If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
15К лева за изриване до плоча и тухла, нови инсталации и вентилация, плочки, осветление, нова врата, стена от стъклени тухли на мястото на прозореца. Сериозна препработка ще е, не е за квартални майстори, както предлагат в този форум.
ква тула ве - туй ПАНЕЛ. Най-добре да заплаши путин да му го изрине без пари
Това пък не знам как се квалифицира, 418k !!! За тия пари как не вкопаха поне жиците за бойлера ? Дали има вентилация в банята ? [ATTACH=CONFIG]n3926858[/ATTACH]
15К лева за изриване до плоча и тухла, нови инсталации и вентилация, плочки, осветление, нова врата, стена от стъклени тухли на мястото на прозореца. Сериозна препработка ще е, не е за квартални майстори, както предлагат в този форум.
Колега, средният доход за семейство в Лондон, може да в този рейндж, но много се съмнявам , че 60к е средния в София. По-скоро 30-40к ? Дори и да сте прав за дохода, апартамент с кюмбе през 2022 е малко екстрийм не мислите ли ? В спалнята електрически радиатор, плота на кухнята даже не е водоустоичив, направен е от съшия материал като вратичките на шкафовете. Половината кухня е всъщност секция от 1970г. Съдейки по тиксото в края и алуминиевата лайсна, останалите шкафове май-са сглобявани от собственика с плоскости от Бриколаж. Кухнята всъшност защо няма печка ? Кюмбето ли ползват за готвене? Синия шкаф под телевизора сигурно е за акцент, ма кюмбето май му е много близко. Отделно , че кухно-хола е преходен. Не знам дали има много хора с 60к семеен доход , но ако има все си мисля , че това няма да им е дома мечта. По ми прилича на инвеститор , който се е светнал , че дохода от наем не избива разходите дори ако половината апартамент е направи ви сам.
П.С. Този апартамент за живеене ли е всъщност ? Като гледам има и преходна спалня. За сметка на това няма абсорбатор в кухнята , което абсолютно логично щом няма готварска печка. Не очаквах обаче, че това ше се предложи на хора с добри доходи. Гледам , че има и някакви кабели по ъглите в коридора. Това коя година е строено ?
В стаята има 2 елетрически радиатора!!! Апартамента е ъглов и сигурно затова е на промоция и е само 1800 евро м2.
Нито средния в София е 60к, нито в Лондон. Посочих какво могат да купят хора на едно и също ниво в двата града. И Редута е много по-добър избор.
3 месеца : лято, слънце, чакарака, пей сърце
6 месеца : протести > замерване с мангизи
9 месеца : протести от други > теглене на нов борч > замерване с мангизи
12 месеца: протести от други > теглене на нов борч> замерване с мангизи
Ако не бях видял как се препъна предлагането на БГ дълг, аха и да ти повЕрвам
Няма мангизи вече. Не и за вас.Има двуцифрена инфлация. Ако бяхте взели еврото 2021-ва, щеше да е при курс 3.20 лев за 1 евро. Сега ще стане 2024та при курс 5.50 най-вероятно, зависи още колко ще ви потопят сегашните експериментатори.
Колега, средният доход за семейство в Лондон, може да в този рейндж, но много се съмнявам , че 60к е средния в София. По-скоро 30-40к ? Дори и да сте прав за дохода, апартамент с кюмбе през 2022 е малко екстрийм не мислите ли ? В спалнята електрически радиатор, плота на кухнята даже не е водоустоичив, направен е от съшия материал като вратичките на шкафовете. Половината кухня е всъщност секция от 1970г. Съдейки по тиксото в края и алуминиевата лайсна, останалите шкафове май-са сглобявани от собственика с плоскости от Бриколаж. Кухнята всъшност защо няма печка ? Кюмбето ли ползват за готвене? Синия шкаф под телевизора сигурно е за акцент, ма кюмбето май му е много близко. Отделно , че кухно-хола е преходен. Не знам дали има много хора с 60к семеен доход , но ако има все си мисля , че това няма да им е дома мечта. По ми прилича на инвеститор , който се е светнал , че дохода от наем не избива разходите дори ако половината апартамент е направи ви сам.
П.С. Този апартамент за живеене ли е всъщност ? Като гледам има и преходна спалня. За сметка на това няма абсорбатор в кухнята , което абсолютно логично щом няма готварска печка. Не очаквах обаче, че това ше се предложи на хора с добри доходи. Гледам , че има и някакви кабели по ъглите в коридора. Това коя година е строено ?
