IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от steppenwolf Разгледай мнение
    Аз напуснах Америка 2006 година. Информацията ми е от приятели които там. 3-4 семейстав ми казват че като ходят да пълнят храна в супермаркета плащат повече. Според теб са предубедени сигурно. Сега погледни долната картинка за последните 6 години и виж как средната стойност на цената на бензина върви нагоре. И като цитираш 2008 година я виж колко е бил бензина октомври ноември. http://gasbuddy.com/gb_retail_price_chart.aspx

А иначе напълно съм съгласен с написаното в следната статия.
    http://www.segabg.com/online/new/art...d=5&id=0001001
    ФЕД печата като луд пари за да не изпадне иконмиката в дефлационен колапс. Бернанке вече не веднъж каза в прав текст ,че няма да позволи да се случи депресията от 30-те год. , която беше доведена именно от фалитите на длъжници от ужасяваща дефлация. остави какво ти казват разни семейства . много им разбира главата от икономика .
    иначе статията е правилна според мен , но не трябва да се забравя ,че и масови фалити няма да са никак добре . може да доведе до депресия . просто има няква тънка граница , която е трудна за олавяне . каквото и да стане не му е лесно на Бернанке със сигурност.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
      ти си готов за преподавател в университет.....нивото ти е някъде меджу "доцент" и доктоер по икономическите науки......
      бензина 2008 бе 5$ за галон,в момента е 2.50$ за галон.........газта бе 14$,в момента е 3.70$........спада в имотите е меджу 30 и 60% в различните места..........вчера си купих чорапи.....памук-10 чифта за 5 долара.......спмням си,че дори преди балона -2000 година същите тези чорапи бяха 8$.....
      колите-смешни цени в сравнение с преди 5 години.......
      къде я видя тая инфлация,след като цените на къмодитис,хефт и газ са паднали,а същевремено и заплатите не са се вдигнали???????????
      тва,че русия изгоря и ще има шортидж на зърно няма нищо общо с картинката в сащ.......ком пютрите са по евтини,телевизорите са по евтини.......дори и курвите станаха по евтини............и вуйчо ти бернанки ръси долари до там,че трежъри са на рекордни нива и лихвите в сащ са паднали рекордно от как тая държава съществува.........та от къде видя инфлация,след като вси1ко е по евтино,дори и цената на парите ?
      Аз напуснах Америка 2006 година. Информацията ми е от приятели които там. 3-4 семейстав ми казват че като ходят да пълнят храна в супермаркета плащат повече. Според теб са предубедени сигурно. Сега погледни долната картинка за последните 6 години и виж как средната стойност на цената на бензина върви нагоре. И като цитираш 2008 година я виж колко е бил бензина октомври ноември. http://gasbuddy.com/gb_retail_price_chart.aspx

А иначе напълно съм съгласен с написаното в следната статия.
      http://www.segabg.com/online/new/art...d=5&id=0001001

Коментар

• Първоначално изпратено от sillyboy Разгледай мнение

Респект Маранди, но за първи път ще си позволя да не се сълагся с тибя...

....

Преди седмица две, в икономист имаше статия "If you cannot eat it, don't buy it."

Сещаш ли се какво ще стане, когато хората с парички (а те са все повече и с повече парички) започнат да ги инвестират в храна ?
        И с кое не си съгласен?

Инфлацията тоже и има и преразпределителни функции, тя не е една съща за всичко и по всяко време

За храните съм писАл още миналата годинка, че ще фъркат кротко все нагоре. Та, статията на икономист леко е позакъсняла с една годинка, щото аз мога да постна и моята тук дето е графики и картинки, ама малко по-отраничко

По принцип темицата е дългичка, правил съм и мои си изчисления и анализи и мога да постна любопитни факти за дългички периоди, които ми потвърждават всички тези и прогнози, които съм дал. Там фигурират и имотките.

'мъ кът мъ помоли някой бебе му помагам, кат' ми се кикерят - отсвирвам и така ...

Ай, чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Ъмм,

в момента на три реда ти дадох материя от около 5000 страници за сричане, 'мъ щом думаш, че се повтарям ... така да е. Как беше оня виц - То да е 'уй, че да го набиеш на някоя мацка, ама то било акъл .. как да стане?

П.П. Като цяло бебе Асен1975 е прав, но притеснения за стагфлация все още няма. Вярно е, че се декапитализира икономиката, оттам се декапитализират активите ( имотките ), но в БГ-стан са прости ( стил УНСС ) и не им пука - сънуват инфлации и хипер-инфлации. Не и поне докато не живнат доходите, потреблението и ПЧИ, демек принципа на махалото, от високи инфлационни процеси - ся отидохме на силни дефлационни.

Като цяло БГ-станската икономика е циклична, дебалансирана, с калпави изпълнители и корумпирани партии, все по-отровна среда, която оритва качествените 'орица в чужбина.

За да имаш наченки на инфлация се почва от най-елементарното, а именно 'орицата, които тоже са актив за всяка една икономика. Демек кредитор ще даде кинти на надежден чиляк, а не на животни, каквито се отглеждат в последните 10-15 години, закърмени с чалгата и социалките, дет' са с мургав тен и трайно безработни.

Като цяло емигрантите ще са си мощен фактор за родната икономика и поклон пред тях!

На вътрешния фронт нещата неприятно се сговняват и затова индикации за инфлационни процеси за момента няма ...

Чиърс на бебетата

П.П.П. А на тоя Мунчо Питанката някой да вземе да му обясни разликата между книжни и стокови пари. После да му обясни, че нарастването в цените на посочените от него кирийки ( дет' не са книжни пари, че да ги измерва с инфлацията ) кат' бензин, газ, парно и ко беше там в БГ-стан си ги определят или монополистите или регулатор ( ДЕКВР ) и не са на пазарен принцип. Дано да му е светнала ламБата какви ги плещи, ама надали ...
          marandi,
          моите уважения ... но ти си готов за Оксфорт.
          5000 страници в 3 изречения

Както обикновено общи приказки ... а дори не си правиш труда да прочетеш каква е тезата на някой ... въртиш си твоето ... едно си знаеш едно си баеш

Конкретен въпрос: Къде съм написал дали в БГ има инфлация или няма?

Единственото, на което отговорих е на въпросът ти къде е виждаме инфлациата ти дадох няколко примерни продукта, на които цените са на горе. А тези продукти са ценообразуващи за голяма част от другите продукти.

Хуавото е че и ти взе да го набиваш на мацките )

Пък и махна "сладки" от
          "Чиърс на бебетата сладки" има напредък.

Коментар

• [QUOTE=marandi;1136691]Ъмм,

На вътрешния фронт ....

Респект Маранди, но за първи път ще си позволя да не се сълагся с тибя...

Погрешно е да гледаш на БГстан като на затворена система, вече сме у глобалното село, и както си внасяме домати и телевизори, така може да си внесеме и инфлация....

А когато се возиш на пробито корито в бурно море. няма значение кой върти руля!
            Има значение от къде духа вятъра !!

Та това ми е мисълта, когато ни изненадат отново, това ще стане от вън....

Преди седмица две, в икономист имаше статия "If you cannot eat it, don't buy it."

Сещаш ли се какво ще стане, когато хората с парички (а те са все повече и с повече парички) започнат да ги инвестират в храна ?

Коментар

• marandi

Няма да смогнеш да обърнеш на проинфлационни очаквания.Криза в някои страни вече няма и то в съседни нам..Накрая какво ще стане ? Заразите се разпространяват и ако в момента бензина у нас е 2.40 , то просто си означава не да го чакаме почти 4 лева , а направо около 5.
              Приемаме обаче , че още се влачим по корем 10 години , колко му е то малоумието няма граница.Ще има и инфлация , ще и дойде времето и на нея. В България инфлация всъщност няма как да се случи , а направо хиперинфлация.Много е високо нивото на зарибяване - 50 милиарда.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от pitam Разгледай мнение
                Макар и marandi да повтаря постоянно едно и също последните години.
                Ъмм,

в момента на три реда ти дадох материя от около 5000 страници за сричане, 'мъ щом думаш, че се повтарям ... така да е. Как беше оня виц - То да е 'уй, че да го набиеш на някоя мацка, ама то било акъл .. как да стане?

П.П. Като цяло бебе Асен1975 е прав, но притеснения за стагфлация все още няма. Вярно е, че се декапитализира икономиката, оттам се декапитализират активите ( имотките ), но в БГ-стан са прости ( стил УНСС ) и не им пука - сънуват инфлации и хипер-инфлации. Не и поне докато не живнат доходите, потреблението и ПЧИ, демек принципа на махалото, от високи инфлационни процеси - ся отидохме на силни дефлационни.

Като цяло БГ-станската икономика е циклична, дебалансирана, с калпави изпълнители и корумпирани партии, все по-отровна среда, която оритва качествените 'орица в чужбина.

За да имаш наченки на инфлация се почва от най-елементарното, а именно 'орицата, които тоже са актив за всяка една икономика. Демек кредитор ще даде кинти на надежден чиляк, а не на животни, каквито се отглеждат в последните 10-15 години, закърмени с чалгата и социалките, дет' са с мургав тен и трайно безработни.

Като цяло емигрантите ще са си мощен фактор за родната икономика и поклон пред тях!

На вътрешния фронт нещата неприятно се сговняват и затова индикации за инфлационни процеси за момента няма ...

Чиърс на бебетата

П.П.П. А на тоя Мунчо Питанката някой да вземе да му обясни разликата между книжни и стокови пари. После да му обясни, че нарастването в цените на посочените от него кирийки ( дет' не са книжни пари, че да ги измерва с инфлацията ) кат' бензин, газ, парно и ко беше там в БГ-стан си ги определят или монополистите или регулатор ( ДЕКВР ) и не са на пазарен принцип. Дано да му е светнала ламБата какви ги плещи, ама надали ...
                Last edited by marandi; 09.09.2010, 02:16.

Коментар

• Все се говори някакси в бъдеще време за тази стагфлация, а аз мисля че от няколко месеца сме в нея.

Коментар

mirandi, не съм казал, че не ме кефиш просто казвам, че не съм ти колега.

А и няма нищо лошо в това някой да е "пИдИраст" ...въпрос на избор.

javcho,

никъде не съм казал, че не съм съгласен с acen1975 и marandi и на двамата мненията са винаги добре обосновани.
                    Не знам и по каква причина ми задаваш този въпрос на мен "Откъде дойде високата инфлация в България последните години, без да са печатани безконтролно пари. Борда пречи на това. ", но ще ти отговоря:

1. ПЧИ ( без коментар в какво и как ). Т.е. парите няма знчение от къде са дошли с печатане или по-друг начин... Лошото е че си тръгнаха ... за там, от където са дошли.
                    2. Големите очаквания от приемането ни в ЕС.
                    3. Липсата на опит у българинът за реалния капитализъм.
                    4. Политически причини ( без коментар)

И всичко това съвпадна и с голмия растеж в големите икономики.

