IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Що в САЩ няма ли случаи на полицейска корупция?Естествено, че има,което не означава, че е масова,както и за България не означава, че случаят Семерджиев е показателен за цялата полиция. Преди години се бях разровил в нета и открих над 50 статии за осъдени шофьори, които са осъдени, защото са предлагали подкуп на полицаи.А такива случаи са стотици. Вие вземате един случай и въз основа на него правите генерални изводи.А медиите в България 90 процента от емисиите на новините ги посвещават на криминална хроника .Даже ,когато нямат за какво да се хванат говорят и за смешни случаи като това,че някой блъснал спряла кола и избягал.Без жертви и пострадали. Но беше водеща новина. Или че дете е ударило шамар на друго в училище.
    Колкото до образованието-ами то си е напълно адекватно. Ето моите деца ходят в държавна детска градина и съм абсолютно доволен от условията и учебния процес. Условията в градината са добри,храната също, постоянно ги водят на екскурзии,играят пиеси.Какво повече?Относно основното образование, ами майка ми беше учителка по математика над 40 години в основно училище и подготвяше деца за кандидатстване в елитни гимназии и техникума.И тъй като сестра ми в САЩ роди дете отиде да й помага в отглеждането за една година. А племенникът беше ученик в основно училище в САЩ. И майка каза,че е потресена, защото това,което учели в това основно училище било на много по-ниско ниво от това в България. Средното образование също е на ниво.Вече за висшето е ясно,но там голямо значение имат и финансовите възможности да се осигури подходяща база, а един български университет не може да се сравнява с американски по финансови възможности.Но пък американските университети са разпространители на левичарска пропаганда, WOKE, политическа коректност,джендър идеология и всякакви други малоумщини.
    Относно престъпността-в САЩ е в пъти по-висопа.В българските градове може спокойно да се разхождаш, без да се опасяваш, че те ограбят,а жените да ги изнасилят.
    Здравеопазването наистина не е на много високо ниво, ама по всяко време имаш достъп до лекар, без да плащаш нищо. Докато в САЩ здравеопазването е много, ама много скъпо.Колко процента от населението могат да си позволят най-доброто здравеопазване?Имах един братовчед в САЩ,чиято жена се разболя тежко. Каза,че се е разорил и всичките му спестявания са отишли за лечението й.Сестра ми беше се обадила на Спешна помощ и след това плати 3000 долара, въпреки че има здравна застраховка. И й насрочили час при специалист след 1 месец.В България още същият ден ще те прегледа специалист.
    За спорта ли спориш? За какво е всичко това ? Да ме открехнеш колко е добре в България и колко зле в Щатите ? Ми аз съм живял и на двете места а ти не си излизал от окръжния си град, дали си по-запознат ? Едва ли може и за София да кажеш нещо , камо ли за друга държава.

Тия неща, които споделяш за училището, престъпността и бързата помощ не говорят добре за сестра ти. Аз ако бях на твое място намаше да ги разправям по форумите. Не искам да те засягам и мисля да спрем дотук.
    Last edited by segato; 03.05.2023, 09:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

В България дори да имаш пари, няма за какво да ги харчиш, защото всичко е боклук, а услугите са измама.
      Съответно прибягваш до вносни такива, а те са по-скъпи отколкото на запад.
      Викаш всичко е боклук в България. Услугите също.Сигурно немска фризьорка те постригва в пъти по-качествено от българска?Интересно защо масово емигрантите си оправят зъбите в България, щом са толкова лоши услугите?
      А ерген в България и то доста заможен какъвто си ти да се оплаква от живота в България ми звучи доста нелепо.
      Last edited by mirodes; 03.05.2023, 06:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

В България може да се живее много добре , по 6 месеца в година ако идваш с парите си като пенсионер и се рахождаш по градинките Вече има средна класа , лекари фармацевти, инженери, програмисти, някои от работещите в ДА, която живее много добре сравнено с живота преди 20 години, но качеството на живот е все още много по-ниско от това на развитите държави. Например за здравеопазване, училища, детски градини , трябва да плащаш допълнително за да получиш еквивалента на това което, би получил стандартно в друга държава от ЕС. Вие естествено го пропускате като смятате разходите за живот. Хората , които не са средна класа, живеят в мизерия. Надявам се да не спорим и затова.

Семерджиев беше пример за корупцията в страната, Колко години е живял и колко дрога е продал без проблеми преди да се случи нещастието ? Дори след това , при условие , че беше много публичен случай изчезнаха изследвания и накрая тихомълком ше му намалят наказанието защото няма достатъчно доказателства.

