IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• @petrg5s как е борсата - къца ли? Кога ще излитате? Гледам, че Мета е минус 73% за 10 месеца [1]. Тухлите са плюс 100% за 14 месеца [2]. Питам те, защото много поскъпнаха строителните материали и колегите вече вместо тапети лепят ценни книги по стените. Казвам им да се спрат, но те не, та не - по-евтино им излизало. Ако знаеш за кога се планира изстрелването на ракетата, моля те да споделиш и ние искаме да се повозим Наслука!

[1]
    https://www.google.com/finance/quote/META:NASDAQ?window=YTD
    90,79 $ Цена към днешна дата
    -73,18 % От началото на годината до днешна дата
    -247,75 $ От началото на годината до днешна дата

[2]
    Уважавана медия, част от групата на Инвестор.бг: "Имотите в София поскъпнаха двойно за последните 14 месеца"
    https://www.dnes.bg/business/2022/11...-meseca.549508

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

А ходят, повечето са нахални кът конски мухи. Преди време бях пуснал един хубав парцел на мои познати - скъсаха се да звънят агенции, след това пуснах на един приятел ап за под наем, пак ми съдраха телефона от обаждания.
      То, че са хиени брокерите е така, ама в имот.бг почти не можеш да видиш обява от частно лице.....

Коментар

Ventsi
        преди 8 минути
        Банкерите се превърнаха в новите дилъри. С години захранваха населението с евтини кредити и когато огромна маса от хора се закачи на въдицата, започват да вдигат лихвите. Само 1% вдигане на лихвите при над 50 млрд. лв ипотечни кредити е над 500 млн лв годишно допълнителна печалба. Дори от наркотици не се правят подобни печалби...

Не знам как да се обърна към тебе, ама ще ти кажа Бетърчо, както и да е, все пак си в някаква степен отговорен, когато публикуваш непроверени данни... Ипотеките по жилища са май около 14 млрд. лв., не 50 млрд., това 50 е може би всички кредити. Освен това, този процент в повече от ипотекарите ше се даде на депозитарите, банките няма да направят свръхпечалба. И трето, по-високи лихви - по-малко бизнес, по-малко премии за служителите, повече проблемни кредити, повече провизии.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Тук много грешиш. Аз лично купувам само на последен етаж. Само плюсове. Гледка, големи тераси, няма тропане отгоре.
          Да, има си плюсове за живеене на последен етаж. И аз съм живял на последен етаж в Лозенец с хубава гледка. Само че тук обсъждахме не за нас, а за под наем. Разликата е огромна

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

Е, откри Америка... Това е стара истина.
            Аз само препечатвам.

Коментар

Ventsi
              преди 8 минути
              Банкерите се превърнаха в новите дилъри. С години захранваха населението с евтини кредити и когато огромна маса от хора се закачи на въдицата, започват да вдигат лихвите. Само 1% вдигане на лихвите при над 50 млрд. лв ипотечни кредити е над 500 млн лв годишно допълнителна печалба. Дори от наркотици не се правят подобни печалби...

Е, откри Америка... Това е стара истина.

Коментар

• Ventsi
                преди 8 минути

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
                  better-чо ти към кой отбор си последно, че всеки ден различно чета от тебе. Към понижителите или повишителите
                  Ти от кои си?

Коментар

• better-чо ти към кой отбор си последно, че всеки ден различно чета от тебе. Към понижителите или повишителите

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Теч се оправя. Тропане отгоре - не.
                      Аве оправя се, ама струва доста мангизи и ако тез дет ти го правят не си остаят ръцете.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                        https://www.investor.bg/a/113-analiz...paniya-do-raba

ВЪЛКЪТ ИДВА И ЗА БЪЛГАРСКИТЕ КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ !!

Вълкът идва/Байлоре гоотви се ! - растящите лихви тласкат собствениците на жилища в Испания до ръба

Разкото вдигане на лихвите от централните банкери в еврозоната задълбочава кризата с издръжката за живот

Четиристайният апартамент на Исабел Бенито в Колменар Виехо, ветровит град с гледки към планините северно от Мадрид, не е обичайното жилище на семейство, което е на ръба на оцеляването. Но банковите документи и написани на ръка бележки, които тя държи в препълнена пазарска торба във всекидневната си, са свидетелство, че е подложена на финансов натиск, пише Financial Times.

56-годишната Бенито е притеснена, че вноските по ипотечния ѝ кредит с плаваща лихва, обичайния договор за повечето испански собственици на жилище, скоро може да нараснат от 902 евро на месец до над 1300 евро. „Има страх, че ще загубя дома си, ще загубя това, което съм платила до момента, и всички саможертви, които съм направила. Много страх и тъга“, казва тя.

Най-големият шок ще изпитат хората, чиято последна корекция е била към края на 2021 г., когато 12-месечният Euribor беше -0,5%. Сега той е 2,6%, а пазарите очакват, че ЕЦБ ще продължи да повишава лихвите спрямо настоящото им ниво от 1,5 на сто. Това означава, че в следващите няколко седмици вноските ще нараснат с над 200 евро на месец – от 636 на 850 евро за домакинство със среден размер на заема от 145 хил. евро, оставащ срок от 20 години и стандартна ставка на Euribor от +1%.
                        Ооооох котьоооо.....

Коментар

Зависи, повечето текът, даже като спре да вали.
                          Теч се оправя. Тропане отгоре - не.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Тук много грешиш. Аз лично купувам само на последен етаж. Само плюсове. Гледка, големи тераси, няма тропане отгоре.
                            Зависи, повечето текът, даже като спре да вали.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

То тук по- скоро вината е в продавачите- сами отиват в агенциите да си продават имотите( и да дават комисионна), не могат да си извадят няколко документа, а доста пъти не могат да си пуснат дори обява. Общо взето не е луд този който яде баницата......
                              А ходят, повечето са нахални кът конски мухи. Преди време бях пуснал един хубав парцел на мои познати - скъсаха се да звънят агенции, след това пуснах на един приятел ап за под наем, пак ми съдраха телефона от обаждания.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Чакай, ти ни казваше че ще падат тук от дв - три месеца. Защо ми казваш нещо което знам. И то съм го писал на бойците още 2014. Те някои претърпяха метаморфоза - излетяха узрявайки макар и за няколко години.
                                Това че ще падат го казват и от уникредит, сърди се на тях . Незнам кво знаеш, но повечето твърдите, че повишението било минимално и трябвало да догонваме запада. Оказа се, че не е вЕрно и вече сме догонили запада - с цените.

Коментар

Working...
                                X