Първоначално изпратено от SPART
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеТая локация е инвестиция която винаги си заслужава парите ......независимо дали е просперитет или криза !
В София такива места няма и всичко е за продан на кило , не само заради метрото и приближаващата тежка бойкова Зима ( ...за щастие .....последна ...) !
Коментар
� -
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПреди точно в такъв момент бях купил апартамент на пъпа на Варна , на метри от Фестивалния комплекс и централния вход на морската градина.
В София такива места няма и всичко е за продан на кило , не само заради метрото и приближаващата тежка бойкова Зима ( ...за щастие .....последна ...) !Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениеБратя, купувайте! След 10 години ще продавате на половин цени!
Трябва в БГ да се направят банки/тухларни: хората си складират в трезор тухли и други строителни материали и така манията на всеки да има недвижимо имущество ще е удовлетворена.
Има много неща, които българина не обмисля. Най-голямата грешка му е, че всичкият си доход бетонира. Няма пари да нахрани добре, да образова децата си, да изчисти пред жилището си, да преасфалтира улицата си, да си плати за ремонт на блянуваната магистрала до морето, но пръска парите си в бетон и показност.
А след 10 годинки само къде ще сме? С 50% пенсионери и необразовано малцинствено население, данъчната ни тежест ще трябва да се качи 2 пъти спрямо сега. Ами ние ще спрем да плащаме данъци. И какво ще стане? Училищата и болниците ще фалират, пенсионерите ще изпокапят набързо, неграмотността ще става все и все по-голям проблем.
И колко ще струват тогава имотите ви, когато 50% от населението няма доход да си позволи дори старата ви бабина къща?
Коментар
� -
Коствено на къде върви пазара може да се съди от това колко са огладнели брокерите...
та ТУК има двама хубавци (minitor / dicho четвърта /пета страница от темата в линка), които ако сте ги наели да ви търсят имот няма да ви предложат такива за които продавача отказва да им дава комисион нищо че вие сте ги наели да ви вършат работа.... мъкааа... и глад...та имайте го това напредвид и ако имате работа с брокери питаите го те как би отиграли такава ситуация... дали ще ви свършат работа или ще ви прецакат заради скапания си комисион...
Първоначално изпратено от monitorДобре, колеги, но как да се справиш със собственик, който си е дал обявата в интернет уж за да стане достояние на евентуалните клиенти - и естествено брокер я вижда и иска да я предложи на свои клиенти. На въпроса на брокера към собственика за комисион при свършена работа - онзи отсича - ааа, аз не давам комисион - или - ама вие нали ще си вземете от клиента. Сякаш не му вършиш и на него услуга, намирайки му клиент ! Наглост някаква.
Това е честа практика при наемите особено.
Лошото е, че доста колеги се съгласяват да НЕ взимат комисион от собственика в този случай, само и само да стане сделката с клиента.
Призовавам да не отстъпваме на собствениците и да настояваме и той да си заплати комисиона ! Научиха се много лошо покрай тази криза.
Първоначално изпратено от dichoЗащото Тинки нормалните хора у нас и навсякъде по света като имат имот за продажба, го продават чрез агенция, купувачите пък си имат брокери, които да им търсят имот и когато някъде в реклама съответния брокер намери подходящ имот за клиента си, се обажда на този, който е пуснал обявата, независимо дали е ч.л., или брокер, ако е ч.л. може да се договори с него да му плати за това, че ще му доведе купувач, защо не ? Безброй сделки в практиката си имам, немалка част от тях са направени точно по този начин, в крайна сметка всички са доволни, ти що се пениш ? Ако си ч.л. и аз ти доведа купувач, днес, при този стагниран пазар и не стане сделка, защото ти не искаш да ми платиш, ще си ти стои имотеца дълго в реклама, през това време ще намеря на клиента си друг имот, от човек, който е по- прагматичен.
"И защо някой смята, че трябва да върши услуги на продавача без последния да го е искал?"
Грешиш, аз ще опитам да те срещна с потенциален купувач при определени условия, като не щеш - довиждане, никой нищо не налага никому.
им е написал че нарушават
ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТE
Чл. 62. (1) Доставката на стоки или предоставянето на услуги на потребителя срещу заплащане без изрично и предварително искане от негова страна е забранено.
(2) Когато потребителят получи стока или услуга, за които не е отправил изрично и предварително искане, той не е длъжен да възстанови стоката и не дължи заплащане на стоката или услугата на този, който я е изпратил или предоставил.
(3) Липсата на отговор от страна на потребителя не означава съгласие от негова страна.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнениеСпоред пресата кризата вече е свършила в USA. И ето как е пазара:
http://www.investor.bg/news/article/105940/122.html
Тъй че българските продавачи на имоти могат да се поучат от челния американски опит, какво ги чака когато свърши кризата
Коментар
� -
от USA с любов
Според пресата кризата вече е свършила в USA. И ето как е пазара:
http://www.investor.bg/news/article/105940/122.html
Тъй че българските продавачи на имоти могат да се поучат от челния американски опит, какво ги чака когато свърши кризата
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеПисал съм че имоти имам достатъчно
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеДа ходиш на работа с кола, да не би да е някаква форма за показване на престиж
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеНито купувам, нито продавам имоти и ме боли к*ра какви са цените. Още по малко пък ме боли к*ра за подобни бакалски сметки, затова АКО бях продал 2007 и ЕВЕНТУАЛНО какво бих направил след това.
