Първоначално изпратено от Traicho_80
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
За Вас е късно. Стойте си в прогимназията, споделихте че сте я направил екстра. Но децата ви ще трябва да купуват някъде - или под наем. Ето, аз самия се местя да поработя за разнообразие в друг град. Отивам да основа нещо там. Ниша в моя бранш. Под наем ще съм. И намерих страхотен тристаен за 450 лв, от познат, избегах и от брокера. И котката си вземам. Имам една спалня за преотдаване на некоя кака даже.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev
Нека да знаят, Уважаеми Варварино че вазелин няма да има. Евтиното ще е 2500. В Лулин при добър късмет.
2500, че и без вазелин! Така както говориш, по всичко личи, че един мой розовобузест познат, ще си остане в споделеното жилище, защото на 2500 няма да купи.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
За Вас е късно. Стойте си в прогимназията, споделихте че сте я направил екстра. Но децата ви ще трябва да купуват някъде - или под наем. Ето, аз самия се местя да поработя за разнообразие в друг град. Отивам да основа нещо там. Ниша в моя бранш. Под наем ще съм. И намерих страхотен тристаен за 450 лв, от познат, избегах и от брокера. И котката си вземам. Имам една спалня за преотдаване на некоя кака даже.
И щом ти е кеф да живееш под наем твоя си работа. Нито ще ти се подиграя за това,че живееш под наем,нито ме интересува в кой град е това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Защо да ставам? В момента правя ремонт, толкоз ми оферират, ако имаш познати, които работят по евтино давай ги насам.
Навремето взимах по 20 лева за смяна на сим карта и да ти прехвърля контактите от стария телефон на Епъл.Като ми дойде някой така по изтупан 50 лева ,а ако бърза и 60 съм взимал.
Мисля ме разбра ??Last edited by nkavrakov1982; 23.04.2023, 17:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Хахаха-какво ме бърка мен кой къде ще купува имот при положение, че нямам никакво намерение да си продавам къщата.Вие нещо хептен се самозабравихте-това,че на вас ви харесва да живеете на определено място, не означава, че всички мислят като вас.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
Не се радвай, защото това ще са 50хил. по-малко квартири. Съответно цените на квартирите ще са нагоре и ще получиш предизвестие от хазяина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Него район нещата логично ще гърмят първи, но дали ще има нещо подобно в София - струва ми, че сме още далеч от този момент. Бъдете обективен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Според сайта Нумбео средната цена на квадратен метър на тристаен апартамент в Белград извън центъра е 2000 евро.Друг въпрос е дали има толкова много необитаеми жилища като в София. Всяко трето жилище в София е необитаемо.Това са над 230 хиляди жилища. При едно движение на цените надолу само 50 хиляди да излязат на пазара и цените ще се сринат.
Коментар
-
Защо да ставам? В момента правя ремонт, толкоз ми оферират, ако имаш познати, които работят по евтино давай ги насам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
За масовата заплата е горе-долу така, но има и доста народ в администрацията, които бачкат за под 2000. От друга страна пък има и доволно много квалифицирани кадри със заплати по 6-7к и нагоре. Заради демографията предстои все повече да се качва долната граница на заплащането. Т.е. се появяват нови потенциални купувачи, които досега са били извън пазара. А те не са никак малко.
Сценариите са 2.
1. Ако цените на имотите се задържат на текущи нива, групата от хора които визирах ще останат извън имотния пазар отново, но разполагайки с повече доход ще се появи търсене за по-качествени квартири, съответно ще скочат наемите.
2. При поевтиняване на тухлата при нарастващи доходи, пазара бързо ще намери баланс и цените отново ще се изстрелят нагоре, пробивайки нови върхове.
От така зададените параметри, единственото на което могат да се надяват тези които са решили да купуват, е да се случи 2рия сценарий. Кофтори, не кофтори - статистиката сочи, че в София средната цена е 2200Е/м2, а в Белград 3000Е/м2. Значи балона у нас все пак не е толкова надут, колкото на други места.
Коментар
-
Ади ве? Как 3000 лв в банка и то е сф? Че то един плочкаджия взема 100 лв за полагането на една плочка 60/120 см. За 1 ден слага 5 броя и си прибира 500 кинта, за ел и вик да не говорим.
Има си той един майстор, който му е правил вече няколко бани. И офертата е точно такава - 100лв/м2. Е с тези големите плочи щял да я прави, да си плият ръбчета и тн..Аз си спомням същият майстор преди години ми искаше 35/м2, аз си намерих за 20-22. Та сигурно 70 лв. е "нормалната" цена в днено време. Ходихме да го видим с един приятел, който работи технически по такива строежи. Плесна се по челото и каза, че можело и по-зле от неговите мангасаряни да се строи. В банята нямаше по-дебел кабел от 1,5мм2. Няма ТЕЦ. След време ще мога да ви кажа, колко му е стъпил м2 с довършителните.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Има и в София доста такова случаи примерно в Обеля 1 точно до метрото от 3 нови блокчета започнати по едно о също време двете от няколко години имат акт 16 , а третото още не. В Люлин 8 зад Била също има един такъв блок- от поне 3 години е без акт 16. И това са случаи , които знам лично, а колко такива има за които не знам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Стани плочкаджия тогава.Тука като се почне с едни локуми да се разтягат, кой колко взимал само че реалността е друга
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Чак пък 60000 евра. Вярно за всеки е различно, ама такава цифра е прекомерно завишена. На половина е по-точната цифра. Поне за тези от нас на заплата. А ако се гони ремонт за 60000 евра, струва ми се че апартамент 60 м2 не е за тях, не мислите ли?
Коментар
Коментар