Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Прогресивното облагане е бъдещето в България
Коментар
-
"Безплатно е сиренето само в капана за мишки"
Марагарет Тачър
От толкоз промоции и безплатни неща питай клиентите на мобилните оператори как са им сметките ...книга мога да напиша -само като чуеха за безплатно и промоция подписваха без да гледат и без да четат .
Българина е особен чешит но за съжаление обича да го лъжат и да го източват -национален мазохизъм му викам аз
А най-тъпото е че изкупиха голяма част от малките интернет и тв доставчици и там вече има драма щото минава през тях. Ето аз съм с Нет 1 и при всяко влизане ме карат да си спра договора и подпиша нов с тях ...който е много по-неизгоден.... ама щели да ми го прекратят, ама не знам си какво, само да подпиша нов на двойна цена. Що да го правя....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Ако върнат прогресивното облагане или осигуровки на пълен доход внезапно всички ИТ-та ще изреват на умряло. Дори да могат да си плащат вноските вече стреса ще оргомен ако не ги спасят със извъредни пари или изключение от закона. Ще има и серизна част които само от яд, дори да им е неизгодно ще напуснат страната и ще си разкарат жилището по най-нескопосания начин.
Изобщо прехода от плосък данък към прогресивен е много сложен. Това е правено няколко пъти и главно в страни с ниска гражданска задлъжнялост.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеКъде видя 'грешно решение', че да има и солидарна отговорност?
Към днешна дата люлинЦкия панеляк го оценяват на половин милион битИконЯ - понеже каймака на Галактиката и изобщо целия Млечен път точно него спот си е харесал да живее - уреден, чист и приветлив! Банката ти отпуска 1/2 млн. при 100% обезпечение, но си има клауза - при промяна в пазарната стойност на обезпечението -> следва еди-какво си... и т.н. и т.н.
Ако панеляка продължи да расте - ОК, обезпечението е > ипотеката, банката си пуска Преслава.
Панеляка пада и става < заема и какво следва: Банката си пуска "И плачат и богатите"!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
И на 6% да я вдигнат пак са ти безплатни пари при тази инфлация. За наемите и преди го писах- в момента има широко отворена ножица между цената на имотите и наема и съответно е въпрос на време да се затвори поне малко- единия вариант е със спад на цената на имотите а другия е с покачване на наема. Вторият вариант е по- вероятен според мен.
Марагарет Тачър
От толкоз промоции и безплатни неща питай клиентите на мобилните оператори как са им сметките ...книга мога да напиша -само като чуеха за безплатно и промоция подписваха без да гледат и без да четат .
Българина е особен чешит но за съжаление обича да го лъжат и да го източват -национален мазохизъм му викам аз
- 2 Харесвания
Коментар
-
Прогнозата ми е до 6%.
Проблема при теб е друг .
Срока на кредита -ти разчиташ че този апартамент или апартаменти ще се изплащат от наеми ,да де ама отиваме в сценарии в който наемите няма да растат толкова заради предстояща криза ,отделно имаш наемен пазар които изобилства от предлагане + още задаващо се такова ,само виж колко се строи в София ,отделно още и още празни сгради и апартаменти чакат за наеми ...
Получаваш една висока цена на която си купил + увеличаваща се вноска по кредита + трудности с цената на наема ,има и риск да стои празен .
Сложи и рискове с амортизации ?
Къде сме ?
При теб сметката излиза само ако си купил на една ниска цена с едни да кажем 30 % минимум под тази на която си платил. За наемите и преди го писах- в момента има широко отворена ножица между цената на имотите и наема и съответно е въпрос на време да се затвори поне малко- единия вариант е със спад на цената на имотите а другия е с покачване на наема. Вторият вариант е по- вероятен според мен.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тези хора видяхме че се изпариха като ланския сняг .,...една купчина никове
Ами онзи брокер ?
Мавриков,имаше и брокер ...той се точеше на украинците за сделки за милиони ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеднес там, за утре се сещайте къде
https://www.youtube.com/watch?v=g7_c7EJtDkc
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеНе споря, но ми се струва малко вероятно и затова ще попитам другата седмица.
https://www.youtube.com/watch?v=Cg8qMI9oW78
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеА голяма част от добре платените ИТ-та, които се мятаха смело на ипотеки за по 400 хил. лв. не са с много висока финансова култура. Дано са си сметнали добре рисковете, вкл. и някакъв период без работа, че 25-30 год. са изключително дълъг период... цяло едно поколение е това!
Изобщо прехода от плосък данък към прогресивен е много сложен. Това е правено няколко пъти и главно в страни с ниска гражданска задлъжнялост.
Коментар
-
Гоце Делчев ми е Дубай на мен
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
мани го юлката.
така и не разбраха, че банката няма за цел да им взима имотите
и това е последното нещо, което правят
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеКъде видя 'грешно решение', че да има и солидарна отговорност?
Към днешна дата люлинЦкия панеляк го оценяват на половин милион битИконЯ - понеже каймака на Галактиката и изобщо целия Млечен път точно него спот си е харесал да живее - уреден, чист и приветлив! Банката ти отпуска 1/2 млн. при 100% обезпечение, но си има клауза - при промяна в пазарната стойност на обезпечението -> следва еди-какво си... и т.н. и т.н.
Ако панеляка продължи да расте - ОК, обезпечението е > ипотеката, банката си пуска Преслава.
Панеляка пада и става < заема и какво следва: Банката си пуска "И плачат и богатите"!
Коментар
Коментар