IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Зависи къде. В долината на силикона няма да стигнат и за една. В черно предградие на Детройт ще вземеш цяла кооперация с два входа.
    Сори ако ти е близък, но в подобен 'хайп' само човек без никаква финансова култура може да купи имот за 2 мили и да плати двойно по-скъпо за нещо, което може да построи по собствен вкус за 50-60% от парите. Ако беше в условия на дълбока рецесия и криза - ок тогава продавачите са склонни да пуснат 'гюведж' и понеже няма мераклии е възможно да вземеш къща на цена близка или даже под себестойност със земята от някой, който е притиснат. Това обаче не важи за настоящия момент и само много наивен човек може да изплющи такива пари точно сега.

Давал съм примера с делта хил и преди - виж къде да цените на кв. в момента 2010-11-та имаше по 525евро квадрата същите къщи на същото място - тогава купилите ги не са шарани, но сега кълвящите с 'хубав' кредит ... кълват на гол бастун ... с извинение.

има си време за покпука има си време за гледане
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Късметлиите са купили на ниските цени. Писах за сделка от преди месец.
      Сметни сам колко са се ушили твоите хора

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Знам за семейство шефчета в САП,служебни коли им взимат нови,имат къща в Банкя ,децата им учат в Дени Дидро,но къщата е построена ,всичко с парцела да е дошло 300,400 Хил .евро.
        Но чак 2 милиона.
        Късметлиите са купили на ниските цени. Писах за сделка от преди месец.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376

Знам знам, днес под 50к заплата за начинаещ програмист няма. Цитираните заплати са от преди 12 години, когато ти си правел по 8к.
          Нещо си се заблудил джонка, не 8к, казах 10, при тва декларирани където трябва.
          Last edited by better; 07.11.2022, 18:52.

Коментар

За 2 милки ще купиш 3 къщи в Щатите .
            Зависи къде. В долината на силикона няма да стигнат и за една. В черно предградие на Детройт ще вземеш цяла кооперация с два входа.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram

понеже тук малко митове и легенди

средното ниво е по-ниско от dev.bg
              а приказките за невероятно високи заплати тръгват от много тесен пазарен сегмент.

Има високи доходи, но те са за хора, които са предприемачи и рускуват. 'Редовите' програмисти взимат хубави пари, но далеч не са в категорията да взимат неща за милиони. Може да има луди и да взимат, но е с такъв кредит, че не се изненадвам от мнението на познати кредитни, че програмистите са мега рискови клиенти, защото лесно скачат на високи цени, а много много не им пука.
              Знам за семейство шефчета в САП,служебни коли им взимат нови,имат къща в Банкя ,децата им учат в Дени Дидро,но къщата е построена ,всичко с парцела да е дошло 300,400 Хил .евро.
              Но чак 2 милиона.

Коментар

Миналата сряда пихме с колегите. Още две къщи са купени. Едната е за 2 милки в Симеоново. близо 500 м2 РЗП. Не го мисли - сменяй фирмата. Тези няма да актуализират заплатите никога.
                За 2 милки ще купиш 3 къщи в Щатите .

Коментар

• Очевидно са е увеличил броят на въведените в експлоатация жилища за последните 12 месеца. Очевидно, се е увеличила цената на НИ за последните 12 месеца. При нарастващи лихви се очаква спад в предлагането - по-малко строители ще започват нови обекти. Това ще се отрази със закъснение вероятно. Може би ефектът ще съвпадне с въвеждането на еврото. Според министъра тогава и лихвите ще спаднат. Струва ми се, че ще видим подскок след година и половина. Може и да dead cat bounce, ще видим Предпочитам да съм оптимист.

Коментар

• Общата новопостроена полезна площ през третото тримесечие на 2022 г. нараства с почти 50% в сравнение със същия период на предходната година

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Аха, няколко значело два, тоест двустайка във Вадите плюс паркомясто. На 30+. Демек нещо от сорта на 100к+20к за 10 години програмиране. В такъв случай не споря.

Аз под "няколко" разбирам 3-4 имота ставащи за нещо, т.е. всеки поне 120 квадрата в Лозенец, Изток и Вазов. Останалото изобщо не ми го брой за имот.
                      Миналата сряда пихме с колегите. Още две къщи са купени. Едната е за 2 милки в Симеоново. близо 500 м2 РЗП. Не го мисли - сменяй фирмата. Тези няма да актуализират заплатите никога.

Коментар

Изнервен си и не четеш. Писах 30+. Писах няколко НИ. Дори Евго сподели, че изпълнява условието - имал е два на 30+. Ти колко НИ закупи в чужбината?
                        Аха, няколко значело два, тоест двустайка във Вадите плюс паркомясто. На 30+. Демек нещо от сорта на 100к+20к за 10 години програмиране. В такъв случай не споря.

Аз под "няколко" разбирам 3-4 имота ставащи за нещо, т.е. всеки поне 120 квадрата в Лозенец, Изток и Вазов. Останалото изобщо не ми го брой за имот.

Коментар

Остави ти за каква фирма работя аз. Питам те - "всички" твои познати с какви заплати са, та купиха по няколко имота за 1-2 години. Имаш ли отговор или нямаш? Или дай конкретен пример:

- Човек X, позиция Y, заплата Z
                          - Имот 1, купен на дата 1X, локация 1Y, на цена 1Z
                          - Имот 2, купен на дата 2X, локация 2Y, на цена 2Z
                          ...................
                          - Имот N, купен на дата NX, локация NY, на цена NZ

Тогава можем да анализираме и да кажем: евала на програмистчето. Всичко останало са едни лакърдии без покритие.
                          Изнервен си и не четеш. Писах 30+. Писах няколко НИ. Дори Евго сподели, че изпълнява условието - имал е два на 30+. Ти колко НИ закупи в чужбината?

Коментар

Покупката на злато в момента е заради по-ниската му цена ,а не заради страх от ресет .
                            Покупките в момента са направени основно от държави с по нестабилни валути като турската например и други ,предимно развиващи се държави .
                            В момента цената на жълтото е ниска единствено за САЩ. За целта трябва работиш там за да изкарваш в $. Цената е Евро, Турски лири (най-големият купувач за Q3) и други фиатни хартийки е много на горе. Та дори и в рубли.
                            Ако не вярваш дай цена в лева в избран период от време.
                            Ще те улесня малко :
                            - в Евро най-висока цена в историята 1883Евр. достигната поради Специалната операция на Рашките в краян а Февруари/Март. Текуща цена 1680Евр. Най-ниска цена за 1г. 1564вро, а за 5г съответно 1014Евро.
                            - Предвид руската инвация виж цената примерно в Рубли. В момента е около 100к, най-ниската последната 1г е 90к (най-високата 223к), а за последните 5г най-ниска 73к
                            - в Сащ най-високата цена в историята е 2063$ около средата на 2020г. Текуща цена 1680$. Най-ниска цена за 1г е 1622$, а най-висока 2052$.За последните 5г. най-ниска цена е била 1173$, а най-висока 2063$.

Ежедневно следя златото и мога да кажа, че цената му в каквато и да е фиатка е много подценена. Жалкото е че се оценява в $ и от там нас европейците много кофти ни се отразя при скъп долар, както е в момента. Друго беше когато Долара беше примерно 1,50-1,60лв при 1200$ за унция. И сега би било друго ако ЕЦБ се размърдат и намалят баланса + вдигане на още поне 2% лихви в краткосрочен план. Тогава долара може да не стане 1,5лв, но спокойно може да си се върне на 1,80. Така погледнато жълтото веднага пада с едни 10% в Евро от сегашните цени.

Коментар

Ясно, тръгнал си скоро, но си работил в някоя от по-слабо плащащите фирми. Защо обаче продължаваш да работиш за тях? Дори и зад граница те са low cost очевидно. Разбирам спокойствието и подредената среда в чужбина, но дори там си е по-добре при работодател, който плаща заплата, а не социални помощи.
                              Остави ти за каква фирма работя аз. Питам те - "всички" твои познати с какви заплати са, та купиха по няколко имота за 1-2 години. Имаш ли отговор или нямаш? Или дай конкретен пример:

- Човек X, позиция Y, заплата Z
                              - Имот 1, купен на дата 1X, локация 1Y, на цена 1Z
                              - Имот 2, купен на дата 2X, локация 2Y, на цена 2Z
                              ...................
                              - Имот N, купен на дата NX, локация NY, на цена NZ

Тогава можем да анализираме и да кажем: евала на програмистчето. Всичко останало са едни лакърдии без покритие.

Коментар

Според думите му той сигурно познава само хора със заплати по 20к-30к. Такива се броят на пръсти в цяла България, а той вика че всичките му познати били такива. С една дума - в анонимен форум всеки може да разтяга някакви локуми, истината е съвсем различна.

Преди 12години 8к чисти (официална заплата, не крадено) получаваха само отделни CEOта в БГ, явно си или от тях, или говориш за доходи тип "шкафче", или и ти малко се похвалваш в повечко.
                                Защо да се хваля бе Джони? От 2 год съм тук, ако съм тук за да се похваля, бих го направил в самото начало. Отделно с хвалби джобче пълни ли се?

Коментар

Working...
                                X