Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376
Знам знам, днес под 50к заплата за начинаещ програмист няма. Цитираните заплати са от преди 12 години, когато ти си правел по 8к.Last edited by better; 07.11.2022, 18:52.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
За 2 милки ще купиш 3 къщи в Щатите .
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram
понеже тук малко митове и легенди
средното ниво е по-ниско от dev.bg
а приказките за невероятно високи заплати тръгват от много тесен пазарен сегмент.
Има високи доходи, но те са за хора, които са предприемачи и рускуват. 'Редовите' програмисти взимат хубави пари, но далеч не са в категорията да взимат неща за милиони. Може да има луди и да взимат, но е с такъв кредит, че не се изненадвам от мнението на познати кредитни, че програмистите са мега рискови клиенти, защото лесно скачат на високи цени, а много много не им пука.
Но чак 2 милиона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Миналата сряда пихме с колегите. Още две къщи са купени. Едната е за 2 милки в Симеоново. близо 500 м2 РЗП. Не го мисли - сменяй фирмата. Тези няма да актуализират заплатите никога.
Коментар
-
Очевидно са е увеличил броят на въведените в експлоатация жилища за последните 12 месеца. Очевидно, се е увеличила цената на НИ за последните 12 месеца. При нарастващи лихви се очаква спад в предлагането - по-малко строители ще започват нови обекти. Това ще се отрази със закъснение вероятно. Може би ефектът ще съвпадне с въвеждането на еврото. Според министъра тогава и лихвите ще спаднат. Струва ми се, че ще видим подскок след година и половина. Може и да dead cat bounce, ще видимПредпочитам да съм оптимист.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Аха, няколко значело два, тоест двустайка във Вадите плюс паркомясто. На 30+. Демек нещо от сорта на 100к+20к за 10 години програмиране. В такъв случай не споря.
Аз под "няколко" разбирам 3-4 имота ставащи за нещо, т.е. всеки поне 120 квадрата в Лозенец, Изток и Вазов. Останалото изобщо не ми го брой за имот.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Изнервен си и не четеш. Писах 30+. Писах няколко НИ. Дори Евго сподели, че изпълнява условието - имал е два на 30+. Ти колко НИ закупи в чужбината?
Аз под "няколко" разбирам 3-4 имота ставащи за нещо, т.е. всеки поне 120 квадрата в Лозенец, Изток и Вазов. Останалото изобщо не ми го брой за имот.
- 1 like
Коментар
-
Остави ти за каква фирма работя аз. Питам те - "всички" твои познати с какви заплати са, та купиха по няколко имота за 1-2 години. Имаш ли отговор или нямаш? Или дай конкретен пример:
- Човек X, позиция Y, заплата Z
- Имот 1, купен на дата 1X, локация 1Y, на цена 1Z
- Имот 2, купен на дата 2X, локация 2Y, на цена 2Z
...................
- Имот N, купен на дата NX, локация NY, на цена NZ
Тогава можем да анализираме и да кажем: евала на програмистчето. Всичко останало са едни лакърдии без покритие.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Покупката на злато в момента е заради по-ниската му цена ,а не заради страх от ресет .
Покупките в момента са направени основно от държави с по нестабилни валути като турската например и други ,предимно развиващи се държави .
Ако не вярваш дай цена в лева в избран период от време.
Ще те улесня малко :
- в Евро най-висока цена в историята 1883Евр. достигната поради Специалната операция на Рашките в краян а Февруари/Март. Текуща цена 1680Евр. Най-ниска цена за 1г. 1564вро, а за 5г съответно 1014Евро.
- Предвид руската инвация виж цената примерно в Рубли. В момента е около 100к, най-ниската последната 1г е 90к (най-високата 223к), а за последните 5г най-ниска 73к
- в Сащ най-високата цена в историята е 2063$ около средата на 2020г. Текуща цена 1680$. Най-ниска цена за 1г е 1622$, а най-висока 2052$.За последните 5г. най-ниска цена е била 1173$, а най-висока 2063$.
Ежедневно следя златото и мога да кажа, че цената му в каквато и да е фиатка е много подценена. Жалкото е че се оценява в $ и от там нас европейците много кофти ни се отразя при скъп долар, както е в момента. Друго беше когато Долара беше примерно 1,50-1,60лв при 1200$ за унция. И сега би било друго ако ЕЦБ се размърдат и намалят баланса + вдигане на още поне 2% лихви в краткосрочен план. Тогава долара може да не стане 1,5лв, но спокойно може да си се върне на 1,80. Така погледнато жълтото веднага пада с едни 10% в Евро от сегашните цени.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ясно, тръгнал си скоро, но си работил в някоя от по-слабо плащащите фирми. Защо обаче продължаваш да работиш за тях? Дори и зад граница те са low cost очевидно. Разбирам спокойствието и подредената среда в чужбина, но дори там си е по-добре при работодател, който плаща заплата, а не социални помощи.
- Човек X, позиция Y, заплата Z
- Имот 1, купен на дата 1X, локация 1Y, на цена 1Z
- Имот 2, купен на дата 2X, локация 2Y, на цена 2Z
...................
- Имот N, купен на дата NX, локация NY, на цена NZ
Тогава можем да анализираме и да кажем: евала на програмистчето. Всичко останало са едни лакърдии без покритие.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Според думите му той сигурно познава само хора със заплати по 20к-30к. Такива се броят на пръсти в цяла България, а той вика че всичките му познати били такива. С една дума - в анонимен форум всеки може да разтяга някакви локуми, истината е съвсем различна.
Преди 12години 8к чисти (официална заплата, не крадено) получаваха само отделни CEOта в БГ, явно си или от тях, или говориш за доходи тип "шкафче", или и ти малко се похвалваш в повечко.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Аха, значи "няколкото" имота познатите ти ги спестиха и купиха последната една година, след "изригването", така ли? Дооообре, повЕрвах ти.
Впрочем аз все още одобрявам пейрола в БГ офиса ни, освен едни 10%-15% и то не на всеки не виждам да има някакви особени скокове.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Според думите му той сигурно познава само хора със заплати по 20к-30к. Такива се броят на пръсти в цяла България, а той вика че всичките му познати били такива. С една дума - в анонимен форум всеки може да разтяга някакви локуми, истината е съвсем различна.
Преди 12години 8к чисти (официална заплата, не крадено) получаваха само отделни CEOта в БГ, явно си или от тях, или говориш за доходи тип "шкафче", или и ти малко се похвалваш в повечко.
Преди 12 години и коза беше левче както пеят нордните творци a.k.a депутати.Last edited by X_Y; 07.11.2022, 17:25.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар