IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
    При всичкото това печатане не виждам да са поскъпнали активите и в частност имотите. Така че можем да направим извода, че са били толкова големи балони, че с печатането на милиарди долари не е възможно да се повдигне потреблението. И дори да има инфлация дали тя в номинално изражение ще повиши цените на НИ, защото напрактика ще поскъпват абсолютно всички стоки и услуги, така че ненамирам за интересно да се инвестира в ниско ликвидни активи с неясна доходност. Купувай злато, купувай петрол, купувай акции, зем. земя, но апартаменти и къщи е абсурд.
    Първо, тенденцията на обръщане на тренда се развива бавно и е нужно време. Второ, за петрол, акции и злато съм съгласен, ама 95% от българите не знаят какво е това. За тях алтернативата е влог или имот, и тези с имотите ще загубят по-малко (евентуално)

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
      Талеб: Вместо да признае загубите, администрацията на Обама удвоява залозите с парите на бъдещите поколения

„Тези мерки, които той (Бернанке) предприема – това количествено облекчаване може и да проработи. Да, може и да проработи. Но ако се провали – рисковете са катастрофални.

Дали рисковете за САЩ са по-големи сега, отколкото преди QE2? Ходете питайте някой германец, който е изучавал Ваймарската република. Погледнете как реагира златото и ще си отговорите.

Истината е, че вие можете да печатите, печатите, печатите или да използвате разни методи с които да прикривате, че печатите. И нищо да не се случва. И изведнъж, изневиделица, това безразсъдно печатене те застига. И те „изпържва“ като чипс“ – обяснява авторът на „Черния лебед“
      При всичкото това печатане не виждам да са поскъпнали активите и в частност имотите. Така че можем да направим извода, че са били толкова големи балони, че с печатането на милиарди долари не е възможно да се повдигне потреблението. И дори да има инфлация дали тя в номинално изражение ще повиши цените на НИ, защото напрактика ще поскъпват абсолютно всички стоки и услуги, така че ненамирам за интересно да се инвестира в ниско ликвидни активи с неясна доходност. Купувай злато, купувай петрол, купувай акции, зем. земя, но апартаменти и къщи е абсурд.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
        Затова и според мен това е малко по особен тип инфлация.
        Талеб: Вместо да признае загубите, администрацията на Обама удвоява залозите с парите на бъдещите поколения

„Тези мерки, които той (Бернанке) предприема – това количествено облекчаване може и да проработи. Да, може и да проработи. Но ако се провали – рисковете са катастрофални.

Дали рисковете за САЩ са по-големи сега, отколкото преди QE2? Ходете питайте някой германец, който е изучавал Ваймарската република. Погледнете как реагира златото и ще си отговорите.

Истината е, че вие можете да печатите, печатите, печатите или да използвате разни методи с които да прикривате, че печатите. И нищо да не се случва. И изведнъж, изневиделица, това безразсъдно печатене те застига. И те „изпържва“ като чипс“ – обяснява авторът на „Черния лебед“

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
          Виж сега,вземи попрочети - хората си имат законодателство,определили са си колко е дивидента за акционерите,какво отива в хазната итн.
          вижте , дори американският сенат няма контрол над ФЕД и не знае сметките му . как тука някои хора разбраха къде отиват печалбите му ми е много чудно ....

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            А, бря бебе сладко, аз ти зададох конкретни въпроси какво толкова се е случило като икономически субекти и връзките между тях кат' "топлата" вода, което да не сме виждали, а ти прехвърли на политически размисли и страсти със стойност нула. Икономиката не я топли т'ва, което си написал.

П.П. Иначе т'ва дет' съм ти го болднал ме кефи. Може би най-интересната шльоковица, която съм чел като определение защо Европа я наричат Стария континент, а Щатите Новия свят, а то какво било? Чак ся вдянах, че без плана Маршал явно нямаше това да се случи "никога" - хихи

Поздрави!
            Хехехехе, икономиката през 2 световни войни няма нищо общо с туй дето си го представяме тука.
            ПП: Стар свят, нов свят - то и парите били открити в Китай, ама туй не ги прави мощна икономика няколко хиляди години вече. Едва в последните 20-тина имат проблясъци

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
              щото гледам на някои колеги вече и собствеността на ФЕД им е ясна и печалбите са им ясни - нищо че ФЕД не може да бъде одитиран от никой .
              Виж сега,вземи попрочети - хората си имат законодателство,определили са си колко е дивидента за акционерите,какво отива в хазната итн.
              Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Китайците скоро ще му направят един "одит"....споко...

Коментар

Де да бях
                  щото гледам на някои колеги вече и собствеността на ФЕД им е ясна и печалбите са им ясни - нищо че ФЕД не може да бъде одитиран от никой .

Коментар

а и ти викаш си от тея дето работят в ФЕД
                    Де да бях

Коментар

Не е необходимо да работиш някъде,за да си направиш труда да прочетеш как се разпределя печалбата на ФЕД.Отнема не повече от 5 минутки.
                      а и ти викаш си от тея дето работят в ФЕД

Коментар

ти да не работиш във ФЕД ,че да знаеш къде ом отиват печалбите ....
                        Не е необходимо да работиш някъде,за да си направиш труда да прочетеш как се разпределя печалбата на ФЕД.Отнема не повече от 5 минутки.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Пазарите се сриват или по скоро спират работа заради натрупани фундаментални проблеми. С 90% спад те се заличават практически и това е тяхното потъване в небитието. Виж няма държава с толкова лоша инфраструктура и криви улици..погледната от самолет Абсурдистан се отличава от другите. Не ми се инвестират вече парички тук нещо , много на зле отидоха нещата с това БКП вечно на власт. Сори ..обаче факт.
                          какво ти има??
                          защо се отмяташ от първона4алното си становище?

4овек трябвад а държи на своето нали така
                          Last edited by zloblivi_podritvaniq; 15.11.2010, 10:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от VP Разгледай мнение
                            Структурата - не, собствениците - да. Да се твърди, че 6 банки са собственици на тази институция е несериозно (от там тръгна дискусията) още повече, че огромната печалба на ФЕД отива в бюджета, а не към собствениците.

Да - макар, че са законово независими, те прокарват политиката на правителството.
                            Не - не съм евреин.
                            Да - ти си идиот
                            ти да не работиш във ФЕД ,че да знаеш къде ом отиват печалбите ....

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              ..........................
                              А споко, има кой. В Софето е пълно с отпадъци, измекяри от всякакъв калибър. Днес ми се обажда една веселячка да иска да наема един от магазините ми. Попита ме дали е регистриран на фирма. След това ме попита дали имам и стелажи, защото щяла да го прави на алкохол и цигари. Тия хора искат с трици да ловят маймуни. Направо ми идеше да я питам дали смята че е удачно да ми дава половината оборот като на съдружник
                              Миналата седмица подобен пример- една моя приятелка си сменя квартирата и понеже старата е много изгодна, я предложих на друг мой познат който плаща двойно в момента за същата квадратура но в по-престижен квартал.
                              Като отишъл там с гаджето си - гаджето му се "возригнала"- Ама няма ли да ни оставите част от мебелите или поне старата електрическа печка с реотани?" Приятелката ми най-учтиво им е обяснила, че те все пак също са квартиранти и тези неща са си ги купували лично. Абе клошарска работа сривлогарска:D
                              Моя приятел Сахибата пак Ви е забавлявал гледам - хихи

Русата ми тиква пуска "картинки" и графики в статиите си, 'мъ нЕма кой да си ги "преведе" сякаш.

Източник:
                              http://marandi.blog.bg/biznes/2010/1...-godina.618963
                              -------------------------------------------------------------------
                              Ся, щот' Сахибата ми е дружка, ще го помоля да обърне фнимание на "картинката", че средната инфлация за периода е 6000+ и после да се загледа в двете графи една под друга 04 - Жилища ( наеми .... ) и 05 - Жилищно обзавеждане .....

Там едното число е 12к + за инфлация, а на другата редичка около 3к, при средна за периода 6+к.

Ще го помоля също да си погледне простотията, която е написал в коментара си и дали нещо не му прави впечатление кат' съзерцава тия цифрички?

Некви изводи налазват ли го или Русата ми тиква си ги пише тия неща в картинки, а той пак не мо'е да вдене ко ста'а. Понякога и аз се отчайвам ....

П.П. Забрайках да питам само от цялата ра'отъ, кой ли е "клошара"?
                              Last edited by marandi; 15.11.2010, 04:01.

Коментар

• Трейдъра обаче ме притеснява

От виден ЪП-ър до преди няколко месеца, ся надмина всички апокалиптици, за които се сещам

От такси за строителство по 1000 еврака на квадрат и 500$ барел, вече е на 90% сриФФфф ...

Ужаска!

Коментар

Working...
                                X