IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
    Още утре кредитите на всички нефиксирани лихви (които са голям % от пазара) ще бъдат вдигнати с минимум 0.75%. Смятахме това колко е в пари. ОЩЕ УТРЕ!
    Не, няма! (най-вероятно)

Пак трябва да се гледа договор по договор, а не така на ангро, на едро, но обикновено клаузата за вдигане е "ако бенчмаркът скочи с ХХХ % - тогава следва вдигане лихвата"! Като обикновено това ХХХ е да кажем едни 2%... т.е. докато 6-месечния юрибор не скочи с 1.5% - 2% -> няма да има повишение за кредитополучателя! Затова е важно да си четете договорите, защото се е случвало самите банки къде от недоглеждане, къде се правят на ударени да вдигат лихвите ПРЕДИ бенчмаркът да се е вдигнал със заложеното в договора! Пращал съм хора да си оспорват /успешно/ неправомерното увеличение по кредитите!

За момента на банките почват да им се свиват на печалбите... и в даден момент ще го прехвърлят на кредитополучателите. Но още е рано. Ще мине известно време.

п.п.
    Обикновено това става в най-неподходящия момент за коредиполучателя - примерно есента като дойде и първата актуализирана сметка за парно! ... И се почва... : ((

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Сложи по една 10%-15% инфлация на година и сметката излиза само след 4 години ако си без кредити. Ако имаш фиксирана лихва пък даже си на печалба.

Инфлацията е абсолютно безспирна в момента. Касиерки от лидл, чистачки, барманки всичко харчи като лудо.Не мога да разбера слепи ли сте че не виждате какво става с цените. Много пазаруване е онлайн и не виждате опашките но търсенето на всико е огромно.

Виж това - не можеш даже автобус да хванеш ако искаш да идеш на море до 25-ти!!! Чак на 26-ти има някакви свободни места. Не знам в някакви различни държави ли живеем, никога не е имало такава лудост.

Кой заможен човек ходи на море ( че и на българското "море") с автобус?

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
        Кавръков, признавам си, ти позна, а аз сгреших като предположих, че ЕЦБ няма да посмее да вдига лихвите. И сега след увеличенито какво следва, тея с ипотеките ще плащат повече ли?
        Къде си бе, сладур!
        Бяхме се затъжили за тебе!

Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
        Напротив, аз пращя от познания по икономика. А вие не ги разбирате нещата.
        Банките в България няма да вдигат лихвите.
        Или ако го направят, увеличението ще е само козметично - някакви си 0,0... процента.
        Специално за теб пак обобщавам нещата?
        - - - - - - - - - - - -
        Заблуда Но. 1 - Лихвите в България няма да се вдигнат!
        Заблуда Но. 2 - Дори и да се вдигнат няма да надхвърлят 4%-5%!
        Заблуда Но. 3 - За да променят нещо трябва да са поне 10% (цяло се придържаме към Заблуди 1 & 2)!
        Заблуда Но. 4 - Покупките с ипотеки са не повече от 25%...хората имат мн. своб. пари и пазаруват кеш!

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Аз не съм те обиждал. Обръщам се вигаги към маса от хора без да споменавам имена или никове. Това, че ти се припознаваш си е твой психичен проблем. Ходи на доктор.
          Е, тя и Амбър така не споменаваше имена, ама Джони я осъди и стана за резил.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Заплатка ,
            Страхувам се че връзката с кораба майка е загубена.
            Не разбирам какво казваш. Ето ти от устата на бабаката директно - инфлацията е остане висока вече и на нея и е ясно. Много ясно че с висока инфлация излизат сметките на всички хазяи. https://www.youtube.com/watch?v=q6Vx...ketsandFinance

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Сложи по една 10%-15% инфлация на година и сметката излиза само след 4 години ако си без кредити. Ако имаш фиксирана лихва пък даже си на печалба.

Инфлацията е абсолютно безспирна в момента. Касиерки от лидл, чистачки, барманки всичко харчи като лудо.Не мога да разбера слепи ли сте че не виждате какво става с цените. Много пазаруване е онлайн и не виждате опашките но търсенето на всико е огромно.

