Първоначално изпратено от PIMP
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеТалеб: Вместо да признае загубите, администрацията на Обама удвоява залозите с парите на бъдещите поколения
„Тези мерки, които той (Бернанке) предприема – това количествено облекчаване може и да проработи. Да, може и да проработи. Но ако се провали – рисковете са катастрофални.
Дали рисковете за САЩ са по-големи сега, отколкото преди QE2? Ходете питайте някой германец, който е изучавал Ваймарската република. Погледнете как реагира златото и ще си отговорите.
Истината е, че вие можете да печатите, печатите, печатите или да използвате разни методи с които да прикривате, че печатите. И нищо да не се случва. И изведнъж, изневиделица, това безразсъдно печатене те застига. И те „изпържва“ като чипс“ – обяснява авторът на „Черния лебед“
Коментар
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеЗатова и според мен това е малко по особен тип инфлация.
„Тези мерки, които той (Бернанке) предприема – това количествено облекчаване може и да проработи. Да, може и да проработи. Но ако се провали – рисковете са катастрофални.
Дали рисковете за САЩ са по-големи сега, отколкото преди QE2? Ходете питайте някой германец, който е изучавал Ваймарската република. Погледнете как реагира златото и ще си отговорите.
Истината е, че вие можете да печатите, печатите, печатите или да използвате разни методи с които да прикривате, че печатите. И нищо да не се случва. И изведнъж, изневиделица, това безразсъдно печатене те застига. И те „изпържва“ като чипс“ – обяснява авторът на „Черния лебед“
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеВиж сега,вземи попрочети - хората си имат законодателство,определили са си колко е дивидента за акционерите,какво отива в хазната итн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеА, бря бебе сладко, аз ти зададох конкретни въпроси какво толкова се е случило като икономически субекти и връзките между тях кат' "топлата" вода, което да не сме виждали, а ти прехвърли на политически размисли и страсти със стойност нула. Икономиката не я топли т'ва, което си написал.
П.П. Иначе т'ва дет' съм ти го болднал ме кефи. Може би най-интересната шльоковица, която съм чел като определение защо Европа я наричат Стария континент, а Щатите Новия свят, а то какво било? Чак ся вдянах, че без плана Маршал явно нямаше това да се случи "никога" - хихи
Поздрави!
ПП: Стар свят, нов свят - то и парите били открити в Китай, ама туй не ги прави мощна икономика няколко хиляди години вече. Едва в последните 20-тина имат проблясъци
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениещото гледам на някои колеги вече и собствеността на ФЕД им е ясна и печалбите са им ясни - нищо че ФЕД не може да бъде одитиран от никой .Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеДе да бях
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениеа и ти викаш си от тея дето работят в ФЕДВсяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеНе е необходимо да работиш някъде,за да си направиш труда да прочетеш как се разпределя печалбата на ФЕД.Отнема не повече от 5 минутки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениети да не работиш във ФЕД ,че да знаеш къде ом отиват печалбите ....Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПазарите се сриват или по скоро спират работа заради натрупани фундаментални проблеми. С 90% спад те се заличават практически и това е тяхното потъване в небитието. Виж няма държава с толкова лоша инфраструктура и криви улици..погледната от самолет Абсурдистан се отличава от другите. Не ми се инвестират вече парички тук нещо , много на зле отидоха нещата с това БКП вечно на власт. Сори ..обаче факт.
защо се отмяташ от първона4алното си становище?
4овек трябвад а държи на своето нали такаLast edited by zloblivi_podritvaniq; 15.11.2010, 10:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VP Разгледай мнениеСтруктурата - не, собствениците - да. Да се твърди, че 6 банки са собственици на тази институция е несериозно (от там тръгна дискусията) още повече, че огромната печалба на ФЕД отива в бюджета, а не към собствениците.
Да - макар, че са законово независими, те прокарват политиката на правителството.
Не - не съм евреин.
Да - ти си идиот
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение..........................
А споко, има кой. В Софето е пълно с отпадъци, измекяри от всякакъв калибър. Днес ми се обажда една веселячка да иска да наема един от магазините ми. Попита ме дали е регистриран на фирма. След това ме попита дали имам и стелажи, защото щяла да го прави на алкохол и цигари. Тия хора искат с трици да ловят маймуни. Направо ми идеше да я питам дали смята че е удачно да ми дава половината оборот като на съдружник
Миналата седмица подобен пример- една моя приятелка си сменя квартирата и понеже старата е много изгодна, я предложих на друг мой познат който плаща двойно в момента за същата квадратура но в по-престижен квартал.
Като отишъл там с гаджето си - гаджето му се "возригнала"- Ама няма ли да ни оставите част от мебелите или поне старата електрическа печка с реотани?" Приятелката ми най-учтиво им е обяснила, че те все пак също са квартиранти и тези неща са си ги купували лично. Абе клошарска работа сривлогарска:D
Русата ми тиква пуска "картинки" и графики в статиите си, 'мъ нЕма кой да си ги "преведе" сякаш.
Източник:
http://marandi.blog.bg/biznes/2010/1...-godina.618963
-------------------------------------------------------------------
Ся, щот' Сахибата ми е дружка, ще го помоля да обърне фнимание на "картинката", че средната инфлация за периода е 6000+ и после да се загледа в двете графи една под друга 04 - Жилища ( наеми .... ) и 05 - Жилищно обзавеждане .....
Там едното число е 12к + за инфлация, а на другата редичка около 3к, при средна за периода 6+к.
Ще го помоля също да си погледне простотията, която е написал в коментара си и дали нещо не му прави впечатление кат' съзерцава тия цифрички?
Некви изводи налазват ли го или Русата ми тиква си ги пише тия неща в картинки, а той пак не мо'е да вдене ко ста'а. Понякога и аз се отчайвам ....
П.П. Забрайках да питам само от цялата ра'отъ, кой ли е "клошара"?Last edited by marandi; 15.11.2010, 04:01.
Коментар
Коментар