Ако спрете да гледате в канчето на другите , може би ше успеете да чуете доводите им. Не мога да разбера как Ви ги раждат главите , че хората масово съжаляват, че са емигрирали, като продължават да го правят ? Хем се оплаквате , че хората се изнасят, хем били съжалявали. Ми който съжалява ще се върне бе. Да не са затворили границите ?
        Що в САЩ няма ли случаи на полицейска корупция?Естествено, че има,което не означава, че е масова,както и за България не означава, че случаят Семерджиев е показателен за цялата полиция. Преди години се бях разровил в нета и открих над 50 статии за осъдени шофьори, които са осъдени, защото са предлагали подкуп на полицаи.А такива случаи са стотици. Вие вземате един случай и въз основа на него правите генерални изводи.А медиите в България 90 процента от емисиите на новините ги посвещават на криминална хроника .Даже ,когато нямат за какво да се хванат говорят и за смешни случаи като това,че някой блъснал спряла кола и избягал.Без жертви и пострадали. Но беше водеща новина. Или че дете е ударило шамар на друго в училище.
        Колкото до образованието-ами то си е напълно адекватно. Ето моите деца ходят в държавна детска градина и съм абсолютно доволен от условията и учебния процес. Условията в градината са добри,храната също, постоянно ги водят на екскурзии,играят пиеси.Какво повече?Относно основното образование, ами майка ми беше учителка по математика над 40 години в основно училище и подготвяше деца за кандидатстване в елитни гимназии и техникума.И тъй като сестра ми в САЩ роди дете отиде да й помага в отглеждането за една година. А племенникът беше ученик в основно училище в САЩ. И майка каза,че е потресена, защото това,което учели в това основно училище било на много по-ниско ниво от това в България. Средното образование също е на ниво.Вече за висшето е ясно,но там голямо значение имат и финансовите възможности да се осигури подходяща база, а един български университет не може да се сравнява с американски по финансови възможности.Но пък американските университети са разпространители на левичарска пропаганда, WOKE, политическа коректност,джендър идеология и всякакви други малоумщини.
        Относно престъпността-в САЩ е в пъти по-висопа.В българските градове може спокойно да се разхождаш, без да се опасяваш, че те ограбят,а жените да ги изнасилят.
        Здравеопазването наистина не е на много високо ниво, ама по всяко време имаш достъп до лекар, без да плащаш нищо. Докато в САЩ здравеопазването е много, ама много скъпо.Колко процента от населението могат да си позволят най-доброто здравеопазване?Имах един братовчед в САЩ,чиято жена се разболя тежко. Каза,че се е разорил и всичките му спестявания са отишли за лечението й.Сестра ми беше се обадила на Спешна помощ и след това плати 3000 долара, въпреки че има здравна застраховка. И й насрочили час при специалист след 1 месец.В България още същият ден ще те прегледа специалист.
        Last edited by mirodes; 03.05.2023, 06:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

100 пъти повтори думичката "може би",може би,може би ...селска вечеринка...Банките..може би,банките може би...Наскоро партньора на Бъфет ги нареди всичките тия уж парични мениджъри,като каза че не струват нищо и само се борят за едните такси които да вземат от инвеститорите но на практика не познават пазара,има го в нета намери го
          Той щото не иска да прибере едни пари от лузърите ..... бе ти в кой свят живееш ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
            Шоково вдигане на лихвите по ипотечните кредити едва ли ще има у нас - Bloomberg (bloombergtv.bg)

Шоково вдигане по съществуващи и нови кредити едва ли ще видим. Някои банки, които предлагат много атрактивни лихви по кредитите, имат немалък резерв от една до три години, може и повече – да оставят тези кредити да работят на загуба за тях само и само да няма сътресение на пазара. Тоест може да видим първоначално повишаване на лихвите, но само по новоотпуснатите кредити – да се забави новото отпускане на кредити. На съществуващи кредити трудно ще има повишаване на лихвите. Това заяви Николай Ваньов, управляващ директор на MK Brokers, в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.

