IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Пускал съм няколко пъти. Хем съм писал само за ЧЛ - без брокери и пак телефонът ми става неизползваем. Звънят ми само брокери. Сделката е приключила и обявата е изтрита, преди първият цивилен да ми се обади. Като хиени са. Налазили са и останалите сайтове и платформи. А най-гадното е, че след няколко сделки, започват да ти звънят периодично. Ей така за проверка дали не продаваш нещо, дали не търсиш нещо за купуване или пък имаш нужда от наематели. Този тормоз се оправя само със смяна на СИМ картата! От добра дума не разбират тези.
    Така си е но има стандартно решение. По принцип се взема друг телефон и свободна карта или такава предплатена, приключва сделката и телефонния номер става неактивен.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/538-pazari...anakoplattsite

Кой ще плати сметката ?

Повече от десетилетие след световната финансова криза централните банкери наляха трилиони долари евтини пари във финансовата система, за да поддържат икономиката на повърхността. Сега тази щедрост преследва и тях, и данъкоплатците.

След като повишиха лихвените проценти, за да се борят с необузданата инфлация, Федералният резерв и други централни банки трябва да направят огромни лихвени плащания на търговските банки, които кредиторите сами предизвикаха чрез масови покупки на облигации и евтини заеми, пише Ройтерс.

Сред онези, които искат заемодателите да поемат удара, е Михил Хогевеен, нидерландски депутат от икономическата комисия на Европейския парламент, която наблюдава ЕЦБ. „Ако в крайна сметка данъкоплатецът плати сметката, това ще бъде много несправедливо“, коментира той пред Ройтерс.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
        Jaaaaaa, ръстта си бил навсякъде около нас:
        Според Републиканското геодезическо бюро през третото тримесечие на 2022 г. цените на апартаментите в Сърбия са се увеличили с 3,2% на тримесечна база и с 13% на годишна база.

https://www.pariteni.bg/novini/imoti...syrbiia-244137

Са, ще изпълзят гастарите мизантропи и ще рекат, че Сърбия е 20г. пред нас, както излъгаха и за мамалигите, да ама НЕ
        Байлоре ,

Навремето моята баба Бог да я прости въртеше куфарна търговия със лекарства през сръбската граница след войната с Югославия.
        Печалбата беше 100 % ,ако не беше починала рано ,и аз щях да се включа ,но за съжаление тя почина ,както и да е .
        Когато ти си се редял за салам камчия в България ,Тито пускаше сърбите да работят в немските заводи за автомобили ,та сега много от тях са с немски пенсии .
        За Румъния какво да говорим ,огромен пазар ,много по-голямо население ,в момента потока българи взе да се изметсва от Турция към Румъния защото там е по-евтино ,за пазаруване ,в Турция стана почти като в България .
        България има много потенциал но за съжаление няма населението ,качественото население да го направи ,изгони го ,и сега ще караме на внос

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

цени като 2011 няма да има
          ако не си купил 2015-та, айде до 2019-та и сега няма да купиш, трайчо.
          Кой е казал, че чакам цени, като 2011? През 2021 бях пред сделка, но продавача първо вдигна цената, което не беше проблем за мен и накрая се отказа да продава. Защо мислиш, че ако цените паднат с едни 20%, няма да купя?

Коментар

• Jaaaaaa, ръстта си бил навсякъде около нас:
            Според Републиканското геодезическо бюро през третото тримесечие на 2022 г. цените на апартаментите в Сърбия са се увеличили с 3,2% на тримесечна база и с 13% на годишна база.

https://www.pariteni.bg/novini/imoti...syrbiia-244137

Са, ще изпълзят гастарите мизантропи и ще рекат, че Сърбия е 20г. пред нас, както излъгаха и за мамалигите, да ама НЕ

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

То, че са хиени брокерите е така, ама в имот.бг почти не можеш да видиш обява от частно лице.....
              Пускал съм няколко пъти. Хем съм писал само за ЧЛ - без брокери и пак телефонът ми става неизползваем. Звънят ми само брокери. Сделката е приключила и обявата е изтрита, преди първият цивилен да ми се обади. Като хиени са. Налазили са и останалите сайтове и платформи. А най-гадното е, че след няколко сделки, започват да ти звънят периодично. Ей така за проверка дали не продаваш нещо, дали не търсиш нещо за купуване или пък имаш нужда от наематели. Този тормоз се оправя само със смяна на СИМ картата! От добра дума не разбират тези.

