IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• мдам за работата е така но може да идеш навсякъде в ес и да си отвориш малък бизнес не че ще те направи милионер този бизнес, но ще работиш с доста по платежоспобни клиенти от българските
    mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
      Не виждам как приемането на България в Шенген ще повиши значително емиграцията. И сега общо взето всеки, които е поискал, може спокойно да емигрира в друга държава от ЕС
      Не е така. В момента все още правото на работа е ограничено в Германия и Англия поне.
      За емиграция се иска доооста повече, не е достатъчно човек да иска. Реално дори не можеш да пребиваваш над 3 месеца в друга страна от ЕС без да си намериш работа.

Коментар

• Който вярва в покачването на цените да проучи термините:

non-self-liquidating debt
        self-liquidating debt
        exponential growth

Коментар

• ИЗМАМЕН

Евтино ли ги препродава поне по няколко пъти ?
          D.Y.F-091066

Коментар

• СТРОИТЕЛНАТА ПИРАМИДА " ВЕКРА - СТИЛ" НА ИЗМАМНИКА ВАНЬО ПЕНКОВ КРАДЕ ПАРИ

СТРОИТЕЛНАТА ПИРАМИДА " ВЕКРА - СТИЛ" С УПРАВИТЕЛ ВАНЬО ИВАНОВ ПЕНКОВ , КРАДЕ ПАРИТЕ НА ХОРАТА В ГРАД ПЛОВДИВ. НАЙ- ГОЛЕМИЯТ МОШЕНИК В СТРОИТЕЛНИЯ БРАНШ ЩЕ ОТКРАДНЕ ПАРИТЕ ВИ С ЩЕДРИ ОБЕЩАНИЯ . КОГАТО РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ СТЕ ИЗМАМЕН ,МОШЕНИКА ПЕНКОВ ЗАПОЧВА ДА СЕ ДЪРЖИ НАГЛО. АКО ВСЕ ПАК "ВЕКРА - СТИЛ" ПОСТРОИ НЕЩО , ТО ЕДНО ЖИЛИЩЕ СЕ ПРЕПРОДАВА ПО НЯКОЛКО ПЪТИ. ЕДИНСТВЕНАТА СГРАДА, КОЯТО ИМА ЩО ГОДЕ ЗАВЪРШЕН ВИД , ЧАКА АКТ 16 ОТ 5 ГОДИНИ. ЗА ДА СЕ ПРЕДПАЗИТЕ ОТ ИЗМАМА , СТОЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ МОШЕНИКА ВАНЬО ПЕНКОВ И ПИРАМИДАТА " ВЕКРА - СТИЛ" !!!

Коментар

• маранди, +++

според НСИ инфлацията от август 2008 г. досега е била 3,9 %

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo
                Не мислите ли, че след влизането в шенгенстката зона ще има нова емиграционна вълна и би следвало това да понижи цените на имотите в БГ?
                Не виждам как приемането на България в Шенген ще повиши значително емиграцията. И сега общо взето всеки, които е поискал, може спокойно да емигрира в друга държава от ЕС, а за Щатите, Канада, Австралия и пр. няма никаква разлика дали емигрантът идва от страна - членка на Шенген или не.
                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от pitam Разгледай мнение
                  Зададох конкретен въпрос, а ти пак си обясняваш на дълго и широко, това което си знаеш ... "Урока за краставицата" ...

И само да уточня, че ако си беше направил труда да погледнеш няколко поста по-надолу щеше да прочетеш, че съм написал: "... защото инфлацията е следствие от растежа на дадена страна И от печатането на пари на съответната централна банка..."

Т.е. няма как да има стагфлация ако паричната маса не нараства / без значение по какъв начин/.

Чиърс на бебетата сладки!
                  Офф ... а, бе пич,

тия неща звездите ли ти ги "говорят"?

Тъкмо ида от кръчма и ся няма се забавлявам, ами ще правя просветни събрания. Пфу ... казах ти попрочети малко, има няма за 5-10 хил. страници, ако е подходяща литературата и ще си поредното сладко бебе в тоя форум

Като цяло цел на паричната политика е да се осигурят високи нива на иконимическа активност и трудовата заетост, демек да се вдига постоянно жизнения стандарт на 'орицата.

За да стане тая работа, трябва да имаш ценова стабилност в икономиката като макро и микро, а инфлацията/дефлацията основно се свързват с парите и техните функции.

Само "маркирам" навсякъде, щото не ми се пишат докторати.

После имаш няколко вида пари: книжни, стокови, електронни и метални.

После инфлация/дефлация не са добри процеси, защото влияят за бъдещия стандарт на 'орицата като пенсии, спестявания и прочие в номинално изражение. Затова в паричната политика винаги се говори за ценова стабилност. В лихвените нива винаги влиза и инфлационен риск, тъй като инфлацията не е константа, която да залагаш във времето напред.

И тук идва шоуто, за което загатна и сладко бебе Асен1975, защото в средно и дългосрочен план монерарната политика и макро-рамката са водещи за въздействие върху инфлационни/дефлационни процеси чрез лихвени нива на централните банки, МЗР и въобще като цяло цената на заемния ресурс при книжните пари.

Обаче в краткосрочен план ( 1-2 години ) основно въздействие оказват: потреблението, нетния износ, бюджетния дефицит и инвестициите. Също така производствените разходи и нивата на трудови възнаграждения, демек заплатите, дали тяхното увеличение е съизмеримо с ръста на икономиката и повишената производителност или е "изкуствено".

Та, от всички тия фактори, после при монетарната политика, която обикновено е по-тромава в кратко-срочен план, но се оказва основна в средно и дълго-срочен план, следи през това време редица фактори като паричните агрегати ( най-често М1, М2, М3 ), после следи за процесите, които протичат между тях, в същото време следи за нивата на кредитиране, основните лихвени проценти, цената на кредитиране, лошите експозиции и прочие и прочие, но НЕ само като възникващи дисбаланси, а и като динамика на събитията. Оттам се хващат овреме възникващи процеси на финансова нестабилност и може да се прогнозира доста точно за дължината на периода предвид дълбочината на дисбалансите, които са се натрупали. .

Та, скромната ми Руса тиква следи всичко това ( плюс още някои кирийки ), плюс познаване на механизмите и затова си позволява да си дрънка к'вот си иска.

А, ти се стегни малко и попрочети, че да не се излагаш кат' кифла. След 2 месеца те искам да си най-сладкото бебе по парична политика

Чиърс на бебетата сладки! ( баф мама изтрезнях от толкоз писане )

П.П. Болднал съм ти в черничкото глупостите, защото, ако това, което си написал е вярно - защо тогава в БГ-то имаме 0.6% инфлация за миналата година, при 5.9% спад на БВП и при спад на М1 агрегата, демек парите в обръщение. Затова ти думам да не говориш толкова категорично. Мога да ти дам и по-дълги редове, да видиш, че настоящата ти теория "издиша"

А па, израза: инфлацията е следствие от "печатането на пари" на дадена централна баМка", трябва да го патентоваш и може да грабнеш някой Нобел за икономика. Аз сефте попадам на подобна дефиниция, за сравнение БНБ ( а и не само тя ) не може да печата кинти ....
                  Last edited by marandi; 11.09.2010, 05:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Дорогая Питанка,

и при Вас се наблюдава напредък, понеже от 3 поста най-после уцелихте как се пише правилно ник-нейма ми. Поздравления, за което!

Думаш, че съм шпрехал "общи" приказки? Ако, можеше да четеш кат' 'орицата щеше да забележиш, че всяка думичка в моите постове и тия на сладко бебе Асен1975 са прецизно премерени и са повод за докторантски теми в Оксфорд и УНСС-ту

Асен1975 ти дума, че монетарната политика ( която има една камара школи ) е доста голям "залък" за всеки макро-икономист. После дава пример с новосъздаденото екуити в държавата. Аз в предишни постове дадох статистика на сладко бебе Винеров с произведената строителна продукция в БГ-стан за периода 2005-2008 като %-тен дял от БВП-то на страната, както като жилищно строителство, така и като обща продукция.

После става изненада с портокали, штотоу се оказва, че НСИ-то не включва новопостроените жилища в методологията си като си обявява цените. Оттам насетне разни Руси тикви кат' мИня ( Асенката и други бебетата ) се опитват да подсказват какви процеси протичат у БГ-стан и какво да се очаква.

Ама хейтърството и посредствените душици по форумите толкова "спонтанно" навлязоха вместе с чалгата у нас, та даже не могат да вдянат какво значи циклична, дебалансирана, с калпава администрация и необразовани, но за сметка на това мега-алчни примати начело на държавата икономика, която някак пърха все още не заради тях, а въпреки тях.

Българинът е жилаво племе, ще оцелее и сега, ама е досадно, когато разни неграмотни особи тръгват категорично да си натрапват невежеството на останалите. И, които дават примери за инфлация със стокови пари, а тя измерва само книжните. Тоже разправят, че нямало как да има инфлация без да има икономически ръст, щото не са чували за стагфлация. Капиш? ( ама после аз не съм можел да "чета" ) ...

П.П. Към поста на Асенката само ще добавя, че освен обема на паричната маса има там една формулка, в която влиза и скоростта на обръщение, която тоже е важна за крайния резултат. Предполагам, че е бързал и затова го е пропуснал. Трудно се "комуникира" он-лайн с постове от по няколко реда, за всичко останало е перфектен и умее да обяснява цели дялове с по няколко реда. Респект!
                    marandi,

извинявам се за "ник-нейма" ти ако съм те засегнал! Не предполагах, че си чак толкова лесно ранима и чувствителна душа Грешката е техническа, защото използвам copy/past ... а не е нарочно. Още веднъж моля, да ме извиниш!

Зададох конкретен въпрос, а ти пак си обясняваш на дълго и широко, това което си знаеш ... "Урока за краставицата" ...

Що се отнася за постовете на acen1975 няма смисъл постоянно да доуточняваш ... нещата са написни достатъчно ясно и разбираемо, за да ги разбере средно интелигентен човек ... или ти може би го правиш за такива като мен ... невежи. Благодаря ти!

И само да уточня, че ако си беше направил труда да погледнеш няколко поста по-надолу щеше да прочетеш, че съм написал:

Първоначално изпратено от pitam Разгледай мнение
                    ... защото инфлацията е следствие от растежа на дадена страна И от печатането на пари на съответната централна банка...
                    Т.е. няма как да има стагфлация ако паричната маса не нараства / без значение по какъв начин/.

Мисля, че 99% от участниците във форума знаят що е то стагфлация ...без мен разбира се, за което отново съм ти благодарен!

Last edited by pitam; 11.09.2010, 00:14.

Коментар

• Кои каза ,че цените няма да падат !
                      всички видове строително монтажни работи.Груб строеж от 80 евро кв/м до 90 евро кв/м.с материали и труд, само труд от 35 лв до 50 лв кв/м.До ключ-230 евро кв/м!!! http://www.stroitelstvo-grub-stroej....?df=46&dflid=3

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                        деселарация във велосити не е причина, а следствие!
                        тва е видимия ефект,в следствие на действие(бездействие) в монетарната политика,в случая допуснати грешки,които не са се празднали в реалната икономиката,а са били трупани до момент в който са взели превес....и хоп-рецесийка.
                        Да, прав си!
                        Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от nide Разгледай мнение
                          Мисля, че "velocity" - скоростта на обръщение се превърна в основен двигател на настоящата световна икономическа криза.

Velocity is the speed at which money changes hands.
                          When demand for the money is high, money changes hands more slowly, and velocity is low.
                          When demand for the money is low, velocity is high.

Ключов момент е, че "velocity" и "money supply" може да действат като заместители един на друг. 10% увеличение на скоростта има същия ефект като на 10% увеличение на паричното предлагане.
                          Най-големият проблем със скорост и търсенето на пари е, че те могат да се обърнат на 180 градуса само за една нощ. Ако не харчите парите си, това е същото нещо като да ги извадите от обращение.

Franklin Roosevelt по време на Голямата Депресия казва "The only thing we have to fear is fear itself." Всичко е контролирано от човешките емоции. От страх. От какво повече да се страхуваме: от обезценката на парите ни, или от загубата на работа и липсата на пари?
                          Човешкият фактор с присъщите му емоции (страх или оптимизъм), които са способни да се променят незабавно, правят икономиката трудно предвидима и управляема!

Как политици и бюрократи, които се опитват да играят ролята на Бог някога ще контролират или настройват нашите емоции?
                          деселарация във велосити не е причина, а следствие!
                          тва е видимия ефект,в следствие на действие(бездействие) в монетарната политика,в случая допуснати грешки,които не са се празднали в реалната икономиката,а са били трупани до момент в който са взели превес....и хоп-рецесийка.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            П.П. Към поста на Асенката само ще добавя, че освен обема на паричната маса има там една формулка, в която влиза и скоростта на обръщение, която тоже е важна за крайния резултат. Предполагам, че е бързал и затова го е пропуснал. Трудно се "комуникира" он-лайн с постове от по няколко реда, за всичко останало е перфектен и умее да обяснява цели дялове с по няколко реда. Респект!
                            Мисля, че "velocity" - скоростта на обръщение се превърна в основен двигател на настоящата световна икономическа криза.

Velocity is the speed at which money changes hands.
                            When demand for the money is high, money changes hands more slowly, and velocity is low.
                            When demand for the money is low, velocity is high.

Ключов момент е, че "velocity" и "money supply" може да действат като заместители един на друг. 10% увеличение на скоростта има същия ефект като на 10% увеличение на паричното предлагане.
                            Най-големият проблем със скорост и търсенето на пари е, че те могат да се обърнат на 180 градуса само за една нощ. Ако не харчите парите си, това е същото нещо като да ги извадите от обращение.

Franklin Roosevelt по време на Голямата Депресия казва "The only thing we have to fear is fear itself." Всичко е контролирано от човешките емоции. От страх. От какво повече да се страхуваме: от обезценката на парите ни, или от загубата на работа и липсата на пари?
                            Човешкият фактор с присъщите му емоции (страх или оптимизъм), които са способни да се променят незабавно, правят икономиката трудно предвидима и управляема!

Как политици и бюрократи, които се опитват да играят ролята на Бог някога ще контролират или настройват нашите емоции?
                            Last edited by nide; 09.09.2010, 23:40.

Коментар

marandi,
                              моите уважения ... но ти си готов за Оксфорт.
                              5000 страници в 3 изречения
                              Моля да се прави разлика между OXFORD и FORT KNOX (KNOXFORT).

Коментар

marandi,
                                моите уважения ... но ти си готов за Оксфорт.
                                5000 страници в 3 изречения

Както обикновено общи приказки ... а дори не си правиш труда да прочетеш каква е тезата на някой ... въртиш си твоето ... едно си знаеш едно си баеш

Конкретен въпрос: Къде съм написал дали в БГ има инфлация или няма?

Единственото, на което отговорих е на въпросът ти къде е виждаме инфлациата ти дадох няколко примерни продукта, на които цените са на горе. А тези продукти са ценообразуващи за голяма част от другите продукти.

Хуавото е че и ти взе да го набиваш на мацките )

Пък и махна "сладки" от
                                "Чиърс на бебетата сладки" има напредък.
                                Дорогая Питанка,

и при Вас се наблюдава напредък, понеже от 3 поста най-после уцелихте как се пише правилно ник-нейма ми. Поздравления, за което!

Думаш, че съм шпрехал "общи" приказки? Ако, можеше да четеш кат' 'орицата щеше да забележиш, че всяка думичка в моите постове и тия на сладко бебе Асен1975 са прецизно премерени и са повод за докторантски теми в Оксфорд и УНСС-ту

Асен1975 ти дума, че монетарната политика ( която има една камара школи ) е доста голям "залък" за всеки макро-икономист. После дава пример с новосъздаденото екуити в държавата. Аз в предишни постове дадох статистика на сладко бебе Винеров с произведената строителна продукция в БГ-стан за периода 2005-2008 като %-тен дял от БВП-то на страната, както като жилищно строителство, така и като обща продукция.

После става изненада с портокали, штотоу се оказва, че НСИ-то не включва новопостроените жилища в методологията си като си обявява цените. Оттам насетне разни Руси тикви кат' мИня ( Асенката и други бебетата ) се опитват да подсказват какви процеси протичат у БГ-стан и какво да се очаква.

Ама хейтърството и посредствените душици по форумите толкова "спонтанно" навлязоха вместе с чалгата у нас, та даже не могат да вдянат какво значи циклична, дебалансирана, с калпава администрация и необразовани, но за сметка на това мега-алчни примати начело на държавата икономика, която някак пърха все още не заради тях, а въпреки тях.

Българинът е жилаво племе, ще оцелее и сега, ама е досадно, когато разни неграмотни особи тръгват категорично да си натрапват невежеството на останалите. И, които дават примери за инфлация със стокови пари, а тя измерва само книжните. Тоже разправят, че нямало как да има инфлация без да има икономически ръст, щото не са чували за стагфлация. Капиш? ( ама после аз не съм можел да "чета" ) ...

Last edited by marandi; 09.09.2010, 17:43.

Коментар

Working...
                                X