IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мажоритаря

Не купувайте имот казват сега , защото това е мнооого лошо. Преди точно в такъв момент бях купил апартамент на пъпа на Варна , на метри от Фестивалния комплекс и централния вход на морската градина. Брокерката , която ми го показа също си целуваше тогава клиентите и то не по скайп...:-)
    D.Y.F-091066

Коментар

• Мажоритаря

В момента имотния маркет е много застинал , не може да се говори за това какви са цените...защото просто пазара си почива. Брокерите въобще нямат работа , случи ми се в скайп да пратя едно "здравей" на една брокерка...отговора беше направо - целувка. Вече ако някой се интересува така го посрещат.
      D.Y.F-091066

Коментар

• В един друг форум имаше много точно определение: Питащи със взлом ... Както каза Веско рецептата е една: никакво внимание ! Убийство с мълчание

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
          :..
          P.S. Много ме засегна с това ти изкаване за колелото... Защото за мен това е най-добрия начин на придвижване на малки разстояния и хоби. Освен това е спестяване на разходи, фитнес и спестяване на нерви от задръствания и липса на места за паркиране...
          Aбе какво му отговаряш на този пъпчив пубер. Никой не му обръща внимание на глупостите. Явно е типично чалга поколение, не е прочел две книги до края, но най-важно е автомобила и мобифона да са нови и "луксозни"
          И все гледа в чуждото канче: "Брей, стана ми бая любопитен мажоритарю. Я кажи колко имоти имаш общо, каква кола караш? "

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
            Говорили сме за т`ва, аз такива проблеми нямам. Чудно ми е обаче тоз мажоритар да не се окаже някой лалугер, дето мизерства в по-скъп имот и си ходи с велосипеда на работа Хората продадоха на бума, купиха с парите нови и по-големи жилища, а с остатъка си оправиха стандарта яко - я нов магазин, я нова кола или други екстри. Та ми е чудно дали мажоритаря не съжалява за пропуснатите възможности, един път се живее все пак
            Май не си ми чел постовете по долу внимателно. Писал съм че имоти имам достатъчно, а че на работа ходя пеша около 10 мин... А какъв е проблема да се ходи с колело. Да ходиш на работа с кола, да не би да е някаква форма за показване на престиж . Аз с голям кеф бих ходил с велосипед до офиса, но в София няма инфраструктура за това. Кола имам, но ми е предимно проблем, отколкото удобство. Не съм я продал още само заради жената.....

Дай сега на по интересната тема... Викаш пропуснати възможности. Явно не четеш внимателно какво пиша, ами си знаеш само твоето. Нито купувам, нито продавам имоти и ме боли к*ра какви са цените. Още по малко пък ме боли к*ра за подобни бакалски сметки, затова АКО бях продал 2007 и ЕВЕНТУАЛНО какво бих направил след това.

Написах долните коментари за да изразя личното си мнение за пазара на имоти. Колкото за брокерите бъди спокоен, не съм такъв. Даже сигурно ги мразя повече от теб, защото много съм се блъскал с тая сган. В периода 2002-2004г на наш имот построихме кооперация, но тогава пазара беше различен и хората само, като видеха че нещо се строи идваха да питат за апартаменти. Брокерските къщи станха "велики" след 2006 заради бума и все още не са осъзнали, че златните години свършиха безвъзвратно и че половината от тях са обречени на фалит близките няколко години. Пример: отиди в Созопол - Там в цялата околоност, включително града се предлагат всичко на всичко 50тина имота, а само в града има 10тина агенции, които предлагат едно и също с 5% комисион . И споко не съм строител, защото сигурно и тях ги мразиш . Работя, като одитор на заплатка. Но вече съм построил няколко малки неща отделно от работата в ролята на предприемач в периода 1999-2004. Тогава интересното беше, че новите апартаменти се продаваха на 100% още преди да е завършена сградата при това без посредник.

