IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Ясно ми е, че няма да ви надпиша ако мога така да се изразя. И имах предвид 9 м2 спалня, която сте виждали в новото строителство. Като купуват копторите от 60те правят от кухнята сувеременна спалня и воала - 77м2 с спални и холокухня от двустаен с вестибюл. Не ви връщам към обявата, по-скоро соча стандартна ситуация при старите тухли в Софето
    добре, надписахте ме - вероятно си заслужава, за който реши да изпълни този не лек ремонт - местене на кухня. Ще стане тристаен с вестибюл-кухня. Кухнята няма да бъде в бокс, а ще е разчупена, защото помещението има пет врати - една външна, една за баня и още три за стаите. Въпросът беше, че брокерите нямат право днес в този му вид да го продават за тристаен, а те го правят. Иначе съм виждал много панелни апартаменти с преместена кухня на балкона. Едностайните стават двустайни, а двустайните стават тристайни. И ги продават като такива, но след като въпросният ремонт е вече факт, а не преди това.
    Last edited by anonymous6718; 06.11.2022, 22:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Това с личните данни е смешна работа ,да не стигате до там че докато се усетите ще сте с един,два кредита и 10 телефона с карти от мобилните оператори .Личните данни са сладка работа ,почти във всеки банков офис има услужливи служители които с кеф ще Ви нашият някоя кредитна карта ,е ако не искат има и бързи кредити.
      В доброто старо време ,понеже съм добър човек да не засягам реални хора с едно виртуално ЕГН изкарах 2-3 айфона на лизинг ,които реализирах на черния пазар за минути ,лизинга разбира се остана да виси на някой дето никога не се е раждал
      Аз си мислех, че си се занимавал само с дребни престъпления, като кражба на домати, но, ето, че ти си се занимавал и с по-сериозни кражби и присвоявания

Коментар

С други думи, конкретният имот ще трябва да е 100к за да излезе сметката на инвеститори в наем. Всички ли го споделят?
        Не забелязах някой да ти е отговорил. За всеки е различно. Аз като видя цена/годишен наем под 15 и скачам. Някои са по-алчни и търсят под 10. Познавам колеги, които са ОК с 28. Над 30 според никой не си заслужава. Това е за под наем. Има и хора обаче, които купуват избушен за ремонт, напудрят го и го препродават бързо с 15 - 20% премия.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

1. Себестойността е толкова, след осчетоводяване на разходите за покупката на Майбаха и 'командировките' до Венеция със секретарката. 2. Може и да съм ганьо, но 3. инфлацията наистина ми яде спестяванията, които 4. не са мижави
          Описваш същия сценарий от 2008 година ,нали знаеш как завърши той ?

Коментар

Вестибюлът не е тераса на пентхаус. Едното няма прозорци
            Ясно ми е, че няма да ви надпиша ако мога така да се изразя. И имах предвид 9 м2 спалня, която сте виждали в новото строителство. Като купуват копторите от 60те правят от кухнята сувеременна спалня и воала - 77м2 с спални и холокухня от двустаен с вестибюл. Не ви връщам към обявата, по-скоро соча стандартна ситуация при старите тухли в Софето

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
              Цените на арматурата и бетона се понижиха до нива от преди войната, но цените на имотите продължиха да растат. В момента себестойността на строителството е в диапазона 500-600 евро на кв.м. Земята излиза около 200 - 300 евро на кв.м. Т.е. при себестойност от 700-900 евро на кв.м, в момента цена под 1600 евро на кв м на зелено не може да се намери на пазара. Строителите реализират свръх печалби на гърба на Гань0, който живее в страх че инфлацията ще му изяде мижавите спестявания...

1. Себестойността е толкова, след осчетоводяване на разходите за покупката на Майбаха и 'командировките' до Венеция със секретарката. 2. Може и да съм ганьо, но 3. инфлацията наистина ми яде спестяванията, които 4. не са мижави

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

До приди 4г., се изискваше регистрация за администраторите на лични данни в КЗЛД.
                Предпожих, че е това, ама чак сертификат от КЛЗД? Не беше ли само регистрация, но може и тапия да е имало. След GDPR и новия зако това вече е минало.
                ​​​​​
                Една брокерка ми разправяше, че имала регистрация в ДАНС веднъж... Два пъти я питам - за КЗЛД ли стсва въпрос, тя - не, ДАНС!

