If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Еми това семейство ако не си е правило сметката, си заслужава съдбата. С какъв акъл са теглили непосилен заем от банката и са купували на набалончения пазар? Толкова ли не можаха да изтраят 2-3 години примерно, че да купуват после на по-евтино? Ама не, сума народ се подлъга по мантрите на брокерите, по платените писания във вестници и интернет медии и се набълбука яко.
Така е, сега това семейство вместо да храни децата си и да им купува играчки, дрехи и учебници, ще храни банката и ще купува подаръци на строителите и брокерите. В продължение на 30 години в началото на всеки месец новите дрешки на децата, новите играчки на децата, по-късно парите за джобни на децата, за екскурзия на децата, за обучение в хубав университет на децата и т.н. ще отиват за банката, за брокера и за строителя.
приятел
оставам с впечатлението, че си някой пъпчив пубер, който си няма и грам представа какво е това пазар, кой го движи, психология на масата и тн....
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Знаех си, че няма как да си едновременно сривльо и собственик.
Що бе Пунди ? Къф е проблема ? Аз съм собственник и сривльо ! И .....да не би да нямам право на повече и повече .....Но не сега и не на тия "цени " !!!
Липсата на достоверна информация те кара да мислиш ,че имаш предимство ......
Веднага ти давам жокер--корелация ! От утре БФБ-то започва истинския си спад , до Софикс 0 ,няма никаква подкрепа ....И значи около Софикс 50 почвам да се ослушвам относно имотките ....Но имай ИЗпредвид ,че тука не съм калкулирал верижните фалити и последствията от тях , за баМките ...Так ,че резерви имам колкот щеш ...А и инфо също !
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
но какво ти е виновно примерно едно семейство с деца, което е купило имот 2003-2008 ..... а?
Еми това семейство ако не си е правило сметката, си заслужава съдбата. С какъв акъл са теглили непосилен заем от банката и са купували на набалончения пазар? Толкова ли не можаха да изтраят 2-3 години примерно, че да купуват после на по-евтино? Ама не, сума народ се подлъга по мантрите на брокерите, по платените писания във вестници и интернет медии и се набълбука яко.
Така е, сега това семейство вместо да храни децата си и да им купува играчки, дрехи и учебници, ще храни банката и ще купува подаръци на строителите и брокерите. В продължение на 30 години в началото на всеки месец новите дрешки на децата, новите играчки на децата, по-късно парите за джобни на децата, за екскурзия на децата, за обучение в хубав университет на децата и т.н. ще отиват за банката, за брокера и за строителя.
Хе хеееееееееее, големия отворко Огледалния бил обикновен гащник - гол като пушка безимотен мечтател. Предвид писанията му не очаквах да е друго, но мислех, че притежава поне някой сайвант на село.
Знаех си, че няма как да си едновременно сривльо и собственик.
Искам спекулантите и хората, които балонираха пазара в периода 2003-2008 да си получат заслуженото. Да отчетат малко загуби, малко да си отпишат от активите. Така и така натрупаха много пари, може сега да позагубят част от тях.
да ти имам шопските приоритети .. не е важно аз да съм добре - важно е Вуте да е зле.
разбирам да кажеш " тия строители дето строяха некачествено и лъжеха клиентите да си получат заслуженото" , но какво ти е виновно примерно едно семейство с деца, което е купило имот 2003-2008 ..... а?
ти въобще даваш ли си сметка, че колкото повече губят ТЕ...толкова по-голям ХХХ има и за теб - може да не е от имотите , но пазар на НИ е пряко или косвено свързан с икономиката като цяло.
аман от хейтъри
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Защончо имам един въпрос към теб...
Ти искауш ли да си купуваш някакъв имот или не .... Отговора ти искам да бъде с "да" или "не"....
Не.
Искам спекулантите и хората, които балонираха пазара в периода 2003-2008 да си получат заслуженото. Да отчетат малко загуби, малко да си отпишат от активите. Така и така натрупаха много пари, може сега да позагубят част от тях.
Interest rates on U.S. 30-year fixed-rate mortgages, the most widely used loan, averaged 4.19 percent for the week ended Oct. 14, down from the previous week's 4.27 percent and the lowest on record, according to the survey.
The 30-year fixed-rate mortgage has been under 5 percent for 23 weeks in row. Rates were also below their year-ago level of 4.92 percent.
Freddie Mac, the second-largest U.S. mortgage finance company, started the survey in April 1971.
While rock-bottom rates offer a glimmer of hope for a housing market struggling to find footing in the aftermath of the expiration of popular home buyer tax credits earlier this year, their impact on demand for home purchase loans has been tepid. A weak jobs market and flailing economy continue to weigh on consumer confidence.
Meanwhile, 15-year fixed-rate mortgages averaged 3.62 percent, down from 3.72 percent last week, the lowest since Freddie Mac began surveying this loan type in 1991.
"September's employment report held no big surprises to financial markets, allowing long-term bond yields and fixed mortgage rates to continue to ease," Frank Nothaft, Freddie Mac vice president and chief economist, said in a statement.
"As a result, both the 30-year and 15-year fixed mortgage rates hit all-time record lows for the third consecutive week," he said.
Mortgage rates are linked to yields on Treasuries and yields on mortgage-backed securities. (Editing by Jeffrey Benkoe)
Гледам разни разбирачи са писали за някакви валяци и някакво мачкане, и няколко дежурни форумни брокери им пригласят, но ще видим как ще са нещата след зимата на ББ. Сигурно идеята за валяците е дошла покрай новината за спирането на спада на НИ, но за мен това не е новина. Да видим колко пъти сме наблюдавали това спиране на спада и настъпването на желания момент за покупка на жилище:
07 февруари 2010 - На същия ден, интернет медията exterior.bg обявява същата прогноза, както и вестник Дневник. Независими експерти по НИ са стигнали до един и същи извод - до края на годината ще има скок с поне 10%! http://www.exterior.bg/index.php?tar...ew=385&lang=bg
21 септември 2010 - Интернет медията Варна24 по материали на Дарик обявява в статия, пълна с правописни грешки: Поскъпване и дефицит на добри апаратаментиhttp://news.varna24.bg/192963.html
30 септември 2010 - Новинарският сайт Dnes.bg, част от групата на Инвестор, също потвърждава, че дъното е преминато и вече имаме повратна точка. Жилищата само ще поскъпват. Авторите на статията се възмущават и недоумяват как е възможно НСИ все още да отчита спад на продажби и цени http://www.dnes.bg/business/2010/09/...r-u-nas.100071
На фона на всички тези новини и "факти" статията в сайта Profit.bg учудва много хора. В нея се твърди, че имотите продължват да падат: http://www.profit.bg/news.php?cid=4&id=70269
Е да още ме няма... Аз чакам да мине бойковата зима и после да се включа на БФБто на по-ниски нива догодина... току виж съм станал мажоритар в некое предприятие....
Пробвай в МОСТ-а, сигурно ще ти го продадат като стратегически инвеститор (за 1 лев)
Мани мани - ти се бъзикаш ама точно ББ зима се задава.
Коментар