P.S. Много ме засегна с това ти изкаване за колелото... Защото за мен това е най-добрия начин на придвижване на малки разстояния и хоби. Освен това е спестяване на разходи, фитнес и спестяване на нерви от задръствания и липса на места за паркиране...
            Last edited by Мажоритаря; 22.09.2010, 17:09.
            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
              Защончо, какво ти е сторила хазайката, та плюеш толкова настървено срещу хората с по някой имот? За момента спадът при "престижните" локации в големите градове е по-скоро разочароващ. Нема парцели без пари ...
              Говорили сме за т`ва, аз такива проблеми нямам. Чудно ми е обаче тоз мажоритар да не се окаже някой лалугер, дето мизерства в по-скъп имот и си ходи с велосипеда на работа Хората продадоха на бума, купиха с парите нови и по-големи жилища, а с остатъка си оправиха стандарта яко - я нов магазин, я нова кола или други екстри. Та ми е чудно дали мажоритаря не съжалява за пропуснатите възможности, един път се живее все пак

Коментар

• Защончо, какво ти е сторила хазайката, та плюеш толкова настървено срещу хората с по някой имот? За момента спадът при "престижните" локации в големите градове е по-скоро разочароващ. Нема парцели без пари ...

Коментар

Аз съм мамино реститутче и имоти си имам достатъчно, а апартамента в които живея не бих го продал за по-малко от 2000 Евро на кв.м. пък ако ще пазара и на 100 Евро да го оценява, защото е добър във всяко едно отношение. Нито имам кредити към банки, нито каквито и да било дългове. Там където живея в момента цената на която се сключват сделки е над 1500Е, но тънкия момент е че почти нищо не се продава, а и дори да се продаде то ще е най-голямата "помия" в квартала...
                  Брей, стана ми бая любопитен мажоритарю. Я кажи колко имоти имаш общо, каква кола караш? Просто ми е любопитно, искам да видя дали не си брокер, дето се прави на тар`кат.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                    Броят на ипотеките е все още малък, но новите жилища се купуват предимно с кредити. Освен това всичко се строи на кредит.Видя се - банките пощуряха и пазарът умря. А иначе стана като оня виц с обявата във вестника за продаващия Ферари . То и пробване на пазара не е - 2 години държи една цена, а съседните за 20% надолу и заминават. Ами явно не се продава и прави гъдела човека. Нямам предвид тебе, да не се засегнеш.
                    Е споко де... От какво да се засегна. Аз нито купувам, нито продавам. Сеир да става...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      Не ви ли прави впечатление че НЕЗАВИСИМИТЕ МЕДИИ дават глас на мнения за цените и качеството на сградите само на имотни агенции.А имотните агенции са заинтересовани цените да се вдигнат.
                      Това е така, но пък кого да цитират в крайна сметка? Пожарникарите или овчарите?
                      Its only worth what someone else is willing to pay!

Коментар

А и за какво да продават хората. България не е САЩ или западна Европа, където повечето жилища са закупени с кредит. В България това число е пренебрежимо малко, че да се каже че кредитите диктуват пазара. Факт е че имат влияние, но не е голямо в държава в която над 90% от имотите не са придобити с кредит
                        Броят на ипотеките е все още малък, но новите жилища се купуват предимно с кредити. Освен това всичко се строи на кредит.Видя се - банките пощуряха и пазарът умря. А иначе стана като оня виц с обявата във вестника за продаващия Ферари . То и пробване на пазара не е - 2 години държи една цена, а съседните за 20% надолу и заминават. Ами явно не се продава и прави гъдела човека. Нямам предвид тебе, да не се засегнеш.

Коментар

Това за центъра нямах впредвид България.За Драгалевци Бояна и Симеоново си прав.Прав си и за това че човек сам трябва да прецени къде да живее.Както има хора които харесват и предпочитат центъра така има и други дето не го харесват.В България просто няма елит.Всичко е някаква странна смесица.В един блок живеят семейства с 5000лв месечен доход и такива с 600лв.Няма град в България в който да има райониране квартали за богати средна класа и бедняци.И много трудно се намира блок в който да няма простаци и наглеци.Местоположението в центъра Бояна Драгалевци или Люлин не гарантира култура и възпитание.И понеже всички квартали са населени с такива блокове и индивиди не са възможни цените за които говориш.Аз бих платил толкова дори и в някое село на 30км но там да няма хора слушащи силна музика резачи на дърва боклуци неподдържани имоти и въобще наглеци простаци и Бай Ганьовци.Между другото имането на пари също не е гаранция за култура и възпитание
                          Съгласен съм на 100% със всичко което си написал...

