Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Миии, че то вече отдавна има и това не е "тайна"...
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеДобре ще го напиша за 3ти път и повече няма да го пиша! ОЩЕ УТРЕ ЩЕ ИМА ДВИГНАТИ ЛИХВИ ПО КРЕДИТИ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Сложи по една 10%-15% инфлация на година и сметката излиза само след 4 години ако си без кредити. Ако имаш фиксирана лихва пък даже си на печалба.
Инфлацията е абсолютно безспирна в момента. Касиерки от лидл, чистачки, барманки всичко харчи като лудо.Не мога да разбера слепи ли сте че не виждате какво става с цените. Много пазаруване е онлайн и не виждате опашките но търсенето на всико е огромно.
Виж това - не можеш даже автобус да хванеш ако искаш да идеш на море до 25-ти!!! Чак на 26-ти има някакви свободни места. Не знам в някакви различни държави ли живеем, никога не е имало такава лудост.
Коментар
-
Ами поправи ги де. Да се посмеем
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДа бе!
Още малко ще кажеш, че е вписано 'ако лично Лагард ги вдигне'!
Ето - гледам общите условия на Пощенска например... мярнах и на ДСК - почти същото е...
(а 15 юли вече го прескочихме)
Лихвените проценти, образувани на база 6-месечния EURIBOR се актуализират от банката два пъти в годината, на 15 януари и на 15 юли, съгласно котировките на 6-месечния EURIBOR, публикувани на посочените дати (15 януари и 15 юли) в информационните системи на Reuters и Bloomberg.
Аз ти говоря за клаузи в договорите за кредитите - "форсмажорни" обстоятелства! Не EURIBOR-iLast edited by LuckyYou; 21.07.2022, 20:37.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Утре няма да е.
Ще се случи в следващите месеци.
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
...ОЩЕ УТРЕ ЩЕ ИМА ВДИГНАТИ ЛИХВИ ПО КРЕДИТИ![/B]
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
За сега не се очертава да сбъркамУбедена съм ,че поне една година няма да има срив на цените на имотите, а след това ще пиша пак.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Юлка, този пазар е много ама много бавен и преди да видим каквото и да е поевтиняване трябва да видим застой който до сега винаги е бил поне няколко месеца. След това евентуално ще има изтегляне на имотите от продажба и не повече от 10 % на останалите на пазара спад за около година. Така беше и 2008-2009 г. ,но този път кризата дори не е такава и не знаем какви пари ще влизат в държавата, а днес има и много повече пари в населението от предишната криза ,та това е мнението ми.
Ковид беше едно нищо ,играха си с масите,експеримент,но виж войната е нещо съвсем друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеПС. В договора на всеки кредит го пише - вдигне ли ЕЦБ лихвата, те вдигат веднага "поради независещи от тях обстоятелства"! ОЩЕ УТРЕ ЩЕ ИМА ВДИГНАТИ ЛИХВИ ПО КРЕДИТИ!
Още малко ще кажеш, че е вписано 'ако лично Лагард ги вдигне'!
Ето - гледам общите условия на Пощенска например... мярнах и на ДСК - почти същото е...
(а 15 юли вече го прескочихме)
Лихвените проценти, образувани на база 6-месечния EURIBOR се актуализират от банката два пъти в годината, на 15 януари и на 15 юли, съгласно котировките на 6-месечния EURIBOR, публикувани на посочените дати (15 януари и 15 юли) в информационните системи на Reuters и Bloomberg.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
Ти кога за последно беше свидетел на вдигане на бенчмарк на ЕЦБ, та така смело го твърдиш това? Щото последното беше преди 11 години!
Аз ще ти кажа личен опит. Последният път когато ЕЦБ вдигна лихвите беше с 0.25% през 2011 година. Много добре си го спомням, защото имах потребителски кредит за 3000 лева. Една седмица след като ЕЦБ вдигна лихвите, една миризлива бг банка, не КТБ, ми прати писмо, с дата един ден след като ЕЦБ вдигна лихвите, че ми вдигат лихвата по кредита поради независими от тях обстоятелства. Бяха си го подготвили и чакаха само да я вдигне. Отидох в офиса и казах - добре, имате право! След един месец обаче, след като ЕЦБ намали лихвите си по бенчмарка вие ще ми намалите ли лихвата по кредита ? Познай какъв беше отговора! След един месец ЕЦБ свали лихвата с 0.50% - познай дали ми намалиха лихвата по моя кредит! Погасих го веднага и повече от тогава до сега не съм изтеглил и една стотинка от банка!
ПС. В договора на всеки кредит го пише - вдигне ли ЕЦБ лихвата, те вдигат веднага "поради независещи от тях обстоятелства"! ОЩЕ УТРЕ ЩЕ ИМА ВДИГНАТИ ЛИХВИ ПО КРЕДИТИ!
Шок !!и Ужаст !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНяма да е лошо да дадеш твоята дефиниция за "срив".
Ако за срив броиш спад с 90% - да, 'срив' няма да има!
п.п.
Човек не може да ви насмогне на бисерите.
Първоначално мислех да ги събера в книжле с меки корици, ама явно ще е с твърда подвързия.
Коментар
-
Не разбирам какво казваш. Ето ти от устата на бабаката директно - инфлацията е остане висока вече и на нея и е ясно. Много ясно че с висока инфлация излизат сметките на всички хазяи. https://www.youtube.com/watch?v=q6Vx...ketsandFinance
Оправдава увеличението на лихвите, а то е заради ФЕД и силният долар! Инфлацията умира, суровини, злато, всичко е надолу, но ти няма как да го забележиш!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Отново тотално грешни изводи!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе, няма!(най-вероятно)
Пак трябва да се гледа договор по договор, а не така на ангро, на едро, но обикновено клаузата за вдигане е "ако бенчмаркът скочи с ХХХ % - тогава следва вдигане лихвата"! Като обикновено това ХХХ е да кажем едни 2%... т.е. докато 6-месечния юрибор не скочи с 1.5% - 2% -> няма да има повишение за кредитополучателя! Затова е важно да си четете договорите, защото се е случвало самите банки къде от недоглеждане, къде се правят на ударени да вдигат лихвите ПРЕДИ бенчмаркът да се е вдигнал със заложеното в договора! Пращал съм хора да си оспорват /успешно/ неправомерното увеличение по кредитите!
За момента на банките почват да им се свиват на печалбите... и в даден момент ще го прехвърлят на кредитополучателите. Но още е рано.Ще мине известно време.
п.п.
Обикновено това става в най-неподходящия момент за коредиполучателя - примерно есента като дойде и първата актуализирана сметка за парно! ... И се почва... : ((
Аз ще ти кажа личен опит. Последният път когато ЕЦБ вдигна лихвите беше с 0.25% през 2011 година. Много добре си го спомням, защото имах потребителски кредит за 3000 лева. Една седмица след като ЕЦБ вдигна лихвите, една миризлива бг банка, не КТБ, ми прати писмо, с дата един ден след като ЕЦБ вдигна лихвите, че ми вдигат лихвата по кредита поради независими от тях обстоятелства. Бяха си го подготвили и чакаха само да я вдигне. Отидох в офиса и казах - добре, имате право! След един месец обаче, след като ЕЦБ намали лихвите си по бенчмарка вие ще ми намалите ли лихвата по кредита ? Познай какъв беше отговора! След един месец ЕЦБ свали лихвата с 0.50% - познай дали ми намалиха лихвата по моя кредит! Погасих го веднага и повече от тогава до сега не съм изтеглил и една стотинка от банка!
ПС. В договора на всеки кредит го пише - вдигне ли ЕЦБ лихвата, те вдигат веднага "поради независещи от тях обстоятелства"! ОЩЕ УТРЕ ЩЕ ИМА ВДИГНАТИ ЛИХВИ ПО КРЕДИТИ!The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар