If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Е да още ме няма... Аз чакам да мине бойковата зима и после да се включа на БФБто на по-ниски нива догодина... току виж съм станал мажоритар в некое предприятие....
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Истината е че за различни етапи от живота, хората се нуждаят от различно по големина и местоположение жилище. Както и при колите.
За това е необходим, нормален и достъпен пазар на жилища, какъвто на пример в момента е пазара на автомобили.
Иначе май тези които са под наем в момента се чустват комфортно и раполагат винаги с подходящото жилище. Естествено за сметка на елементи на несигурност и сантименталности. Ама ако си перде, това са отново преимства
Да не говорим, че ако примерно живееш 10 години под наем привикваш и губиш интерес към покупка, особенно ако е с кредит
В държава като България, където притежаването на собствено жилище е издигнато в култ и най-висша цел в живота, да живееш под наем е несравнимо по-изгодно, отколкото да купуваш - особено ако ти е нужно по-голямо жилище.
Never underestimate the predictability of stupidity
Истината е че за различни етапи от живота, хората се нуждаят от различно по големина и местоположение жилище. Както и при колите.
За това е необходим, нормален и достъпен пазар на жилища, какъвто на пример в момента е пазара на автомобили.
Иначе май тези които са под наем в момента се чустват комфортно и раполагат винаги с подходящото жилище. Естествено за сметка на елементи на несигурност и сантименталности. Ама ако си перде, това са отново преимства
Да не говорим, че ако примерно живееш 10 години под наем привикваш и губиш интерес към покупка, особенно ако е с кредит
Несигурност ли? Хе-хе, при падащите наеми - майтапчия. Сантименталности? Че купувай си мебелите и си обзавеждай нает празен апартамент.
Да не говорим че като сметнеш колко излиза наема в България - няма голям смисъл да купуваш.
Имате грешна представа за селата.Не говоря за махали в Балкана а за село на 7 айде 10 км да са от града.Превоз има на половин час.Пълно е с коли на цената на билета.А билета мисля е левче поне така твърди комшийката.Освен това имам работници.Не е проблем някой да ме закара.И сега когато не искам да карам ме возят.Магазини в рамките на 10км бол Практикер,Метро,Били,Кауфланди,Пенита,Лидъли,Баума кси,Мосю Бриколажи какво ли още не търговии..Мисля че това не е никакво разстояние.Ако живееш в Княжево колко път има до Метро Практикер и колко кръстовища?На село също има магазини но какво да си купя от там.Месо плодове зенчуци яйца сирене кашкавал си произвеждам сам и не купувам.Риба по блатата реката и язовира колкото искаш.Има хора които ловят и продават по 2,5 килото ако ме домързи да ходя аз.Освен това има и други начини отиваш вечерта късно слагаш няколко капана а сутринта рано си ги прибираш.И всичко е прясно а не някаква мърша от световните океани висяла 20 години по хладилници.Купувам си само хляб и то не бял.Тук някой да не би да си помисли че агитирам да се живее на село.Просто на мен ми е добре.Децата са ми големи едното го няма при мен вече а скоро и другото ще отлети.И сега не е проблем да преспи в града ако ме домързи да го прибера.Всеки сам си преценява къде му е по добре.С малки ученици до 7 клас мисля че е по добре в града.Лекарите също не са проблем моят е в града,който не иска в града се е записал в селската практика.В рамките на 5км има още 4-5 села има и хора записани там.Така че нито в София е толкова прекрасно както се пише нито на село е толкова тъпо
Първоначално изпратено от master of the seven seasРазгледай мнение
Бате Пешо,бай да не те срещне мечка. След 65г,какво ще правиш на село - ни доктор,ни магазин ПЕША можеш да стигнеш.
Баща ми,преди две седмици имаше здравословен проблем и му забраниха 6 месеца да шофира... Трябваше да ходя да ги вземам с колата от Бургас и сега,когато кажат пак с колата,назависимо че са във Варна.
Дал ти бог живот и здраве,ама я си помисли,ако не можеш да шофираш??? Намери си,дорде е време,шофьор в селото или НИ в града...
