Първоначално изпратено от Pringles
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Че изоставане има е също истина... Сериозно при това.
А трябва ли да ти напиша колко е заплатата на жена ми за да има мотивация за прогрес ? То е направо срамно.....
Имаше една приказка - за толкова пари толкова :-)Нямаш мотивация заради ниската заплата, но пък за да ти дадат висока заплата ти какво предлагаш насреща?
Сложни са нещата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Една подобна обява от същия списък Property description
Tenure: Leasehold, 119 years remaining
Няма грижи, малко остава :-)
Пп Разбира се и района... Не знам кое какво и къде е в Лондон , но съм чувал че за бял човек трябва мЕлеон за жилище.....може да е преувеличено или пък не.
Коментар
-
При обяви от такива места винаги се почва с дребният шрифт
Tenure: Leasehold
Коментар
-
При обяви от такива места винаги се почва с дребният шрифт
Tenure: Leasehold, 119 years remaining
Няма грижи, малко остава :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Напротив. Децата са все по-интелигентни, адаптивни, изобретателни. Просто учебните програми и преподавателите изостават от това развитие.
А трябва ли да ти напиша колко е заплатата на жена ми за да има мотивация за прогрес ? То е направо срамно.....
Имаше една приказка - за толкова пари толкова :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Повечето майстори са ангажирани в работа по имотите на разни ченгета и висши чиновници и има цели организирани схеми. Те просто купуват нещо на нереално ниско цена "на зелено" за по 50К лева на вноски а кеша си върви. Поне тва беше схемата по Бойково време. Сега сигурно пак е нещо подобно. В основата на всичко е че просто никой не задава неудобни въпроси. Тия майстори ако тръгнат да свидетелстват че са правили ремонти за по 5 годишни заплати на някои чиновник нали е ясно че трябва да бъдат компансирани с нещо насреща което ги вкарва в играта. И така...
Не мисля, че това ще спре. Напротив в сегашната ситуация ще стане и повече....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 24.05.2022, 20:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Боядисването и чистенето без пари ли е ? Аз дори не го смятам зашото 3% е ако си подържаш собствената къша и няма нъжда да я освежаваш след всеки наемател. Никой няма да ти иска 3% всяка година. Не знам колко е една кухня в България , тука е от 50 до 100к според размера. За 30 години все ше трябва да я смениш един път изцяло и един път поне уредите. Съшото е и с баните. Колко е банята ? 30к ? 2 бани са 60к. Външна мазилка - рефреш, поне 2 пъти цяло външно боядисване 20к (може би?, ако си на вентилирана фасада не знам каква е подръжката за 30 години) . Една смяна на покрив, сигурно са оше 20-30к. за подръжка на двора 200 кинта на месец, проверки за термити, мравки, гризачи.. Ако си в къша поне 2 обгазявания за термити за 30г, ше са 5-6к, сега може и нагоре. Вентилация, климатик , хийтър, бойлер ше ползваш съшите 30 години ли ? Водопровода сигурно няма да е на 30 години , но на 50 ше трябва да се смени изцяло, според къшата ше е 5-10к Вероятно ше трябва са се смени ел табло. Въобше не говоря да се пуска файбър за интернет, да слагаш слънчеви панели и батерии, смана на прозорци и т.н.
Предпочетох да ги продам вместо да налея 50к да ги ремонтирам - 40-50% от цената само за 15 години. За 30г 100% го плащаш НАНОВО имотя - ака 3% за поддръжка. ако се е вдигнала цената 5-6 ПЪТИ както при мене от наеми си взел 40к уж близо 2 пъти покупна цена, а не можеш да му направиш ремонта за да е както преди 15 години с тези пари. Демек 15 години си го давал ЗАЛУДО и това при брутна 8-10%. Сега при брутна 2-3% си ТОТАЛНО НА ЗАГУБАНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
София: 20% самоучастие, семейство с 60К нетен годишен, може да си позволи с 25% от дохода (до 30% за евентуално увеличение на вноската) за 20 год. - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...1674&slink =820rmu&f1=1
Лондон: 80К нетни за вноска от 25% от дохода за 20 години, спокойно да могат да приемат до 30% увеличение на месечната. https://www.rightmove.co.uk/properti...hannel=RES_BUY
Коментар
-
Боядисването и чистенето без пари ли е ? Аз дори не го смятам зашото 3% е ако си подържаш собствената къша и няма нъжда да я освежаваш след всеки наемател. Никой няма да ти иска 3% всяка година. Не знам колко е една кухня в България , тука е от 50 до 100к според размера. За 30 години все ше трябва да я смениш един път изцяло и един път поне уредите. Съшото е и с баните. Колко е банята ? 30к ? 2 бани са 60к. Външна мазилка - рефреш, поне 2 пъти цяло външно боядисване 20к (може би?, ако си на вентилирана фасада не знам каква е подръжката за 30 години) . Една смяна на покрив, сигурно са оше 20-30к. за подръжка на двора 200 кинта на месец, проверки за термити, мравки, гризачи.. Ако си в къша поне 2 обгазявания за термити за 30г, ше са 5-6к, сега може и нагоре. Вентилация, климатик , хийтър, бойлер ше ползваш съшите 30 години ли ? Водопровода сигурно няма да е на 30 години , но на 50 ше трябва да се смени изцяло, според къшата ше е 5-10к Вероятно ше трябва са се смени ел табло. Въобше не говоря да се пуска файбър за интернет, да слагаш слънчеви панели и батерии, смана на прозорци и т.н.
