Първоначално изпратено от corner
Разгледай мнение
Има балон, който се надува, той без значение дали се пука или изпуска, след него следва дезинфлация.
Преди дефлация се минава през период на дезинфлация, в който сме в момента, но няма да влезем в дефлация, а отново ще отидем към инфлация, защото няма да позволят разрушение на дъговата спирала, която може да катурне и самите правителства, които създават закони и правила, които позволяват на банките да злоупотребяват с властта, която имат, чрез валутните контракции.
Недвижимите имоти в Япония са били спаднали с 60% и 20 години по-късно все още са били 60% долу. Чак сега леко са почнали да отлепят.
Вероятността някой да забогатее от имот в рамките на живота си е нищожна, защото не може да се смогне на печатниците и икономиката в основата си не е на действителни активи, защото всичко е кредит, но не пречи някой може да се опита и да си пробва късмета.
Има смисъл да се влага за лично ползване или като хеджиране в твърд актив, но не и точно сега.
Ето това е дефлация и след това принтиране на просперитета си докато има на кого да се опреш:

Натам са ни запътили със сегашния модел.
При такава посока връща цените на достъпни нива, и понеже следващото поколение е значително
по-малобройно от предишното, дори новото поколение като започне да купува имоти, което трябва да вдига цените, с изключение на това, че също както е било в Япония е имало повече хора, които умират, отколкото са тези, които купуват имот. Умиращите са продавачи. Младите поколения ще могат да си позволят справедлива цена отново без да е нужно да загробват и децата си, за да я изплатят.
Така, че съм оптимист за България.
Дефлацията има много позитивен дългосрочен ефект, но е най-болезненото нещо, което може да му се случи на човек относно бизнеса, трудовата заетост, личното богатство, и икономиката като цяло.
Тотален ресет Ctrl+F4 и sudo shutdown -h 0.
Аз искам този рестарт да стане, защото ще е полезен, а аз съм подготвен. Да му мислят тези, които не са и останат изненадани в случай, че имат нещастието да го доживеят.
Коментар