Имате грешна представа за селата.Не говоря за махали в Балкана а за село на 7 айде 10 км да са от града.Превоз има на половин час.Пълно е с коли на цената на билета.А билета мисля е левче поне така твърди комшийката.Освен това имам работници.Не е проблем някой да ме закара.И сега когато не искам да карам ме возят.Магазини в рамките на 10км бол Практикер,Метро,Били,Кауфланди,Пенита,Лидъли,Баума кси,Мосю Бриколажи какво ли още не търговии..Мисля че това не е никакво разстояние.Ако живееш в Княжево колко път има до Метро Практикер и колко кръстовища?На село също има магазини но какво да си купя от там.Месо плодове зенчуци яйца сирене кашкавал си произвеждам сам и не купувам.Риба по блатата реката и язовира колкото искаш.Има хора които ловят и продават по 2,5 килото ако ме домързи да ходя аз.Освен това има и други начини отиваш вечерта късно слагаш няколко капана а сутринта рано си ги прибираш.И всичко е прясно а не някаква мърша от световните океани висяла 20 години по хладилници.Купувам си само хляб и то не бял.Тук някой да не би да си помисли че агитирам да се живее на село.Просто на мен ми е добре.Децата са ми големи едното го няма при мен вече а скоро и другото ще отлети.И сега не е проблем да преспи в града ако ме домързи да го прибера.Всеки сам си преценява къде му е по добре.С малки ученици до 7 клас мисля че е по добре в града.Лекарите също не са проблем моят е в града,който не иска в града се е записал в селската практика.В рамките на 5км има още 4-5 села има и хора записани там.Така че нито в София е толкова прекрасно както се пише нито на село е толкова тъпо
мисля, че не разбираш какъв е трансмисионния механизъм на парите и по-специално на купуването на ДЦК. те финансират разходната част на бюджета и не водят до увеличено потребление, а до запазване на агрегатното потребление в икономиката.
за да се качи инфлацията (освен на храните) е нужно увеличаване на velocity of money без свиване на паричната маса. държавното харчене е изключително разхитително и парите просто се заравят като в имоти без никаква възвръщаемост и оттам те не могат влязат обратно в икономиката и да напомпат инфлацията, но пък влошават фискалната картина. поддържането на това ниво на държавни разходи става все и все по-проблемно предвид растящите разходи за лихви. така от надуването на 1 кредитен балон се стига до ситуация, където никакво количество допълнително наляти пари не може да има положителен ефект върху растежа на икономиката. погледни за справка япония.
виж какво казава Стиглиц ( а и не само той) за държавните разходи и пак ще си говорим. нашият "икономист " от топ 100 прави точно обратното на това , което се прави по време на криза.... това е една от причините държавата да е зле.
иначе инфлацията е просто увеличение на паричната маса в обръщение . стига изпозлвахте измислици . велосити няма хнищо общо.
Нещо си се объркал ама много яко.Тези доходи които имам в провинцията в София ще ги имам нанайсе както казва един от моите работници.Та да знаеш че не всички са тръгнали към София.Ако някога реша да напусна провинцията то ще е в посока чужбина.
Когато човек има добри доходи навсякъде е рай магазини вече има навсякъде.Ако реша да гледам примерно концерта на Scorpions или Vaya Con Dios какво ми пречи да натоваря бабичката на джипката и да дойда до София.Ще оставим някоя кинта тук ще докараме на родата пуйки картофи телешко.Ще им гостуваме една вечер и чао Гергино панаира свърши.
Бате Пешо,бай да не те срещне мечка. След 65г,какво ще правиш на село - ни доктор,ни магазин ПЕША можеш да стигнеш.
Баща ми,преди две седмици имаше здравословен проблем и му забраниха 6 месеца да шофира... Трябваше да ходя да ги вземам с колата от Бургас и сега,когато кажат пак с колата,назависимо че са във Варна.
Дал ти бог живот и здраве,ама я си помисли,ако не можеш да шофираш??? Намери си,дорде е време,шофьор в селото или НИ в града...
Хората от прованса си чакат цените на апартаментите в Софето, Варна, Пловдив да станат 300-400 Е кв.м. ама нека си чакат и да си стоят през това време в провинцията. И по-добре... и без това се напълни тук със селяндури...
Нещо си се объркал ама много яко.Тези доходи които имам в провинцията в София ще ги имам нанайсе както казва един от моите работници.Та да знаеш че не всички са тръгнали към София.Ако някога реша да напусна провинцията то ще е в посока чужбина.
