния наставнически тон.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
В исторически план убеждението, че икономическият цикъл е преодолян не е довело до хубави неща.Винаги е по-добре да се говори умерено, неслучайно в икономиката най-правилният отговор е "Зависи".
Коментар
�
Коментар