Първоначално изпратено от Майстора233
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
А пък на Запад или конкретно в Германия не се краде.... Тези ги приказвай на някой друг....
Ами ето значи вече всичко е точно. Няма да се ядосваш с нашата реалност и ние с твоите коментари. :-)
Всички са щастливи и получили каквото искат нали така ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Нямат си 70-годишен соц-панел и 30-годишен Гоуф хората... да ги ожалиш
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ако ще и целият американски бюджет да се изсипе в БГ, пътища пак няма да има - всичко ще се открадне на секундата. В България получаваш стоки и услуги, които са само привидно на западно ниво - в реалността са много по-зле. Не си представям поддръжката на който и да било комплекс да е нещо различно. Няма хора, които да осигурят тази поддръжка.
Аз вече не живея в БГ, тук съм за да си прибера някои неща и покрай родителите ми. От 14.05 официално не съм жител на град София. Пак ще идвам, но вече много по-рядко.
Ами ето значи вече всичко е точно. Няма да се ядосваш с нашата реалност и ние с твоите коментари. :-)
Всички са щастливи и получили каквото искат нали така ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Кой сладур ми разправяше, че кредитната задлъжнялост в Бг била ниска и евентуално повишение на лихвите нямало да има отражение в/у жилищния пазар?(май Песимиста)
Малко суха статистика:
Кредити /Април.'22/: 30.1 млрд. лв. (от които 14.7 млрд. ипотечни + 13.9 млрд. потребителски)
Среден размер на ипотечните кредити за страната = 60 500 евро;
Среден размер на ипотечните кредити за София = 70 хил. евро;
което прави ~232 хил. кредита (чисто) / ~307 хил. кредита (ако добавим + 1/2 от потребителските)
Това прави колкото цял един град от ранга на Бургас (311 хил. жители)
Кредити /Юни.2009/ = 18.4 млрд. (от които 8 млрд. ипотечни + 7.25 млрд. потребителски)
Среден размер на ипотечните кредити = 36 260 евро, което прави колко:
~110 хил. кредита (чисто) / ~165 хил. кредита (ако добавим + 1/2 от потребителските)
Аз виждам двойно по-голяма задлъжнялост /дори като % и повече ако отчетем намалението на населението/ -> респ. двойно по-голяма чувствителност към затягане на лихвите!
Молете се някое известно име отвъд океана да не се гътне пак, че......
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Въпреки, че имат голям дефицит на жилища увеличението на цените намалява и тренда се обръща, толкова ли е трудно за разбиране. Към този момент АЦБ е в дилема и не може да увеличи лихвата, но посоката е на север.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Жонка, доста послъгваш и се объркваш
До скоро казваше, че първо ще си при приятели...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Какви годишни бе, forbes ти казаха, че само за месец цените са се вдигнали с 2.1%! Ти въобще можеш ли да четеш?
Its latest house price index shows that asking prices rose by 2.1% month-on-month
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Бързаш , а и не си даваш сметка, че това няма да промени пазара на НИ в София.
- 1 like
Коментар
-
Айде пак, ... слезте на земята и никога ама никога повече не давайте на съпругата ви да прави обзавежда кухня с вашите пари....
Дори и това да е истина за Щатите / съмнявам се просто цените на техниката по света са еднакви а в Щатите дори са по-ниски/ и при нас майсторите да поскъпнаха тук сметката е делено на 5 за свръх лукс и на 10 за наем.
Айде пак се засягайте, но не аз съм написал горната свръхтъпотия....Смех! Гето суперстар
Коментар
-
Досега в темата не съм срещал подобно чудо.
Ама то са дървени къщи, ама Тесли, ама термити, ама фалби, ама една кухня на цена колкото двустаен в Обеля. Представяш ли си картината - някой който кара нова Тесла, прави си кухня за 50-100К на 10-15 години се изказва , че му е скъпо апарт за 300К на топ-топ-топ място в София. Е колко да струва като не е дървен. Има нещо много алогично във всяко едно мнение. От една страна няма представа от НСИ и въобще откъде да вземе данни у нас и не само тук.... за Щатите не знае данните също при това че е уж ИТ не може да ползва търсачка / все едно е баща ми на 80 години/
, от друга знае за Бриколаж.... иначе щях да напиша, че просто става въпрос за човек който от 30 години не е стъпвал у нас и мисли по американски.... И пак не е възможно в Щатите мисленето да е толкова по-различно, а ако е не разбирам какво такъв човек би правил у нас. На всеки 5 минути в общуването с местни хора ще има шок....
Нищо само здраве да е на всички ни и дано Ница да му хареса толкова много, че никога да не помисли за гадната и скъпа София отново. Това ще спести и на него и на хората около него много ядове....:-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Жонка, доста послъгваш и се объркваш
Коментар
-
Засега съм в двустаен (голям колкото Софийски четиристаен ново строителство) с нова кухя, с гледка към Бодензее. Под наем за 1150Е. Ще търся къща, засега това ми стига. Мюслита няма, само дюнери в близост - за 4 Евро, същата цена като в София, но качество x 10.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Ако ще и целият американски бюджет да се изсипе в БГ, пътища пак няма да има - всичко ще се открадне на секундата. В България получаваш стоки и услуги, които са само привидно на западно ниво - в реалността са много по-зле. Не си представям поддръжката на който и да било комплекс да е нещо различно. Няма хора, които да осигурят тази поддръжка.
Аз вече не живея в БГ, тук съм за да си прибера някои неща и покрай родителите ми. От 14.05 официално не съм жител на град София. Пак ще идвам, но вече много по-рядко.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
И да не ми носят приход, жилищата ми са купени на двойно по-ниски от сегашните цени, мога да ги давам и без пари, ако ми е кеф.
Зяпам си морето и си пия кафето.
Уреди ли си общежитие в Гемрания с много съквартиранти - мюсли? Внимавай нощно време, знаеш как е ..
Коментар
Коментар