IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
    мисля, че не разбираш какъв е трансмисионния механизъм на парите и по-специално на купуването на ДЦК. те финансират разходната част на бюджета и не водят до увеличено потребление, а до запазване на агрегатното потребление в икономиката.
    за да се качи инфлацията (освен на храните) е нужно увеличаване на velocity of money без свиване на паричната маса. държавното харчене е изключително разхитително и парите просто се заравят като в имоти без никаква възвръщаемост и оттам те не могат влязат обратно в икономиката и да напомпат инфлацията, но пък влошават фискалната картина. поддържането на това ниво на държавни разходи става все и все по-проблемно предвид растящите разходи за лихви. така от надуването на 1 кредитен балон се стига до ситуация, където никакво количество допълнително наляти пари не може да има положителен ефект върху растежа на икономиката. погледни за справка япония.
    +1

Пробай по-простичко. Тук икономистите са малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror
      Тото, в 13:30.
      Тото просто каза верни неща
      как требело да се завърти икономиката.
      Аз лично не смятам , че , ако тръгнат
      да се продават повечко НИ икономиката
      ще тръгне. Икономика от типа 2005-2008
      каквато беше у нас, базирана на влагане
      на чужд паричен ресурс в НИ повече
      едва ли ще видим.
      Сега даже се сещам , че строителството за
      2007 година беше 27 % от БВП .
      Ужас
      Сменете плочата просто !!!
      =================================
      http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
      Спасете Мирко !!!
      --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
      http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA
        Остави я застраховката, тя е за новаците като Бертата. Я ме светни за висшия пилотаж как използваш ливъридж за получаване на лихви. Мога ли и аз? Примерно влизам в една банка и казвам: Дайте да отворим едно срочно влогче за 7% годишно на ливъридж - примерно 1:100 или направо 1:200. Вкарвам 10к сега и колко да очаквам накрая на годината?
        Можеш, като смениш "банка" с "ИП" и се поограмотиш що е то "swap" и "arbitrage".
        Няма висш пилотаж тук - грешката на един е полза за друг, търсиш своето място и се възползваш от ситуацията.

ПП: с процентите нещата са леко по-различни, да кажем по-скоро звучат като "дайте ми заемен капитал 1:10 и ми платете 0.7% месечно върху него". В кавички е понеже е цитат Нека сме реалисти все пак, всички искаме да приберем парите а не само да пишем за тях по форумите, нали?

Коментар

• jamiemirror, master of the seven seas може и да не те е разбрал, но така е като се говори с недомлъвки.

Познавам няколко типа прехвърляне на капитал от ФЛ към ЮЛ и обратно. Ако говориш за тези неща те разбирам.Ако не наистина си признавам за какво иде реч.

Иначе кеша и да го имам в изличък няма да ти го дам на теб, по добре някоя имотка да взема:-)
          Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
            мисля, че не разбираш какъв е трансмисионния механизъм на парите и по-специално на купуването на ДЦК. те финансират разходната част на бюджета и не водят до увеличено потребление, а до запазване на агрегатното потребление в икономиката.
            за да се качи инфлацията (освен на храните) е нужно увеличаване на velocity of money без свиване на паричната маса. държавното харчене е изключително разхитително и парите просто се заравят като в имоти без никаква възвръщаемост и оттам те не могат влязат обратно в икономиката и да напомпат инфлацията, но пък влошават фискалната картина. поддържането на това ниво на държавни разходи става все и все по-проблемно предвид растящите разходи за лихви. така от надуването на 1 кредитен балон се стига до ситуация, където никакво количество допълнително наляти пари не може да има положителен ефект върху растежа на икономиката. погледни за справка япония.
            Абе що си хабиш приказките.
            Себулба още вярва, че американците въртят печатницата до припадък, вместо да напишат няколко нули след еденицата

и в подходящия момент даги изтрият, без много шум

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              абе ако гръмнеш с потребителски..не мисля, че ще минеш тънко....

относно заемния капитал... не знам чел ли си тук споровете какво ниво на ЗК/СК е допустимо...
              Ще мина на 20% тънко
              Тук споровете не ме вълнуват много - народа не мисли а пуска инстинкти и емоции в ход - резултата са куп глупости и на всичкото отгоре като ги питаш - не знаят защо го правят.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas
                И предполагам,че след края на застрахователното събитие,т.е. след като изплатиш кредита,получателят на парите от застраховката си ти,а не банката
                Ако не е така,питай на лични Императора
                Уж Бърти не беше наясно - ама май и ти не си.
                Импа е друга бира, не пее в тоя хор.

