Първоначално изпратено от BONI
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
колата е лукс, айде влака, градския транспорт и точка. Бензина трябва да го направят 6 лева. И без това е пълно с таратайки, не можеш да минеш никъде по тротоар улиците са задръстени и вече всичките ги направиха еднопосочни, за да се паркира от едната страна. И задължително трябва да сложат забрана, който няма гараж да няма право на кола .....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнениеЕ..си дизела 3.32 лв . За литър .
И с тези 0.25 ст. Отново няма да падне под 3 лв.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
демография, тъмни прозорци, инвестиции с цел доходност
сега тези думи за теб е видно от самолет, че нищо не означават, защото си обременен след кофти преминаване на виденовата зима през кеша
то всичко ок, но ДЕМОГРАФИЯТА Е ФАКТОР ( има отделна тема в инвестора даже)
Написах неща от реалният свят случили се последните 2-3 месеца и какъв е пазара в момента.. Аз не харесвам да купувам в подобна среда - да се моля на инвеститора, а предпочитам те да се молят на мен...или поне да сме равнопоставени. Сега не е така.
Демографията е фактор, а за София е добре. Има 20 000 деца кандидати за детска градина при 80 години продъжителност на живота София няма да падне под 1.5 милиона в близките 50 години. След това не знам..
Виж за тези 600К жилища строени преди 89 година не съм сигурен колко ще изкарат още 50 години във вид желан за обитаване.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 18.05.2022, 14:22.
- 1 like
Коментар
-
България е трета по ръст на продажбите на нови коли в ЕС от януари до април
Last edited by pepe1234; 18.05.2022, 14:53.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Разговора аз го насочих в тази посока. Казах му добре де ама лихвите по ипотечките след 2-3 години ще станат 5% , а може и повече , има много разрешителни и т.н. и той разправя, че разрешителните не означават строителство. Вика ще седят и ще чакат ако търсенето намалее...
А според мен тези инвеститори купили терени преди поне 2 години могат да свалят малко цените и пак да са на добра печалба, но явно са се ояли и не им пука....Седи и ми разправя, че не е очаквал такова търсене и продажби в момента. Вика хората имат пари..... и се чуди....
Пиша то го едно към едно разговора.....
сега тези думи за теб е видно от самолет, че нищо не означават, защото си обременен след кофти преминаване на виденовата зима през кеша
то всичко ок, но ДЕМОГРАФИЯТА Е ФАКТОР ( има отделна тема в инвестора даже)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Щом вече говорят за забавяне, значи нещата са ясни!
А според мен тези инвеститори купили терени преди поне 2 години могат да свалят малко цените и пак да са на добра печалба, но явно са се ояли и не им пука....Седи и ми разправя, че не е очаквал такова търсене и продажби в момента. Вика хората имат пари..... и се чуди....
Пиша то го едно към едно разговора.....
Last edited by pesimist4o na kvadrat; 18.05.2022, 14:12.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Да. Предстои ми обзавеждане и отдаване под наем.
Коментар
-
Нещата в момента с цените на имотите стават дискусионни, но разбира се мнения като горното и на Юлката са меко казано абсурдни - 15-20% спад за 6 месеца или 50% за година е.... не искам да използвам точното прилагателно.
Преди седмица говорих с познат инвеститор. Без да влизам в детайли неговото мнение е че цените няма да паднат и цент / той познава и всички други големи инвеститори/. Може да има забавяне на продажби, проекти, но цени няма да се свалят каквото и да стане.... Негово мнение...., а той има опит като инвеститор и в други държави не само у нас.
- 1 like
Коментар
-
Нещата в момента с цените на имотите стават дискусионни, но разбира се мнения като горното и на Юлката са меко казано абсурдни - 15-20% спад за 6 месеца или 50% за година е.... не искам да използвам точното прилагателно.
Преди седмица говорих с познат инвеститор. Без да влизам в детайли неговото мнение е че цените няма да паднат и цент / той познава и всички други големи инвеститори/. Може да има забавяне на продажби, проекти, но цени няма да се свалят каквото и да стане.... Негово мнение...., а той има опит като инвеститор и в други държави не само у нас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Да,прав си само че разликата е че насила братята ще бъдат накарани да не купуват със сответните инструменти на ЦБ
Да му мислят страните при които ипотечката се уважава. У нас тя не е голям фактор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Може ли да покажеш някоя от твоите прогнози, с дата и цитиран пост? Щото тук имаме един вeлик пророк, дето предсказа кризата от 2008... ама през 2017
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Не пишете глупости. Не обърквайте хората, ако изобщо някой нормален, решил да купи чете тази тема. Тук е пълно с бодри понижители, които от 10 години рутят пазара и ако някога са имали пари за читав имот и от простотия и стиснатост не са купили нищо, сега имат пари за читав гараж, евентуално.
Много ми е интересно кои имоти ще паднат д 50 процента и защо. Защото безимотният понижител от форума така е решил.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ох, успокоих се че спада няма да е 300%, начи шъ стискам до последно :-)
Коментар
Коментар