Коментар

• Това за центъра нямах впредвид България.За Драгалевци Бояна и Симеоново си прав.Прав си и за това че човек сам трябва да прецени къде да живее.Както има хора които харесват и предпочитат центъра така има и други дето не го харесват.В България просто няма елит.Всичко е някаква странна смесица.В един блок живеят семейства с 5000лв месечен доход и такива с 600лв.Няма град в България в който да има райониране квартали за богати средна класа и бедняци.И много трудно се намира блок в който да няма простаци и наглеци.Местоположението в центъра Бояна Драгалевци или Люлин не гарантира култура и възпитание.И понеже всички квартали са населени с такива блокове и индивиди не са възможни цените за които говориш.Аз бих платил толкова дори и в някое село на 30км но там да няма хора слушащи силна музика резачи на дърва боклуци неподдържани имоти и въобще наглеци простаци и Бай Ганьовци.Между другото имането на пари също не е гаранция за култура и възпитание

Коментар

От многото дето си го написал има и истини а те са че процента на хората притежаващи собствено жилище без кредити е голям в България и че свободния пазар е несправедлив.Другото си е блъвоч.Де ги тия велики имоти до НДК.Центъра на София си е една клоака стари изтърбушени сгради с разкапващи се фасади тесни улици превърнати в паркинги непрекъснат пушиляк и грохот въобще пълна мизерия.Време е да се осъзнаеш и да разбереш че имота ти не е безценен.Ако си решил да продаваш обяви цена и чакай.не вярвам някой да се е засилил у вас да ти предлага цена без да си обявил че продаваш.И полека с ритниците да не наритат теб или пък да тичаш да гониш онези дето ти давали 1100 евро щото вече ти дават 500.Спред мен тия 1500 евро са си сънища ама ти си вярвай.Големи търговци в този форум всичките на печалби и всичките тарикати.Изкарай го тоя неземен апартамент да го видим някой може да ти даде 400 евро.И не смяташ ли че както за теб това е наглост то за купувачите цената дето искаш също е наглост.И от мен да знае в центъра живеят чернилки и мизерници интелигентни и бели хора не живеят в колективни коптори.Хората живеят на 10-20 км в къщи и на спокойствие.Само в София разни хора се пъчат по форумите какъв престиж е да живееш в центъра.Е не е и го осъзнай по бързо.
                              От това което имам нищо не продавам така, че не ме интересува каква цена ще ми предложат. А защо наглост... Даже напротив 5000Е трябва да им кажа, пък ако искат. Колкото за центъра... има и добри и лоши сгради, поддържани и не чак толкова. Колкото това къде е добре да живееш човек сам си преценява. Аз честно казано никога не бих живял извън центъра. Имам средствата, но нямам желание , а и не виждам къде е му е по елитното . В Драгалевци, Симеоново, Бистрица дори няма канализация , също така няма достатъчно мощности за вода и електричество .А цените в същото време са безумни. Предпочитам, като бачкам да ходя за 10тина мин. пеша до офиса и всичко да ми е на една ръка разстояние - болници, училища, университети, магазини. И да съм независим от транспорт. Освен това съм прекалено социален човек за да търся "спокойствието" на една къща извън града. А оная история за мизерниците дето живеят в центъра е Люлинска идилия. Нали си чувал израза "Люлин мрази София ".
                              Last edited by Мажоритаря; 21.09.2010, 19:26.

