IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
    Песимиста хем им сервира, хем ги учи. И Вас учи, ама който вдева......
    И на какво учи?!

Че като връзкар теглил кредит на 6.2%, докато невръзкарите теглеха на 4%, щото тогава евровите кредити бяха Юрибор+надбавка 2.4%, а самия Юрибор беше паднал на 1% - сметни сам колко прави "1+2.4"!

p.s.
    Дет се вика - с таквиз приятели врагове не ми трябват!

p.p.s. Още ли не си разбрал кой е "физкултурника с ателието"?

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
      Започнаха с "договарянията"

https://www.facebook.com/commerce/li...are_attachment

ОТ СОБСТВЕНИК !
      ПРОДАВАМ апартамент в град Варна , квартал Възраждане 1 блок 14 . на трети етаж от общо осем , среден , 49 квадрата застроена площ плюс маза 6 квадрата , без външни стени , с асансьор , югоизточно изложение , голямо отстояние и простор от другите сгради . Апартамента е за ремонт , състои от две отделни стаи , голям г-образен коридор , остъклен с пвс дограма балкон и стаи , панел , килер, баня с тоалетна и маза. В близост е Лидъл, Кауфланд, Била, Делта Планет мол, детски градини , гимназия , автобусни и тролейбусни спирки , пазар, медицински център, спортен комплекс, паркове, има и голямо пространство за свободно паркиране пред блока и в района , предпочитан район за живеене поради добрата си инфраструктура и комуникации.
      Цена - 59 800 евро. Възможност за договаряне .За повече информация на ЛС или на посоченият телефонен номер .
      Телефон за връзка - 0887 27 04 69
      Тва Възраждане не беше ли едно гето? Особено най-западната му част. Че аз тези квадрати съм ги купил с 1500 евро повече в нова сграда срещу ВМА.
      О, чакай, сори, обърках го с Владиславово
      Last edited by bulgarian lev; 28.09.2022, 21:07.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Ихааа.... изплющял си ги с таблата у главата, та чак са почнали да дават заето, а?!

Брех, ти да видиш.........
        Песимиста хем им сервира, хем ги учи. И Вас учи, ама който вдева. И аз на моите пациенти им давам насоки за нещата, например да ходят ли или не в Турция за второ мнение (много модерно напоследък), но зависи от много неща.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
          https://www.investor.bg/a/538-pazari...nyama-iznenadi

БЕЗ МИЛОСТ ,В ПРАВ ТЕКСТ !

Може да се наложи ЕЦБ да увеличи лихвите с още 75 б.п. през следващия месец, докато инфлацията остава неприемливо висока", каза управителят на централната банка на Словакия Петер Кажимир.

По думите му такова увеличение е "много добър кандидат за поддържане темпа на затягане", но също така "е необходимо да се изчака за нови данни" за инфлацията.

"Трябва да сме силни, дори безмилостни, независимо от задаващата се рецесия", каза банкерът, цитиран от Ройтерс.
          Дали 2023 ще е годината на лебеда? Или 2030?

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
            Ново софиянци,нацепихте ли дървата ? че тая година парно може и да няма

В новите квартали май парно няма, климатици навсякъде. Отделно зимата е относително мека. Така, че споко и на ток ще оцелеем, даже може и да е по-евтино.

Коментар

• 300 лв??!!!! Във Варна (макар и Владиславово)! Тез собственици нормални си са нз, но тва е 1 вечеря за 4-5 човека в ресторант!

Коментар

• Започнаха с "договарянията"

ОТ СОБСТВЕНИК !
                ПРОДАВАМ апартамент в град Варна , квартал Възраждане 1 блок 14 . на трети етаж от общо осем , среден , 49 квадрата застроена площ плюс маза 6 квадрата , без външни стени , с асансьор , югоизточно изложение , голямо отстояние и простор от другите сгради . Апартамента е за ремонт , състои от две отделни стаи , голям г-образен коридор , остъклен с пвс дограма балкон и стаи , панел , килер, баня с тоалетна и маза. В близост е Лидъл, Кауфланд, Била, Делта Планет мол, детски градини , гимназия , автобусни и тролейбусни спирки , пазар, медицински център, спортен комплекс, паркове, има и голямо пространство за свободно паркиране пред блока и в района , предпочитан район за живеене поради добрата си инфраструктура и комуникации.
                Цена - 59 800 евро. Възможност за договаряне .За повече информация на ЛС или на посоченият телефонен номер .
                Телефон за връзка - 0887 27 04 69

Коментар

• https://www.investor.bg/a/538-pazari...nyama-iznenadi

БЕЗ МИЛОСТ ,В ПРАВ ТЕКСТ !

Може да се наложи ЕЦБ да увеличи лихвите с още 75 б.п. през следващия месец, докато инфлацията остава неприемливо висока", каза управителят на централната банка на Словакия Петер Кажимир.

По думите му такова увеличение е "много добър кандидат за поддържане темпа на затягане", но също така "е необходимо да се изчака за нови данни" за инфлацията.

"Трябва да сме силни, дори безмилостни, независимо от задаващата се рецесия", каза банкерът, цитиран от Ройтерс.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/538-pazari...tvarde-golyamo

Банкерите слагат на масата даже и 100 базисни пункта ,е 50 било минимума ,май въжето бързо ще го стегнат

ихвено увеличение от 100 базисни пункта (б.п.) от Европейската централна банка (ЕЦБ) би било твърде голямо. Това стана ясно от думите на члена на ЕЦБ Роберт Холцман, който е в подкрепа на ход от 75 б.п., пише Bloomberg.

Според него централните банкери са готови да повишат лихвите до ниво, което може да попречи на икономическия растеж, като високите цени вероятно ще се задържат за ивестно време.

"50 б.п. може да са минимумът", каза Холцман пред телевизия Bloomberg в сряда. "Може ли да са 100 б.п.? Може, но в момента не виждам необходимостта да се движим толкова бързо. Смятам, че 75 б.п. би било добро предположение", допълни централният банкер.

Коментар

Ама как, разбира се! Ко приказваш.
                      Келнерите са най-големия кошмар на банките (сами клякат пред тях).

p.s.
                      Интересното, че точно на тях си се доверил при първата покупка? След като знаеш как да ги цакаш. Ако си по-окомуш (надявам се знаеш тоя лаф) би следвало да знаеш, че не ти трябва банка, не ти трябва адвокат, още по-малко пък брокер... достатъчно е да си имаш нотариус.
                      Цакането не съм казал че е при същата банка :-) Имал съм взаимоотношение с 20-ина банки през годините....почти всички у нас....
                      Тогавашните времена договорите много ме интересуваха по принцип и за всичко. Ипотечката с банката ми беше с такъв че имах отговорност само до този имот и нищо повече. От тук предполагах, че юристите на банката ще свършат по-добра работа от каквото и да направи неопитен келнер кат мене....Имаше едни мътни периоди между сделката при нотариуса и вписването да стане видимо....и т.н.
                      Айде стига конкретика, не е интересна за хората :-)
                      Кажи по-скоро с колко имотята ще поскъпват ? :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                        ...... въпросът беше принципен - нема как неква банка да цака келнер :-)
                        Ама как, разбира се! Ко приказваш.
                        Келнерите са най-големия кошмар на банките (сами клякат пред тях).

p.s.
                        Интересното, че точно на тях си се доверил при първата покупка? След като знаеш как да ги цакаш. Ако си по-окомуш (надявам се знаеш тоя лаф) би следвало да знаеш, че не ти трябва банка, не ти трябва адвокат, още по-малко пък брокер... достатъчно е да си имаш нотариус.

Коментар

Ихааа.... изплющял си ги с таблата у главата, та чак са почнали да дават заето, а?!

Не прочетох договора внимателно, написах им 1 страница текст от кръчмарски бележник и ми се обадиха на другият ден да отида да си получа неплатената лихва....:-)
                          Сумата беше малка - неколкостотин лева или нещо подобно, но въпросът беше принципен - нема как неква банка да цака келнер :-)

Коментар

Към коя банка?

Пак ти казвам - виждал съм лично договори за еврови ипотеки към Уникредит... точно периода на кризата /след 2008/ на 3.75%! Бяха вързани към юрибора! След известен период тоя тип ипотеки спряха да ги предлагат - явно не им излзоха изгодни, не знам... но бяха факт!
                            Друга банка няма я сега... пак бях с връзки там / изпълнителен директор/, дори премахнах клаузите за лична отговорност с други мои активи в други банки и т.н.....редактирах им договора.....:–) Не че имаше нужда де - погасих бързо с 1% наказателна лихва...., а кредита го взех заради недоверие в продавача на имота - предполагах че банката ще го провери по-добре от мен.....беше ми първият все пак :-)
                            Уникредит винаги са били скъпи . Най-добрият ми приятел беше при тях на 8+ но в лева....
                            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.09.2022, 17:06.

Коментар

• САЩ призовават всеки американец да напуска Русия ,докато още може ,новината е от днес

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                                Тц.... кръчмарски лауреат :-)
                                Една банка се опита да ми начисли по-малко по-депозита некъде тогава.... коригираха се бърже :-)

Коментар

Working...
                                X