IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Проучване: Цените на жилищните имоти ще паднат през 2023 г. - въздействие върху цените на наемите

Федералната асоциация на германските компании за жилища и недвижими имоти (GdW) разкритикува жилищната политика на федералното правителство.

Според проучване обратът в лихвените проценти вероятно ще доведе до спад на цените на германския пазар на недвижими имоти за първи път от дванадесет години. Според анализ на DZ Bank покупните цени на жилищните имоти се очаква да паднат средно с четири до шест процента през 2023 г. Но това не означава, че закупуването на жилище ще бъде по-лесно. „Вероятно все още нарастващите лихвени проценти по ипотечните кредити предизвикват притеснения в челата на бъдещите купувачи с малко собствен капитал и са причина за забавяне на завършването на планираните строителни проекти“, анализират от банката.

Поради променената среда, много хора вероятно ще изберат за момента апартамент под наем. Поради оскъдното предлагане на жилища и нарастващото население, цените на наемите вероятно ще се повишат значително през 2023 г. През настоящата година цените вече са се покачили с почти пет процента.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/der_b...e23739705.html

КОГА ... ще нарастне населението и дали предлагането на жилища е оскъдно в България, уважаеми наемодатели?
    Last edited by unimog; 24.11.2022, 15:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      ако някой се е наиграл в зеленото
      най-добре да се спасява
      аз лично отивам да се моля да разваляме договора и 30-те % платени до сега, няма и да ги търся
      Айде сега

Коментар

• ако някой се е наиграл в зеленото
        най-добре да се спасява
        аз лично отивам да се моля да разваляме договора и 30-те % платени до сега, няма и да ги търся
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

E,не мога да свикна но като гледам и Вие гледате само картинките на тези цени ,сега дали е Младост 4 Младост 1А все тая даже 1А е по елитен така да се каже от едно време ,но колегата ти си намери там някакво извинение да не го отнесе но и в четворката д, а беше друго щеше да измисли
          ключовите думи са: Тобо, Дружба, 4 седмици, търпение, Купата съкооператор

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

E,не мога да свикна но като гледам и Вие гледате само картинките на тези цени ,сега дали е Младост 4 Младост 1А все тая даже 1А е по елитен така да се каже от едно време ,но колегата ти си намери там някакво извинение да не го отнесе но и в четворката да беше друго щеше да измисли
            виж ка се менят времената
            колегате е преценик кого и как ще настанява там и си жъне
            аз поради остарели разбирания и лични предпочитания бягам в 1 и 1а и гоня случайни наематели
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
              Моята група са тези от посолствата и затова не излизам от Изток, ама те не търсят нищо по-малко от тристайно.
              И ти си хванала оределена ниша и това е много хубаво. Чест и почитания! Уважавам такива инвеститори. Хубаво е всичко да е концентрирано в един район и да не се разпокъсваш. Нормално е в този район профила на наемателя да е друг и да се търсят тристайни. Предполагам, че и на теб ако един имот ти легне на сърцето ще прежалиш едни 5% над пазарната цена за района. Лично аз купувам така все едно аз ще живея в него. Въпреки всичко бих се радвал на един спад от 20-30% спрямо сегашните цени и ограничаване на кредитирането.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/113-analiz...emane-na-imoti

Ей тая схема я направи преди месец една наша банка .
                Продаде си централата ,една от централите и после обратно я нае ,защото нямаха пари да си покрият капиталовата адекватност

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Интересно ми е колко често имаш проблеми и се занимаваш с покриви.
                  Проблемите са като във всяка сграда, която има покрив. Ако някъде се забележи проблем инициирам събрание на етажната собственост, дневен ред, протокол, решение, избор на изпълнители и ремонт. Елементарно е. Общо взето качествените битумни хидроизолации изкарват 15-20 год без проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Ами не. Не бих осакатил да затворя терасата. Пък и цялото това преустройство трябва да се съгласува с община и съседи. Категорично съм против такива преустройства и ако случайно някаде надуша такъв започнат ремонт сигнализирам където трябва.
                    Интересно ми е колко често имаш проблеми и се занимаваш с покриви.