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеИ споко не съм строител, защото сигурно и тях ги мразиш. Работя, като одитор на заплатка. Но вече съм построил няколко малки неща отделно от работата в ролята на предприемач в периода 1999-2004.
Тогава интересното беше, че новите апартаменти се продаваха на 100% още преди да е завършена сградата при това без посредник.
Аа, сетих се - теб не те боли к*ра за цените и парите, ти искаш да си бръмчиш с колелото на чист въздух и да ходите на Витоша на пикник с жената
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеAбе какво му отговаряш на този пъпчив пубер. Никой не му обръща внимание на глупостите. Явно е типично чалга поколение, не е прочел две книги до края, но най-важно е автомобила и мобифона да са нови и "луксозни"
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеИ все гледа в чуждото канче: "Брей, стана ми бая любопитен мажоритарю. Я кажи колко имоти имаш общо, каква кола караш? "
Първоначално изпратено от MRP Разгледай мнениеВ един друг форум имаше много точно определение: Питащи със взлом ...Както каза Веско рецептата е една: никакво внимание ! Убийство с мълчание
Коментар
� -
Лакомо
Братя, купувайте! След 10 години ще продавате на половин цени!
Трябва в БГ да се направят банки/тухларни: хората си складират в трезор тухли и други строителни материали и така манията на всеки да има недвижимо имущество ще е удовлетворена.
Има много неща, които българина не обмисля. Най-голямата грешка му е, че всичкият си доход бетонира. Няма пари да нахрани добре, да образова децата си, да изчисти пред жилището си, да преасфалтира улицата си, да си плати за ремонт на блянуваната магистрала до морето, но пръска парите си в бетон и показност.
А след 10 годинки само къде ще сме? С 50% пенсионери и необразовано малцинствено население, данъчната ни тежест ще трябва да се качи 2 пъти спрямо сега. Ами ние ще спрем да плащаме данъци. И какво ще стане? Училищата и болниците ще фалират, пенсионерите ще изпокапят набързо, неграмотността ще става все и все по-голям проблем.
И колко ще струват тогава имотите ви, когато 50% от населението няма доход да си позволи дори старата ви бабина къща?Last edited by bbzz24; 23.09.2010, 12:00.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеНе ми е ясно какво толкова го възхвалявате центъра на София. Аз съм роден и израсъл в най-супер-топ-мега-ултра квартала на София - Докторски паметник, където, ако се вярва на брокерите, цените са минимум 2К Евро квадрата. Е, аз лично никога не бих се върнал там. Сградите са стари и в ужасно състояние - по фасадата на нашата кооперация все още се виждат следите от шрапнелите от бомбардировките (!!!). Входовете са мръсни и неподдържани, Асансьори или няма, или са допотопни (примерно със стотинки в нашия случай) и се развалят през ден. Паркирането е пълен кошмар, а гаражи няма. Голяма част от обитателите са възрастни хора с ниски доходи, което прави всеки ремонт на общите части невъзможен. Самите апартаменти също са в окаяно състояние, както и сградните инсталации.
Тъй че не ми го хвалете центъра. Ако си от провинцията, сигурно изглежда много престижно да живееш на ул. Шипка или Сан Стефано, но в действителност е малък кошмар. Е, имаше тука един Ivkoo, дето беше от Варна и по собствените му думи от 5 студентски бригади в Щатите беше спестил за едностаен на бул. Васил Левски до НДК и беше много горд със себе си - типичен пример.До тогава дори ни го бях чувал това място. Всичко е въпрос на избор. Това дето викаш за кооперациите е вярно за голяма част, но причината е че няма нормални закони за поддържането на общите части. Преди 2 години беше паднал цял комин на съседната кооперация, където живея
, но добре че беше паднал във вътрешния двор. В нашата кооперация без проблем направихме топлоизолация на цялата сграда, ама ще видиме за подмяната на вертикалните щрангове... това трябва да се случи следващата година.
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
� -
Не ми е ясно какво толкова го възхвалявате центъра на София. Аз съм роден и израсъл в най-супер-топ-мега-ултра квартала на София - Докторски паметник, където, ако се вярва на брокерите, цените са минимум 2К Евро квадрата. Е, аз лично никога не бих се върнал там. Сградите са стари и в ужасно състояние - по фасадата на нашата кооперация все още се виждат следите от шрапнелите от бомбардировките (!!!). Входовете са мръсни и неподдържани, Асансьори или няма, или са допотопни (примерно със стотинки в нашия случай) и се развалят през ден. Паркирането е пълен кошмар, а гаражи няма. Голяма част от обитателите са възрастни хора с ниски доходи, което прави всеки ремонт на общите части невъзможен. Самите апартаменти също са в окаяно състояние, както и сградните инсталации.
Тъй че не ми го хвалете центъра. Ако си от провинцията, сигурно изглежда много престижно да живееш на ул. Шипка или Сан Стефано, но в действителност е малък кошмар. Е, имаше тука един Ivkoo, дето беше от Варна и по собствените му думи от 5 студентски бригади в Щатите беше спестил за едностаен на бул. Васил Левски до НДК и беше много горд със себе си - типичен пример.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
� -
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе купувайте имот казват сега , защото това е мнооого лошо. Преди точно в такъв момент бях купил апартамент на пъпа на Варна , на метри от Фестивалния комплекс и централния вход на морската градина. Брокерката , която ми го показа също си целуваше тогава клиентите и то не по скайп...:-)
Коментар
�
Коментар