Когато човек има добри доходи навсякъде е рай магазини вече има навсякъде.Ако реша да гледам примерно концерта на Scorpions или Vaya Con Dios какво ми пречи да натоваря бабичката на джипката и да дойда до София.Ще оставим някоя кинта тук ще докараме на родата пуйки картофи телешко.Ще им гостуваме една вечер и чао Гергино панаира свърши.
В София ги има такива цени от 6 месеца, в Пловдив - от година, Варна не става за живеене в общи линии
Мажо, ти що си се кръстил така като те няма на БФБ бе?
по мой наблюдения, повечето хора от провинцията, никога не са купували с кредит - просто не им даваха. Повечето накупили с кредит бяха местни - говоря за София, Варна и Бургас. Пловдив е малко по-различно, там има големи и богати села.
А и още - тези които бяха временно заети в строителство, мебели, дограми и т.н. вече се прибраха по родните места и не искат да чуят за големия град (глад, студ, мизерия). Поне на село си има дърва, ракийка, кисело зеле и сланина
А и основно съкратени покрай кризата са кореняци - щото не им пука и са много отворени нищо че имат ипотека
Явно в някои краища на света не го разбират "банковия" просперитет.
To stem the surging household borrowing, the Financial Supervisory Service in July 2009 said buyers of homes worth more than 600 million won could borrow only as much as 50 percent of the property’s value, down from 60 percent previously. Then in September, the government tightened debt-to-income rules, allowing banks to extend no more than 50 percent of a borrower’s annual income to purchase homes in Seoul and 60 percent in Incheon and Geyonggi provinces near the capital.
Пундиии, как само е**ваш хората ейй Виж по-надолу к`во става с цените на НИ, как за 2 месеца има спад с 25% Тия брокерски мантри, дето всяка есен се вдигали цените с по 20% вече не вървят, миналата година обяснявахте как има плато на цените, тоя година вече ще трябва да си кажете за спада. Банките си казаха - вече 2 години чакат да се оправят нещата, ама няма... Затова моркова се сменя с тояга http://paper.standartnews.com/bg/art...article=343306
И ще има много оферти като тези по-долу ( а който изчака още 5-6 месеца, ще си намери още по-изгодно, даже брокерите ще почнат да продават на реални цени):
Ето какви цени искат обаче брокерите от сайта imot.bg:
Същият квартал, същите квадрати, за 87 800 лв. Идва 1 560 лв. квадрата. Разлика с реалната цена 42 800 лв., които ще си поделят брокера Илгерма и собственика на имота. http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...754&f1=details
Същият квартал, същите квадрати, за 87 900 лв. Идва 1 560 лв. квадрата. Разлика с реалната цена 42 900 лв., които ще си поделят брокера Кантора Китанов и собственика на имота. http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...009&f1=details
Същият квартал, същите квадрати, за 88 800 лв. Идва 1 585 лв. квадрата. Разлика с реалната цена 43 500 лв., които ще си поделят брокера Валер и собственика на имота. http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...009&f1=details
Същият квартал, същите квадрати, за 97 500 лв. Идва 1 740 лв. квадрата. Разлика с реалната цена 52 500 лв., които ще си поделят брокера Валер и собственика на имота. http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...825&f1=details
Същият квартал, същите квадрати, за 103 300 лв. Идва 1 844 лв. квадрата. Разлика с реалната цена 58 300 лв., които ще си поделят брокера Вилияна-ТВ ЕООД и собственика на имота. http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...448&f1=details
Същият квартал, същите квадрати, за 127 000 лв. Идва 2 267 лв. квадрата. Разлика с реалната цена 82 000 лв., които ще си поделят брокера Хермес М и собственика на имота. http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...085&f1=details
Същият квартал, същите квадрати, за 140 760 лв. Идва 2 513 лв. квадрата. Разлика с реалната цена 95 760 лв., които ще си поделят брокера Ай Ди Трейд ЕООД и собственика на имота. Или ще си купят още два от същите имоти със спечелените пари от разликата http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...021&f1=details
Аз ще ви кажа, кога ще тръгнат нагоре имотите, когато и Защончо успее да си купи хапартамент. Тогава ще ни надуе главите как оттука само Ъп.
Коментар