Коментар

свиквай 2029 ще е по-зле, питай купчо
                      E,не мога да свикна но като гледам и Вие гледате само картинките на тези цени ,сега дали е Младост 4 Младост 1А все тая даже 1А е по елитен така да се каже от едно време ,но колегата ти си намери там някакво извинение да не го отнесе но и в четворката да беше друго щеше да измисли

Коментар

Нямаше разлика. Обичайното. На 2-3 години някой наемател да стане семеен и да търси по-голямо жилище или някой да замине в чужбина... Определено не усетих отлив заради хоум офиса. Относно нишата.....да много е важно да се сегментираш в даден пазар. Преди 15-20 години се смеех на един познат, който от тогава до ден днешен купува подземни и надземни гаражи на кило. Думите му бяха: населението намалява, но колите в Сф се множат. Едно семейство има вече по 2-3 коли. Наемите тогава бяха по 50-70 лв, сега са по 200-300 и нагоре според зависи. Не сменя бойлери като мен:-))))))))))))))))))))))))))))
                        имаше тука едно будно момче, диска го викахме
                        то купуваше гаражи
                        после реши, че ще сменя подхода и попродаде от тях
                        по ирония на съдбата, те стават още по търсени

не знам при теб как е,
                        но по-младите стават все по-зле с ръчните умения и все по-зависими от услугите,
                        което разбира се не е зле и скоро може да започна да ги абонирам за моя майстор
                        Last edited by ratten; 24.11.2022, 15:05.
                        препоръка е

Коментар

браво, напипал си нишата.
                          имаше ли отлив 2020-2021-ва
                          Нямаше разлика. Обичайното. На 2-3 години някой наемател да стане семеен и да търси по-голямо жилище или някой да замине в чужбина... Определено не усетих отлив заради хоум офиса. Относно нишата.....да много е важно да се сегментираш в даден пазар. Преди 15-20 години се смеех на един познат, който от тогава до ден днешен купува подземни и надземни гаражи на кило. Думите му бяха: населението намалява, но колите в Сф се множат. Едно семейство има вече по 2-3 коли. Наемите тогава бяха по 50-70 лв, сега са по 200-300 и нагоре според зависи. Не сменя бойлери като мен:-))))))))))))))))))))))))))))

Коментар

Без пари няма нищо. Веднъж може малко да се пазариш с продавача да свали от цената на м2 тераса и тя да не е на цената на основното жилище, второ именно ипотекари бягат от такива тераси и тези жилища за някои продавачи са като воденичен камък на врата. И накрая няма платежоспособен наемател, който да остане равнодушен от една тераса с ратанова масичка, 2 ратанови стола, 2 шезлонга и градинска люлка. От над 25 години аз така отдавам:-))) Патент ми е.

Е това ако бе в Мл4 го отнасях веднага Продава 2-СТАЕН в град София, Младост 1А - 74 кв.м / 139900 EUR :: imot.bg Обява
                            Хъм, ходи го виж щом ти е в таргета. Младост 1А е таргет на наематели от новите офис сгради и ако не се лъжа мисля ,че се казваше Технопарка. Не е никак лошо това което си показал. Моята група са тези от посолствата и затова не излизам от Изток, ама те не търсят нищо по-малко от тристайно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение

Плащаш двустаен на последен етаж с 20м2 тераса. След ремонта двустайния се оказва тристаен с 5м2 тераса. Браво Бонвиван.
                              това беше основна идея на купувачите в 2007-08
                              да усвоят терасата, което не винаги става
                              колегата обаче ги оставя като примамка
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение

Плащаш двустаен на последен етаж с 20м2 тераса. След ремонта двустайния се оказва тристаен с 5м2 тераса. Браво Бонвиван.
                                Ами не. Не бих осакатил да затворя терасата. Пък и цялото това преустройство трябва да се съгласува с община и съседи. Категорично съм против такива преустройства и ако случайно някаде надуша такъв започнат ремонт сигнализирам където трябва.

Коментар

Working...
                                X