Препоръчвам ти да използваш бувата Щ.
И без това звучиш комично, така съвсем.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Пп Понеже жена ми е в СУ в 1 от желаните факултети мога да ти кажа че децата всяка година затъпяват... може и по-добрите да отиват в чужбина все повече също така и у нас да остава плявата или пък средното образование да е понижило нивото сериозно.... дори и да е последното на Запад в държавно училище особено с демографаските особености не е по-добре. А както си посочил и за Щатите - за добро училище трябва да живееш на скъпо място. А скъпо място за нашите келнери и болногледачки е нула вероятност. За сметка на това 73-то в Гоцето е достъпно за всяка чистачка в Лидъл само срещу 300-400-500 евро наем.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Не съм видял майстор, който получава 150 хил. на ден...
Също така не е нужно да ги харчи ден за ден. Може няколко дена да ги събира и да си купи телевизор. Или повече време да спестява и да си купи кола. Това са пари, които се вливат в икономиката. То и при хората с официални доходи едни спестяват повече, други потребяват повече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Хахаха, сори, но твърде неуспешен опит. Да видим:
60k нетен за двама си е доста над средното. Но да приемем този сценарий.
Имаме:
- Собствен капитал 40к Евро (такси, брокер +20% самоучастие)
- Вноска при 3% лихва - 1267 лева
- Вноска при 5% лихва - 1508 лева
Този кофтор в Редута е за тотално изриване - поне още 20к-30к за приличен ремонт (как ще стане това, с потребителски?)
Ето каква е алтернативата за наемане:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...biq&f1=1&fe7=1
- По-голямо, по-ново, точно до парка (горното не е)
- В много по-добро състояние
- Нула първоначална инвестиция (вместо 70к Евро кеш за такси, самоучастие и ремонт)
- Наем с 20% до 30% по-нисък от вноската
При тази ситуация покупката на горния боклук е абсурдна и малоумна. А ти избра примерно семейство с доходи по 2500 лева и поне 40к Евро надиплени. Това е семейство доста над средната класа за БГ, а ти ги прати да живеят в жилище на клошари..., при това да платят двойна и тройна цена!
Наемането на имот за 1000 лв в Редута е изключително груба грешка. Правилното решение е изплащане на 1250 лв. месечно и както посочих - с готовност да платят дори 30% от общия доход - близо до 1500 лв. След време ще си го оправят постепенно по свой вкус, ако искат, но могат да живеят в него без допълнителни потребителски заеми за ремонти.
5К ако е над средна класа, то в този форум трябва всички да сте аристократи, ако се вярва на написаното!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Отдавам двустаен от една година, купен обзаведен, боядисах стените и изчистих с фирма навсякъде. За година веднъж се наложи да се поправи аспиратора в кухнята.
Какви 3 процента те гонят?
Тук 80 процента от хората не знаят къде се намират.
Коментар
-
Реторични въпроси, колежке, Мислите ли, че отговорите не са очевидни (това съшо е реторичен втъпрос, не отговарайте). И песимисимта по едно време се загуби в разсъжденията за великите български олимпийци по математика, но се усети когато го попитах дали неговите деца ходят на олимпиади.
Ситуацията е следната - има примерно 5-6 деца в националният отбор при 50К випуск . Каква е вероятността мое дете да е в тази група от 5 човека ? И какво би им струвало, за да стигнат това ниво / край на детството защото тази математика е много различна от училищната и трябва всеки ден по много от нея/. Няма как да им го причиня след като съм ги осигурил материално / разбирай имотно/. Иначе повечето деца в да речем топ 20 гимназии у нас са с достатъчно добро ниво математико-логически.
Колега скаран сте с всякакво логическо разсъждение. Наистина не разбирам защо ви е София. Стойте си в Щатите - там средата е перфектна за вас :-))))
Пп Понеже жена ми е в СУ в 1 от желаните факултети мога да ти кажа че децата всяка година затъпяват... може и по-добрите да отиват в чужбина все повече също така и у нас да остава плявата или пък средното образование да е понижило нивото сериозно.... дори и да е последното на Запад в държавно училище особено с демографаските особености не е по-добре. А както си посочил и за Щатите - за добро училище трябва да живееш на скъпо място. А скъпо място за нашите келнери и болногледачки е нула вероятност. За сметка на това 73-то в Гоцето е достъпно за всяка чистачка в Лидъл само срещу 300-400-500 евро наем.....
Коментар
Коментар