Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by segato; 02.05.2023, 20:54.
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Берти, извинявай ама на мен не ми стана ясно как точно разбра от колко време са на пазара тези имоти. Как разбра ?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Тук вече ме изгуби, като читател...
Германия 55.7 % of the country's Nominal GDP in Sep 2022
България 29.4 % of the country's Nominal GDP in Dec 2021
Сега го съпостави това с данните на нумбеото наприемр които не гледат дълг и виж какво излиза.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Тук вече ме изгуби, като читател...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
На борда нищо му няма. Германците не ги мисли, те са доста по-бедни от българите. Потънални в дългове, плащат лихви, щавят ги с данъци. Средния германец няма такъв разполагаем доход като българина, даже изобщо нямаше да има ако не бяха помощите за уязвимите там. Българина е богат. Дали борда ще издържи нямам представа, но докато държи Българина е много много богат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Аз не се опитвам да обясня нищо академично. Икономиката не ми е силата. Гледай логично, цените на мръвките вече гонят тези в Калифорния, не в САЩ, а в най-скъпия щат във САЩ. Ако продължава така , какви ше са цените през зимата ? Ако едно кило месо е 50 лева в България и 15 евро в Германия, не е ли очевидно, че нещо с борда не е наред ? Та ти казвам да не се радваш на печатането зашото дори когато Европа не печата , ние печатаме, ако те започнат ще стане като при Виденов, с една заплата ше си купувате 1 кило сиренеLast edited by mirodes; 02.05.2023, 20:15.
- 1 like
Коментар
-
Аз не се опитвам да обясня нищо академично. Икономиката не ми е силата. Гледай логично, цените на мръвките вече гонят тези в Калифорния, не в САЩ, а в най-скъпия щат във САЩ. Ако продължава така , какви ше са цените през зимата ? Ако едно кило месо е 50 лева в България и 15 евро в Германия, не е ли очевидно, че нещо с борда не е наред ? Та ти казвам да не се радваш на печатането зашото дори когато Европа не печата , ние печатаме, ако те започнат ще стане като при Виденов, с една заплата ше си купувате 1 кило сирене
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Аз живея в България и ми трябваше по-голямо жилище, когато се роди второто дете. Нямах време да чакам. Като влязох във форума 2016-7 и като зачетох как ще падат цените със всичките обосновки, линкове и метафори, много ме поблазни идеята. Обаче имаше и друг лагер, които казваше, че това няма да стане скоро поради това и това.... Без да изпадам в подробности, купих 2018, в момента цената на същото би била двойна и нагоре. Дали съжалявам?
Купих и един двустаен на зелено 2021, какво значение има каква е цената сега, ако моите деца няма да имат възможност да купят утре.
Ще купя още ако имам възможност, и поради тази причина никак не ме блазни идеята да поскъпват имотите, един лек ръст от 1-2% на година е ок, за мен. Или спад....
Относно цените, аз не очаквам спад следващата една година, по-натам ще видим, но няма да е драстично надолу, ако има надолу де.., по-вероятно ръст...
Иначе аз ги разбирам хората че си търсят отдушник...но понякога трябва да бъдат поставени на място.
Коментар
-
Трябва да сме реалисти, каквото е такова. Всеки си прави компромисите, саметайм уин самтайм люн.
Човек като има достъп до нормален пазар и започва да разбира , че има разлика между price и value и за сравнително кратко време свиква да купува когато са близки. В България сме като че ли оше с манталитета от комунизма, когато хората си даваха месечната заплата за едни дънки, давай купувай , че ше свърши, и после нагъват цял месец боб. Сигурно трябва да ходим 40 години през пустинята за да се отървем от този манталитет. Аз продължавам да смятам , че имотите в България са супер надценени т.е. цената е много по-висока от value-то и няма да купя докато не се нормализират. Доколкото разбирам и ти си горе долу така, може би по различни причини, иначе нямаше да чакаш да падат. Дали съм прав или не е друг въпрос, но всеки си има право на мнение. Да нападам персонално обаче хора, които имат различно мнение е признак за една камара личностни проблеми, та освен ако наистина не ме предизвикат гледам да не стигам дотам. Във форума обаче има 2-3ма, които трябва периодично някой да ги връща в действителността и понякога си изпускам нервите. После ме е яд , че си губя времето ...