Виж това - не можеш даже автобус да хванеш ако искаш да идеш на море до 25-ти!!! Чак на 26-ти има някакви свободни места. Не знам в някакви различни държави ли живеем, никога не е имало такава лудост.

Заплатка ,
              Страхувам се че връзката с кораба майка е загубена.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Лека полека идва отрезвяване май. Изглежда само дъри ще остане да крепи пазара.
                Пазарът е достатъчно голям, за да не можем ние да му влияем. Който мисли обратното много се е объркал. Посоката я задават други хора. Не кибици с мизерни имоти...
                The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

10+ и аз тва питам хазяите тук. Къф е смисъла да се нашиеш с 500 палки за да отдаваш на 6~700 лв????

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Защо ли някой би ти плащал наем в Дружба, след като всяка касиерка в Лидъл може да си позволи да живее на входа на Южния?
                    Неадекватни и безсмислени цени - ами ти го каза, аз няма какво да добавя.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=88vjck&f1=1
                    10+ и аз тва питам хазяите тук. Къф е смисъла да се нашиеш с 500 палки за да отдаваш на 6~700 лв????

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Старо не искам защото освен ако хората не са починали в 90% от случаите е продажба на имот с неразрешим проблем .... да речем съседи и т.н.
                      Така че колкото и да са здрави сградите предпочитам съседска лотария при новото. Но както изглежда ще почивам към момента . Дано да вдигнат повечко лихвите :-)
                      Лека полека идва отрезвяване май. Изглежда само дъри ще остане да крепи пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ми не знам. Аз им казах , че нещо са се объркали по най-вежлив начин и че става въпрос за Дружба, а едната кака едва не ми се извини, че преди цените били по-ниски. И аз ги знам от миналата година на съседен обект / не по-лош като качество/ беше 900 евро. Сега по 2...има си граници....
                        Да си ги продават....:-)
                        Въпросът е че никой от строителите към момента не изглежда притеснен. В смисъл дали ще продаде или не. Нямат зор. Изглежда ще им трябва време за коригиране.
                        Е как да покаже, че е притеснен, нали ще искаш да му чупиш от цената.
                        Даже най-богатият човек на света си продава активите на загуба, защото не му стигат мангизите, нашите строители не били "притеснени", може, ако печатат парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Не така сега .
                          Виж предлагам ти примирие официално.
                          Няма смисъл да се заяждаме ,ти имаш твоите интереси,аз моите ,без лични обиди и намеци и без нападки !
                          Смятам че идват добри времена и за теб без да коментирам какво си направил и какво не ,стига да имаш парите
                          Аз не съм те обиждал. Обръщам се вигаги към маса от хора без да споменавам имена или никове. Това, че ти се припознаваш си е твой психичен проблем. Ходи на доктор.
                          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                            Черен ден за БГ кочините (имотите) .Черен ден и за брокерасти и всякаква паплач която се занимава с имоти.И парадоксалното е ,че те все още не го разбират

ЕЦБ увеличи лихвите за първи път от 11 години - с 50 пункта

https://www.investor.bg/pazari/538/a...unkta--356661/
                            Плати си наема, пий една студена вода и се успокой.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

А пък аз мислех, че действа на нивата с новия комбайн. Нали с парите за един двустаен в София той щеше да купи земя и машини и щеше да изхранва 3 семейства + яка печалба. Вече нищо не казва за лавандулата и за спиртоварната и за експорта за Европа.

С басейнчето може да се фука пред тебе, не пред мен.
                              Не така сега .
                              Виж предлагам ти примирие официално.
                              Няма смисъл да се заяждаме ,ти имаш твоите интереси,аз моите ,без лични обиди и намеци и без нападки !
                              Смятам че идват добри времена и за теб без да коментирам какво си направил и какво не ,стига да имаш парите

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
                                Черен лебед - Американският президент Байдън е заразен с коронавируса
                                Черен памперс, а не лебед.

Коментар

Working...
                                X