IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
    "МВФ: Скъпите жилища заплашват възстановяването на британската икономика"

Това важи със ДВОЙНА сила и за българската икономика.

едните стиска жилищата (не свалят цени) други пък си стискат парите (трупат лихви) и всички се гледат като пуяци

междувременно икономиката потъва....
    Ми да . много си прав. проблемът е в алчните търговци и строители , които обаче рано или късно ще бъдат принудени да свалят цени . дори и тези , които изпраха пари и нямат зор рано или късно ще трябва да свалят....

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      пичове,
      някой оглеждал ли е индустриални имоти в локорско.

плюсове и минуси

замислил съм се за някой парцел и идея за склад... само го обмислям

ПП яворе остави го огледалния , че ще го ядосаш и ще ти прати адвокати
      Бертраме, ти удави рибата.....
      Пролетта писах за 5дек в Локорско.База някаква, за 60 000 лв. Даже търсих форумци за комбина !!! Имаше и втори търг....( да не се е появил пак при ЧСИ ???)

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        ..............
        Баце ква дефлация те гони тебе? Виж кво става на стоковите тържища и тогава ми говори за дефлация.
        Не един път съм казвал, че инфлацията е безсмъртна. Затова и имотите, както и доматите, краставиците , желязото и всичко останало ще рЪсте и пак расте
        Пък тука разни мечтатели-утописти и други смешковци ще си мислят че ще се "уредят" с евтиничък имотец. Та то имотите не са за всеки гащник.
        Огледалцев изби рибата - да теглиш кредит за да играеш с платформа на ИП. Неам думи просто. Ако това му е бизнеса, ще трябва да го записваме скоро в социалните за топла супа
        Ей го и Пунди се включи

Те нали и имтоте щяха САМО да поскъпват ... ма то какво стана? 30-40% загуба до момента!
        Честито на набълбуканите ВеРващи на Пундито и банките разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
          ей пак почнахте да си мерите П...озициите.

Моята теория е че дефлацията ще отпуши икономиката, но я спират с всички сили и средства, щото ще им се обезценят Яко активите на Управляващите на всякъде по света

като ги поразкарат ще има изсипване .... ама тук вече наистина ми куца тайминга - който има инфо да помага
          ..............
          Баце ква дефлация те гони тебе? Виж кво става на стоковите тържища и тогава ми говори за дефлация.
          Не един път съм казвал, че инфлацията е безсмъртна. Затова и имотите, както и доматите, краставиците , желязото и всичко останало ще рЪсте и пак расте
          Пък тука разни мечтатели-утописти и други смешковци ще си мислят че ще се "уредят" с евтиничък имотец. Та то имотите не са за всеки гащник.
          Огледалцев изби рибата - да теглиш кредит за да играеш с платформа на ИП. Неам думи просто. Ако това му е бизнеса, ще трябва да го записваме скоро в социалните за топла супа

Коментар

• пичове,
            някой оглеждал ли е индустриални имоти в локорско.

плюсове и минуси

замислил съм се за някой парцел и идея за склад... само го обмислям

ПП яворе остави го огледалния , че ще го ядосаш и ще ти прати адвокати
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              ако ползваш лост 1 към 10 ..едно рязко движене от 10+% ти потапя едната сметка... представи си , че като последния срив на дау (уж от автоматизираните системи) щрак пазара се връща и другата ти сметка остава на изходна позиция..преди да си се усетил
              50% щета
              може и по-лошо да се случи особено ако се полакомиш за по-голям лост.
              Туй рязко ЩРАК като опрез Май се анулира - и в твоя полза, и в твоя вреда - УВИ.
              Понеже в тази ситуация едната сметка остава с 30% в нея след маржин кол (да приемем че дори е на 0), а другата взима профита (който е колкото загубата И ОТГОРЕ).

Коментар

• ако ползваш лост 1 към 10 ..едно рязко движене от 10+% ти потапя едната сметка... представи си , че като последния срив на дау (уж от автоматизираните системи) щрак пазара се връща и другата ти сметка остава на изходна позиция..преди да си се усетил
                50% щета
                може и по-лошо да се случи особено ако се полакомиш за по-голям лост.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• ей пак почнахте да си мерите П...озициите.

