То може и 100 поста да има, ама сега паяците (банките), ще си калкулират, като застраховка форкаст за следващо увеличение, тъй като видяха Сашовците какво направиха и колкото и да отлага ЕЦБ тези резки увеличения, толкова по-бавни и мъчителни фалити ще има.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Дай направо 15% що само 1.5% :-))))
Има 50 поста назад където е описано как се изчислява увеличението.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеНай-образно казано повишението на ЕЦБ е 1 към 3 за ипотечните кредити. Или казано по друг начин днешното увеличение от 0,5% би трябвало да увеличи лихвата към теглилкте ипотечен кредит с около 1,5% в някакъв краткосрочен отрязък от време.
Има 50 поста назад където е описано как се изчислява увеличението.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от increce Разгледай мнение
Жената от клипа има едно изречение: "Европа е доста по-развита (от САЩ) и Европейският съюз е доста по-силен."
Интервюто е старичко (от 13 юли) и тя все още си се надява увеличението на лихвите от ЕЦБ да е от септември.
Поне каза нещо смислено: "Започне ли спадът на сделките, неминуемо започва и спад на цените".
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеПовишителите на имотите се скриха в дупките си,но какво да кажем за изцепките на маса народ дето спаси кеша в кавички и рязко след това палачинката се обърна,това е най големия шамар за много овце които се втурнаха без капчица разум.
Още преди войната Ви казах тази инфлация,тази шокова инфлация е червена лампа+бруталните ръстове в пазара за къси периоди,но кой да мисли,кой да слуша...
За последните 2 месеца офертните цени са 8% нагоре. Точно така - няма грешка . Това което исках да взема Февруари-Март е 20-25% нагоре. Мислиш ли че ако се беше случило успешно сега щеше да ми пука за лихвите и че ще има застой и вероятно спад. Когато се случи този спад не съм сигурен дали цените ще паднат до Февруарската ми идея....по-скоро не. Или ако паднат то ще е за няколко години, което обезсмисля чакането поне за мен.
Та така - повечето хора купили преди 2022 са спасили кеша.....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Лично познавм такива! Сега са без пукната пара и с надценени и вероятно губещи стойност имоти, но поне нямат кредити. Да му мислят тези с кредитите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеОчевидно близките 5-6 год не се очаква поскъпване на имотите, затова тази тема трябва да се промени на "какво поевтиняване очаквате на имотите"
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнение
Любопитно ми е следващото увеличение с колко ли ще бъде ..
Коментар
-
И аз познавам такива. Вече с по 3-4 апартамента, които дори не са в София. Всичко стои заключено и се пази за...светли бъднини.
Колегата acen1975 беше дал едно забавно определение за средностатистическия ни сънародник.
Махна се от форума за съжаление
Коментар
-
Жената от клипа има едно изречение: "Европа е доста по-развита (от САЩ) и Европейският съюз е доста по-силен."
Интервюто е старичко (от 13 юли) и тя все още си се надява увеличението на лихвите от ЕЦБ да е от септември.
Поне каза нещо смислено: "Започне ли спадът на сделките, неминуемо започва и спад на цените".
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Лично познавм такива! Сега са без пукната пара и с надценени и вероятно губещи стойност имоти, но поне нямат кредити. Да му мислят тези с кредитите!
Колегата acen1975 беше дал едно забавно определение за средностатистическия ни сънародник.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеДа му мислят тези с кредитите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнениеhttps://m.economy.bg/realestate/view...ZB5gglW_wqmRVY
И от агенциите на НИ леко започна да се прокарва негативна информация.
- 1 like
Коментар
Коментар