If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Потребителските кредити са с постоянна лихва . Единствено ипотечните са с плаваща. Което е нормално ,защото лихвата по тях е доста по-ниска.Поне към момента.
Бъркаш, всички лихви в БГ са плаващи с изключение на няколкото банки предлагащи доскоро " фиксирани" ипотеки за първите 3 или 5 години от заема. При потребителските заеми " страданието" ще е по- голямо от това при ипотечните
т.е. ще счупят икономиката , и после какво ще стане...
ще стане малко мяу
ако икономиката не се 'счупи' (разбирай хубава рецесия с възможност за депресия) - няма сила която да спре инфлацията
всъщност икономиката ще се сучпи защото постоянният приток на 'пари' от ЦБ стана съществено зъбно колело в мотора и
големият страх е, че счупването може да бъде много сериозно, а щетите дъглосрочни, но това е в резултат на години отлагане и вливане.. или както е казал народът - 'от много глава боли' и ' кога пихме - пеяхме кога плащахме ревахме'
аз мисля, че при нас малко ще закъснее (както винаги) драмата, но пък ще ни държи по-дълго (както винаги)
значителна част от ипотеките в България са обвързани през един сложен каламбур от доходности по депозит и тн и затова преди да тръгнат яки реклами за депозити то телевизора ще има глътка въздух и надежа, че 'нас това няма да ни засегне, защото сме остров на стабилност'.
в момента общо взето всички са наясно, че криза ще има, а лагерите са разделени на очакващи ЦБ да дава както 2020-та, а другата част очакваме ЦБ да оставят сухото да гори с риск да изтърват огъня...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Пазарът на недвижими имоти се срива глобално. Основната причина, разбира се, са увеличаващите се лихви по заемите. Просто кредитополучателите изпитват сериозни проблеми вече да си плащат вноските. А сривът на този пазар е свързан със срив на всички останали пазари, защото, първо, по високите вноски изяждат допълнително от дохода на кредитополучателите и, второ, предизвиква срив в потреблението на други стоки и услуги.
Ако затягането на централните банки не обърне посоката си скоро, предупрежденията за прекалено затегната парична политика, която ще доведе до сериозна рецесия ще се материализират. Но е ясно, че централните банки няма да спрат затягането, докато инфлационният натиск не отслабне. Така че затегнете коланите!
“През последното десетилетие притежаването на къща означаваше лесни пари. Цените нарастваха надеждно в продължение на години и след това станаха странно еластични в пандемията. И все пак днес, ако вашето богатство е вързано с тухли и хоросан, е време да се изнервите. Сега цените на жилищата падат в девет от най-богатите икономики.
Спадовете в Америка засега са малки, но на най-агресивните пазари вече са драматични. В полудялата по търсенето на жилища Канада жилищата струват 9% по-малко, отколкото през февруари. Тъй като инфлацията и рецесията дебнат света е вероятно задълбочаване на корекцията - дори агентите по недвижими имоти са мрачни. Въпреки че това няма да взриви глобалните банки, както през 2007-09 г., то ще засили спада, ще остави кохорта от хора с разбити финанси и ще започне политическа буря.”
Така е .Вчера постнах линка,пазара на дълг в света е на висоти ,цепи рекорди,но бай Ганьо ще се финансира на ниски лихви....
Берти ще поясня какво следва,,ти знаеш,а и други които четат че имам добро инфо от банките,особено последните да кажем 2 години.
Всеки,повтарям всеки който има кредити на плаваща лихва и потребителски такива ще преживее,следното нещо :
Един ластик си представи вързан за ипотекар ,някой теглил кредит,представи си че ластика е неговата лихва,хванете ластика и започнете да го опъвате,леко,после по силно.. опъвайте,опъвайте почти до скъсване,после пуснете ластика . ...удара на ластика е крайния резултат от това което в момента готвят българските банки,банковата мафия в България на гражданите взели кредити ,особено последните години. .. който не ми вярва,може да си запише това което казвам в момента и да го коментираме до края на тази година ...
Потребителските кредити са с постоянна лихва . Единствено ипотечните са с плаваща. Което е нормално ,защото лихвата по тях е доста по-ниска.Поне към момента.
Така е .Вчера постнах линка,пазара на дълг в света е на висоти ,цепи рекорди,но бай Ганьо ще се финансира на ниски лихви....
Берти ще поясня какво следва,,ти знаеш,а и други които четат че имам добро инфо от банките,особено последните да кажем 2 години.
Всеки,повтарям всеки който има кредити на плаваща лихва и потребителски такива ще преживее,следното нещо :
Един ластик си представи вързан за ипотекар ,някой теглил кредит,представи си че ластика е неговата лихва,хванете ластика и започнете да го опъвате,леко,после по силно.. опъвайте,опъвайте почти до скъсване,после пуснете ластика . ...удара на ластика е крайния резултат от това което в момента готвят българските банки,банковата мафия в България на гражданите взели кредити ,особено последните години. .. който не ми вярва,може да си запише това което казвам в момента и да го коментираме до края на тази година ...
т.е. ще счупят икономиката , и после какво ще стане...
Ти да не му светиш в портфейла та знаеш че е скъсан. Има хора които имат милиони,но външно не парадират .Супер тъпо и просташко мислене Това може да го каже само някой ултра селяк,с извинение за израза
Ти да не му светиш в портфейла та знаеш че е скъсан. Има хора които имат милиони,но външно не парадират .Супер тъпо и просташко мислене Това може да го каже само някой ултра селяк,с извинение за израза
Не можеш да говориш за финанси, пари и пазари и да приличаш на беден пенсионер. Не е сериозно някак и е неуважително към аудиторията. Не става въпрос за парадиране, а за основни правила в тази сфера. Ама ти как да знаеш я....
Как да го слушам Краси като на тази достойна възраст е скъсан като сиромашки чорап.
Аз съм прагматик, гледам кой какво е постигнал преди да го приема за авторитет.
Как да го слушам Краси като на тази достойна възраст е скъсан като сиромашки чорап.
Коментар