Първоначално изпратено от Bailor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
-
[QUOTE=nkavrakov1982;n4078457]Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение"Може да се окаже, че високите лихви са били отклонение
На фона на задаващите се дългови кризи снижаването им може да дойде по-скоро, отколкото инвеститорите очакват"
до тук що-годе добре, обаче:
"Горко на инвеститорите в облигации - след като претърпя опустошителни двуцифрени загуби в проценти през 2022 г., пазарът на финансови инструменти с фиксиран доход остава по-крехък от когато и да било след кризата с високорисковите ипотечни кредити, пише за Financial Times Николай Марков, старши икономист в Pictet Asset Management. Той посочва, че индексът Move - внимателно следен измерител на волатилността в цените на облигациите - наскоро достигна най-високите си нива от почти 15 години.
Още по-притеснително е, че волатилността е особено изразена при държавните ценни книжа на САЩ, барометърът за световните дългови пазари, смята икономистът."
Не виждам проблем със съкровищни бонове до падеж?
В статията,става въпрос за сделки с дългови инструменти ,които са дългосрочни и особено рискови.Я купи едни 6% на вторичен пазар с падеж след 6 месеца и искам да ми намериш къде и кой ще ти даде 3% доходност чиста за 6 месеца?препоръка е
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Е, от целия капитал+ потребителски кредит, е било само началото..а накрая 500 бона, не знам, кой идиот преценява, че си дребна душа и инвестирайки в маломерки, утре печалбата ти няма да е над милион и половина примерно. Това маминия инвеститор няма да го постигне и в следващи поколения.препоръка е
Коментар
� -
[QUOTE=ratten;n4078419]"Може да се окаже, че високите лихви са били отклонение
На фона на задаващите се дългови кризи снижаването им може да дойде по-скоро, отколкото инвеститорите очакват"
"Горко на инвеститорите в облигации - след като претърпя опустошителни двуцифрени загуби в проценти през 2022 г., пазарът на финансови инструменти с фиксиран доход остава по-крехък от когато и да било след кризата с високорисковите ипотечни кредити, пише за Financial Times Николай Марков, старши икономист в Pictet Asset Management. Той посочва, че индексът Move - внимателно следен измерител на волатилността в цените на облигациите - наскоро достигна най-високите си нива от почти 15 години.
Още по-притеснително е, че волатилността е особено изразена при държавните ценни книжа на САЩ, барометърът за световните дългови пазари, смята икономистът."
Не виждам проблем със съкровищни бонове до падеж?
В статията,става въпрос за сделки с дългови инструменти ,които са дългосрочни и особено рискови.Я купи едни 6% на вторичен пазар с падеж след 6 месеца и искам да ми намериш къде и кой ще ти даде 3% доходност чиста за 6 месеца?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
налага се да призная, че няма нищо гениално тук
просто вложих, колкото имах + потребителски първия път
чак после започнаха да ми се изясняват нещата
за сигналите си прав, но става по малко по-различен начин
бъртрам може да ти каже как
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Интересно, защо твоята гениална стратегия на инвестиране в маломерки, модитата просто омаловажиха и целия интересен според мен спор с Бертрам, го затриха? Предполагам, че е имало неистово двойно подаване на сигнали за нередност от Накавръка и покровителя му.
просто вложих, колкото имах + потребителски първия път
чак после започнаха да ми се изясняват нещата
за сигналите си прав, но става по малко по-различен начин
бъртрам може да ти каже какпрепоръка е
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
браво, лордче
нацелил си дестинациите
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеВсе добри новини покрай моите "посредствени" имотиТези в София, въоще не ги споменавам, те са от друг калибър.
https://www.google.com/amp/s/www.bgo...zala-u-nas/amp
https://www.burgas.bg/bg/novini/novi...-otvori-vrati/
https://perniknews.com/pernik/holida...en-za-klienti/
нацелил си дестинациите
препоръка е
Коментар
� -
Все добри новини покрай моите "посредствени" имотиТези в София, въоще не ги споменавам, те са от друг калибър.
https://www.google.com/amp/s/www.bgo...zala-u-nas/amp
https://www.burgas.bg/bg/novini/novi...-otvori-vrati/
Коментар
� -
Най-големият търговски парк в Югозападна България – отвори врати.На търговска площ от 23 000м2 на само 10км. от гр. Радомир!!!
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Absolute_Amateur Разгледай мнениеОт къде ги имаш тези данни?
- 1 like
Коментар
� -
"Може да се окаже, че високите лихви са били отклонение
препоръка е
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеВ България, в много малка част от имотните сделки участва кредит - едва 22.30% от продажбите се осъществяват с ипотечно финансиране.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Берти всеки си има глава на раменете и ако е слушал който не трябва да си носи последствията
Но това не пречи да си признаеш че си сбъркал - Нито пари иска нито вода нито хлеб
Упоритият ти отказ да си признаеш че си сбъркал води до непрекъснатите подмятания към теб
Просто си признай и ще ти олекне, а и другите няма толкова да те ебават
За какво да си признавам, че в момента купуват FOMO инвеститори като ратко уплашили се, че изпускат влака... страхът и алчността движат пазарите, но трябва много да се внимава, защото ако се остави човек на тях рано или късно му се нарушава психичното равновесие и прави глупости баш, когато не трябва. Нужно е баланс във всичко и лакомията/паниката никога не води до добро.
Не казвам, че няма ок модели като на мишока с нюню студията, но да даваш евтини имоти под наем на хора търсещи малки наеми,че нямат възможност да си позволят нещо хубаво - не е за всеки - трябва си ментална нагласа и съответни ценности, че това да ти е бизнес - не е за мен, но не казвам,че не вади пари. Работи му моделът и е идеален за човек с неговите ценности.
В същото време броят оферти продава си нараства. Вярно е, че един и същи имот се пуска през N на брой агенции, но това е индикация, че проданта му на такива цени - не върви..както му се иска на продавачът.
Въпреки, че лихвите по жилищни ипотеки са в топ-три на Европа като изгодност вече три тримесечия броя сделки намалява... защо?
Броя оферти се качва ... защо?
Чакам статистиката за Q2, за да видя тренда при спад в сделките дали няма да се пречупи.
По отношение на стискането на кеш - да болезнено е и не е моето ( и това съм го писал 100 пъти) и не помня в последните години да съм бил за депозити, но и това е позиция и който си я е избрал си знае защо.
Моята позиция е ясна и ако съм сбъркал в нещо е,че бях убеден,че 2020-та е преломния момент за световната икономика - то и беше така докато пуснаха принтерите...е удължиха бичия цикъл с още 2 години (навън) и 3 тук, но това ли е последния влак? Понеже гледам да съм балансиран и диверсифициран това ми виждане за 2020-та не ме мотивира да правя крайни неща като продажба или покупка наюруш.
Пак казвам това е моето мнеие, а който смята, че сега е последния шанс - банки бол, зелени проекти бол - да атакуваили да продава.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнениеНо това не пречи да си признаеш че си сбъркал - Нито пари иска нито вода нито хлеб
Упоритият ти отказ да си признаеш че си сбъркал води до непрекъснатите подмятания към теб
Просто си признай и ще ти олекне, а и другите няма толкова да те ебават
Защо не си признаеш и провала ти в Алтерко ? Кажи сбърках,направо се пос**х даже и ще ти олекне.
Доколкото си спомняш обаче някои хора доста позагладихме косъма благодарение на "таланта ти"
https://i.imgur.com/8XP5l3J.png
Last edited by petrg5s; 16.06.2023, 19:20.
- 1 like
Коментар
�
Коментар