IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Приемем ли еврото , ще има коптор за по лев , според доста списващи тука , те не могат да вденат ,че лафа е "бедните да го духат" ,както в България , така и на изток , така и на запад !
    Ще се разочароват дълбоко списващите коптор за по лев. Такъв няма да намерят и в циганско село около Лом.
    По скоро ще се научат както и в останалия свят как коптор с размери на две затворнически килии струва толкоз много. Отдавна съм писал за това - още 2014, цитирайки нюанси от романа "Бел Ами" на Мопасан.
    Last edited by bulgarian lev; 07.11.2022, 23:35.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Много алчност, много простотия, много мързел и много хитрост ... ама от тая, селската. Целия имотен пазар се крепи на евросредства, крадене, далавери, пране на пари и подписи на правилните места. До един момент 100-те хил. далавераджии и 100-те хил. ИТ и аутсорсинг планктон беше ОК да си пропродават имотите на принципа "пари -> пари прим", ама и това има някакъв край. Няма да има апарт на жълтите павета за 600 евро/кв, ама няма да има и за 6000.
      https://www.investor.bg/a/538-pazari...ktor-narasnaha

Нищо не се знае ,само да сте готови...

ЕЦБ: Рисковете за банковия сектор нараснахаБанките трябва да останат благоразумни и да са готови за промени на фона на сегашната среда, каза Андреа Енрия от ЕЦБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Много алчност, много простотия, много мързел и много хитрост ... ама от тая, селската. Целия имотен пазар се крепи на евросредства, крадене, далавери, пране на пари и подписи на правилните места. До един момент 100-те хил. далавераджии и 100-те хил. ИТ и аутсорсинг планктон беше ОК да си пропродават имотите на принципа "пари -> пари прим", ама и това има някакъв край. Няма да има апарт на жълтите павета за 600 евро/кв, ама няма да има и за 6000.
        Приемем ли еврото , ще има коптор за по лев , според доста списващи тука , те не могат да вденат ,че лафа е "бедните да го духат" ,както в България , така и на изток , така и на запад !

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Доста добра и мъдра сентенция,като се замислим,живота е твърде кратък за трупане ,за кого,за кога ?
          Колко години от човешкия живот са години в които човек живее по бързо,по бурно,по динамично ,твърде малко да трупаш имоти като за световно,няма смисъл .Природата ни показва какво ни трябва .
          Абсолютно мъдра сентенция. Но така са измислили шибаните финикийски знаци че от това зависи животът ти. Става дума за инвестиция и не толкова печалба, в този свят трудно ще спечелиш, ако някъде пробиеш, другаде ще се гмурнеш под вода. Става дума за покрив от една страна и за запазване доколкото е възможно на кеш под формата на имоти. Другото отгоре квото дойде. Безрисково няма. Ето и капиталовите пзари са напоследък нищо. Печелилите от имоти винаги имат и страничен доход/бизнес/професия. Буфер. И много имоти. От един-два нема да впечатлиш и себе си. Мое мнение. Източниците на доходи са постоянни от едно, от наеми са флуктуиращи. И само големите играчи продават имоти и имения когато трябва. Без да гонят връх, едва ли ще го постигнат и те.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor

Незнам, що трябваше да изтрие мнението ми многоуважаемия модератор! Ботчо е нагушил имоти, които са далеч от принципа, който е изложил в сърцераздирателния си пост. Тоест: Голяма лакомия:400м2. за сам човек+ 2 тристайни апартаменти в друга балканска столица. Лакомия до шия и то от човек, който прокламира имоти според нуждата !!!! Уникално противоречив Бота 156!!!!!
            да го кажа по-просто, че и други да разберат.
            ботчо, който е мой човек, проповядва съвсем различно от това, което прави
            и лошото е, според мен, че е напълно убеден в проповедите, без да оценява собствената си позиция.
            ще вдига данъци, ще се бори с излишествата... а трупа
            ...за разлика от един друг еревански пророк, който целенасочено въвежда в заблуда стадото на наемателите.
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Просто никой няма и да е чувал вече за България. Станалото през последните 10 години беше едно извращение - наливаш пари в държава с крадливо население, което съвсем не е готово за такъв стандарт на живот. Всяка инвестирана стотинка отвън отива директно в имоти-гробници и по чекмеджета, вместо в инфраструктура, образование, реално БВП (говоря за истинско производство, не за програмисти, чиито краен продукт влиза в балансите на компании в САЩ и заради които се изливат само едни пари отвън). Улици и облик като в Афганистан, програмист с нетна заплата повече от средната в Германия на фона на мизерстващо 95% останало население. Няма как подобна картинка да съществува дългосрочно, България имаше огромен шанс да стане нещо след влизането в ЕС, но го пропиля. Сега се числим към държавите-изтривалки на НАТО, които тестват чрез нас реакциите на Путин. Хем крадци, хем намаляващи и твърде малка бройка, хем идват нови и по-евтини кадри от изток, данъчните облаги и тях скоро няма да ги има защото скоро ще ни принудят да си променим данъчната политика... 5 Апартамента празни на 1 ново семейство, търсещо дом. И такава инвестиция щяла само да расте, да бе да. Накрая ще останат само няколкото повишители, които ще си препродавате имотите един на друг, за да поддържате нещо като "пазар" - друг няма да има, който да купува имоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                Налазвайте.... инвестори, 4400 евра за къща.