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                  Естествено, а както всички (освен теб) добре знаем - потребителския кредит няма нужда от обосновка. Имаш да черпиш една бира чиче че ти поотворих очичките, макар че ме съмнява да ти е от полза точно на тебе.
                  Изобщо - бизнеси със собствен капитал носят безсмислен риск, винаги е по-добре друг да го поеме.
                  абе ако гръмнеш с потребителски..не мисля, че ще минеш тънко....

относно заемния капитал... не знам чел ли си тук споровете какво ниво на ЗК/СК е допустимо...
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Zashtontcho, защо не си купиш един имот от ЧСИ и тогава да говориш за реални цени. Обаче не само д аучастваш на търга, а да влезеш във владение. Нали знеаш едно обжалване колко време продължава? Игрички, но не за всяка уста.
                    Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

под форекс имам предвид, че търгуваш прес ИП с марджин. дали акции , индекси или валута...те предлагат всичко накуп.

инструмента е различен, но принципа е един и същ...

та кажи за застраховката, че ми стана интересно.
                      предполагам, че имаш застраховка покрай потребителския кредит...а не покрай сметката в ИП?
                      Естествено, а както всички (освен теб) добре знаем - потребителския кредит няма нужда от обосновка. Имаш да черпиш една бира чиче че ти поотворих очичките, макар че ме съмнява да ти е от полза точно на тебе.
                      Изобщо - бизнеси със собствен капитал носят безсмислен риск, винаги е по-добре друг да го поеме.

Коментар

Изразил съм се абсолютно правилно, това че ти липсва информация си е твой проблем.
                        Не съм форекс играч, чиче
                        под форекс имам предвид, че търгуваш прес ИП с марджин. дали акции , индекси или валута...те предлагат всичко накуп.

инструмента е различен, но принципа е един и същ...

та кажи за застраховката, че ми стана интересно.
                        предполагам, че имаш застраховка покрай потребителския кредит...а не покрай сметката в ИП?

Коментар

я пак. интересно каква е тази застраховка, която може да се направи на форекс играч, който ползва кредит за откриване на сметка.

признавам си, че не познавам застраховките в пълнота, но не мога да си представя, че някой застраховател би поел подобен риск.

или не си се изразил правилно като казваш "застраховка"?
                          Изразил съм се абсолютно правилно, това че ти липсва информация си е твой проблем.
                          Не съм форекс играч, чиче

Коментар

Не е лакомия чичка, има едно нещо което се казва "застраховка" и ме отървава от 80% от вноската ако сгазя лука
                            Ето ти един хинт. Само глупак търгува със собствен капитал - неслучайно ИП-тата предлагат и leverage (ама сте некадърни да го използвате, аз съм го използвал и за получаване на лихви - срещу ИП-то)
                            я пак. интересно каква е тази застраховка, която може да се направи на форекс играч, който ползва кредит за откриване на сметка.

признавам си, че не познавам застраховките в пълнота, но не мога да си представя, че някой застраховател би поел подобен риск.

или не си се изразил правилно като казваш "застраховка"?

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas
                              Стига си обиждал наред. Изпий два валидола и пак пиши.
                              Не обиждам бре, масово се шири мнението че лоста е причината за фалити - да, ама не. Това че са некадърни е причината, не умеят да го използват.
                              Няма обида тук - констатация е. Той пазара го показва най-добре - негодните отпадат

Валидоли не ми трябват, тоя месец ми трябва малко отрезвяване че може да стана непредпазлив Имах шансовете и не ги проспах, трябва обаче да внимавам с лакомията (не по Бърти, а истинската).

Коментар

би ли ни разяснил с какво е по-безопасно?

лакомията не води до нищо добро.
                                Не е лакомия чичка, има едно нещо което се казва "застраховка" и ме отървава от 80% от вноската ако сгазя лука
                                Ето ти един хинт. Само глупак търгува със собствен капитал - неслучайно ИП-тата предлагат и leverage (ама сте некадърни да го използвате, аз съм го използвал и за получаване на лихви - срещу ИП-то)

Коментар

Working...
                                X