Коментар

Това което казваш е вярно, но донякъде... Ще ти дам пример със себе си. Аз съм мамино реститутче и имоти си имам достатъчно, а апартамента в които живея не бих го продал за по-малко от 2000 Евро на кв.м. пък ако ще пазара и на 100 Евро да го оценява, защото е добър във всяко едно отношение. Нито имам кредити към банки, нито каквито и да било дългове. Там където живея в момента цената на която се сключват сделки е над 1500Е, но тънкия момент е че почти нищо не се продава, а и дори да се продаде то ще е най-голямата "помия" в квартала... А и за какво да продават хората. България не е САЩ или западна Европа, където повечето жилища са закупени с кредит. В България това число е пренебрежимо малко, че да се каже че кредитите диктуват пазара. Факт е че имат влияние, но не е голямо в държава в която над 90% от имотите не са придобити с кредит
                                Та за цените... Ти представяш ли си някой да дойде и да иска да ми купи жилището и да ми предлага да кажем 600 Евро за кв.м., защото такъв бил пазара... Със шутове ще го изритам. Вече имаше такъв случай, ама за 1100Е . Даже беше някаква агенция, която изкупувала имоти. И да ти кажа защо цените в идеалния център на София няма да паднат... Ами защото, ако излиза оферта около 1000 Е за нещо, което не е кенеф тия които имат пари (а такива има вЕрвай ми) ще отидат и ще го купят веднага. А сривльовците те като цяло не участват на пазара на имоти, а само реват отстрани,но цените никога не стават достатъчно ниски... . И не е вярно, че жилищата са недостъпни. Просто е криворазбрана идеята, че всички трябва да живеят в апартамент в града близо до метро. Като ти е малка заплатката няма да искаш апартамент до НДК, ами ще си купиш къща в Курило или Владо Тричков, с. Илиянци. С влака си за 20 мин. до централна гара. А там виж можеш да си купиш не лоша къща 150-200 кв.м. с двор 600-700 кв.м. за около 20-25 хил. ЛЕВА Ама не... Ние бачкаторите в склада при зеленчуците на "Фантастико" трябва да живеем до НДК... ама цените виж били високи и не могат да си го позволят. Затова айдеее цените трябва да са по-ниски и почват да реват колко ни е зле държавата...
                                Виж това с къщата е оферта и пътя не е много до София. А бачкайки в склада ще ти остават и парички за глезотики за жената, детето, моренце, това онова... Собственото жилище на хубаво място в града е ЛУКС, а не нещо едва ли не задължително. Комунизма свърши и колкото по-бързо хората осъзнаят това ще разберат, че свободния пазар не е справедлив и ще трябва да се съобразяват с него независимо дали им харесва или не. На запад хората пътуват с часове до работното си мястхо и после след края на рабонтия ден пътуват обратно... но не се оплакват за разлика от българина. И това е факт.
                                От многото дето си го написал има и истини а те са че процента на хората притежаващи собствено жилище без кредити е голям в България и че свободния пазар е несправедлив.Другото си е блъвоч.Де ги тия велики имоти до НДК.Центъра на София си е една клоака стари изтърбушени сгради с разкапващи се фасади тесни улици превърнати в паркинги непрекъснат пушиляк и грохот въобще пълна мизерия.Време е да се осъзнаеш и да разбереш че имота ти не е безценен.Ако си решил да продаваш обяви цена и чакай.не вярвам някой да се е засилил у вас да ти предлага цена без да си обявил че продаваш.И полека с ритниците да не наритат теб или пък да тичаш да гониш онези дето ти давали 1100 евро щото вече ти дават 500.Спред мен тия 1500 евро са си сънища ама ти си вярвай.Големи търговци в този форум всичките на печалби и всичките тарикати.Изкарай го тоя неземен апартамент да го видим някой може да ти даде 400 евро.И не смяташ ли че както за теб това е наглост то за купувачите цената дето искаш също е наглост.И от мен да знае в центъра живеят чернилки и мизерници интелигентни и бели хора не живеят в колективни коптори.Хората живеят на 10-20 км в къщи и на спокойствие.Само в София разни хора се пъчат по форумите какъв престиж е да живееш в центъра.Е не е и го осъзнай по бързо.

Коментар

Working...
                                X