Моята теория е че дефлацията ще отпуши икономиката, но я спират с всички сили и средства, щото ще им се обезценят Яко активите на Управляващите на всякъде по света

като ги поразкарат ще има изсипване .... ама тук вече наистина ми куца тайминга - който има инфо да помага

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                    Това един ден ще стане. И най-вероятно тогава златото ще бъде към 5000 долара за тройунция, а бензина 30 долара галона
                    всеки е набълбукан много: банките с лоши кредити, хорицата с прекалено много заеми, държавата с дългове, няма aggregate demand и затова инфлацията няма да изригне скоро. и който работи, спестява за старини, не харчи за ваканционни имоти, защото поскъпвали и има лесен кредит.

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
                      тези академици във Фед са идиоти: ще пробват едно и също до припадък, очаквайки различен резултат, а в това време китайците ще купуват злато на тези високи нива и в момента, в който спре машината на печатане какво става? китайците остават без работа и със злато на високи цени (и НИ на още по-високи) и идва ред на бунт и всеки бяга обратно към USD. не знам кой беше казал това: ходите къде ходите, пак на моя х** ще дойдете.
                      Това един ден ще стане. И най-вероятно тогава златото ще бъде към 5000 долара за тройунция, а бензина 30 долара галона

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                        ....
                        тези академици във Фед са идиоти: ще пробват едно и също до припадък, очаквайки различен резултат, а в това време китайците ще купуват злато на тези високи нива и в момента, в който спре машината на печатане какво става? китайците остават без работа и със злато на високи цени (и НИ на още по-високи) и идва ред на бунт и всеки бяга обратно към USD. не знам кой беше казал това: ходите къде ходите, пак на моя х** ще дойдете.

и пазарите реагират по нормалния начин: знае се, че някой ще купи на по-висока цена и това е Фед. когато Фед стане собственик на всички активи, тогава имаме завършен мирен преход към комунизъм. япония са 2 гърди напред де
                        Last edited by bbzz24; 13.10.2010, 15:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
                          мисля, че не разбираш какъв е трансмисионния механизъм на парите и по-специално на купуването на ДЦК. те финансират разходната част на бюджета и не водят до увеличено потребление, а до запазване на агрегатното потребление в икономиката.
                          за да се качи инфлацията (освен на храните) е нужно увеличаване на velocity of money без свиване на паричната маса. държавното харчене е изключително разхитително и парите просто се заравят като в имоти без никаква възвръщаемост и оттам те не могат влязат обратно в икономиката и да напомпат инфлацията, но пък влошават фискалната картина. поддържането на това ниво на държавни разходи става все и все по-проблемно предвид растящите разходи за лихви. така от надуването на 1 кредитен балон се стига до ситуация, където никакво количество допълнително наляти пари не може да има положителен ефект върху растежа на икономиката. погледни за справка япония.
                          Да, като разковничето според FED е в думите "количествено улеснение". Което не означава само купуването на ДЦК. Точно защото примера на Япония е пред очите им, ще въртят печатницата до припадък. Как беше? Количествените натрупвания водят до качествени изменения... Пресен пример е вчерашната среща на Федералния Резерв. Пазарите реагираха по начин, ясно показващ очакванията им какво ще се случи - спад при долара, ръст на злато и суровини.
                          А иначе, че програмата им буксува беше повече от ясно. Да ревизират стратегията си? Не! Правят втора програма. И трета ще направят... Лошото ще дойде, когато веднъж изпуснат духа от бутилката.... ...щото при президент - социалист хич не ми се вярва да свиват бюджетните разходи. Девалвацията е доста по вероятен изход....

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
                            джейми,
                            ти като си толкова ербап .. би ли си купил акции от дружество, което има примерно 1 милион собствен капитал и 100 милиона задължения....
                            ама честно
                            Да, зависи от позицията на дружеството, типа на акциите, цената и това към кого са задълженията.

Коментар

• излязал е само втория цитат. Извинявайте ! Имах предвид мнението на БЗЗЗЗ.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                                +1

Пробай по-простичко. Тук икономистите са малко.
                                Не претендирам да съм прав но :

Проблем ли е да се емитират ДЦК с цел капиталови разходи ???

Защо по-голяма разходна част в бюджета не води до по-високо потребление ???

Строежът на пристанища и инфраструктура не носят ли приходи ???

Коментар

Working...
                                X