Първоначално изпратено от Специалист по всичко
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Това е официална информация и няма никакви подвеждащи заключения ! Лично аз смятам ,че при подобни факти е абсурдно да се очаква поевтиняване на цените на имотите, но всеки има право да си вади каквито иска заключения дори и грешни
Кой очакваш при това положение да прави отстъпки не знам ,но може и такива хора да се намират по ред причини.
Мислете, кои са тези хора, защо биха го правили и следете пазараLast edited by segato; 28.05.2022, 19:41.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Аз бих изчакал да видя някой който е взел кредит и колко му е излязъл. Преди няколко дни имаше някакво изказване от друг банкер, който предупреждаваше хората да внимават за таксите. Ако те натоварят с няколко % такса за обработка, оценка и застраховка за плащането, какво като лихвата по кредита е ниска ? Те са я взели прдварително. Не знам банката и не твърдя , че са некоректни. Просто всеки трябва да е подготвен за изненади и много хубаво не винаги е на хубаво. Затова казах ако някой взима такъв кредит да не се стиска за адвокат.
Това пък е странно:
"ПроКредит е банка, насочена към физически лица с официални доходи и стабилни професии"
Другите банки дават кредити без официални доходи ли ?
Кредитния пазар в България изглежда малко странен. Като им гледах статистиките на НСИ имаше колони за законна и договорна ипотека ... Договорна ипотека било когато заема е над стойността на имота или не е от банка. Това бързи кредити ли са ? Някой може ли да обясни с думи прости, каква е разликата между законна и договорна ипотека и защо е нужно да има 2 вида ипотеки ? Също каква е разликата между договорна ипотека и потребителски заем ?
А разликата между ипотека и потребителски заем е, че при първото даваш обезпечение недвижимо имущество, т.е. ипотекираш нещо.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеИ какво стана сега ? 67 м. в банките, 4% фиксирана лихва за 10 г. и инфлация над 10-15 % ! Е, не знам какви хора очакват спад в цените на имотите ?
Абсурд !!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеИ какво стана сега ? 67 м. в банките, 4% фиксирана лихва за 10 г. и инфлация над 10-15 % ! Е, не знам какви хора очакват спад в цените на имотите ?
Абсурд !!!
Те се оправдават с ЕЦБ-то ама ЕЦБ-то ако имаше 15% инфлация в ЕС изобщо нямаше да е такава политиката. Нас даже не ни вкарват в индекса понеже не сме в Еврозоната. Дефакто никой не се счита за отгоорен за инфлацията в България до приемането на еврото. С тая инфлация няма да отговаряме на критериите дори грубо още 3-4 години. Ако не нарушат правилата за пореден път няма да влезем в еврозоната. Ако пък влезем тогава резерва се разтоварва и на секундата ЕЦБ ще изкупи пропорционално облигации да ни наводни с пари.
Така че се готвим са много сериозно обедняване за голяма част от населението. Друга голяма част пък несвързани с властта ще бъдат репресирани с "българския магнитски". И накрая една малка част ще забогатее, основно в държавния сектор, където има лицензи и разрешителни за раздаване, ченгета, политици. Тва е.
Борисов ще се върне на бял кон по някое време, може би вече и анти-европейски настроен, понеже го хвърлиха на вълците от европейската проуратура. Там ако не се разберат нещо, Борисов много лесно ще насъска избирателите срещу ЕС и Лагард. Достатъчно е само да пусне тва новото и видео преведно с пискливо гласче, а това ще е само за бонус https://www.youtube.com/watch?v=MyNE...eedomInvesting
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
С грешни и подвеждащи заключения няма как да се получат нещата! Започвайте с отстъпките, в САЩ вече започнаха!
Кой очакваш при това положение да прави отстъпки не знам ,но може и такива хора да се намират по ред причини.
Мислете, кои са тези хора, защо биха го правили и следете пазара
Коментар
-
Абсурд !!!