Купих и един двустаен на зелено 2021, какво значение има каква е цената сега, ако моите деца няма да имат възможност да купят утре.
Ще купя още ако имам възможност, и поради тази причина никак не ме блазни идеята да поскъпват имотите, един лек ръст от 1-2% на година е ок, за мен. Или спад....
Относно цените, аз не очаквам спад следващата една година, по-натам ще видим, но няма да е драстично надолу, ако има надолу де.., по-вероятно ръст...
Иначе аз ги разбирам хората че си търсят отдушник...но понякога трябва да бъдат поставени на място.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
Левчо е накупил и още пазарува. Не му бери грижата. Гледай ти да се измъкнеш от квартирата., скрий се в пещерата, варварино
Last edited by tetris12; 02.05.2023, 19:59.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
ТИ не мислиш. Инфлацията стоим и я гледаме вече година, лихвите в България къде отидоха? При 17% инфлация имахме най ниските лихви в цялата европа! Изобщо живееш в имагинерен академичен свят в който лихвите зависят от инфлацията. Няма подобно нещо в България. И когато това го проумеят масово българите ще има паническо гласуване за Възраждане.
После, вече ЕЦБ вдигна лихвите толкова че да почне спихване и имаме известни спадове в еврозоната, няма място дори за още 1% вдигане на лихвите. Минават на малките стъпки сега, а инфлацията пак тръгва нагоре. В България ви казах колко са се вдигнали цените на почивките. Това ще се разлее по всички сектори. И няма кой да вдигне лихвите с повече от 25 пункта.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Тегли кредит и купувай, след 5 години пак ли ще трошиш компаОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Ти си свестно момче с опит и топки ( да се опиташ да правиш бизнес в БГ, най-вероятно без гръб, както някои други). Аз също искам цените да паднат за да купя поне още един в рамките на следващите 3-5 години, но както се казва, бъркаме желанията с реалността.
Няма нужда от деление по линията повишение- поскъпване, а очакванията на Кавръка, че пишейки по форуми, до БНБ и до ЕЦеБе, и т.н. ще свали цените са смехотворни.
Виждаш ли колко са низки страстите....
Повече бачкане, по-малко спам пожелавам на всички :-)
Човек като има достъп до нормален пазар и започва да разбира , че има разлика между price и value и за сравнително кратко време свиква да купува когато са близки. В България сме като че ли оше с манталитета от комунизма, когато хората си даваха месечната заплата за едни дънки, давай купувай , че ше свърши, и после нагъват цял месец боб. Сигурно трябва да ходим 40 години през пустинята за да се отървем от този манталитет. Аз продължавам да смятам , че имотите в България са супер надценени т.е. цената е много по-висока от value-то и няма да купя докато не се нормализират. Доколкото разбирам и ти си горе долу така, може би по различни причини, иначе нямаше да чакаш да падат. Дали съм прав или не е друг въпрос, но всеки си има право на мнение. Да нападам персонално обаче хора, които имат различно мнение е признак за една камара личностни проблеми, та освен ако наистина не ме предизвикат гледам да не стигам дотам. Във форума обаче има 2-3ма, които трябва периодично някой да ги връща в действителността и понякога си изпускам нервите. После ме е яд , че си губя времето ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Викаш следващата зима понижителите ще го д*хат а повишителите ше ядат апартаменти. И ти стана като кавръка, гледаш си наратова и не мислиш ... като се качи инфлацията лихвите накъде ше отидат ?
После, вече ЕЦБ вдигна лихвите толкова че да почне спихване и имаме известни спадове в еврозоната, няма място дори за още 1% вдигане на лихвите. Минават на малките стъпки сега, а инфлацията пак тръгва нагоре. В България ви казах колко са се вдигнали цените на почивките. Това ще се разлее по всички сектори. И няма кой да вдигне лихвите с повече от 25 пункта.
- 1 like
Коментар
Коментар