В стаята има 2 елетрически радиатора!!! Апартамента е ъглов и сигурно затова е на промоция и е само 1800 евро м2.
Именно, апартамент за богати буржоа Те не готвят, ядат само навън по ресторанти. Спят само на хотел. Тоя апартамент им трябва ей така, от куртоазия... както и 99% от боклука по обявите, дето виси 15та година вече и цените му растат
3 месеца : лято, слънце, чакарака, пей сърце
6 месеца : протести > замерване с мангизи
9 месеца : протести от други > теглене на нов борч > замерване с мангизи
12 месеца: протести от други > теглене на нов борч> замерване с мангизи
Това го казваш ти според твоите оценки. Може да го направим и тройно надценен по настояща стойност. От друга страна може да го направим и доста по-изгоден от твоята алтернатива, достатъчно е да сложим едни ръстове в цената за следващите 20 години примерно. Такива инвестиционни оценки са много хлъзгави, неслучайно това е добре платен занаят.
Ами аз накарах брокерката да ми даде нейните оценки. Приемам всякакви аргументи, стига да са смислени и математически верни. Вместо това - само брокерски тинтири-минтири, както винаги.
За Билла или Кауфланд е ясно, но виждаме какви пари правят, как може да си купи ново примерно 3 ка Бмв за 100 палки или апарт за 300 палки? Веднага ще му виснат на врата, понеже няма офиц доходи.
Какво според вас ще се случи в икономически план в следващите 3,6,9,12 месеца?
3 месеца : аху-ихи
6 месеца : Виденов 2, избори, политическа криза
9 месеца : който може зачезва в Германия, после се връща защото и Германия е в криза и няма работа за нови чужденци
12 месеца: Гърция 2, имотни данъци нагоре, данък богатство, размирици
Мога да ти кажа ,че за 20 г. под наем не съм дала повече от 30000 лв. за ремонти и нова кухня и бани. Термити ?! В БГ имаме стомано-бетонни конструкции ,а не дървени и лично аз не съм чула някой да е имал термити. Другите общи неща все още не сме сменяли ,но ние събираме и по около 120-200 евро на година от апартамент за непредвидени и по-големи ремонти до тук не сме ги пипали.
ПП : според мен ,есента, зимата цените са най-високи, а лятото най-ниски ,но може и да бъркам. Това най-добре може да ти каже Маверик, той е брокер.
Е как 30к при това в лева ? Само хладилника е $3к . фурна + куктоп $5 до 7к, плот $2 до 4к само материала, Шкафове, $20к ( на евтинко), Дотук са към $30к и не съм сложил труд $25к, плочки сигурно поне 3к, мивки, ъпдейт на тоците че предишното табло беше за по нисък товар, да вдигнат таван нагоре , че имаше някакви малоумни вградени лампи и за да ги направят са свалили височината на цялата кухня, филтър за вода с незнам си какви лампи и добавки , че иначе водата е много чиста и е вредна. Това са само финксираните. ако почне да се смятат маси столове и т.н не ми се мисли. В България колкото и да е по евтино да е наполовина. Уредите даже май ше са и по-скъпи. Може би има разлика заради майсторите, тука трябва да имат лиценз зашото всичко е по код. На тия самоуките им викат handyman и са по-евтини , ма ако се набуташ 30к за уреди и материали едва ли ше извикаш хендиман за да спестиш 5-10к от труд
Баси глупостите си написал. Няма такъв филм на конкурс за асистент/доцент/професор в университет да няма кандидати. Няма. Нито един. Едва ли в цяла България има по-търсена позиция от университетски преподавател.
Зависи от университета. Знам един, където има голям недостиг на всички видове кадри, и е трудно да се попълнят. В София.
Баси глупостите си написал. Няма такъв филм на конкурс за асистент/доцент/професор в университет да няма кандидати. Няма. Нито един. Едва ли в цяла България има по-търсена позиция от университетски преподавател.
Щом казваш може и да греша. Моите данни са от първо лице за една катедра/факултет от жена ми в СУ и от кума ми професор в 1 от техническите университети.
Знам много добре както се досещаш как беше преди , но сега поне на тези 2 места е различно.
В случая разликата е толкова голяма, че няма изобщо смисъл от нагласяване. Копторът е надценен повече от двойно.
Това го казваш ти според твоите оценки. Може да го направим и тройно надценен по настояща стойност. От друга страна може да го направим и доста по-изгоден от твоята алтернатива, достатъчно е да сложим едни ръстове в цената за следващите 20 години примерно. Такива инвестиционни оценки са много хлъзгави, неслучайно това е добре платен занаят.
Коментар