If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Високи са, защото работата е тежка и неатрактивна. За 15-20 год (ако не полудееш де ) би трябвало да си достатъчно богат за да не работиш до края на живота си.
И аз мисля че на ИТ специалистите се дават прекалено високи заплати ,това не е добре и явно процеса вече отива в друга посока
Високи са, защото работата е тежка и неатрактивна. За 15-20 год (ако не полудееш де ) би трябвало да си достатъчно богат за да не работиш до края на живота си.
оборотите се запазват, а тук таме има и ръст лек на оброта, НО цените са доста завишени та реално се продават по-малко като количество стоки, но на по-висока цена. Маржовете обаче са притиснати от конкуренцията между търговци и производители и става така, че инфлацията души бизнеса.
Ръст от 5-6% (на оборотите) при ръст на цените от 30-40%, означава сериозен спад на потреблението.
ДЮРИ aka BОNI да обясни кой ще купува НИ и на каква цена като народа няма пари за храна и е свил потреблението на хранителни стоки драстично.
Аве то пак ще има кой да купува (сивия сектор няма как да вкара кешовицата в бамка, защото шЪ го питат откъде ги има),но ще се купува малко. Само за новите разрешителни от 2022 год са необходими 5-7 млрд лв. за първоначална вноска. Спре ли постоянния поток от свежи мангизи, пазара започва да кляка.
Средната цена на наем в Италия през ноември е спаднала с 2,2% спрямо предходния месец, възлизайки на 11,7 EUR/кв.м на месец. Въпреки месечния спад, лихвите са се повишили с 2,6% през последните 12 месеца, според изследователския отдел на портала Idealista.
оборотите се запазват, а тук таме има и ръст лек на оброта, НО цените са доста завишени та реално се продават по-малко като количество стоки, но на по-висока цена. Маржовете обаче са притиснати от конкуренцията между търговци и производители и става така, че инфлацията души бизнеса.
Класическа стагфлация. Следва рецесия и дефлация. След 30 мин колегата ще обясни как ще се случат нещата -
Индексът на продукцията в сектор „Строителство“ се повишава с 0.4% през ноември 2022 г. в сравнение с предходния месец. Увеличение с 0.9% е отчетено при гражданското/инженерното строителство, а продукцията от сградното строителство е без промяна.
Спрямо ноември 2021 г. строителната продукция нараства с 1.6%. Повишение е отчетено както при гражданското/инженерното строителство с 3.0%, така и при сградното строителство - с 0.5%.
Аз това го говоря от дълго време, само нямаше кой да ме слуша.
Разходите за един ИТ специалист в България стигнаха граници, при които не си струва вече да се инвестира в страната. Няма как синиър в България да получава 80%-100% брутно от това в Германия (напр. 10к-12к). Освен това се оказва, че в България има твърде малко квалифицирани хора и лоялността на служителите е нулева.
Оттук насетне ще наблюдаваме сериозен спад на инвестиционната дейност в страната и отлив на компании. България не беше дорасла за толкова много пари да бъдат наляти, не беше дорасла и за доходи от такъв ранг. Доходите трябваше да се вдигат паралелно с ремонта на болниците и тротоарите и подобряването на градската среда. Случи се точно обратното - малък брой хора с ненормално високи доходи за страната и всичко се налива в коли и имоти - същевременно мизерията в страната расте. Пълна аномалия, която ще изчезне по начина, по който се появи.
Да, на германци им е скъпо вече, предимно американци инвестират напоследък. Да вземеш да им кажеш на тия американци, че са глупави и трябва да откриват офиси в Германия.
ДЮРИ aka BОNI да обясни кой ще купува НИ и на каква цена като народа няма пари за храна и е свил потреблението на хранителни стоки драстично.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Разходите за един ИТ специалист в България стигнаха граници, при които не си струва вече да се инвестира в страната. Няма как синиър в България да получава 80%-100% брутно от това в Германия (напр. 10к-12к). Освен това се оказва, че в България има твърде малко квалифицирани хора и лоялността на служителите е нулева.
Оттук насетне ще наблюдаваме сериозен спад на инвестиционната дейност в страната и отлив на компании. България не беше дорасла за толкова много пари да бъдат наляти, не беше дорасла и за доходи от такъв ранг. Доходите трябваше да се вдигат паралелно с ремонта на болниците и тротоарите и подобряването на градската среда. Случи се точно обратното - малък брой хора с ненормално високи доходи за страната и всичко се налива в коли и имоти - същевременно мизерията в страната расте. Пълна аномалия, която ще изчезне по начина, по който се появи.
И аз мисля че на ИТ специалистите се дават прекалено високи заплати ,това не е добре и явно процеса вече отива в друга посока
ИТ сектора генерираше високоплатени купувачи на имоти и наематели ,не знам сега откъде ще ги чакате ?
Коментар