Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Колкото до образованието-ами то си е напълно адекватно. Ето моите деца ходят в държавна детска градина и съм абсолютно доволен от условията и учебния процес. Условията в градината са добри,храната също, постоянно ги водят на екскурзии,играят пиеси.Какво повече?Относно основното образование, ами майка ми беше учителка по математика над 40 години в основно училище и подготвяше деца за кандидатстване в елитни гимназии и техникума.И тъй като сестра ми в САЩ роди дете отиде да й помага в отглеждането за една година. А племенникът беше ученик в основно училище в САЩ. И майка каза,че е потресена, защото това,което учели в това основно училище било на много по-ниско ниво от това в България. Средното образование също е на ниво.Вече за висшето е ясно,но там голямо значение имат и финансовите възможности да се осигури подходяща база, а един български университет не може да се сравнява с американски по финансови възможности.Но пък американските университети са разпространители на левичарска пропаганда, WOKE, политическа коректност,джендър идеология и всякакви други малоумщини.
Относно престъпността-в САЩ е в пъти по-висопа.В българските градове може спокойно да се разхождаш, без да се опасяваш, че те ограбят,а жените да ги изнасилят.
Здравеопазването наистина не е на много високо ниво, ама по всяко време имаш достъп до лекар, без да плащаш нищо. Докато в САЩ здравеопазването е много, ама много скъпо.Колко процента от населението могат да си позволят най-доброто здравеопазване?Имах един братовчед в САЩ,чиято жена се разболя тежко. Каза,че се е разорил и всичките му спестявания са отишли за лечението й.Сестра ми беше се обадила на Спешна помощ и след това плати 3000 долара, въпреки че има здравна застраховка. И й насрочили час при специалист след 1 месец.В България още същият ден ще те прегледа специалист.
Коментар