Ликвидатор продава 100 декара земя с общо 134 къщи, на 10 км. от Балчик. 596 000 Евро. Тел. 0896388667
                https://www.facebook.com/groups/1016...6075086311376/
                ти си там, действай.
                препоръка е

Коментар

• Налазвайте.... инвестори, 4400 евра за къща.

Ликвидатор продава 100 декара земя с общо 134 къщи, на 10 км. от Балчик. 596 000 Евро. Тел. 0896388667
                  https://www.facebook.com/groups/1016...6075086311376/
                  Last edited by better; 07.11.2022, 22:41.

Коментар

• Покачването на цените в София е около 20-25% на квадратен метър за година. Но има райони в които ръстът е и по-голям"

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...lishte-1454743

Редута" е квартал, в който цените растат, а покрай него има поскъпване на имотите в "Гео Милев" и "Хаджи Димитър".

ООООООООУУУУЙЙЕЕЕЕЕЕААААА

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                      Доста добра и мъдра сентенция,като се замислим,живота е твърде кратък за трупане ,за кого,за кога ?
                      Колко години от човешкия живот са години в които човек живее по бързо,по бурно,по динамично ,твърде малко да трупаш имоти като за световно,няма смисъл .Природата ни показва какво ни трябва .

Коментар

• Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Зависи къде. В долината на силикона няма да стигнат и за една. В черно предградие на Детройт ще вземеш цяла кооперация с два входа.
                          Айде сега,две да са но са две в Щатите.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

И аз не бих скочил сега. Чакам на перона. Може и да не дочакам. Ще видим. Не знам дали изобщо има кредит тук. 40+ и двамата на високи позиции. Моят подход е различен - малки под наем. Защото рано или късно ще опрем до пенсия, а пенсии няма да има за нашето поколение. Всеки сам си знае. Те поне ще си живеят на широко Аз съм се "сгънал", но ще има и нещо да "капе" после.
                            Всеки се бори за различни неща. Едни са фенове на лукса, други на свободата. Явно с теб сме от 2рия тип. Предпочитам свободата, пред живота в разкош. Зависейки само от заплата(макар и голяма), без солидни странични потоци, тегленето на колосални суми, само за да се барнеш баровец в тузарска къща...за мен е да станеш жертва на собственото си Его. Но хора разни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

В разгара на кризата ми предлагаха да се настаня Симеоново в къща под наем за 1600лв. Имаше и басейн! При текущата ситуация с 2 милки ипотека, бай Джером ще отнася клетви до 9то коляно
                              И аз не бих скочил сега. Чакам на перона. Може и да не дочакам. Ще видим. Не знам дали изобщо има кредит тук. 40+ и двамата на високи позиции. Моят подход е различен - малки под наем. Защото рано или късно ще опрем до пенсия, а пенсии няма да има за нашето поколение. Всеки сам си знае. Те поне ще си живеят на широко Аз съм се "сгънал", но ще има и нещо да "капе" после.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Сори ако ти е близък, но в подобен 'хайп' само човек без никаква финансова култура може да купи имот за 2 мили и да плати двойно по-скъпо за нещо, което може да построи по собствен вкус за 50-60% от парите. Ако беше в условия на дълбока рецесия и криза - ок тогава продавачите са склонни да пуснат 'гюведж' и понеже няма мераклии е възможно да вземеш къща на цена близка или даже под себестойност със земята от някой, който е притиснат. Това обаче не важи за настоящия момент и само много наивен човек може да изплющи такива пари точно сега.

Давал съм примера с делта хил и преди - виж къде да цените на кв. в момента 2010-11-та имаше по 525евро квадрата същите къщи на същото място - тогава купилите ги не са шарани, но сега кълвящите с 'хубав' кредит ... кълват на гол бастун ... с извинение.

има си време за покпука има си време за гледане

В разгара на кризата ми предлагаха да се настаня Симеоново в къща под наем за 1600лв. Имаше и басейн! При текущата ситуация с 2 милки ипотека, бай Джером ще отнася клетви до 9то коляно

Коментар

Working...
                                X