===2039===

И тази опорка ли се сгромоли? Е оти така? Язък за толко зор и джвакане на жабешка слуз.
            100 пъти повтори думичката "може би",може би,може би ...селска вечеринка...Банките..може би,банките може би...Наскоро партньора на Бъфет ги нареди всичките тия уж парични мениджъри,като каза че не струват нищо и само се борят за едните такси които да вземат от инвеститорите но на практика не познават пазара,има го в нета намери го

Коментар

Мани, мани, като я видех объркАх паролите, не можах да се логна никъде, цел ода кат гламав из офиса. Работа за 50 стотинки не свърших.
              И аз се нервех че ми звънят некви навлеци по цел ден. Но макар и разделени сега всеки ден се чуваме. И срещи в Сф. Водих я на Реквием на Моцарт в зала България. Изкефи се. Има заряд. Никога не е била на подобно събитие.
              ....мани че след концерта и на мен ми се прииска да чуя Accept и Saxon
              Last edited by bulgarian lev; 03.05.2023, 00:39.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Шоково вдигане на лихвите по ипотечните кредити едва ли ще има у нас - Bloomberg (bloombergtv.bg)

Шоково вдигане по съществуващи и нови кредити едва ли ще видим. Някои банки, които предлагат много атрактивни лихви по кредитите, имат немалък резерв от една до три години, може и повече – да оставят тези кредити да работят на загуба за тях само и само да няма сътресение на пазара. Тоест може да видим първоначално повишаване на лихвите, но само по новоотпуснатите кредити – да се забави новото отпускане на кредити. На съществуващи кредити трудно ще има повишаване на лихвите. Това заяви Николай Ваньов, управляващ директор на MK Brokers, в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.

===2039===

И тази опорка ли се сгромоли? Е оти така? Язък за толко зор и джвакане на жабешка слуз.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

може и неко предплатена карта у ментел да е искал да купи
                  а колето му е взел егн-то от договора и му пуснало 2-3 телефона "с договор"
                  Не е това, по-скоро е отишъл у Кауфлан да си купи от скъпите домати, ама кога е бръкнал у касетката не е гледал и хванал от полускапаните дет кольо ги е размествал и магерил с етикетчетата. Кога погледнал дома, какво е купил за премиум цена му прилошало.

Коментар

• Да видим как се стопяват депозитите в банковата с-ма на България, за сметка на кредитите. Трета златна малинка за проф. Юлчо!!
                    Този полуидиот каза, че депозитите не го интересували, а това е основен фактор...
                    Last edited by Bailor; 03.05.2023, 00:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Не знам, приятелю. Но и в младостта си на 20-30 не съм виждал такива жени.
                      Мани, мани, като я видех объркАх паролите, не можах да се логна никъде, цел ода кат гламав из офиса. Работа за 50 стотинки не свърших.

Коментар

Възможно е жонката да е пълнил 27-годишния мерцедес с гориво кръщавано от кольо. А мерцовете на чиста водица са ми казвали, че не палят.
                        може и неко предплатена карта у ментел да е искал да купи
                        а колето му е взел егн-то от договора и му пуснало 2-3 телефона "с договор"
                        препоръка е

Коментар

От каква мая ги правят тия русенки бре? ПаднА ми ченето днес.
                          Не знам, приятелю. Но и в младостта си на 20-30 не съм виждал такива жени.

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение

Зависи кога догодина. Към края на годината вече ще е брутално. Би трябвало да видим цифри по 2 и по 3. ЕЦБ сега отглеждат нова реколта силна трева за пушене. Ще ви се развинтят главите от проинфлационна пропаганда и печатане на пари. Всеки дефлационист ще е национален предател, а който поиска положителна лихва директно в затвора. Цифровото евро вече ще е готово и само е трябва да си изфабрикуват повод да го въведат.
                            Аха. И кво? Ще пуснат имотите по джоба на всеки ватман ли? Проблемът са плочкаджиите - те вдигат цените. Ръгат се с лакти и купуят яко.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Радвам се. Русенка ли е?. Ще те почерпя аз. Обичам излъчващи и умни каки. Очите са естествени...по класификацията на Тошко Колев
                              От каква мая ги правят тия русенки бре? ПаднА ми ченето днес. Че нагазим лука и язе като тебе.
                              Last edited by Конан-Варварина; 02.05.2023, 23:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение

Зависи кога догодина. Към края на годината вече ще е брутално. Би трябвало да видим цифри по 2 и по 3. ЕЦБ сега отглеждат нова реколта силна трева за пушене. Ще ви се развинтят главите от проинфлационна пропаганда и печатане на пари. Всеки дефлационист ще е национален предател, а който поиска положителна лихва директно в затвора. Цифровото евро вече ще е готово и само е трябва да си изфабрикуват повод да го въведат.
                                Колега, колко имота купи през последните 1-2 години?

Коментар

Working...
                                X