Коментар

а тук се чудят някои на веститбюли от 1958...
                  Вестибюлът не е тераса на пентхаус. Едното няма прозорци

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

До приди 4г., се изискваше регистрация за администраторите на лични данни в КЗЛД.
                    Това с личните данни е смешна работа ,да не стигате до там че докато се усетите ще сте с един,два кредита и 10 телефона с карти от мобилните оператори .Личните данни са сладка работа ,почти във всеки банков офис има услужливи служители които с кеф ще Ви нашият някоя кредитна карта ,е ако не искат има и бързи кредити.
                    В доброто старо време ,понеже съм добър човек да не засягам реални хора с едно виртуално ЕГН изкарах 2-3 айфона на лизинг ,които реализирах на черния пазар за минути ,лизинга разбира се остана да виси на някой дето никога не се е раждал

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Кой е казал, че чакам цени, като 2011? През 2021 бях пред сделка, но продавача първо вдигна цената, което не беше проблем за мен и накрая се отказа да продава. Защо мислиш, че ако цените паднат с едни 20%, няма да купя?
                      Щом си скромен и искаш само 20% дискаунт, можеш да го постигнеш и сега. Първо, подготвяш парите да са налични в брой или поне по сметка. Това често сваля 10%. Второ, гледаш само апартаменти, които не са напудрени. Те се продават много по-трудно и бавно. Видиш ли празни стаи и прясно сложен латекс - бягаш далеч. Трябват ти стари тапети и да е препълнено с овехтели мебели. Повечето купувачи са по двойки. Жените кълват на блесна - чисто и празно, за да си фантазират по-лесно как го декорират, за да 'оставят своя отпечатък от душата си в бъдещия 'дом''. Това не значи да купуваш нещо избушено за голям ремонт. Има огромна разлика. При продажба не правят хубав ремонт, а само "освежават". След това купувачите откриват, че така или иначе трябва да правят ремонт. За това търсиш нещо, което изглежда зле визуално, но всъщност е за лек, евтин и бърз ремонт. Добре е и да има лоша миризма. На запуснат старец. Булките имат къса връзка между носа и мозъка и бягат като дявол от тамян. А след освежаването от миризмата и помен няма да има. Това са ти вече към 20%. И това, че нещо е обявено за Х лева, не значи да не отправяш оферта за Х-20% С плащане "още утре, защото парите са по сметката". Още, избягвай брокер. Това ти сваля 6%. От обявената цена ти сваля 3%. За -20% ти остават само 17%. Как се избягва брокер? Отиваш на оглед, гледаш, мериш с рулетка, компас и гайгеров броят, но мълчиш. Привидно си отиваш, но се връщаш и звъниш. Ако не са вътре собствениците, звъниш на съседите и ги разпитваш. Нотариусът ти така или иначе ще свърши абсолютно всичко - проверки, тежести, запори и т.н. Има и други пинизи, но ти си скромен - искаш само минус 20% - готов си И ако си семеен, преди покупката направи брачен договор! Един луд като мен е достатъчен на света. На всяка сделка нотариусът ми се кара. Аз му казвам, че и вярвам, а той твърди, че рано или късно ще съжалявам. Сигурно е прав. Всеки ден се занимава със съжаляващи...

Коментар

• Цените на арматурата и бетона се понижиха до нива от преди войната, но цените на имотите продължиха да растат. В момента себестойността на строителството е в диапазона 500-600 евро на кв.м. Земята излиза около 200 - 300 евро на кв.м. Т.е. при себестойност от 700-900 евро на кв.м, в момента цена под 1600 евро на кв м на зелено не може да се намери на пазара. Строителите реализират свръх печалби на гърба на Гань0, който живее в страх че инфлацията ще му изяде мижавите спестявания...

Коментар

Какво е това сертификат за работа с лични данни, нещо сте го бъзикали, нали?

Коментар

Браво! Има един неизбежен въпрос. Не те ли сърбят ръцете да превземеш терасата? Въпросните 20 кв.м. са си още две спални. Ще стане четири стаен апартамент и пак ще си има гледка към Витоша Р/Е ще стане по-добро. И не се шегувам. В новото строителство се нагледах на спални по 9 кв.м.
                            а тук се чудят някои на веститбюли от 1958...

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Тея са най-гнусното племе. Преди време като търсех, един брокераст ми вика дай лична карта да скл. дог и да се пазаря от твое име. Като го попитах имаш ли сертификат за работа с лични данни, млъкна.
                              Какво е това сертификат за работа с лични данни, нещо сте го бъзикали, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Имам много двустайни. Ново строителство на последен етаж. Най-старите са на 16-17 години. Като цяло всичко е безпроблемно. И да е имало 3-4 проблемни покрива, то ремонта се поема от етажната собственост. Така, че застраховка + умни ходове гарантират едно безпроблемно ползване.
                                Липсата на тропот,, големите тераси и гледките обаче са безценни. Именно минимум 16-20 м2 тераса с панорама към Витоша за мен е основното за една инвестиция. Дали е 1500-2000 или 3000 евро м2 имота за мен няма значение. Една такава тераса качва минимум 100 евро към наема на имота. Шезлонги, градинска лщлка, барбекю...
                                Браво! Има един неизбежен въпрос. Не те ли сърбят ръцете да превземеш терасата? Въпросните 20 кв.м. са си още две спални. Ще стане четири стаен апартамент и пак ще си има гледка към Витоша Р/Е ще стане по-добро. И не се шегувам. В новото строителство се нагледах на спални по 9 кв.м.

Коментар

Working...
                                X