Това пък е странно:
"ПроКредит е банка, насочена към физически лица с официални доходи и стабилни професии"
Другите банки дават кредити без официални доходи ли ?
Кредитния пазар в България изглежда малко странен. Като им гледах статистиките на НСИ имаше колони за законна и договорна ипотека ... Договорна ипотека било когато заема е над стойността на имота или не е от банка. Това бързи кредити ли са ? Някой може ли да обясни с думи прости, каква е разликата между законна и договорна ипотека и защо е нужно да има 2 вида ипотеки ? Също каква е разликата между договорна ипотека и потребителски заем ?Last edited by segato; 28.05.2022, 18:58.
Коментар
-
Абсурд !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stamatko Разгледай мнениеЗдравейте,
Забелязвам, че има много компетентни участници които имат доста знания и поглед върху пазара на недвижими имоти.
Забелязвам също, че основно се комнетира пазара в София. Имам следното питане - какво мислите за пазара на имоти във Варна.
Струва ли си да се инвестира конкретно в него. Отбелязвам, че имам голямо собствено жилище и съм единствен наследник на няколко други пак в същия град. Мислите ли, че си струва или е добре да се диверсифицира или пък просто някъде другаде е по-добре. В момента масовите наеми са около 400 лв. Не са мръднали от 10 години. Предлагаш стара панелка, стара тухла, нов току що построен - народа си търси за 400лв.
Аз съм бил там отдавна, главно на турнири. Настаняваха ни в Черно море. Само хвърляхме саковете и веднага се набивахме в една механа на пресечка на главната. Правеха мешана скара и сервираха в едни големи троянски чинии. 3 кебапчета, 2 кюфтета, пържола и карначе с гарнитура от марули! Тренера плаща. Две такива порции на човек с по 2-3 бири, после тръгвахме по главната за гаджета. Във Варна нямаше много високи момчета, Даже по едно време нашия гард беше по-висок от тяхния център. Като излезнат 10-15 момчета по 2 метра на главната , леко подпийнали, ставаше опашка след нас. Та какво му е лошото на Варна ? Да не мислите че ми е дремело откъде е ограничен града и накъде ше расте? Аз по-далече от механата в едната посока и Двореца на спорта в другата така или иначе не съм стигал. Техния отбор (колеги все пак) все ни рекламираха Златните и ни караха вечер да ходим да пиеме там, ма за к'во ? Само за сравнение, Бургас беше мноооого гаден град, Набиваха ни в един хотел Космос, на майна си райна. Да хванем такси трябваше да ходим през някакви солници май ... абе ни ядене, ни пиене , нито от третото. Вечер трябваше да си правим литературни кръжоци да не пукнем от скука. На всичкото отгоре бургазлии имаха добър отбор и събираха много публика. Мачовете бяха ад. Отидеме ( май играехме в някаква зала Изгрев) скъсат ни от бой ... деба копелдаците, не стига, че смотан града ами и негостоприемни бе. Какво да му харесваш на този град? Много мразим Бургас!
По-горе написаното естествено е литературна измислицаСамо пример, че хората имат различни причини да са позитивно или негативно настроени и често тези причини нямат нищо общо с въпросите на които търсите отговор.
Last edited by segato; 28.05.2022, 18:30.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
4% фиксирана за 10 год.? Как ще ни стигнат американците, че задминат.....когааа?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Точно с тази банка не бих се захванал и на 0% фиксирана, ако че са немци.
Коментар
-
4% фиксирана за 10 год.? Как ще ни стигнат американците, че задминат.....когааа?Last edited by ejonny2376; 28.05.2022, 17:23.
- 1 like
Коментар
-
4% фиксирана за 10 год.? Как ще ни стигнат американците, че задминат.....когааа?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеТърсенето на имоти не спира - ПроКредит Банк предлага изключително добри условия за закупуването на жилище Копирано от standartnews.com
https://www.standartnews.com/biznes/...-g-493778.html
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар