Някой да не си помисли, че ул. Капитан Райчо (дет един 100 кв "Трофи" имот струва 200 000 евра) е в Бейрут, не е. Във Варна е! 

Днес поканих съседите на по уиски. Дошли са си за месец от САЩ, но си работят от вкъщи, че ваканция малко. Програмистчета. Другия ми съсед, пак програмист си живее тук и спестява само в тухли, работи пак за хамериканска компания. Запознах ги. Те плащат $5000 наем за дървено бунгало и през ум не им минава да пазаруват имоти. (ама са в САЩ) Нашия, човек 3 месеца в годината не работи живее си тук във вилата а скита по света. Ово йе стАндарт както казват сърбите. Та такива ми ти работи...
Друг европейски случай: Мой приятел от София живееше в Белгия. Разведе се. Ожени се пак за варненка. Тя го домъкна във Варна 1 година преди мен. Той си работи за белгииската фирма от Варна. 2-та апартамента в Антверпен и апартамента в София ги отдава под наем. Вече и през ум не му минава да се връща у белгийско или у софийско. (е, ходи за по седмица на 3-4 месеца на място) Тук във Варна сега обзавежда 150м2 апарт в Св.Константин и Елена и пазарува апарти, пак във Варна. Ово йе стАндарт. 40/60 това е положението.Мина на 4 дневна работна седмица, че дърт бил станал.
Случай ном 3: колега холандец, дойде в БГ в София, сега намислил да се мести към Варна. Попитах го за пътя наобратно за Холандия. отговорът беше: Ти луд ли си, аз тук не мога да си похарча 1/5 от заплатата. Ово йе стАндарт... Имоти щял да купува, рентиер да ставал.... :–)) 40/60 ви е в кърпа вързано съотношение.
Коментар