Коментар

• @petrg5s как е борсата - къца ли? Кога ще излитате? Гледам, че Мета е минус 73% за 10 месеца [1]. Тухлите са плюс 100% за 14 месеца [2]. Питам те, защото много поскъпнаха строителните материали и колегите вече вместо тапети лепят ценни книги по стените. Казвам им да се спрат, но те не, та не - по-евтино им излизало. Ако знаеш за кога се планира изстрелването на ракетата, моля те да споделиш и ние искаме да се повозим Наслука!

[1]
                https://www.google.com/finance/quote/META:NASDAQ?window=YTD
                90,79 $ Цена към днешна дата
                -73,18 % От началото на годината до днешна дата
                -247,75 $ От началото на годината до днешна дата

[2]
                Уважавана медия, част от групата на Инвестор.бг: "Имотите в София поскъпнаха двойно за последните 14 месеца"
                https://www.dnes.bg/business/2022/11...-meseca.549508

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

А ходят, повечето са нахални кът конски мухи. Преди време бях пуснал един хубав парцел на мои познати - скъсаха се да звънят агенции, след това пуснах на един приятел ап за под наем, пак ми съдраха телефона от обаждания.
                  То, че са хиени брокерите е така, ама в имот.бг почти не можеш да видиш обява от частно лице.....

Коментар

Ventsi
                    преди 8 минути
                    Банкерите се превърнаха в новите дилъри. С години захранваха населението с евтини кредити и когато огромна маса от хора се закачи на въдицата, започват да вдигат лихвите. Само 1% вдигане на лихвите при над 50 млрд. лв ипотечни кредити е над 500 млн лв годишно допълнителна печалба. Дори от наркотици не се правят подобни печалби...

Не знам как да се обърна към тебе, ама ще ти кажа Бетърчо, както и да е, все пак си в някаква степен отговорен, когато публикуваш непроверени данни... Ипотеките по жилища са май около 14 млрд. лв., не 50 млрд., това 50 е може би всички кредити. Освен това, този процент в повече от ипотекарите ше се даде на депозитарите, банките няма да направят свръхпечалба. И трето, по-високи лихви - по-малко бизнес, по-малко премии за служителите, повече проблемни кредити, повече провизии.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Тук много грешиш. Аз лично купувам само на последен етаж. Само плюсове. Гледка, големи тераси, няма тропане отгоре.
                      Да, има си плюсове за живеене на последен етаж. И аз съм живял на последен етаж в Лозенец с хубава гледка. Само че тук обсъждахме не за нас, а за под наем. Разликата е огромна

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

Е, откри Америка... Това е стара истина.
                        Аз само препечатвам.

Коментар

Ventsi
                          преди 8 минути
                          Банкерите се превърнаха в новите дилъри. С години захранваха населението с евтини кредити и когато огромна маса от хора се закачи на въдицата, започват да вдигат лихвите. Само 1% вдигане на лихвите при над 50 млрд. лв ипотечни кредити е над 500 млн лв годишно допълнителна печалба. Дори от наркотици не се правят подобни печалби...

Е, откри Америка... Това е стара истина.

Коментар

• Ventsi
                            преди 8 минути

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
                              better-чо ти към кой отбор си последно, че всеки ден различно чета от тебе. Към понижителите или повишителите
                              Ти от кои си?

Коментар

• better-чо ти към кой отбор си последно, че всеки ден различно чета от тебе. Към понижителите или повишителите

Коментар

X