Сигурно има и други причини ...
                    Не се дразни, но не искам да се занимавам с теб, защото подчертаното противоречи на датата ти на регистрация. Много е подозрително.
                    Last edited by javcho; 08.09.2010, 22:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                      ти си готов за преподавател в университет.....нивото ти е някъде меджу "доцент" и доктоер по икономическите науки......
                      бензина 2008 бе 5$ за галон,в момента е 2.50$ за галон.........газта бе 14$,в момента е 3.70$........спада в имотите е меджу 30 и 60% в различните места..........вчера си купих чорапи.....памук-10 чифта за 5 долара.......спмням си,че дори преди балона -2000 година същите тези чорапи бяха 8$.....
                      колите-смешни цени в сравнение с преди 5 години.......
                      къде я видя тая инфлация,след като цените на къмодитис,хефт и газ са паднали,а същевремено и заплатите не са се вдигнали???????????
                      тва,че русия изгоря и ще има шортидж на зърно няма нищо общо с картинката в сащ.......ком пютрите са по евтини,телевизорите са по евтини.......дори и курвите станаха по евтини............и вуйчо ти бернанки ръси долари до там,че трежъри са на рекордни нива и лихвите в сащ са паднали рекордно от как тая държава съществува.........та от къде видя инфлация,след като вси1ко е по евтино,дори и цената на парите ?
                      +1 Много точно казано!

П.П. По едно време спорех с теб за прогнозата ти за паричния вакуум който щял да настъпи в БГ, е да си призная прав излезе

Коментар

mirandi, не съм казал, че не ме кефиш просто казвам, че не съм ти колега.

javcho,

никъде не съм казал, че не съм съгласен с acen1975 и marandi и на двамата мненията са винаги добре обосновани.

Не знам и по каква причина ми задаваш този въпрос на мен "Откъде дойде високата инфлация в България последните години, без да са печатани безконтролно пари. Борда пречи на това. ", но ще ти отговоря:

1. ПЧИ ( без коментар в какво и как ). Т.е. парите няма знчение от къде са дошли с печатане или по-друг начин... Лошото е че си тръгнаха ... за там, от където са дошли.

питаш грешните въпроси.......това вече е ОТМИНАЛО.......дори и да са взети поуки,"пакостта" вече е извършена от пакостниците(матрьошките)........
                        сега трябва да се питаш други питанки.......а те са как сегашните гамени продължават неправилната политика на предишните.........
                        и в бг може да се получи стагфлация,което е НАЙ-ОПАСНОТО НЕЩО!!!!!!!
                        жокерче:
                        в целия свят цената на газта пада,в бг се качва ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ И ТО РЕКОРДНО!!!!!!!25% качване???????
                        разбира се,обвинени са руснаците......само че да те светна,че в момента да наемеш един кораб за втечнен газ от близкия изток,газта ще ти излезне около двойно по евтино,отколкото руснаците ти я доставят......та да те пиатам ВЕРНИЯ ВЪПРОС:
                        защо бг правителството не поръчва газ от международните пазари на реални цени,а продължава да купува от руснаците на тройна цена?
                        ами отговора искаш ли го?вариянтите са два:
                        1.дянков е изкарал гениялната идея да пълни бюджета с повишени енергийни данъци,а в пресата се обвиняват руснаците
                        2.руснаците са дали под масата на дянков и бат ти бойко 10милиона долара,че да "замижват"(недовиждат) за цената и ощетяват бг държавата в 50торен размер в сравнение с жълтите стотинки с които са подкупени-по принцип тва са номерата на матрьошките,с "представител" румен овчаров.......

следствието от това ще е стагфлация-имаш разлика между растеж в БВП и инфлация в негово следствие....... и колосална криза+рецесия и повишаване на инфлацията.......едната инфлация е "добра",другата е "лоша",нищо,че физически изразена е еднаква......

и само да "спомена:
                        бг никога до сега не е изпадала в стагфалация!!!!
                        в унссОВЧАРНИКА моа да са ви говорили,че по виденов е имало колосална инфалция +криза,но това НЕ Е ВЯРНО-имаше инфлация в левове-тя е следствие на девалвацията на националната валута,а във всякакви други измерение по виденово време имаше ДЕФЛАЦИЯ В СЛЕДСТВИЕ НА РЕЦЕСИЯТА!!!!!!!!!!
                        а сега браточка бг е изправена пред истинска стагфлация-и в левове, и в евро, и в долари ,и в банани ,и в кисели краставици.......
                        да видим до къде ще я отведат тая икйономика коствени данъци от рода на повишаване на цените на енергийните източници........и руснаците били виновни......

Коментар

mirandi,

javcho,

.

аз знам що ти го задава . щото постоянно плещиш някакви глупости за продукт ,БВП и т.н. и говориш за инфлация , а изобщо не знаеш какво означава.

и тъй като пак не можеш да си отговориш на въпроса - ето го отговора .Инфлацията дойде заради:
                          1.Увеличен приток на пари под формата на ПЧИ
                          2. Рязко увеличаване на кредитирането от страна на банките ( тук май пак ти или някой друг беше обесняваше безумието ,че инфлацията била инструмент за борба с дълга) , то точно обратното.

може и да е имало други фактори ,но тези са със сигурност основните ,. а познай до какво водят и двете неща? до увеличаване на паричната маса = Инфлация . точка по въпроса .

Коментар

• mirandi, не съм казал, че не ме кефиш просто казвам, че не съм ти колега.

javcho,

Коментар

• Първоначално изпратено от никол Разгледай мнение
                              Е, прескочихте всякакви морални граници.Пешо, който във форума е реалист и премерен се опитва да ни убеди, че млади хора с 2 деца могат да живеят на село, но ги мързи и само хленчат. Болна жена в активна възраст не може да си позволи лечение и това трябва да го приемем за нормално ли???? В колко от българските села има условия за нормален живот на децата ни?? Детски градини, училища, възможности за развитие и възпитание, чуждоезиково обучение и т.н. Спомнете си как се почистваха улиците от сняг миналата година, София беше почти непроходима 2-3 дни. А какво се случва в разни селца, забравени и от правителство, и от местно самоуправление, и от бога.. Как ще пътуват тези деца, как ще им се осигури медицинска помощ при нужда? А на майката?
                              Лесно е да се говори и пише по форумите. А може би през тези 20 години политиците точно това целяха, да се обърнем всеки срещу всеки.
                              Никол никой нищо не искам да убеждавам.Предполагам грешно ме разбираш.Никой не е длъжен да създава на никого "нормални" условия.Света няма да се нагоди спрямо кефа на Танас а Танас трябва да се нагоди спрямо света.Търсиш си работа и работиш това което има а не което искаш щом си безработен.Ако се случи да е това което искаш добре.Но Танас е решил че ще стои в Пловдив и разбира се са му виновни гадните частници дето не му дават работа за колкото той иска.Виновна е и държавата щото и тя не му дава това което иска.И Танас се е разсърдил.И е невинен палачи дете баща ти е невинен.Еми да се сърди колкото иска.Като огладнее да му хване задника паяжина ще се моли за каквато и да е работа.Освен това съм убеден че в Пловдив работа има колкото искаш.Природата е измислила глада за да накара мързеливия да работи и този закон няма да се промени щото на някой не му харесва.Сега малко за селата.Почти във всяко село има училище и детска градина макар и затворени постройките си стоят деца няма.Аз лично всеки ден гледам баби по на 85г как на колени копаят в градината а внуците и пият в кръчмата и са безработни.А снахите им са болни и спят до обяд.На кого да вярвам на внуците или на очите си?Не агитирам никой да ходи на село камо ли всички.Всеки сам се оправя и не мрънка и не смята че другите или пък държавата са му длъжни.Имаш добра работа с голяма заплата живееш в хубава къща безработен си отиваш където имаш къща.Ще живееш с колкото изкарваш.Ето това е положението.Нищо на тоя свят не се дава завинаги.Днес е добре утре е зле.

Коментар

• PITAM, защо вместо да питаш обясняваш, като не си наясно.

Прочети внимателно какво ти пишат ACEN и MARANDI и дано да успееш да го разбереш.

Ето ти един въпрос. Откъде дойде високата инфлация в България последните години, без да са печатани безконтролно пари. Борда пречи на това.

Коментар

Working...
                                X